Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.53 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Şartlanmalar
Yazar Mesaj
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #11
RE: Şartlanmalar
Şartlanmışız; ikizler tereciye tere satar, boğa tıkınır durur, yay gevezedir...
Şartlanmışız... bir yerde bir konuyu 10 savunan varsa ve 1'i başka fikirdeyse oyunbozan hep akreptir...
07-09-2011 11:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
mutluluklar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Mar 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #12
RE: Şartlanmalar
(02-10-2010 01:05 AM)uranus Yazılan:  Sevgili Arkadaslar,
Bu baslık altında astrolojinin insanları bir sekilde nasıl şartladığını ve bunun bizi nasıl kötü bir şekilde etkiledigini anlatmaya çalışacağım.
Herseyden önce şunu söylemekte çok fayda görüyorum. Astroloji insanları hiçbir sekilde şartlamamalıdır. Astrolojik açıklamalar tamamen kişiye özel, onun haritasının potansiyelleri doğrultusunda ve kişiye yardım amaçlı yapılmalıdır. Saturn transitinin kötülüğü, baskıcı turumu, pluton transitinin güçlüğü, ya da "yok sen kötü bir sekilde öleceksin" ,"kocan yakında ölebilir", hamile kalırsın, kalamazsın..." gibi sartlı bilgiler yanlış olduğu gibi, aynı zamanda bunları okuyan herkesi bir şekilde şartlıyor.
Yaşadığımız olaylar sonucu şartlandığımız gibi hiç yaşamadığımız bir olaya karşı başkası veya başkaları tarafından da şartlandırılabiliriz. Örneğin okula yeni başlamışsınızdır. Bir üst sınıftan biri gelip matematik hocasının tam bir bela olduğunu, dilinizde kuş tutsanız not alamayacağınızı size söyler. Daha derse girmeden, hocasını görmeden derse ve hocaya karşı negatif yönde şartlanmışızdır. “Ders zordur, hoca belalıdır ne kadar çalışsakta geçmek imkansızdır.”
Ayrıca biz farkında olmadan da bizi şartlayabilmektedirler. Bu duruma en güzel örnek sinema ve tv’de uygulanan sanal reklamlardır.
Prof. Dr Ahmet Dinççağ şöyle diyor :
Deneyimler sonucu, başkalarının şartlaması dışında biz kendi kendimizi de iyi veya kötü yönde şartlamaktayız. Örneğin “Benim barsaklarım tembeldir” düşüncesi sonucu normal çalışan barsaklarımızı tembelliğe itmiş oluruz. “Ben kalabalık önünde konuşamam heyecanlanırım” dediğimizde bir konuyu çok iyi bilsek de kalabalık önünde kekeleme, terleme, çarpıntı gelişir konuşamayız. Görüldüğü gibi bu gibi iyi veya kötü yönde telkinlerle vücudumuzu yönlendirebilmekteyiz.
-------------------
Mesela elimde bir limon oldugu düşünün onu kesip sıkmaya basladığımı düşünün, hemen agzınız sulanır, dişleriniz kamaşır... hatta siz kendiniz limon sıkarken bile suratınız kimbilir ne haller alıyordur...bu da zihnimizin nasıl sartlandırıldıgına guzel bir örnektir.
Şartlama ve şartlanmalara beynimiz çok çabuk adapte olmaktadır. Şartlanma ne kadar uzun süreli ve devamlı olursa etkisi de o kadar köklü olur. Trans hali çok derindir. Bu trans halinden çıkmak ise o denli zor olur. İbni Sina bu durumun farkına varmış ve “Ruhsal bir hayal gücü mevcuttur. Bunun emirlerine vücut her zaman uymak zorundadır. Bu güç bir hastayı iyileştirebildiği gibi sağlıklı birini de hasta yapabilir.” demiştir. Daha önceleri Yıldırımın bir ara bahsettigi telkin ögretilerinin bununla cok ilgisi var.
Şartlanmış bir kişi, bir kelime, bir görüntü, bir duygu hatta ona ait olmayan bir fikir, bir ideoloji için gözünü kırpmadan hayatını tehlikeye atabilmektedir. Politik liderlerin, tüccarların, din adamlarının ağızları son derece iyi laf yapar. Onlar sözcükleri nasıl anlamlı, duygulu, tutarlı ve etkileyici bir şekilde kullanacaklarını çok iyi bilirler. Bu şekilde insanları şartlayarak onları kendi istedikleri yönde yönlendirmeyi çok güzel başarırlar. Bizlerin onları istediği yönde şartlanmamız bu kişilere saygınlık, güç ve para olarak döner. Olan şartlandırılmış biz zavallılara olur.

Burada asıl kısır döngü, onların istediği gibi düşünüp hareket ettiğimiz halde sanki kendimizin fikri olduğu için biz istediğimiz için öyle hareket ettiğimizi düşünmemizdir.

Bilinçaltımız doğduğumuz andan itibaren bize ait olmayan birçok şartlanmayla doldurulmuştur. Bize şartlama olarak ne verilirse biz onu alırız. Toplu bilgisayara verilen bilgiler gibidir. İşin kötü tarafı bizim bilinçaltımızın bilgisayar gibi “reset” düğmesi yoktur. O hep çalışır, doğumdan ölüme kadar. Onu yeniden programlama çok ama çok zordur. İşte bu yüzden Astrolojinin bizleri şartlandırmasına izin vermemeliyiz. Aklımızı her zaman özgür bırakabilmeli ve "eyvah" larla , " şimdi acaba ne olacak" larla, "acab kötü bir sey olacak mı" larla zaman harcamamalıyız... Astrolojde her zaman sebebler vardır, nedenler, niçinler hep sorulmalıdır ve kişilere acıklama getirilmelidir. Ama kişinin kendisi bunları istemelidir... ancak bu sekilde astroloji ögrenilebilir, anlaşılır olur.

Zihnimiz rastlantısal olarak içine doğduğumuz toplumun oluşturduğu zihindir. Bizim zihnimiz değildir. Zaten bu şartlandırılmaların dışına çıkmamız imkansızdır. Bir de buna astrolojik şartlandırmaları eklememek gerekiyor.
Bir pire deneyi vardır; normalde bir pire 25cm zıplayabilmektedir. Pire bir kutuya konur, kutu 15cm kadardır ve üzeri bir camla örtülür pire kutudan çıkmak için zıpladıkça 15cm yükseklikteki cama çarpıp düşmektedir. Bu durum belli bir müddet devam ettirilir. Pire kutudan çıkarıldıktan sonra eskiden 25cm sıçrayabilen pirenin ancak 15cm sıçrayabildiği görülmüştür.
Şartlandırma ne kadar da kolaydır aslında...ve en kötüsü potansiyellerimizi bile sınırlamaktadır...Özellikle astroloji sayesinde farkına vardığımız potansiyellerimiz maalesef yine astrolojik sartlanmalarla kısıtlanmaktadır...
Düşüncelerimizi özgür bırakmak ümidiyle...
sevgiyle kalın...

çok güzel bi paylaşım teşekkürler... fakat limon sıkılırken dişlerım kamaşmıyo ağzımda sulanmıyo hiç. gülücük bunu eklemek istedım sadece makara

http://i1107.hizliresim.com/2011/7/5/6721.gif
07-10-2011 12:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #13
RE: Şartlanmalar
Cok dogru cidden... hayatta hic bir sartlanmam yoktu oysa, tek istemedigim ikizler burcuydu ( ozaman tek günes burcu bilgilerim oldugu icin gülücük ) Hani sürekli beynimi sartlandirmamistimda istemiyorum bu burcta bir es diye... oysa iyi anlasirim ikizlerle.... Gel gör ki, kader beni ikizlere yar etti, elim kolum baglandi ve ikizlerleyim gülücük Daha önce de sartlandirmistim Kova burcu biriyle evlenecegim diye.. asik oldum bu yüzden ama olmadi :(

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
07-10-2011 05:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Elmyra Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 22
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 1

Mesaj: #14
RE: Şartlanmalar
benim fransiz arkadasim var kaba sekilde baktik haritasina ( hangi evde hangi gezegen açi vs )
kiz çok karamsar herseyin kotusunu dusunen bi kaç kez intihar edesi gelmis ucundan donmus 4-5 sene once boyle melankolik bir kiz baktigimizda gezegenlerin yanlis yerlesimi birbirlerine yaptiklari keskin açi vsler sebebiyle diye baktik sonra bunun duzelcegi varsada vazgeçti nasilsa ben boyle dogmusum
dogum animdaki gezegenlerin açi vs degistircek halim yok boyle gitçek hep depresif olucam demeye basladi kizin umudu varsada bitti gibi oldu gezegenler degismez boyleydim hep hepte boyle olucam diyor aðla...
sartlamis oldu gezegenim boyle hayatim duzelmez depresyondan çikamam hep boyle olucam diye

konu için tesekkurler sartlamamasini soyliyim biraz çaba gosterse duzelebilir umarim gezegenim boyle deyip dipteyim sondayim depresyondayim modunda kalmaz ins sürprizzzask

http://f1204.hizliresim.com/w/1/40c05.gif
02-01-2012 06:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Marie Çevrimdışı
Merkury Vip
*****
Merkury Vip
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #15
RE: Şartlanmalar
Astrolojinin en büyük zararı kesinlikle şartlanmadır. İnsan bir kere şartlanınca her şey peşinde geliyor zaten.

"Aman Allah'ım plüton tranisit 6.evime geçiyor. Organ kaybı mı yaşıcam. havar komşular havar, dililiiiiiii!"

İşte çok uzun süren plüton transitinde böyle bir şartlanma yaşayan, sürekli bunu düşünen biri bu olumsuzluğu çekmez mi? Çeker.
08-01-2014 06:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
cero Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 100
Üyelik Tarihi: May 2015

Rep Puanı: 6

Mesaj: #16
Cvp: Şartlanmalar
Konu başlığı güzelmiş.
Ben insanın sadece nasibinde olan şeye şartlanabileceğine inananlardanım.? Düşüncelerin yaşanacakları inşa ettiğine kesinlikle katılıyorum; ancak "bir şeyi 40 kere söylersen olur"dan ziyade, o kişinin o şeyi yaşayacağı olduğundan 40 kere söyleyip oluşmasını sağlamış penceresinden bakıyorum.

Astrolojik olaylar, gezegen kavuşumları ya da dolunaylar tüm evrende gerçekleşiyor ama bu etkilerin canlılarda açığa çıkma biçimleri ancak veritabanları kadar. Yani şartlanarak merkür'den başak'ta verdiği performansın alınabileceğini düşünmüyorum.

rezonans
07-19-2015 02:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
cancimini Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip

Mesajlar: 139
Üyelik Tarihi: Jan 2008

Rep Puanı: 4

Mesaj: #17
RE: Şartlanmalar
Konu başlığını çok beğendim.

Geleneksel şartlandırmalar (töreler, adetler gibi), çevresel şartlandırmalar (anne-babanın, arkadaşların, öğretmenlerin şartlandırmaları gibi) hepsi bir şekilde aşılabilir, insan bir şekilde kendini bunlardan kurtarıp, özgürce düşünüp hareket etmeye başlayabilir.

Fakat insan herhangi bir durumda kendisini bir şey yapmaya şartladıysa farklı şekilde davranamaz. mutlu olması gerektiğini düşündüğü, kendisini mutlu olmaya şartladığı durumlarda sahte mutluluklar yaşar, acı çekmesi gerektiğini düşündüğünde gereksiz acılar çeker, yalan gözyaşları döker. En güzeli insanın kendisini hiçbir konuda şartlanmamaya şartlamasıdır.

Ben astrolojiyi yıldızlardan aldığımız enerjilerin kişiliğimiz üzerine nasıl etkiler yaptığını merak ettiğim için araştırmaya başladım. Hala da bu konuda öğrenciyim. Ama okuyarak, bilgi edinerek bilinçlendim. Körü Körüne yazılanlara inanmış olsaydım etrafımdakilere "Aaaa sen Akrep'sin bakma bana öyle kötü kötü, nazarın değecek" veya "Şuna bak ne de olsa Aslan burcu prenses gibi süzülüyor yine" gibi yüzeysel, önyargılı yaklaşımlarda bulunabilir, etrafımda konuşacak insan bulamayabilirdim. Ama gerçek astroloji bu değil... En anlaşamam dediğiniz insanla bile doğru zaman, doğru yer, doğru gezegen transitleri altında mükemmel uyum yakalayabilirsiniz.

"Allah yüzbinlerce Kimya yarattı ama, insan SABIR gibi bir kimya görmedi." Hz. Mevlâna

http://i.hizliresim.com/P0ONz9.gif
08-08-2016 11:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alejandro Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 692
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 31

Mesaj: #18
Cvp: Şartlanmalar
(08-08-2016 11:44 PM)cancimini Yazılan:  Konu başlığını çok beğendim.

Geleneksel şartlandırmalar (töreler, adetler gibi), çevresel şartlandırmalar (anne-babanın, arkadaşların, öğretmenlerin şartlandırmaları gibi) hepsi bir şekilde aşılabilir, insan bir şekilde kendini bunlardan kurtarıp, özgürce düşünüp hareket etmeye başlayabilir.

Fakat insan herhangi bir durumda kendisini bir şey yapmaya şartladıysa farklı şekilde davranamaz. mutlu olması gerektiğini düşündüğü, kendisini mutlu olmaya şartladığı durumlarda sahte mutluluklar yaşar, acı çekmesi gerektiğini düşündüğünde gereksiz acılar çeker, yalan gözyaşları döker. En güzeli insanın kendisini hiçbir konuda şartlanmamaya şartlamasıdır.

Ben astrolojiyi yıldızlardan aldığımız enerjilerin kişiliğimiz üzerine nasıl etkiler yaptığını merak ettiğim için araştırmaya başladım. Hala da bu konuda öğrenciyim. Ama okuyarak, bilgi edinerek bilinçlendim. Körü Körüne yazılanlara inanmış olsaydım etrafımdakilere "Aaaa sen Akrep'sin bakma bana öyle kötü kötü, nazarın değecek" veya "Şuna bak ne de olsa Aslan burcu prenses gibi süzülüyor yine" gibi yüzeysel, önyargılı yaklaşımlarda bulunabilir, etrafımda konuşacak insan bulamayabilirdim. Ama gerçek astroloji bu değil... En anlaşamam dediğiniz insanla bile doğru zaman, doğru yer, doğru gezegen transitleri altında mükemmel uyum yakalayabilirsiniz.

Son derece katılıyorum. Özelliikle son cümleniz. Beni insnalar sürekli"ay astrolojide görüyosun kedini şartlıyosun" ben hiç bir zaman öyle yapmadım. Ben astrolojiden önce başakşarla cidden yapı gereği anlaşamazdım mesela yani başak demiyim başak etkisinde çok eleştiren , bende hemen kusur bulan (işte çoğu başaktı) kişileri sevmezdim. Ama başak burcunu cözdükten sonra inanın ben onların yapısını cözdüm ve şuanda çok sevdiğim bir arkadaşım başak ve diğer başaklarda nasıl olumlu imaj çizerim diye bir arayışta değilim artık. Hiç bir zaman da demedim "Ay bu terazi benim karşıt burcum anlaşamam. " diye yada "yarın ay akrepte kesin evde ortam yine gergin olcak " aksine böyle derim "en iyisi alihan sesisiz kal , bir şey deme karışma kötüye giden bir şey olursa olumlu sonuçlar alıcak yönde hareket etmesini biliyorsun " derim. Bakın bugün ay terazide. Ben ay terazi transitlerinde çok olumsuz açılar alıyorum. Doğal olarak zehir gibi 2 gün geçiriyorum her ay. Ancak çare olarak evde kalmak iyi bir tercih oluyor benim için. Ama bu değildir ki aman dışarı çıkmayayayım. Çıkıyorum ama başıma bir iş geliyor. Bakınız azönce çok sevdiğim dostumdan kırıcıı sözler işittim. Eve ağlayarak döndüm. Olacağı varmış . Asla şartlamam. Mesela tavsiye ederim merkür retrosunda "AY ZATEN RETRO Bİ İŞİ DE BECEREMİYORUM DAHA FAZLA UĞRAŞMAYAYIM" diye diyerek değil "ben elimden geleni yapıp çok da olsa çaba sarfediyim olmadığı kalsın" diyerek bakarım. Ama yorucu bi tavsiyedir bilginize

Koç ,Yükselen İkizler ama yalnız kaldığında bir ay Oğlak ...

Doğum Haritam : https://i.hizliresim.com/JlaPoj.gif
2017-2018 Solar Return Haritam : https://i.hizliresim.com/9dQkkO.gif
08-09-2016 04:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir