Değerlendir:
  • 69 Oy - 2.49 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Her Burcun Kadını Farklıdır!
Yazar Mesaj
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
Her Burcun Kadını Farklıdır!
Her burcun kadını farklıdır!


Sevdiğiniz kadını burcundan tanıyın...


Koç kadını (21 Mart-20 Nisan)


Onun felsefesi “kendi başının derdine kendin bak” tır. İşlerini yaptırmak için peşinde bir erkeğe ihtiyacı yoktur. Liderliği kimseye bırakmak istememesi her konuda ilk hareketi yapmaya yönlendirir onları, konu aşk dahi olsa ilk adımı Koç kızı atar. Onu toplumsal kurallar bağlamaz, düşündüğü ve inandığı gibi yaşar, hesap vermez.
Eli açıktır, zamanını, ilgisini, parasını cömertçe paylaşır ama sevdiği insanları paylaşma konusunda cimridir.

Koç burcu bir eşiniz varsa, sekreterinizin erkek olması evliliğiniz için artı bir davranış olacaktır. Bu kızlar evlenmeden önce tamamen özgürdürler ve genelde iş hayatındadırlar.Ve başarılı iş kadınlarıdırlar, konuşmaları akılcı ve hızlıdır. Kesinlikle sıkıcı değillerdir, enerjilerini her an yansıtabilirler. Göründükleri kadar da sert değillerdir, duvarı aşabilirseniz çok sıcak biri sizi bekliyor. Kötü durumlar, hastalıklar gözünü korkutmaz ama yakın ilgi beklerler.

Boğa kadını (21 Nisan-21 Mayıs)

Disiplinli, sabırlı, açık sözlü, dürüst insanlardır. Bir çok erkeğe göre daha cesur ve merttirler. Hayatta yaşamak zorunda kaldıkları bütün problemlere sabırla göğüs gererler ama damarına basarsanız öfkesi çevresindeki herkesi kaçırmaya yetecektir. Boş kafalı insanlara dayanamaz, kendine gerçek bir erkek arar.

Karmaşık konularla ilgilenmez, felsefe yapmak yerine kendini pratik ve anlaşılır şekilde ifade etmeyi tercih eder. Düşmanlarına karşı ilgisiz, buz gibi, dostlarına karşı ise sıcak, samimi ve kötü günlerinde yanlarında bulunacak bir dost olur. Boğa erkeği gibi o da doğallıkları sever. Vazosunda yapma çiçekler göremezsiniz, kokuları hoş, egzotik kokulardır. Aslında kokular, sesler ve renkler onları çok etkiler. Parlak ve canlı renkleri severler üstelik bir de bu renk mavinin tonlarından biri ise dayanamazlar.

Müzik ise başka bir büyüdür onlar için, sanata karşı yetenekleri vardır. Müzik aleti çalmak, resim yapmak, sergileri gezmek, doğanın içinde olmak onları mutlu eder. Görsel güzelliklerini sade ve zevkli giyinişleri ile pekiştirirler. Süslü püslü olması yerine elbiselerinin pahalı, kaliteli, pratik olmasını isterler. Her şeyi yavaş yapmaktan hoşlanır, temkinli davranırlar, acele etmeleri için dürtüklediklerinde ise öfkelenebilirler ve saldırgan olabilirler.

Dayanıklı insanlardır, ve zayıflığa tahammülleri yoktur. Hallerinden şikayet etmezler, sadıktırlar, misafirperverdirler. Ağır olmaları, sükunetle hareket etmeleri çoğu zaman tembel oluşlarına yorulur. Aksine Boğa kadını çok çalışkandır ve havadan para kazanmayı sevmez, emeğinin karşılığını almak ister.

İkizler kadını (22 Mayıs-21 Haziran)

Sabit bir yerde durması çok zor, oradan oraya dolaşır. Neşeli, hayat dolu, esprili, zeki bir kadındır. Kendini bir insana adaması gerçekten zordur. Doğal yapısı gereği sürekli değişimi arar. Sabırlı ve tutarlı olmayı öğrendiğinde her şey yoluna girecektir. Sürekli orijinal fikirleri vardır, monoton bir insan değildir.

Erkeklerle ilişkilerinde soğuk gibi görünmeleri kalpsiz olduklarını göstermez. Aksine hayal dünyaları geniştir. Ve uyum sağlayabildiği, kendini heyecanlandıran, değişmesini istemeyen, şefkatli birini bulduğunda aşık olabilir. Genelde zihinsel yeteneklere ve zekaya önem verir, bazen de karşısındakinin müzik ve şiire olan ilgisini sorgular. Çalışmak zorunda kaldığında nasıl para kazanacağını ve kazandığını nasıl harcayacağını bilir. Hem duygusal hem entelektüel…

Yengeç kadını (22 Haziran-23 Temmuz)

Utangaç, hayal dünyası geniş, biraz üzgün, biraz çılgın bayanlar... Eleştirilmekten, reddedilmekten hoşlanmazlar. Çok iyi sır tutarlar. Çekingen olmaları dolayısıyla insan ilişkilerinde ilk hareketi yapamazlar. Ama ilk hareketi yapıp tanıştığınızda peşinizi bırakmayacak, hatta zaman zaman ilgisinden sıkılacağınız, samimi ve sevecen insanlardır. Beğenilmeme korkusu ve yeterince sevilmediğini düşünmek çoğu zaman onu rahatsız eder. Hatta çok iyi aşçı olmasına rağmen bazen iyi yemek yapamadığından bile şüphe eder. Oysa evde en çok sevdiği yer mutfaktır.

Sevdiğinde karşısındaki kişiyi yüceltir, ona itaat eder ve çok sıcak bir sevgiyle bırakmamacasına sarar. Onun aklından ayrılık fikri kesinlikle geçmez. Çünkü duyguları yüzeysel değildir, kendisine ait olduğunu düşündüğü her şey sonsuza kadar onunladır. Zor yanı ise hassas yapısı dolayısıyla en küçük imaların bile onu kabuğuna çekilmeye yöneltmesidir, bir kere kabuğuna çekildi mi oradan çıkması çok uzun zaman alabilir. Böyle zamanlarda hiçbir şeyin düzelmeyeceğini, üstesinden gelemeyeceğini düşünür. Bunalımlı zamanlarında yalnız bırakmamak gerekir. Cimri sayılmazlar, savurgan da değillerdir, biriktirmeyi, güvende olmayı severler.

Aslan kadını (24 Temmuz-23 Ağustos)

Aslan burcu kadını hassas ve anılarına bağlıdır. Birçok üstün özelliği ile ayrıcalıklı bir kadındır; akıllı, zarif, güzel, tuhaf bir popülerlik sahibi , çekici… Sessiz sakin, sevimli göründüğünde emin olun rol yapıyor, kibirli ve gururlu olduklarını açıkça gösterirler. Lüks yaşamayı severler, yürekli ve cömerttirler, fakirlik manzaraları görmekten hoşlanmazlar, bu onları bunalıma sokar.

Bir eve kapanmak onun tarzı değildir. Mesleğini yapmak ister. Para kazanmak için değil saygınlık kazanmak için rekabeti severler. Erkeklerle boy ölçüşmeye bayılırlar. Konuşup, öğüt verebilecekleri meslekler onlar için uygundur. Evde olduğu takdirde de evi en kaliteli şekilde dekore etmek için bol para harcayacaktır.

Kendine bakmayı sever, güzel görünmek onun için önemlidir. Tipik aslanlar spor giysileri tercih ederler ama nasıl giyinirlerse giyinsinler pahalı ve iyi dikilmiş elbiseleri tercih edeceklerdir. Pahalı ama kusursuz bir zevkleri vardır.

Başak kadını (24 Ağustos-23 Eylül)

Bütün burçlar içinde en pratik ve en romantik kadın Başak kadınıdır. İkiyüzlülükten nefret eder. Kendisi kusursuz olmasa da kusursuzluk arar. Başkalarına güvenemediği için kendi işini kendi yapar, kimsenin işini kendisi düzgün ve iyi yapabileceğine inanmaz. Temiz, düzenli, disiplinli ve dakiktirler. Sakin bir yapısı vardır, öfkeli durumlar sergilemez, çok kızdığında ise tersleyerek ya da azarlayarak cevabını verir.

Özür dilemekten hoşlanmaz, öyle üstü kapalı özür diler ki, fark edemezsiniz. Ayrıntılara dikkat eder, hiçbir şey gözünden kaçmaz. Özellikle mali konularda Başak kızına sonsuz güvenebilirsiniz, çok dikkatli ve pratiktir. İçten pazarlıklı değildir. Her şeyde bir düzen aradığı gibi konuşmaların da gramere uygun olmasını ister. Sade ve derli toplu giyimi sever. Zekası ve zevki ona iyi bir sezgi gücü kazandırır. Sır küpüdür ve pek kıskanç değildir. Kültürel faaliyetler onun içindir.

Tiyatro, konserler, kitaplar. Başkalarının kendisini eleştirmesine dayanamaz ama kendi kendini çok acımasız eleştirir. Aşırılıklara kaçmaz, tek başına ömrü boyunca yaşayabilir. Aradığı partneri bulduğunda ise karşısındaki kişinin bütün dertlerini yüklenir, çok sadıktır. Duygusal yapısı kontrol altındadır ama kalpsiz değildir, çok hoş, sevecen, cömert biridir. Sessiz cesareti ve sorumluluk duygusu ile iyi bir eştir. Çok güzel yemekler yapar, sağlıklı beslenme taraftarıdır; çikolataya karşı elmayı tercih eder.

Terazi kadını (24 Eylül-22 Ekim)

Çok güzel, kibar ve narin sesli, ipekli dantelli giysiler içinde mis gibi kokan hoş bir yaratıktır Terazi kadını. Buna rağmen erkek gibidir. Erkek gibi düşünür ve ince zekasını gülüşlerinin ardına gizlemeden tartışır. Teraziy'le tartışmaktan kaçarsanız o oturup kendi kendine tartışacaktır. Genellikle haklıdır, açık bir mantıkla sizi ikna eder.

Doğru ve dengeli kararlar vermeye çalışır.
Onlar güzel şeyler satın alabilmek için çalışmak ve para kazanmak isterler. Onlar yalnız yaşamayı sevmez, arkadaşlara ihtiyacı vardır. Ve hayatında gerçekten seveceği bir erkek olmasını ister. Tipik Terazi zeki bir kadındır ve eşinin problemlerini çözmede gönüllüdür. Sevecen ve duygusaldır. Konuşmayı sever aynı zamanda iyi bir dinleyicidir de.

Akrep kadını (23 Ekim-22 Kasım)

Bu gizemli güzelin derin bir çekiciliği vardır. Kendi halinde renksiz biri değildir, bir an soğuk mesafeli, görünürken bir an sizi yakacak kadar sıcak ve sevimlidir. Arkadaşlıklarında seçicidir, basit ve değersiz insanlarla boş muhabbetler yapıp vakit geçirmeyi sevmez. Azimli ve kararlıdır.

Sır dinlemeyi sever ve sırrıyla ölmeyi tercih edecek kadar ketumdur. Temizliği ve rahat ortamları severler. Evlerinde her şey kontrollü ve düzenlidir. Aşık olduğunda aşkının yegane savunucusu ve koruyucusu olur. Erkeği gölgede bırakmak yerine ona evinin patronu olma onurunu verir. Evlendikten sonra çalışmaya devam etmeyebilir. Eşine kötülük yapılmasına izin vermez. Onu terk etmek imkansızdır. Bir kere yapıştı mı bırakmaz.

Her şeyine sahip çıkan bir insandır. Ama kendisine kimse sınır çizemez, sahip çıkamaz. Kıskançtırlar, ama sizi de kıskandıracak bir çok olaya sebep olacaktır. Gittiği her yerde dikkati çekecektir. Diline pek hakim olamayıp, sivri eleştiriler yapar. Parayı çok sever. Bir yıl biriktirip bir günde harcayabilecek kadar da tuhaftır. Paradan çok prestij onun için önemlidir. Yetkiden çok hoşlanırlar ve bunun için taviz verebilirler. Çoğu zaman adalet duygusu intikam duygusu kadar güçlüdür. Yapılan iyiliklerin karşılığını vermekte cömert davranacaktır.

Yay kadını (23 Kasım-22 Aralık)

Bazen utandıracak kadar açık sözlüdürler. Her yerde gerçeği söylemekten çekinmezler. Yalan söylemeyi sevmezler, dürüsttürler. Bağımsız yaşamayı severler. Aile bağları onlar için pek bağlayıcı değildir. Kendisine emredilmesinden hoşlanmaz ama zayıf, yumuşak erkeklere de katlanamazlar. Genelde arkadaşlıkla aşkı birbirine karıştırırlar. Neşeli, kalbi güven dolu, zeki ve mantıklı biridir.

Soğuk ve kalpsiz olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü o bir ateş grubu burcu. Özgürlüğü sevmesi ciddi ilişkiler düşünmesini engeller. Bir erkek çocuk gibi olabilir, spor yapmayı, kamp yapmayı sever. Ama erkeksi değildirler. En sert insanları yumuşatacak neşeli bir havası vardır. Karamsar olmak onları hasta eder.

Geleneklerin onun için pek bağlayıcılığı yoktur. Ne kadar zarif bir kadın olduğunu düşündüğünüz bir anda bir sakarlık yapabilir. Paraya değer vermezler, savurgandırlar. Dürüstlük onlar için çok önemlidir. Kırıldığı zaman alaycı olabilir. Sadakat, güven ve sevgi onu anlatan üç kelime olabilir. Tabii özgürlüklerini yaşamasına, nasıl istiyorsa öyle davranmasına müdahale edilmediği sürece.

İdealisttirler, belki ilk aşkıyla evlenmek için yıllarca fırsat bekleyebilir. İyi bir ev hanımı sayılmaz ama sabrederseniz ev işlerine katlanmayı öğrendiğini göreceksiniz.

Oğlak kadını (23 Aralık-20 Ocak)

İnatçı, müşfik, nazik, mütevazı oğlak kızı. Onların amacı saygı, güven ve mevkidir. Oğlak kadını ün sahibi olmak ister. Bunun için yeteri kadar azimlidir. Oğlak erkeği de kadını da ruhlarındaki denge ve uyumun sonucu iyi bir sanat yeteneğine sahiptir. Geleneklere bağlı, terbiyeli ve zarif insanlardır. Ne kadar sert görünürse görünsün aslında duygusal ve ılımlı bir insandır. Karamsarlıklarının ya da bunalımlarının ardında daha derin bir anlam gizlidir.

Şakadan hoşlanmazlar. Çok cazibeli ve güzel olmalarına rağmen bu konuda kendilerine güvensizdirler. Sıkça kendilerine kompliman yapılmalı ki bu korkularını atabilsinler. Ailesine bağlıdır. Onunla evlenen ailesi ile de evlenmiş demektir. Maddi ve manevi yönden kendini ailesine karşı sorumlu hisseder. Eşinin ailesine karşı da aynı hassasiyeti gösterecek inceliktedir.

O kusursuz bir eştir. İhtiyacı olan insanlara yardım edebilmek için her zaman çabalayacaktır ama bunu fert olarak yapmaz, bir organizasyonun parçası hatta başkanı olarak böyle hizmetler yapmak onun için daha mantıklıdır. Mali konularda cimri değildir ama savruk da değildir. Genelde Oğlak'ların makyaja alerjisi vardır. Gerçi makyaja gerek duymayan bir güzellikleri vardır. Hayalci olmamaları, hayalleri olmadığını göstermez. İnatçıdırlar ama yersiz dırdırları yoktur.

Kova kadını (21 Ocak-19 Şubat)

Özgürlük isteği onu bağlanmaktan alı koyar. Hiç kimseye ait olmak istemez, herkesle birlikte olmayı tercih eder. Ancak özgürlük isteğine müdahale etmeyen biri ile yapabilir ve sonsuza kadar da o kişiye bağlı kalır. Erkeklerin parası onu ilgilendirmez, entelektüel başarılar daha önemlidir. Toplumun kuralları onu bağlamaz, değişik de olsa kendi kuralları vardır. İnsanlara zaman ayırır, inceler ve özgürlüklerini sonuna kadar kullanır. Zarif ve zekidir. Herkese ve her ortama hemen uyum sağlar.

Kendi özel düşüncelerini saklayıp, yanıltmaktan hoşlanırlar. Hatalarında inat ederler. Giyinişleri ve görünüşleri enteresandır, kılık kıyafette çılgınlıklar yapabilirler. Saçlarına verdiği absürd şekiller sadece bir kısmı.
Çekingen ve çekici tavırları vardır. Dikkate değer konuşmalar yapar, lafını kesmenize içerleyebilir. Kıskançlıktan hoşlanmaz, kendisine sahip çıkılmasını istemez. Yargıları ileriye dönük olduğundan doğruluğunu görmek için zaman tanımak gerekir.

Sezgileri kuvvetlidir. Arkadaşlık ve aşk arasında çok ince bir çizgi vardır onlar için. Duygularını açıkça ifade edemeye bilir ama kendine uygun insanı bulduğunda örnek bir beraberlikleri olur.

Balık kadını (20 Şubat-20 Mart)

Özgürlüğüne düşkün büyüleyici güzel… Erkeğe olan güveni ve onun önünde olmak yerine yanında yer alma isteği ile gösterdiği ilgi ve sevgi onu vazgeçilmez yapar. Anlaşılması zordur. Az bir kazancı olsa bile çok şık giyinir. Ve onlar biraz müsriftir, para harcamayı severler.

Evlendiğinde çalışmak ona pek cazip görünmez. Hassas yapısı incindiğinde gözyaşları sel gibidir. Bazen çekingen ve utangaç yapısını örtmek için soğuk ve ukalaca davranabilir. İnsanların kendisini incitmelerinden korktuğu için böyle bir yöntem deniyor olabilir.

alıntıdır..

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
11-28-2009 03:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Her burcun kadını farklıdır!
boğa biraz yemek içmek uyumak ve sex odaklı birk keyf anlayışı vardır.gülücük

akrep -boğa aksında akrebin cehennemi temsil ettiği söyleir.
boğa ise cenneti .güzellikleri ...
boğanın olumsuz anlamda materyalizme saplanması gibi bir durumu var.huzur bozmamak.hayat keşke hep sabit kalsa...
öte yanndan boğanın fonksiyonlarını da çok küçümsememk lazım.
aslında basit duruyor ama .mesela "iyi olun" gibi bir cümle de basittir.ancak , içini doldurmak bir o kadar zordur.
boğa fonksiyonları da buna benzer.
hayatın derin ve karmaşık sıkıcı yüzü boğayı pek ilgilendirmez.
birşeyleri sabitlik ve sadelik çizgisinde tutmaya çalışmak ...


öte yandan balık.
denize bakan ve iç açan bir odadanın bir köşesinde bütün gün hayal kurabilir. gülücük)
o anda hele bir sounu varsa.kimse dokunmasın bütün bir ömür dalıp gidecek gibi durabilir.
11-28-2009 04:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
plutonik Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Her burcun kadını farklıdır!
bütün gün hayal kurmak;hatta uyumayı bile sırf hayallerini zenginleştiriyor diye daha da bir sevmek...gördüğü herhangi bir olay ya da nesneyi senaryolaştırıp başrolünde oynamak;kurgulamak bile bile sert gerçeklere takılacağını,ağlara takılacağını inandığı küçük bir şeye bile sımısıkı tutunmak...işte bu balığın serüveni;kimse ona inanmasın farketmez o inanırgülücük)
balık burcu kadını soğuk donuk görünüşünün altında o fevkalade sadece inanıp güvenen insanların görebileceği şevkatini barındırır...herkes balığı sevmez mesela derinine inmek lazımdır zaten ondan sonrası derya denizgülücük)ütopik aşkların kadını;hayal kahramanlarının yegane kovalayıcısı ve de tasarımcısı;yengeçlerin dönüp dolaşıp en sonunda y,ine geri döndüğü deniz kızıgülücük)kendimden biliyorumgülücük)

[Resim: astro2gw02plutonikhp448.th.gif]

Kimi aradığını yitirir aradıkça,
Kimi de arayandır;aranan onu bulur...Ö.Asaf
11-28-2009 05:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: RE: Her burcun kadını farklıdır!
Almira Yazılan:
Félicé FilosoFo Yazılan:Şahsen kadın burçların anatomisini yapmış. Hikayeleştirerek, burç özelliklerinin kalıcı olarak, akılda kalmasını sağlayan bir yazım tarzı kullanmış. Çok hoşuma gidiyor. Birde steven forrestin burç tariflerini severim

Beğenmiyorum zevk meselesi gözkýrpma

evet zevk meselesi , Linda Goodman'ın yorumlayış tarzını ve o kitabını ben çok beğenirim ve herkesede tavsiye ederim.
burçların özelliklerinden bir tanesini alıyor ve hikayeleştirerek anlatıyor ( Linda = Neptünyen bir Koç )

mesela ne zaman canım sıkılsa , Yay burcunu açar okurdum keyiflenirdim o kitaptan ;)

11-30-2009 04:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
Cvp: RE: Her burcun kadını farklıdır!
Yıldırım Yazılan:evet zevk meselesi , Linda Goodman'ın yorumlayış tarzını ve o kitabını ben çok beğenirim ve herkesede tavsiye ederim.
burçların özelliklerinden bir tanesini alıyor ve hikayeleştirerek anlatıyor ( Linda = Neptünyen bir Koç )

mesela ne zaman canım sıkılsa , Yay burcunu açar okurdum keyiflenirdim o kitaptan ;)

Yay burcunu sevmedim zaten gülücük

Asıl mesele bu gözkýrpma

Neyi okuduğumu unuttum hikaye ile....
11-30-2009 04:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sessizgidiş Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 337
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Ekşi sözlük- burç kadınlarının yorumları
Koç Kadını




cok gururlu ve inatci olurlar. gururlarini kiracak herhangi bir hareketi ise yillar gecse de unutmaz, yeri ve zamani gelince cevabini verirler.

korkunç sevdiğim bir kaç kadının dahil olduğu burç olunca, ve diğer burç insanları tek tükken etrafımda koç kadınlarının sayısı diğerlerine göre daha fazla olunca, insan sadece tesadüf olduğuna inanmıyor.
kendi hallerinde yaşar bu kadınlar. göstermezler ama içten içe kırılganlardır. hayatı umursamaz görünürler. bir nevi duvardır bu onlar için. seviyorum kardeşim allah allah.

her yönüyle hayatın tadını çıkarmak isterler, yaşamın her yanında bir meydan okuma görürler, özgürlüklerine son derece düşkün, cesur ve oldukça enerjiktirler. doğallıklarında neredeyse sınır yoktur, dikkat çekici ve hastalık derecesinde inatçı, hırslı ve sabırsızdırlar

kırılgan aynı zamanda dürüst olan , zodyakın birinci burcunun dişil hali

herseyin bittigini sandiklari anda en hizli ayaga kalkabilen ve guc toplayabilen kadindir

birşey söylemeden önce bi 10 saniye kadar düşünüp sonra konuşması gereken burcun kadını..

açık sözlü, dürüst ve enerjik olmak dı$ında, hiçbir iyi özelliği olmayan kadındır.. yoksa virüs mü demeliydim? sadece almak, harcamak ve tüketmek üzerine kurulu..


yalana dayanamazlar, asabi sayılabilirler. bir de para harcamayı çok severler




Boğa Kadını




zodyakta sahip olunabilecek en güzel ve özel burca sahip insanlar.

her anlamda delidirler ve sizi de delirtirler


tarot kartlarindaki temsilcisi imparatoricedir. hayata rahat ve genis bakis acisi yuzunden fethetmeyi degil, teslim olmus topraklarda hukum surmeyi sever


dimdik olmanın ne demek oldugunu en iyi bilen bayanlar. venus'un asil sahibeleri. insanlara fazla gelen, bu nedenle kacılan varlıklar. kırıldıklarını unutmayan ama unutmus rolunu cok iyi oynayan sanatcılar.


gri yoktur onlar için. net kararlar verirler ve bu kararlarından asla vazgeçmezler, bu yüzden de sabit fikirli kabul edilirler. aslı; kararları yanlış bile olsa arkasında durabilecek kadar cesaretli olduklarıdır.


garsonun geirtiği hesabı son kuruşuna kadar incelemeden içleri rahat etmez bunların.

boğa erkeğini doğduğuna pişman edebilme yetenekleri çok güçlüdür


sağlam karakterlidir, olmaz dediyse; olmazdır

iç hesaplaşmalarıyla ömürlerini yerler.

kuruntu sahibidir.

depresif görünürler lakin neşe doludurlar, gözleri her daim parlar.





İkizler Kadını



neşelidir, eğlencelidir, hemen her konuda bilgisi vardır, içten bir samimiyet sunar, sıcakkanlı sanırsınız, pat diye bir şey söyler anında buz kesersiniz. neye bozulduğunu neye kızdığını kolayca tahmin edemezsiniz. gel-gitleri çoktur. ama aslında iyidirler ya


ikizler kadını, sıkıntılarını içinde biriktirirken, dudaklarından gülümsemeleri hiç eksik etmez.



tartışmasız zeki kadındır

tanıdıklarım arasında gördüğüm en belirgin ortak özellik hepsinin kadınsı zerafeti ve yumuşaklığı çok güzel taşımalarıdır.


valla ikizler kadını için buraya ne yazılsa az çünkü yazılan herşeyi içlerinde barındıran bir yapısı var

genel inanışa göre; zeki, entellektüel, espritüel, yaratıcı, kararsız, çok kişilikli ve iki yüzlü olurlar.


ikizler kadınından uzak durun derim baska birsey demem.aldatma potansiyeli en yuksek kadınları içinde barındıran burç desek yeridir.


dinlenip dinlenip kaçılası burca sahip kadın türü.


kendileri de gozleri de gokkusagi olan kadinlar


melankoliyi ve midye tavayı sevmeyen, boğa erkeğine düşkün kadın tipi


bir basakla asla yan yana gelmemeli. kiskanc ve bi o kadar da bu duygusunu hissettiren kadin tipi


seytanin kadin kiligina girmis versiyonudur. dikkat etmek gerekir


dünya üzerinde aptal yerine koymayı düşüneceğiniz en son insan bu olsun


inanılmaz zeki,hızlı düşünen,aynı anda 3-5 işi kontrol edebilen,değişken,bağırırken gülümseye başlayan,toleransı yüksek olsada ummadık anda gidiveren,huzur bulana dek çırpınan, sosyalitesi tavan yapan kadın.


inanılmaz zor kadın tipi.aklına bir şey koyduysa değiştiremessiniz.bir şeye takılıp ne olursa olsun orada kalmayı tercih eder.tabii bunu yaparken birçok güzelliği de kaybeder ve ilginç olanı şudur ki bu kaybettiklerinden en ufak bir üzüntü yada pişmanlık duymaz. erkeğe en çok acı çektiren kadın tipidir. aman derim uzak durun..


bir kova burcu erkegi henuz ikizler kadini tanimamissa bosa yasamistir.


kendi çelişkilerinde boğulan kadındır


ikizler burcu kadını ile birlikte olmak bir sanattır ama ne yazık ki herkes sanatçı değildir


içlerinden geldikleri gibi yaşadıkları ve cesur oldukları için surekli eleştirilen insan grubu.


kalplerini kırması zor, kırdıktan sonra da yapıştırması zor olan kadınlar

ne istediğini hiçbir zaman tam olarak bilemeyeceğiniz kadın


Yengeç Kadını



yengeç burcu kadınları kincidir, unutmaz ve affetmezler.
eskimiş tabir edilebilecek değerlere halen inanırlar.
yaratıcılıkları ve hayalgüçleri hayatlarını her yönden etkiler (meslek, cinsel hayat, vs.)
değişken bir ruhu olur, alıngandır (yağmur yağıyor bana ördek dedin misali)
bir an sığınacak yer arayan nazlı bir kuzu iken, bir sonraki an yardıma ihtiyacı olan birini koruyan yırtıcı bir kaplan oluverir.



cekingenligini yenmesi durumunda tuttugunu koparabilecek bir kapasiteye daha dogrusu kiskaclara sahip olan, kolaylikla umutsuzluga kapilip aglayabilen, zaman zaman huysuzlasan sevdiginde duyarlilik katsayisi cok yukarilara cikan nazik, ruh hali cok sik degisen iyi niyetli insan tipi...


ikizler erkeğinden kesinlikle uzak durması gereken kadın tipi..


yengeç burcundan güzel kadın çıkmaz


kuruntulu, alingan, hassas, insanlara zor guvenen, ruh hali surekli degisen,
cok cabuk sinirlenebilen, kendisini hayal kirikligina ugratip guvenini sarsan kisilere karsi cok sert olabilen, olaylara verecegi tepkileri kolay kolay kestiremeyeceginiz, anlasilmasi zor, kafasinda turlu senaryolar yazip bu da yetmezmis gibi yazdiklarina gercekmis gibi kendisini inandiran, yalnizligi seven, celiskili, sevecen kadinlardir..


yükselen yengeçle beraber ay parçası gibi yüzleri olan kadınlar.


insanı kanser eder, kendini de..


en iyi dostlarımın hep bu burcun kadınları* olması tesadüf olamaz sanırım.. işte tam da bu yüzden sevdiğim kadınlardır.. yüzlerce farklı cümleyle tanımlanabilirler belki ama benim için dostluk kelimesine karşılık gelenlerdir.. özel kadınlardır vesselam.


bir cümleyle özetlemek gerekirse.. "çocuk gibi sevilmek ister".


yılandan korkmaz, yalandan korktuğu kadar.


canı isterse güzel yemek yapar,istemezse "bugün de yemek yemeyelim canım,nolucak" diye sıyrılıverir işin içinden.




NOTLAR :

yorumlar çeşitli üyelere aittir..kendi kişisel görüşleridir. gülücük
yorumların devamı gelecektir ;)

11-30-2009 10:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dark Lord Dışarıda
DARK SIDE
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 227
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Ekşi sözlük- burç kadınlarının yorumları
Ekşisözlük'e steven forrest'tan daha çok güveniyor olabilirim hehee

Amaanınn İkizler kadını melankoliyi ve midye tavayı sevmezmiş ?! sürprizzz

Hani melankoliyle belki başa çıkarım ama midye tavasız olmaz gülücük) Yaavv ben değiştirecem zaten bu venüsümü, evini de değiştirmek lazım onun ...

Herkes dedi merak içinde
Ölümden sonra hayat var mı diye,
Boşuna düşünürler
Sanki hayat varmış gibi ölümden önce ...
11-30-2009 10:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Ekşi sözlük- burç kadınlarının yorumları
yaw bırakın ekşi bizden alısın.
onların yapacağı yorumdan ne olur.
yükselen ay bilmem ne hepsini karıştırılar.tanıdığı kişiden genellemiştir(yabi büyük kısmı )


bizim sitede bir eleman vardı.sohbet odaları falan da vardı.baş harfi "O" gülücük)

oğlakla ilgili efsane yorumlara imza atan .ondan çok farklı olmaz yazılanlar koptum.w
atıyorum.
"ya ikizler aslında çok gizli bir duygusallığa sahiptir" gülücük).belki de bu kişinin ayı yengeç falandı.bunu tarz subjektif tahminlere güvenilmez gülücük
11-30-2009 11:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Whitecrow Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 54
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Ekşi sözlük- burç kadınlarının yorumları
Eksiye laf yok orada okuduklarımla astrolojiye merak sardım her şey geçen sene bu zamanlarda akrep burcu erkeği konusunu okumamla başlamıştı şimdi buradayım:D

Alcune delle cose piu'tremende che si possana mai immagiare sono state fatte con le migliori intenzioni.
____________________

16.Kasım.1990 Saat:23.55
İSTANBUL

HARİTAM
12-01-2009 03:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Vulcan
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Ekşi sözlük- burç kadınlarının yorumları
GÜZEL YORUMLAR

...

başlangıç notu: bu entrydeki olaylar durumlar ve kişiler tamamen hayalimdendir, şahsi hayatıma tek uygulanabilir yanı balık burcu kadını oluşumdur gülücük

balık kadını duygusaldır ve çoğu kez bunun sonucu olarak mantık yürütmeyi hobi edinir, bunu çok sever, ona hala büyü gibi gelir. bahsi geçen mantığı kendisini ilgilendiren konularda pratiğe geçirmekten kaçınabilse de, diğer insanlarla olan ilişkilerinde uygulamak için elinden geleni yapar. balık kadınıyla anlaşmak kolaydır derler, kadın kendisiyle anlaşabilmişse bu doğru da olabilir, onu bilemiyorum ama balık burcu kadınını anlatırken gözlemlediğim kadarıyla diğer burçlarla olan ilişkileri ve meyilleri üzerinden gitmek istiyorum, çünkü zevkli oluyo:

koç burcu erkeğinin tavrı, iltifatları ve cesaret isteyen özel soruları balık kadınının bile farkedebileceği kadar çapkıncadır, kadın ilk saniyeden adama müteşekkirdir, adam (henüz) güvenilmez ama eylenilebilir olduğunu net bi şekilde belli etmiş, kadına kırılmalara karşı tedbirini alma şansı vermiştir. birisi güvenmek için, diğeri ise güvenilir olmak için uzun zaman isteyen iki burcun ilişkisi olur da başlarsa, öyle sanıyorum ki balık kadını yaşayabileceği en hareketli hayatı yaşar, koç erkeğinin girişimciliği ve kadını da sürüklemesi, hayalleriyle mutlu olan balığı sarhoş eder. bu mutluluk sarhoşluğu mudur yoksa yorgunluk sarhoşluğu mu, kadın da çok emin olamaz.

boğa burcu erkeğinin, balığı dengeler şekilde istikrarlı ve kendinden emin oluşu, onunla da kalmayıp romantizm bonusu, balık kadınını çok özendirir, bir adam çizecek olsa buna benziyceğini düşündürtür, hatta şarkının devamını da söyler "onun gibi bırakıp gitmeyeceeek". çünkü boğa erkeği güven vericidir, kavgacı diildir, sakindir, üstelik yargılamaz. bunlar balık kadınının kendisinde de olan ve karşılık beklediği özellikler. fakat bir gün gelip de balık kadını, değişikliklerine gösterilen anlayışla yetinmeyip, boğa erkeğinden bir de ona eşlik etmesini beklemeye başlarsa sorun çıkması kaçınılmazdır. balık kadınının boğayla çok mutlu olabilicek bi yanı vardır, diğer yanlarını naapmalıdır, çok sevdiği o kişiyle paylaşmamaya razı mı olmalıdır, bilemiyorum.

balık kadını ikizler burcuyla en saçma konularda saatlerce konuşabilmeye bayılır. ya da sadece kartpostal satan bir mağazaya sabah açılış saatinde gidip akşama kadar bütün kartpostallara bakma programını sadece ikizler arkadaşıyla yapabilir, aynı konularda heyecan duyduğu ikizler insanlarını hemen kutsayıp hayatının önemli bir yerine koyar. balık kadını en yalnızlık çektiği zamanlarda ikizler burcu kızarkadaşlarına "niye erkek diilsin ki sen" der. işin komiği ikizler burcu erkeğiyle olan pek eylenceli arkadaşlığı da "bak 2015te hala bekarsak birbirimizle evlenicez tamam mı?" 'dan ileri gitmez. ikisinin de kanı kaynayan burçlar olduğunu düşünürsek o anlaşma da hiçbi zaman gerçekleşmez. eş olabilmek için belki de fazla benziyolardır birbirlerine.

balık kadını, yengeç erkeğiyle uyumludur, kendisi kadar duygusal olan ama gerçeklerle kendisinden daha kolay geçinen adama hemen ilgi duyar. yengeç erkeği de muhtemelen bu kadının hiçbir sorunun çözümünü hayata biraz daha küsüp içine kapanmakta bulmamasından etkilenir, hatta farkında olmadan kendi kalkanlarını da incelttiğini görüp keyiflenir. oyüzden kardeş kardeş oynarlar. (yok, genelde ikisinde de bulunan anaçlık kolaylıkla aşka çevirir.)

aslan erkeği insanların kendilerini sunuş şekline herkesten biraz daha çok önem verir. balık kadını ise ilgi görmeyi sever ama bunun için dikkat çekici olmak zorunda olmaktan nefret eder. balık kadınında hayat vardır, ama aslan erkeğinin kendisinde farkettiği çıplak uzaylı için "yok canım, kaya o" demeye meyillidir; çünkü aslan erkeğinin sürekli etkileme (sunum yapma) ve etkilenme (sunum izleme) ihtiyacının kendisini yorucağının farkındadır. belki de yapısal olarak bunun için yeterince mutlu bir kadın diildir ki bu noktada kendisi de aslan erkeği için cazip olmaktan çıkar. bu ilişki başladı diyelim: aslan erkeğinin, güzel bir iltifatta bulunduğunda, iltifatında kullandığı kelimelere iltifat beklediğini farkeden balık kadını, onu tatlı erkek kardeşi gibi sevmeye başlamakta gecikmiycektir.

başak erkeği ve balık kadını birbirinin hayatını kolaylaştırırlar. gece yatakta bi hararetle yarışma sevdasını anlatıp terapi yapan başak erkeği, balık kadınına bi macera filmi kürü etkisi yapıcaktır. başak erkeğiyse balık kadınını masal anlatan bi oyuncak ya da stres topu filan sanabilir. iki taraf da bu durumdan hoşnut olabilir. üstelik başak erkeği ilişki içinde balık kadınını domine etmeyecek az erkekten biridir. bu ikisi aşkta başarılı olamazsa işte başarılı olabilirler, verimli bi çifttir.

terazi ve balık, erkan yolaç'ın evet hayır yarışmasına katılmak için yaratılmış iki burç; en basit bi soruya bile net bi cevap vermekten kaçınırlar, sunacakları birsürü bakış açıları, ve yapmaları gereken yan açıklamaları vardır. ikisi biraraya geldiklerinde zevkten dört köşe olabilirler ama romantik ve ateşli olması gereken bi konuşmayı felsefi bi tartışmaya çevirebilir, gecenin zirvesi olarak ise tokalaşmakla yetinebilirler. yine, birbirini çarpmak için fazla benzerlerdir.

akrep erkeği balık kadınını öldürür. yok balık kadını ayakta kalırsa, ağlaması ve vıdıvıdısıyla o akrep erkeğini öldürür. halbuki başka bi dünyada çok mutlu olabilicek bir su grubu çiftidir bu. akrep erkeğinin en dünyevi ve basit konularda bile verdiği kırıcı tepkiler balık kadını şok eder. akrep erkeği savaş meydanında yaşamaktadır, akıllıca davranmak, harika organize olmaktan çok keyif alır. balık kadını alışveriş listesi yapmadığı için günde 3 kere migrosa gitmeyi sever. en disiplinli balık kadını bile yanlışlıkla bi akrep saldırısına uğradığında bunun gibi bi tane daha saldırının hasarını atlatamıycaanı anlar. mektup arkadaşı olmalarını öneriyoruz.

yay erkeği değişkendir, meraklıdır hem de balık kadınının yetişemediği türdendir. genelde arkadaşlıkları çok güzel olur, işin kötüsü kimyaları da uyar ve bir ilişkiye şans verebilirler. muhtemelen o ilişki boyunca "siz hala birlikte misiniz" sorusuna yay erkeği "evet, iyi gidiyo" balık kadını ise "bilmiyorum ki" cevabını vericektir. yay erkeği tatile gitmek üzere yola çıkıp 3 gün boyunca "ben vardım canım" demeyi unutabilir. ama empati yoksunu diildir, sadece biraz dürtülmeye ihtiyacı vardır, sebep olduğu merakı öğrenince çok üzülcektir. sonuçta akbank reklamındaki gibi anlaşarak ayrılan çift işte budur bence.

oğlak erkeği ve balık kadını ilişkisi var mıdır bilmiyorum, bence buraya yazmasam kimse farketmez, okadar seyrektir. tecrübeyle sabitlediklerine sımsıkı bağlı, gerçekçi bir oğlak ve tecrübe etmediklerinin hayalindeki balık. yorum farkı, hafta içi her akşam, saat-kanal farketmez.

kova erkeği, balık kadınının komşu burcu, hayal gücü geniş, hümanist, yaratıcı, yenilikçi.. iki burcun ortak noktaları böyle pozitif ve eylenceli olunca, bu paragraf biraz uzayabilir gibi bi his doğuyo içime, idare edin. öncelikle hatırlıyalım ki, balık kadını yarım saat önce ıspanak yese, osırada yanında oturan arkadaşı "kabak güzel miydi?" diye sorsa "kabak yemedim ben ıspanak yedim." der. arkadaşı "hayır işte kabak yedin gördüm" diye ısrar etse, birincide güler geçer, ikincide şüphe eder, üçüncüde kabak yediğini hatırlar. dikkatinizi çekiyorum, ıspanağın aslında semizotu olduğuna ikna olmadı, basbaya kabak olduğuna ikna oldu. bu yüzden pek çok kaynakta balık kadınının salak olduğuna dair beyanatlar vardır. halbuki kadının aklının işleyişi bu şekildedir. asıl bu düşünceye bir son verirse sulanıcaktır onun beyni. gerçeğin varolmadığının, yaratıldığının her an farkındadır. dolayısıyla birden fazla gerçeğe inanabilen balık kadınıyla birden fazla gerçeklik yaratabilen kova erkeği birbirine cenneti de cehennemi de yaşatabilir. hergece başka bir diyarda uyurlar, uzun yolculukta, otobüsteki bütün insanların hayatı hakkında tahminler yürütüp, gidicekleri yere vardıklarında yarım kaldı diye üzülebilirler. balık kadını için kıskançlık yapmak çok yorucu, yıpratıcı ve yabancılaştırıcıdır, kova erkeği, ilişkiye konsantre olmak için kıskanılmaya en son ihtiyaç duyan erkektir, bu da iki tarafı da büyük zahmetten kurtarır. kova erkeği, boğa erkeği gibi balık kadınının hayalinde çizebileceği bir erkek diildir, zaten bu erkeğe de oyüzden aşık olur kadın. ikisi de objektif ve adil olma prensibine çok içten bağlıdır. fakat işte, kova erkeği balık kadını için hep biraz daha eşit olucaktır. bununla birlikte kovanın hümanistliği ve adilliği de son derece sıradışı olabilir. bencilliğin erdemi kitabı bir kova kadınının elinden çıkmıştır. işler yolunda gitmezse ikisinin de aklında bulunması gereken opsyonları vardır; kova erkeği herzaman rahat bi yaşam sürebileceği yeni bi dünya yaratabilir, balık kadını da "bu hikayeyi sevmedim" diyip sayfayı değiştirebilir. fakat içimden böyle noktalamak gelmiyo, malum, bu erkek daha eşit: kovayla balığın birlikte yaşaması için tek gereken "su"dur, o olmazsa hepimiz ölürüz zaten.

balık kadını herzaman güçsüz olana karşı zaafıyla bilinir, fakat bir eş söz konusu olduğunda, en azından kendi güçsüzlüklerine sahip olmayan birini ister. balık erkeği de aynı balık kadını gibi, sallandığında kökten sallanan, kararsız, biraz arkadan ittirilmesi gereken bir insandır. kadının cesaretlendirme konusundaki becerileri, bunu bir aynaya karşı yapması gerektiğinde çok da yararlı sonuçlar vermez. arkadaş olup, aynı dertler için kadeh kaldıran bir ikili çıkar bunlardan.

notlar: tabii ki tek bir tip balık kadını yoktur. kendilerindeki uçma potansiyelini görüp son derece tutucu, gerçekçi kişiler olup çıkmış balıklar az diildir. (zaten en zıt insanlar aynı burçtan çıkabiliyo.) kimseleri gücendirdiysek affola gülücük

(deinnorra, 11.02.2008 06:05 ~ 06:12)
12-01-2009 11:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Güneş iki burcun da enerjisini birleştirebilir mi ? Alejandro 35 38,229 08-11-2016 12:10 AM
Son Mesaj: Alejandro

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir