Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.84 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İsmet Özel
Yazar Mesaj
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
İsmet Özel
[Resim: astro2gw01ismetozel6056.th.gif]

Kendisini uzun uzun anlatmama gerek yok sanırım,kısaca Türkçe'nin yaşayan en büyük şairi olarak tanıtılır.

Yükseleni konusunda Yay ya da Aslan olma ihtimali üzerinde durmuştum.Bence saat 12 haritası ona epey uyuyor belkide hakikaten öğlen 12 civarında doğmuştur.

Nin.Me.Sar.Ra
01-14-2010 06:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: İsmet Özel
şiir fakiri biri olarak buraya ileti girmeden önce bir araştırdım gülücük

merkürnün başakta olması bence kelimelerle oynamak açısından iyi olmuş.öte yandan , sadece merkür burcu yeter mi ? tabiki nayır diyorum.güneş neptün kavuşumu mevcut. hassaslığını,hislerini ve ilhamlarını kağıda aktarmasını bilmiş.
merkür başağı jupiterle kavuşmuş.jupiterin özelliği genişletme , bereket ; kısaca az çaba gösterildiği zamanda birşeyler elde etmeydi.
ay,mars,venüs stelyumu terazide .ancak, satürnden kare açı alıyor.
ay terazisi olması etkili olabilir .sanatla ilişkili bir burç.ama yoğun hisleri olabilir.çünkü marsla kavuşan bir ayı mevcut.ancak, satürnle kare açı yapmışlar.duygusal ifadelerinin yazarak aktarmaya yönelmiş olabilir diyorum.
keza bu stelyum tutkulu ve romantik bir yapı verecektir.ancak ,satürn karesi bunların ifadesini biraz güçleştirebilir.


uranüsün ikizler burcunda olduğu dönemde , kişiler toplumsal konularla ilgilenmişler.siyasi fikirler ortalığa çok hakim olmuş.bilhassa devrimciler vs.konu başlığında çok fazla kişinin haritasında kişisel gezegenleriyle kontak yapan uranüs ikizleri var.
kendisinin de merkür başağına kare yapan bir uranüsü mevcut ve siyasi olarak toplumsal olanda fikirleri mevcutmuş.
01-14-2010 12:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: İsmet Özel
Çok yoğun stelyumu var, doğum saati her ne olursa olsun zaten kendini gösterim adına oldukça sanslı yerleşimlere sahip. herşeyden önce terazide olan stelyum onun sanata olan eğilimini arttırmış durumda ve bu eğiliminin şiire yönelik olması açıkçası şaşıtmadı beni İsmet Özel i malesef tanımıyorum, türkçenin son duayenlerinden olduğu doğrudur başaktaki stelyum bize aeonunda dediği gibi yazarlığını kuvvetlendirir,özellile merkürün başakta olması terazideki neptünle başaktaki güneşin kavuşumu sanatsal yönünü ve neptünyen taraflarını yazarak ifade ettiğinin açık bir göstergesi ama bana kalırsa İsmet Özel yalnızca yazan biri değildir aynı zamanda sanatın her alanıyla ilgisi olan biri,hayal dünyası geniş kadınlarla iyi anlaşan bir bey(ay-mars-venüs kavuşumu) ,her ne kadar satürnün kare açısı olsada bu stelyuma yinede kendinin farkında olduğunu düşünüyorum özellikle zekasına çok güvenen biri çünkü; merkürü başakta olanlar zeka konusunda biraz fazla özgüvene sahip olurlar ki haksızda değiller, eh güneşide başakta olduğuna göre söyleyecek birşey kalmıyor bize ,hayatına bakmadım ancak sanki önceden dinine karşı direniş gösteren ancak sonra dinini yaşamayı tercih eden biri gibi geldi bana uranüsün yapmış olduğu akslar bunu düşündürdü,uranüsle jüpiter+chiron arasındaki kare aks ayrıca yay burcuna karşıt açı bana bunu düşündürdü,ancak dediğim gibi sanki sonradan dininin doğruluğu ile savaşmaktan vazgeçip yaşamayı tercih etmiş gibi görünüyor. Uranüs ve Neptün arasındaki trineyi gözardı etmemek gerek
01-14-2010 03:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: İsmet Özel
İsmet Özel son dönemde şiirlerinden çok kimi çevrelerden epeyce tepki toplamasına sebep olan siyasi çıkışlarıyla gündeme geliyor.Merkür-Uranüs karesi kimi zaman sebepsiz yere,sırf muhalefet etmek için beklenmedik,değişik,herkesten farklı sözler söyleme isteği verebilir.

Nin.Me.Sar.Ra
01-18-2010 07:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir