Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.11 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
Her bir gezegenin birkaç önemli fonksiyonu ifade ettiğini biliyoruz. Güneşin ifade ettiği en önemli fonksiyonlardan biride , EGO kavramıdır..
Ego için '' Benlik '' tanımını kullanabiliriz ( Sigmund Freud )

Hayat DENGE oyununu ne kadar ustalıkla oynayabildiğimizle paralel düzeyde kaliteli ve anlamlıdır.
Tabiat bizlere bu DENGE DANSININ örneklerini her yerde vermektedir. tarlanızda yılanlar olmasını istemeyebilirsiniz ancak tarlanızdaki birkaç yılanı uzaklaştırdığınızda belkide kısa sürede tarlanızın tarla fareleriyle dolduğunu göreceksinizdir ! öyleyse çirkin mahluk yılanın bile o tarlada bir misyonu olabileceğini farkedeceksinizdir ( Denge )
yada mesela hep yağmur yağsaydı ortalığı sel götürürdü oysa hiç yağmur yağmazsa kuraklık olurdu ( Denge )
Tabiat bize Denge oyununa dair her an ip uçları vermektedir , öyleyse insanoğlu da sahip olduğumuz potansiyelleri dengeli kullanmak gibi bir misyona sahiptir diyebiliriz.

Egonun fazla beslenmesi durumunda , egoistlik-bencillik sözkonusu olacaktır. Astrolojide bunu Koç ve Aslan burçlarının gölgesiyle açıklayabiliriz.

Egonun beslenmemesi ve zayıf kalması durumunda ise hayatın canlılık kaynağı olan Güneşiniz parlak değil aksine sönük işleyecektir. Astrolojide bunu Başak ve Balık burçlarının gölgesiyle açıklayabiliriz.

öyleyse doğru olan strateji , Egolarımızı DENGELİ bir şekilde beslemek olmalıdır..

onu şımartmamalı ve her istediğini yapmamalıyız evet ancak pek çok kişinin yaptığı bir hata gibi egoyu beslemenin kötü bir şey olduğu zannından uzak durmalıyız.
periyodik ve bilinçli olarak egolarımızı yani güneşlerimizi beslemenin en uygun strateji olabileceğini vurgulayalım..

bu yazının egoistlerden ziyade egosu zayıf olan kişilere hitap ettiğini söyleyebilirim.
egonun zayıflığının astrolojik göstergelerine baktığımızda , 12.ev unsurunu + Satürnü + Neptünü ve yeni yeni tespit ettiğimiz üzere Şironu görebiliyoruz..
12.ev ile Neptün prensipleri , egoyu besleyen şeylerin HİÇ ÖNEMİ OLMADIĞINI vurgulayarak ( Neptün ve 12.ev gölgesidir = hiçlik prensibi ) egonun belirsizlik içinde çözünmesine işaret eder.
benzer şekilde Şiron prensibide , egoyu beslemekten ziyade , başkalarının yaralarına ( sorunlarına ) çözüm bulma ve katkı sağlama dürtüsüyle , kendini 2.plana atmaya işaret edebilir ki bu yaklaşım egoyu zayıflatıcı bir yaklaşımdır.
Satürn ise yalanlarla ( Dini anlamda vesveseler ) egoyu ezebilir.. kişinin güzel şeylere lâyık olmadığı yalanını vurgulayabilir , sen değersizsin mesajlarını bombardıman edebilir vs.

Güneşleri 12.evde olanlar yada Satürn-Şiron-Neptün gezegenleriyle dinamik açı yapanlar , Güneşlerini yani egolarını beslemek ve parlatmak konusunda zorluk çekebilirler.
işte bu gibi insanlara hayat enerjisini ( hayat öpücüğü de diyebiliriz ) kendi bilinçli çabalarıyla üretebilmelerine ışık tutacağına inandığım birkaç öneri ekleyeceğim bu yazının devamında.

kendimize ait ego destekleyicileri bulmak zorundayız belkide..

bu destekleyiciler , kendimizi iyi sağlıklı özgüvenli mutlu ve umutlu hissetmemizi sağlayan , karanlıklarda etrafımızda parlayan ateş böcekleri misâlidir. belki etkileri kısa vadelidir ama sürekli kullanıldıklarında Güneş Ateşimizin bir parçası olur bu ateş böcekleri..

şimdi aklıma gelen genel bazı ego destekleyicileri ( ateş böcekleri ) yazıyorum ,

* şık giyinmek , bakımlı olmak

* şık bir iş çantası yada diz üstü bilgisayarı ( laptop )

* şık bir araba

* saygın bir meslek

* popüler bir grubun üyesi olmak

ve finalde , burçlara göre bir-iki ego destekleyici öneri yazarak bitiriyorum..

Koç burcu için = cesareti , hareketi ve girişimciliği çağrıştıran ego destekleyicileri tercih edilebilir ( klasik bir araba yerine motorsiklet tercih etmek gibi yada bileklik takmak gibi yada cazibeli olduğunu hissedeceği kırmızılı seksi kıyafetler denemek gibi vb. seçenekleri çoğaltabilirsiniz , esas olan Koç burcunun cesaretini ve harekete yönelik dürtüsünü besleyecek ego destekleyici çağrıştırıcılar kullanmaktır )

Boğa burcu için = güvenceyi çağrıştıran ve 5 duyuyu uyaran çağrıştırıcılar tercih edilebilir ( banka hesabı açmak gibi yada kaliteli bir parfüm kullanmak gibi vb. seçenekleri çoğaltabilirsiniz , esas olan Boğa burcunun güvence dürtüsünü ve huzur arayışını besleyecek , aynı zamanda 5 duyusundan birine hitap edebilecek ego destekleyici çağrıştırıcılar kullanmaktır )

İkizler burcu için = iletişimi , zekayı çağrıştıran ego destekleyicileri tercih edilebilir. ( şık bir cep telefonu gibi yada şık bir kalem taşımak gibi vb. seçenekleri çoğaltabilirsiniz , esas olan İkizler burcunun iletişime ve bilgiye yönelik dürtüsünü besleyecek ego destekleyici çağrıştırıcılar kullanmaktır )

Yengeç burcu için = şık bir ev , gençlere inzivaya çekilebileceği kendi odalarına sahip olma seçeneği vb. seçenekler çoğaltılabilir

Aslan burcu için = dikkat çekici şeyler , şık giyinmek , fiziksel açıdan form tutmak vb. seçenekler çoğaltılabilir.

Başak ve Oğlak burçları için = yaptıkları işte kusursuzluğu çağrıştıran nesneler ( şık bir çalışma çantası vb. ) tercih edilebilir.

Terazi burcu için = şık giyinmek , minik ve şık bir ayna taşımak vb. güzelliği ve sevgiyi çağrıştırıcı tercihler edilebilir.

Akrep burcu için = siyah kıyafetler , kaliteli güneş gözlüğü , gücü ve iradeyi çağrıştırıcı nesneler vb. tercih edilebilir

Yay burcu için = spor ve rahat kıyafetler , yanında taşıyabileceği bir kitap olması yada yabancı dil kursu ve sertifikası vb. seçenekler çoğaltılabilir.

Kova burcu için = sıradışı olduğunu hissettirecek nesne ve tercihlere yönelebilirler , örneğin çok uçuk şekilde farklı giyinmesi şart değildir , 1970'lerin modası olan bir kıyafet aksesuarını kullanmayı tercih etmek oldukça radikal olabilir pekala..

Balık burcu için = denize yakın yazlık bir ev yada çokta pahalı olmayan ama el yapımı olan şık aksesuarlar vb.seçenekler çoğaltılabilir.

buradaki önemli noktalardan biri şu , ego destekleyicilerinin çok masraflı olması şart değildir.. belki bir boğa kişiliğinin kaliteli parfüm almaya imkanı yoktur ama odasına çekilip 1 saatliğine sevdiğine radyoyu açarak sevdiği müzikler dinlemeside ona iyi gelecektir.
yada bir aslan bayanının her gün kuaföre gitme imkanı olmayabilir ama kendi saçlarının bakımına biraz daha özen göstermesi kendisini iyi hissettirebilir vs.
yada bir Oğlak insanı henüz saygın bir işe sahip olmayabilir ama sahip olduğu en hoş bir-iki kıyafetini temiz ve yakışır şekilde giyinerek egosuna küçük yatırımlarda bulunabilir vs.

hayata kendimize acımak için yada kusurlarımızı sık sık kendimize hatırlatmak için gelmiyoruz..
hayat ateşimiz olan Güneşlerimizi parlatmak bizi daha mutlu ve daha sağlıklı yapacaksa , hergün yaptığınız monotonlaşmış şeyleri bırakın ve bugün hatta tam şu anda bu yazıyı okur okumaz kendinizi ödüllendirin , kendinize bir çikolata ısmarlayın yada egonuza ne iyi gelecekse onu kendinize çok görmeyin , gidin ve kendinize o armağanı verin , emin olun bunu ve daha fazlasını hakediyorsunuz..

Yıldırım

12-25-2009 05:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
merikeklik Çevrimdışı
Merkury Vip
*****
Merkury Vip
lt=
Mesajlar: 59
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
özellikle 17- 18 yaşına kadar tavan yapan kendime özelliklede fiziki yapıma olan güvesizliğimi yıllar içinde arkadaşlarımın telkinleri ile yendim kısmen..(satrun kare güneş-pluto)12 ev mars boğasının verdiği tutukluk arada egomu alt üst etmek .yapmak isteyipte yapamadıklarım konusundaki tutkluk kendimce yargılamalara neden olmakta.ama bunlarım nasıl paryalaycağını bu yazıda ve daha önceki yazılarda görüyorum..
ve ne yazıkki biri başak ,biri balık sahip olduğum iki çocuğun egolarını parlatmanında görevim olduğunu görüyorum.artık anne-kız çocuk-erkek çocuk üçlüsü olarak birbirimizi parlatacağızgülücük)))
teşekkür yıldırım...

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=e...&rs=0&ast=
12-25-2009 01:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #3
Cvp: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
Sevgili yıldırım yorum çok güzel ve tutarlı emeğinize sağlık. Güneşi aslan olan biri olarak sanırım farkında olmadan bu yazıya uygun davranmışım beni desteklediği için de iyi gelmiş olabilirgülücük elindeki imkanlarla en iyiyi oluşturabilme yaşayabilme birincil prensiplerimden ve aslanın egosunu da gerek hayat gerek bu tutumum törpülüyor bunu seviyorum.

Ayrıca bu açık yürekliliğinize de hayranım tanıdığımdan beri değişmez bu tavrınız hoşuma gidiyor ve ben de kendime ders çıkarıyorum , ilişkilerde "hayır" demeyenin evetinin de bir anlamaı olmadığını çok iyi sindirmiş bir ruh hali içindeyim ve karşımdakiyle ilgili net olarak istememezlik halimi yansıtmayı ve tavır koymayı inanın sizden öğreniyor ve zevkle izliyorumgözkýrpma

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
12-25-2009 04:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Whitecrow Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 54
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
Yıldırım yazın çok güzel zaman zaman asc başak yüzünden egolarda arada sırada bir sönme oluyor.Öyle durumlarda içime çok kapanıyorum.Ama bazen egolarımda aşırı bir şişme oluyor o zamanda egolarıyla çevresindekileri ezen bir insana dönüşüyorum.Bu arada akrep için dediğin siyah giyim çok doğru siyah giydiğim zaman kendimi daha güvende daha şık hissediyorum buda kendimi iyi hissetmemi sağlıyor.Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş.

Bu arada asc başaklar sürekli bir ayrıntıya takıyorlar yok virgül yok nokta yok kıl yok tüy benim ise tam tersi hiç dikkatimi çekmiyor böyle şeyler:D

Alcune delle cose piu'tremende che si possana mai immagiare sono state fatte con le migliori intenzioni.
____________________

16.Kasım.1990 Saat:23.55
İSTANBUL

HARİTAM
12-25-2009 05:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Terazi Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 222
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
Yıldırım , yazın çok güzel gerçekten. -alkış
Bende Güneşi 12.evde olan bir insan olarak bu konuya değinmen çok hoşuma gitti.

"Terazi burcu için = şık giyinmek , minik ve şık bir ayna taşımak vb. güzelliği ve sevgiyi çağrıştırıcı tercihler edilebilir."

Bunu devamlı yapıyorum zaten bana güven ve mutluluk hissi veriyor.Kısa kısa aralıklarla aynaya bakmazsam kendimi çok pasif hissediyorum.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=8...2=1&lang=e
12-25-2009 07:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gulsen24 Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 26
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
Teşekkürler Yıldırım.Çok güzel bir yazı.Filozof gibisin.Hangi işle meşgulsün doğrusu merak ediyorum.Mesleğin her ne ise onu da çok iyi yaptığına eminim.Galiba astroloji ilgi alanında.Asıl mesleğin bu değil.Bu sorularıma cevap vermek zorunda değilsin.Fakat düşüncelerini çok beğeniyorum.Yani bana yakın düşünceler.Senin burcun YAY, benim de yükselenim YAY bundan kaynaklanıyor olabilir.

gülbahçesi
12-25-2009 09:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
yıldırım kitap çıkarsan başucu kitabım olurdu kesin :D
12-25-2009 09:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
güzel sözleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar , kitap fikri hep aklımda ve yakın bir gelecek zamanda neden olmasın diyorum ;)

12-26-2009 12:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #9
Cvp: RE: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
Yıldırım Yazılan:güzel sözleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar , kitap fikri hep aklımda ve yakın bir gelecek zamanda neden olmasın diyorum ;)

harika bir fikir yıldırım şöyle açılarla ilgili bir kitap mesela piyasada bir sürü burç kitabı var türk yazarların yazdığı ama çoğu baştan sağma gibi,yay burcunun özelliklerini yazmış mesela sadece.şöyle geniş içerikli bir kitap olsa harika olurduask çok güzel bir yazı olmuş konu harika benimde güneş kare neptünüm var güneşimi beslemem lazım =)
12-26-2009 12:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
Cvp: RE: Ego Destekleyicileri ~ Güneşi Besleyen Ateş Böcekleri
aeon Yazılan:
yıldırım Yazılan:güzel sözleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar , kitap fikri hep aklımda ve yakın bir gelecek zamanda neden olmasın diyorum ;)




korsanı çıkınca alıcam koptum.w

şaka bir yana yazılarınlarını yapabilirsin yıldırm. yazılarını konu olarak düzene soksan şuan bile kitap çıkarabilirsın.astroloji severlerden de ilgi görür. ama yalova kaymakamı ve tdk kızar belki ,dilbilgisi kurallarına uymadığın için. gülücük) koptum.w

Ben de aeon a katılıyorum, şu ana kadar yazmış olduklarını derlemeye çalışmalısın. Kesinlikle çok iyi bir öğretici yanın var Yıldırım bunu biran evvel değerlendirmen benim de nacizane bir tavsiyem, bu arada ego dengeleyicilerini çok beğendim Teraziden ziyade Yay burcunda yazmış olduklarını çok uyguluyorum ne de olsa MC Yay ve Yay burcunda iki gezegen bulunuyor ve özellikle benim kendi kişisel gezegenimin yani Venüsün Yayda olması beni fazlasıyla Jüpiteryen yapıyor bunu uzun zamandır farketmiştim ama okuduklarımda fikrimi destekler durumda. Tekrar zihnine ve ellerine sağlık Yıldırım.
12-26-2009 01:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir