Değerlendir:
  • 33 Oy - 2.52 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay evlerde
Yazar Mesaj
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #101
RE: Ay evlerde
Elbette orbu düşük olan açılar daha çok etki ediyor gibi ama ötekiler de etkiliyor,ha şu var Say,çok kadersel şeyler olmadıkça o açılarla savaşmak da bizim elimizde gülücük

Şimdi biraz abla moduna girdim öhöm,

8 orbla Venüs-Uranüs karem var ve henüz normal akışında gidebilen adam gibi bir ilişkim olmadı,bu hiçbir zaman olmaz demek değil ama 8 orba rağmen canına yandığım bunu bana gösterdi gülücük

8 orbla Ay-Jüpiter zıtlığım var,1 orbla da Ay-Satürn karem,bunlar bir t-kare modunda,hala istikrar konusunda karmamı tamamlamaya çalışıyorum ve başarılı olmak için kaygılarımı kontrol altına almakla savaşıyorum.Etkiliyor mu evet dibine kadar etkiliyor çünkü Satürn Yay'dayken son derecelerine kadar o t-kareyi bir güzel ateşledi,üstüne bir t-kare daha oluştu.Okey masasında sınavlara çalışıp 80-90 alan ben sınavlardan korkan ödleğin biri oldum,sınav zamanları hastanelik olduğum oldu.


Güneş-Satürn kavuşumu ve Güneş-Satürn karesi bana göre biraz daha farklı olabilir,mesela Güneş-Satürn kavuşumu yerine göre çelik gibi sinirler verebilirken ya da "görme,duyma,bilme ve sadece odaklan" diyebilirken-bunun yanında tabiki duygularını ifade edememe veya iç sesini zor dinleme gibi problemler de verebilir- ,Güneş-Satürn karesinde bir şeyler insanda farklı bir huzursuzluk yapabilir (tıpkı Ay-Satürn karesinde olduğu gibi)

Üstüne Say'ın haritasında Venüs-Jüpiter karesine kısa süre öncesine kadar transit Satürn'de gerilimli açılar vererek t-kare oluşturmuş ki kare açıların gerilimlerini daha çok hissettirmiş olabilir.

Her neyse asıl konuya geleyim gençler,bu enerjiler evet var ama inancınız ne olursa olsun tevekkül diye bir kavram var,yani çalış ve kadere bırak,çok keskin yerler olmadığı sürece kendi çabamızla aşabileceğimiz birçok şey var,hepinize sevgiler gülücük

Mesajın başını sildim,orb meselesini hatırlamadığım için tekrar kitap kurcalama gereği hissettim.Şimdi Öner Döşer'in "Astrolojide Temel Kavramlar" kitabından birkaç alıntı yapacağım size:

1)Kavuşum,Merkür doğasındadır.Doğasında hem iyicili hem de kötücülü bir arada taşır.İyicil gezegenlerle kavuşum olumlu sonuçlar doğururken,kötücül gezegenlerle kavuşum kötü sonuçlar doğurur.

Ahmet'in haritasında Güneş'e iyicil desem (öyle hatırlıyorum),Satürn kötücül,güçlü bir irade verirken duygularını ifade etmekte zorluk verebilir veya aldığı diğer açılara göre ağırlıkta olumlu veya olumsuz da şekillenmesi ihtimal dahilinde. (haritanın tamamını bilmiyorum,bu yüzden sadece böyle yazdım.)

Dipçe 1: Kavuşum sayfasında Güneş ile 8,5 derecelik orbla kavuşum yapan gezegenin yanık olduğu ve zarar gördüğünü söylüyor.

2)Kare açı, Mars doğasındadır.Burada çatışma,kesinlik,şiddet ve aşırılık vardır.

Minör açılarla ilgili notları da bunlarla beraber "Açılar" bölümüne yoksa bir başlık açıp yazayım ben en iyisi,yoksa bu konu dağılır.

Gelelim Orb meselesine:

Yine aynı kitaptan alıntı yapacağım:

.... (orb tanımını ve whole signs'a göre açı kavramını geçiyorum)....

Ortaçağa gelindiğinde,uygulamada whole sign açılarının yerini erken bir açı toleransı sistemi almıştı.İbn Ezra,El Biruni gibi yazarlar açıların toleranslarını belirlediler.Ortaçağ astrolojisinde,Modern astrolojide olduğu gibi açıların toleransı yoktur; gezegenlerin açı toleransları vardır.Tolerans,bir gezegenin kendisinden başka bir noktadaki etki alanının nerede başlayıp nerede bittiğini anlamamıza yarar.Çünkü bir gezegenin etkisi onun açı toleransı dahilindedir.Işıklar ve dış gezegenlerin toleransı,iç gezegenlere nazaran daha fazladır.Ortaçağ astroloğu El Biruni'ye göre gezegenlerin açı toleransları şöyledir:

Güneş:15
Ay:12
Satürn:9
Jüpiter:9
Mars:8
Venüs:7
Merkür:7

.... (Burada tekrar tarihsel kısmıyla alakalı yerler var,ilerliyorum)....

Açı toleransı bir gezegenin etki alanının sınırlarını gösterir. Tolerans, gezegeni merkezde kabul ederek hesaplanır. Dolayısıyla etkisi kendi merkezinden her iki tarafına doğru (gezegenin sağına ve soluna) genişler.İşte bu her iki taraf astrolojide moiety (yarım etki alanı) olarak adlandırılır.Bu kelime Latince medietas'tan türemiştir ve "orta" veya "ortalama" manasına gelir.Rönesans astroloğu William Lilly,moiety terimini,etkili açı tolerans çapının yarısı (yani yarıçapı) anlamında kullanmıştır.Açı toleransı,merkezinde belirli bir gezegen bulunan bir etki küresidir.Yarıçap, ya da yarım açı toleransı,bir gezegenin kavuşum ya da açı ile etkide bulunduğu merkeze göre en uzak mesafedir.Modern astrologlar "açı toleransını" teknik olarak yarım açı toleransı ya da bir gezegenin etkisinin moiety'si anlamında kullanırlar.Teoride,standart açı toleransları her gezegenin etrafında görünür ışık yayına dayanırlar.Gezegenlerin moiety'leri aşağıdaki gibidir:

Güneş 7,5
Ay 6
Satürn 4,5
Jüpiter 4,5
Mars 4
Venüs 3,5
Merkür 3,5

Açıya dahil olan bir ışığa ya da gezegene karşılık gelen standart açı,toleranslarının toplamının moiety'sine (yarısına göre belirlenir) Yani,iki gezegenin birbirlerine açı veya kavuşum mesafelerini hesaplamak için iki gezegenin Moiety'lerini topluyoruz.

Örneğin, Jüpiter ile Merkür arasında geçerli bir açı olabilmesi için aralarında maksimum 8 derece boylam farkı olmalıdır (4,5+3,5)


Öner Döşer-Astrolojide Temel Kavramlar kitabından alıntıdır.Gelelim Satürn-Güneş arasında 10 dereceyi kare kabul edip etmemeye:
7,5+4,5=12 derece,demek ki bu açıda 10 kabul edilebilir bir tolerans.Zaten olmasa astro.com da açının o şekilde çıkacağını sanmıyorum.Araya minör açı girdiği için benim Jüpiterim ile Güneşim'in 60'lık olmayışı gibi gülücük

Umarım meseleyi aydınlatmış oluruz arkadaşlar,herkese iyi forumlar.

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
04-13-2018 02:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #102
RE: Ay evlerde
Çok kısa bir örnek vermek isterim. 10 orb sıfır orb ve burç yerleşimleri ve uzun lafın kısası bütüncül yorum adına konuşmak gerekirse; Benim haritamda mars kovada 26° güneşim boğada 25° .. 1 orbla kare açısı var ve ben güneş alerjisi olan biriyim. Şimdi çok yakın bir arkadaşımın kızı var onun güneşi aslanda marsı akrepte sıfır orbla kare açıya sahip (dikkat ettiyseniz güneş aslanda güçlü ve mars akrepte güçlü) ve bu kız çocuğu ilk okul çağına kadar güneşe çıkarılmamış benden çok daha ciddi ve ileri boyutta güneşe hassasiyetten uzun yıllar tedavi görmüş biri tamda sembolik ifadelere uygun güneşe çıkınca cildinde yanıklar oluşan yara açılan ciddi boyutta hastalık, bildiğimiz gibi mars yanmayıda temsil eder güneşle birlikte güçlü yerleşimi ve keskin kare açısının sağlık konusumda nekadar etkili olduğunu anlayınız!!! . Arkadaşlar söyleyeceğim şeyi astrolojiyi ciddiye alanlar iyice hafızasına kazısın Orb aralığı çok önemlidir, burç yerleşimi çok önemlidir, açıların hangi evlerden geldiği çok önemlidir en basit tanımıyla bu 3 şey çok önemli. Bence yorumlarınızda keskin ve basit ifade biçimini bu 3 temel prensibe dayanarak ele alıp bütüncül yoruma özen gösterirseniz iyi bir astrolog adayı olabilirsiniz ( tabi bunların dışında daha bir çok ileri prensip var) ama yok diyorsanızki ben 10 dereceyi sıfır kabul edeiyorum ozaman astrolojiyi fal bakmaktan öteye taşıyamazsınız çünkü yorumlarınız isabetli olmaz ve tahminleriniz boşa çıkar. İsabetli ve doğru astroloji tahmini için bütün astrolojik verileri bütüncül dikkate almak lazım. Varmı güneş mars karesi arasında en az 8 orb olupta güneşe alerjisi olan tabi hangi burçlarda olduğuda önemli ;)
04-13-2018 02:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #103
Cvp: Ay evlerde
(04-13-2018 02:23 AM)zeynepelif Yazılan:  Çok kısa bir örnek vermek isterim. 10 orb sıfır orb ve burç yerleşimleri ve uzun lafın kısası bütüncül yorum adına konuşmak gerekirse; Benim haritamda mars kovada 26° güneşim boğada 25° .. 1 orbla kare açısı var ve ben güneş alerjisi olan biriyim. Şimdi çok yakın bir arkadaşımın kızı var onun güneşi aslanda marsı akrepte sıfır orbla kare açıya sahip (dikkat ettiyseniz güneş aslanda güçlü ve mars akrepte güçlü) ve bu kız çocuğu ilk okul çağına kadar güneşe çıkarılmamış benden çok daha ciddi ve ileri boyutta güneşe hassasiyetten uzun yıllar tedavi görmüş biri tamda sembolik ifadelere uygun güneşe çıkınca cildinde yanıklar oluşan yara açılan ciddi boyutta hastalık, bildiğimiz gibi mars yanmayıda temsil eder güneşle birlikte güçlü yerleşimi ve keskin kare açısının sağlık konusumda nekadar etkili olduğunu anlayınız!!! . Arkadaşlar söyleyeceğim şeyi astrolojiyi ciddiye alanlar iyice hafızasına kazısın Orb aralığı çok önemlidir, burç yerleşimi çok önemlidir, açıların hangi evlerden geldiği çok önemlidir en basit tanımıyla bu 3 şey çok önemli. Bence yorumlarınızda keskin ve basit ifade biçimini bu 3 temel prensibe dayanarak ele alıp bütüncül yoruma özen gösterirseniz iyi bir astrolog adayı olabilirsiniz ( tabi bunların dışında daha bir çok ileri prensip var) ama yok diyorsanızki ben 10 dereceyi sıfır kabul edeiyorum ozaman astrolojiyi fal bakmaktan öteye taşıyamazsınız çünkü yorumlarınız isabetli olmaz ve tahminleriniz boşa çıkar. İsabetli ve doğru astroloji tahmini için bütün astrolojik verileri bütüncül dikkate almak lazım. Varmı güneş mars karesi arasında en az 8 orb olupta güneşe alerjisi olan tabi hangi burçlarda olduğuda önemli ;)

Güneş-Mars karem yok,Mars'ın Algol'le olan açısı dışında sert açısı da yok,sadece Plüto ile kavuşum.Ama Güneş'e karşı ciddi şekilde hassasiyetim var,alerji denebilir mi evet denir ve hemen Güneş'de çarpar.Bunu neye bağlayabiliriz?Güneş'in düşüşte olup 6.evimdeki gezegenlerle kare olmasına mı? Konudan bağımsız olarak merak ettim.

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
04-13-2018 02:52 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #104
Cvp: Ay evlerde
(04-13-2018 02:52 AM)BayanKararsız Yazılan:  [quote='zeynepelif' pid='204431' dateline='1523571807']


Güneş-Mars karem yok,Mars'ın Algol'le olan açısı dışında sert açısı da yok,sadece Plüto ile kavuşum.Ama Güneş'e karşı ciddi şekilde hassasiyetim var,alerji denebilir mi evet denir ve hemen Güneş'de çarpar.Bunu neye bağlayabiliriz?Güneş'in düşüşte olup 6.evimdeki gezegenlerle kare olmasına mı? Konudan bağımsız olarak merak ettim.

Öncelikle doktor teşhisi konuldumu ? Çünkü genel olarak güneş uv ışınları yaydığından ve sıcaklığıda hesaba katarsak bir çok canlıyı rahatsız eden bir gezegen. Yani alerjiniz mi var yoksa güneşin sıcaklığından yada yoğun ışığından mı rahatsız oluyorsunuz? Örneğin gözlerde bozukluk varsa yada migren hastası iseniz güçlü ışığa maruz kalınca bunlarda baş ağrısı yada farklı yan etkiler doğurabilir güneş için.. ve merak ettim doğum saatiniz kesinmi ? 20° civarlarında olabilirmi yükseleniniz? Çünkü güneşe karşı alerjik boyutta bir tepkime oluyorsa yükseleninizede kare yapıyor olabilir yine asc aslan ve mars akrepte
04-13-2018 03:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #105
Cvp: Ay evlerde
(04-13-2018 03:07 AM)zeynepelif Yazılan:  
(04-13-2018 02:52 AM)BayanKararsız Yazılan:  [quote='zeynepelif' pid='204431' dateline='1523571807']


Güneş-Mars karem yok,Mars'ın Algol'le olan açısı dışında sert açısı da yok,sadece Plüto ile kavuşum.Ama Güneş'e karşı ciddi şekilde hassasiyetim var,alerji denebilir mi evet denir ve hemen Güneş'de çarpar.Bunu neye bağlayabiliriz?Güneş'in düşüşte olup 6.evimdeki gezegenlerle kare olmasına mı? Konudan bağımsız olarak merak ettim.

Öncelikle doktor teşhisi konuldumu ? Çünkü genel olarak güneş uv ışınları yaydığından ve sıcaklığıda hesaba katarsak bir çok canlıyı rahatsız eden bir gezegen. Yani alerjiniz mi var yoksa güneşin sıcaklığından yada yoğun ışığından mı rahatsız oluyorsunuz? Örneğin gözlerde bozukluk varsa yada migren hastası iseniz güçlü ışığa maruz kalınca bunlarda baş ağrısı yada farklı yan etkiler doğurabilir güneş için.. ve merak ettim doğum saatiniz kesinmi ? 20° civarlarında olabilirmi yükseleniniz? Çünkü güneşe karşı alerjik boyutta bir tepkime oluyorsa yükseleninizede kare yapıyor olabilir yine asc aslan ve mars akrepte


Doktora bu konuda gitmedim ama çocukken ciddi yanıklar geçirdim,birinde hatta patlamadan çıkmış gibiydim bir bakan dönüp bir daha bakıyordu,onun dışında çok kaldığım taktirde baş ağrısı veya mide bulantısı dışında isiliğimsi ufak yaralar da çıkıyor ve kaşıntım oluyor,bu yüzden özellikle yazları öğlen evde kalmayı tercih ediyorum.Doğum saatim kesin.Diğer bir ihtimal (sadece bir fikir) belki de Güneşim 6.evimdeki gezegenlerime kare olduğu için bunu yaşıyorumdur bilmiyorum.

Düzenleme: Güneş Terazi'de yani düşüşte olduğu için de tetikler mi bunu da merak ediyorum.

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
04-13-2018 04:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
say24 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 285
Üyelik Tarihi: Jun 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #106
RE: Ay evlerde
@Zeynepelif 0 hissediyorum diye bir şey söylememiştim ama gerçekten etkiliyor mu evet etkiliyor ne yönden etkilediğini burda açıkça konuşmak istemiyorum. Benimle aynı tarihte doğan bir arkadaşım var o da aynı açıyı hissediyordu ama onun yükseleni Aslan’dı

@BayanKararsız Çok güzel ve uzun şekilde açıklamışsın. Teşekkür ederim yorumların için gülücük Satürn Venüs-Jüpiter karemle T-Kare oluşturmuştu ve ben etkilerini yoğun hissetmiştim karşıma çıkan kişilerin zamanla bana uymadığını ve sorunları olduğunu görüp görüşmeyi kesmemi örnek olarak verebilirim. Ayrıca var mıdır etkisi bilemem ama bu açı kalıbı oluştuğu zaman ben çok zayıfladım.

Satürn’ü hala yoğun hissediyorum çünkü bu sefer Ay-Mars karemle T-Kare yapıyor. Erkek figürüyle hala sorunlarım var sağlık bakımından da etkiledi beni.

Elbette 0 orbdaki kadar beni etkileyemez. Ama etkilediği yerleri var mı? Evet var. Sonuçta kimse kimsenin yaşadıklarını bilemez. Ama hepinize açıklayıcı yorumlarınız için teşekkürler.

Haritam: https://resmim.net/i/uXiTy
2021-22 Solar Return Haritam: https://resmim.net/i/uXFsU
04-13-2018 11:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #107
Cvp: Ay evlerde
(04-13-2018 11:54 AM)say24 Yazılan:  @Zeynepelif 0 hissediyorum diye bir şey söylememiştim ama gerçekten etkiliyor mu evet etkiliyor ne yönden etkilediğini burda açıkça konuşmak istemiyorum. Benimle aynı tarihte doğan bir arkadaşım var o da aynı açıyı hissediyordu ama onun yükseleni Aslan’dı

@BayanKararsız Çok güzel ve uzun şekilde açıklamışsın. Teşekkür ederim yorumların için gülücük Satürn Venüs-Jüpiter karemle T-Kare oluşturmuştu ve ben etkilerini yoğun hissetmiştim karşıma çıkan kişilerin zamanla bana uymadığını ve sorunları olduğunu görüp görüşmeyi kesmemi örnek olarak verebilirim. Ayrıca var mıdır etkisi bilemem ama bu açı kalıbı oluştuğu zaman ben çok zayıfladım.

Satürn’ü hala yoğun hissediyorum çünkü bu sefer Ay-Mars karemle T-Kare yapıyor. Erkek figürüyle hala sorunlarım var sağlık bakımından da etkiledi beni.

Elbette 0 orbdaki kadar beni etkileyemez. Ama etkilediği yerleri var mı? Evet var. Sonuçta kimse kimsenin yaşadıklarını bilemez. Ama hepinize açıklayıcı yorumlarınız için teşekkürler.

Geri dönüşün için ben teşekkür ederim Say gülücük Bence de 0 gibi etkiler demiyoruz ama sonuçta etkiliyor,bunu diyoruz. Bu arada zayıflaman o Satürn transitinden bence etkilenmiştir,çünkü 1.ev aynı zamanda dış görünüşümüz ve Satürn yöneticisi olan Jüpiter'le de kare yaptı,yani kısıtladı denebilir.Bu yüzden çok zayıflamış olabilirsin.Erkek figürü için de hayırlısı olsun,daha çok genciz ve karşımızdaki insanların bize uyup uymadığını normalin biraz üstü zamanda anlamamız normal.Umarım bütün sorunlar çözülür,bu mübarek gecede bu da duam olsun gülücük Allah hepimizin yardımcısı olsun,sevgiler.

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
04-14-2018 03:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir