Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.86 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Chuck Palahniuk
Yazar Mesaj
Glogg Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 32
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Chuck Palahniuk
insan ve toplum doğasına yönelik bol miktarda şiddetle estetize edilmiş ve mükemmel kurgu gücüyle birleşmiş tespitleri, analizleri ve eleştirileriyle açık ara farkla en sevdiğim yazardır kendisi... ismi, romanından uyarlanarak filmi çekilen dövüş kulübü ile duyulmuş ve bu şekilde popüler olmuş olmasına rağmen; şahsi fikrim görünmez canavarlar -ki bu benim en sevdiğim kitabımdır- ve tıkanma gibi romanlarının yanında dövüş kulübünün aslında biraz sönük kaldığı yönünde.

geçen sene tıkanma'nın da filmi gösterime girmişti. film olarak pek başarılı değildi bence ama ilgisi olanlar internetten bularak izleyebilirler. orijinal adı "choke".

biyografisi;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Chuck_Palahniuk

doğum haritası (saati bilinmiyor);
[Resim: chuckgm.th.gif]

bir sürü zıt, kare açı ve t-karenin olduğu gayet gerilimli bir harita gibi görünüyor. açıkçası yorumlayabilecek kadar bilgi birikimim yok ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.

[Resim: rhea1.th.gif]
11-17-2009 01:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Chuck Palahniuk
uranüs ve pluto sert açılarına maruz kalmış bir güneş.
reformis yıkıcı bir kimlik .muhalilik tabulara saldırma dürtüsü

üstelik kovadaki merkür mars kavuşumu yine özgür ve muhalif kişiliğini ytazılarında yansıtma olarak düşünebilriz.yani bu sertçe özgür düşüncelerini ifade ediyordur.

zaten mars kovasını özgürlük savaşçısı imajıyla aklında tutabilirsin.

merkür kovası zaten muhaliftir.yaratılıştan muhalif olur.marsla da kavuşunca lafı yontmadan konuşmak ve bağımsız orjinal düşünceler...
üstelik merkür ve neptün açısı var .birşeyleri idealize etmek , ve yazım konusunda ilham perilerinin bolluğunu anlatır.tabiki ilhamını bir merkür kovası gibi muhalif tarzda ortaya koyacaktır.
jupiter kovasını da es geçmemliyiz.uranüsle karşıt açıda ama en önemlisi güneşle kontak kurmuşilk aklıma sıradışı inançlar ve sıradışı yüksek fikirler geldi.

fight club bu yazmışsa harita gayet örtüşüyor.
11-17-2009 01:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Chuck Palahniuk
Fight Club'dan daha iyi kitapları da olan biri öylemi ?
eğer öyleyse bencede tanımaya ve yorumlamaya değer.

aeon'un dediği gibi gayet Uranyen bir potansiyeli var.. gerek Kova burcundaki zenginlik , gerek Uranüsün konumu , toplumsal konulara SIRADIŞI bir yaklaşım getirmesinin işareti gibi görünüyor evet.

Kovalara Kare açı yapan Neptün ise olaya muazzam fanteziler ( Neptünyen Kova enerjisi = yüksek yaratıcılık ) katıyor olmalı.

Balık burcundaki Güneş-Venüs-ŞİRON stelyumunun Plütoyla zıtlaşmasıda , Egoya öldürücü darbeler indirmesinin bir göstergesi olabilir. ( Balık ve Başak aksında ego daha zayıftır + Plüto öldürür )

11-17-2009 02:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir