Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.82 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Singleton Planet Ve Psikolojik Etkileri
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Singleton Planet Ve Psikolojik Etkileri
Bir doğum haritasında eğer bir element (ateş, toprak, hava veya su) sadece tek bir planet tarafından ifade edilmekte ise, bu elementin yerleşmiş olduğu planet “singleton” olarak tanımlanır. Bir danışanın doğum haritasında “singleton” planet var ise, bu planet dikkate alınmalı ve olası psikolojik etkileri değerlendirilmelidir. Mesela bir danışanın doğum haritasında Venüs’ün ateş elementini taşıyan tek planet olduğunu varsayalım. Söz konusu durumda Venüs ateş elementinin tüm yükünü tek başına taşımak zorundadır. Venüs’ün bu ağır sorumluluğun altında ezilme ihtimali olduğundan, bu durum harita sahibinin muhtemel bir “kompleks”ine işaret ediyor olabilir. Bir “kompleks” korku ve utanç gibi duygulanımlarla doludur ve genel olarak bireyin bilinçli tutumları ile uyumsuzdur. Çünkü daha önceden iradenin çabalarıyla bastırılmıştır ve eline geçen ilk fırsatta sözkonusu bireyin dengesini alt üst etmek için bilinçdışında beklemektedir.

Bu durumda söz konusu bireyin izleyebileceği iki rota ihtimali vardır:

1. Ateş elementinin bastıralamaz, dinamik gücünü kısıtlamak için çabalamak
2. Kendini ateş elementinin ruhuna teslim etmek

Venüs planeti bir bireyin sevme ve haz alma kapasitesini ifade eder. Bir “singleton” planet olarak Venüs’ün ajite ve dengesiz olma ihtimali vardır. Ateş elementi Venüs’ü fiziksel ihtiyaçlarını hemen gidermesi için zorlar. Eğer bu dürtü bastırılır ise; ilkel ve bilinçdışı bir yol ile işlevselleşme ihtimali vardır. Mesela söz konusu birey, özel hayatında fazla agresif olmasından dolayı, kendini sıkça sevgilisinden özür dilemek zorunda kaldığı bir pozisyonda bulabilir.

Eğer söz konusu birey ateş elementini tamamen bastırır ise, kendini engellenmiş hissedebilir. Bir yanı konfor ve yakınlık isterken, diğer yanı fazla hevesli olmaktan korkabilir. Kendi kendine örmüş olduğu duvarları aşmakta zorlanabilir. Dürtülerinin devreye girmesine izin verdiği takdirde ise; kontrolünü kaybetme ve Venüs’ü aşırı ve yanlış vurgulama yoluna gidebilir. (kendisine uygun olmayan birine karşı duyulan tutkulu âşk, alkol veya uyuşturucu bağımlılığı, patolojik kıskançlık vb.)

Ancak şu unutulmamalıdır ki, tüm bu olumsuz ihtimallerin yanı sıra söz konusu bireyin “singleton” planetin olumsuz etkilerini telafi etme ihtimali de vardır. Başka bir deyişle, birey ödünleme yolu ile bu durumdan yaratıcı ve olumlu bir sonuç elde edebilir. (sıradışı bir ilişki kurma yeteneği, artistik yetenek vb.) Bu durumda, söz konusu bireyin dürtülerini yönetme ve bütünleştirme yeteneği ve çabaları devreye girmektedir. Bireyin “singleton” planetin olumsuz etkileri ile nasıl baş edeceğinin değerlerlendirebilmesi için (yani bireyin dürtülerini nasıl yöneteceğinin ve ne derecede bütünleştirebileceğinin öngörülebilmesi için) “singleton” planetin ev yerleşimi ve diğer planetlerden aldığı açılar da göz önünde bulundurulmalıdır. Bunların yanı sıra; “singleton” planetin burç yerleşimi, söz konusu planetin doğasındaki hangi özelliklerin bastırılıp hangi özelliklerin abartılabileceği konusunda fikir verici olacaktır.

Doğum haritasında “singleton” planet olan bir birey söz konusu olduğunda, bir astroloğa düşen görev, söz konusu bireyin farkındalık kazanmasına yardımcı olmaya çalışmak olmalıdır. Çünkü birey yeterli düzeyde farkındalık kazandığında doğum haritasındaki “singleton” planeti kişilik bütünlüğüne ve kendini gerçekleştirmeye giden yolda bir köşetaşı olarak kullanacaktır.




Barış Özkırış

04-30-2010 12:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Singleton Planet Ve Psikolojik Etkileri
aynen benim de hava elementinde tek gezegenim merkür .ancak , şironu kabul ediyor muyuz bu durumda veya su elemtinde tek gezegenim güneşim , plutonunu akrepte olmasını kabul ediyor musuyuz.

özetle , asc , mc veya kollektiflerin element özellikleri kabul ediliyor mu ?
04-30-2010 12:31 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
Cvp: RE: Singleton Planet Ve Psikolojik Etkileri
(04-30-2010 12:31 AM)aeon Yazılan:  aynen benim de hava elementinde tek gezegenim merkür .ancak , şironu kabul ediyor muyuz bu durumda veya su elemtinde tek gezegenim güneşim , plutonunu akrepte olmasını kabul ediyor musuyuz.

özetle , asc , mc veya kollektiflerin element özellikleri kabul ediliyor mu ?

Asc ve mc'nin bulunduğu element kişiyi tabiki de etkiler.. Özellikle asc..
Ben singleton planeti bir çok kaynakta
Alıntı:SİNGLETON ( TEK PLANET ): Bir yarımkürede tek başına duran gezegenler.
bu şekilde okudum.
Hatta Steven Forrest'in kitabında da tek planeti elemente göre değil, yarımküreye göre ele almış.. Bu yaklaşımı sadece Barış Özkırış'tan ( soyadı da bi tuhaf) okudum. Farklı bir yaklaşım..Benim zavallı satürn açılı venüs oğlağım bu yükü nası taşısın? Toprak kasveti sen git, haz ve keyif alma gezegenine yerleş..ayıp ya..Anhedonik dönemlerimin sıklığını bu şekilde daha iyi anlayabilirim sanırım...
04-30-2010 12:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Singleton Planet Ve Psikolojik Etkileri
İlginç bir yazı tşk'ler aprolis ...

Haritamda tek başına kalan tek gezegen şiron ...

Onun haricinde çok fazla kavuşuma ev sahipliği söz konusu...

Lakin her haritanın kendini kalıbı oluduğunu düşünüyorum...

Hastalıklar ruhsal yansımaların ...

Gerek natal gerek transit ...Gerekse genetik yatkınlık ( Her hangi bir sebepten dolu ruhsal tedavi görmüş, hastalığını asla kabul etmemiş,Toplum tarafından hastalığı anlaşılmamış vs)

İnsanlar ruhsal çöküntüye düşübilirler...

Sadece yalnız kalmış bir gezegene bu kadar kapsamlı bir olayı bağlamak bana yeterli gelmiyor..

Sonuçta tetiklemeye hayır demiyorum ama....

Sadece bir gezegen ve yahut başka bir transit insanı ruh hastası yapmaz...

Bu daha uzun süreçli bir şey bence...

Kendi ile hesaplaşmadan yol açılıyor gibi görünüyor...

Kendini kabul edememe...

Yetersizlik ...

Kabullememezlik ..

Engellemekler(İç-diş)

Beden kabullenmenin doğall sonuçları olarak değerlendiriyorum ...

Hepsinin çıkış noktası "ben"i kabul olduğundan...


....
04-30-2010 01:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  TAHMİNSEL ASTROLOJİ YERİNE PSİKOLOJİK ASTROLOJİ Daily 0 2,827 12-11-2010 02:30 AM
Son Mesaj: Daily

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir