Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.73 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AStRo-PsİkOloG (Luli)
Yazar Mesaj
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
AStRo-PsİkOloG (Luli)
Selam Aprilios, açıkçası bilen birine analiz yapmak daha zor.Umarım ruhuna ve zekana hitap edebilirim;) Üstü örtülü kimliğinle başlayalım.

Geliştirmen gereken koç kimliğin ve ateş elementinin uygulamaya geçişi ve uygulama alanları. 12. ev sahası senin de bildiğin üzere kullanmakta zorlandığımız bölüm. Koça has, girişimler, insiyatif sahibi olma, cesaret, risk alabilme potansiyeli, öfkeyi yansıtma, bazen düşünmeden harekete geçme, direk ve dolaysız olma, ben demeyi öğrenme zamanla kazanacağın özelliklerin. (uranüs koça geçince enerji patlaması yaşaman ve kendini rahat ifade edebilmen olası;))
Bunları içe dönük yaşıyorsun muhtemelen. Yaşam enerjini, gücünü kendi iç benliğinden alabilirsin ki, bu seni normal bir koça göre daha güçlü yapacaktır.

Saf koç enerjisi yansıtıldığında pekte sevimli durmuyor. O yüzden içinde kendini hırpalamadan, koç kimliğini yarı saf halde yansıtman daha hoş.Eminim özgüven sorunların, kendini göstermede zorlanma, kendini anlamada zorlandığın dönemler oluyordur. Kendini sevemediğin yada kabul etmek istemediğin güçlü bir egon saklanıyordur derinlerinde.

Koç kimliğini, çıkışını yöneticisi marsın bulunduğu 10. evde gösterebilmen muhtemel. Ki güneş- mars karesini de 9 orba rağmen çifte vurgu olduğu için alıyorum. Yukarıda bahsettiğim koç özelliklerini kariyerinde ve sosyal imajını geliştirirken gösterebilirsin.

Güneşin kendini, merkürle kavuşumu, marsın kovada olması ile hava elementine has konularda geliştirecektir. 12 ev yöneticisinin, kariyer evinde olması en belirgin anlamı ile, 12. ev merkezli bir kariyere ışık tutuyor. Psikoloji, tıp, astroloji, insanları ruhsal ve fiziksel mana da tedavi..
Ayrıca insanlara ışık tutarken, kendi benliğini de tanıma.. 6. evinde de terazi ve akrep yerleşimi ile okültizm, ezoterik öğretiler, ruhsal konuların sanatsal içerikli ve objektif değerlendirmelerle sunum yeteneği..

Ki plutonun 12. eve jüpitere olan açısı ile, 6. 12. ev bağlantısında içsel olarak, akrebin gücü, analitik zekası, ruh sondajlama yeteneği, metafizik konulara yönelişi, jüpiterle geniş bir perspektifte daha ılımlı ve yine eğitsel temalara işaret etmekte. İçinde çok güçlü ve herşeyin altından kalkabilecek biri var.

6. 12. ev aksı kendini psikolojik ve fiziksel hastalıkla tanımlar, hizmet sektörüdür, kendini fiziksel ve ruhsal bir şeylere adamaktır. Mars çıkışlı t- karenle 6. 12. ev potansiyellerinin kariyer evine yansıması, kariyerinin senin kimliğini tanımandaki önemini ve gerekliliğini daha da artıyor.

Kendini çilesiz, bahtsız, çok güçsüz hissttiğin dönemlerde kariyerine odaklanmanı tavsiye ederim. Olmak istediğin, ideallerini yansıtan Aprilios için, istediğin mesleği eline alman şart gibi duruyor.Sen ne üzerine ihtisas yapmak istiyordun bu arada..

İçindeki koç, 10. evde kova ile orjinal, sıradışı, iletişim ve bilgi odaklı, yenilikçi, kavramsal, kendi işinin patronu( mars Kova emir alamaz), devrimsel, idealist bir tarzda bilişim sahasında kendini gösterebilir. Buradaki mars ve pallas etkileşimi ile stratejik zekanı çabuk harekete geçirebilme ve iş dünyası için gerekli objektivite ve muhakeme yeteneğini de bünyende barındırman pozitif bir gösterge.

Kovanın yöneticisi uranüs ya da satürn oğlakta 8.evde (metafizik), post-modern, istikrarlı, kalıcı, disiplinli, somut ve sağlam özellikler kazanıyor.

4. ev yöneticin olası doğum saatinin farklılığı ile güneş olabilir. Bu kapıda 12. eve çıkıyor. 4, 8 ve 12. ev sezgisel anlamda gücü, ruhsal, fiziksel yenilenme özelliğini, psikolojik ölüm ve doğumları, sırları ve gizemli konuları, derin araştırmaları gösterir. Gizemli kız seni..
Astroloji ile bu kadar ilgilenmen boşuna değil. Bence sen gerçekten astro psikolog ol; Benim de Carl Gustav Jung’ım ol;)

Güneş- merkür kavuşumun içsel konuşmaların fazlalığının, kendine objektif değerlendirmeler yapamadığının, baş ağrıtacak kadar çok düşünmenin, kimse görmesede çabuk bozulan sinir sisteminin, yazma kabiliyetinin, bilgi için savaşabileceğinin, seni harekete geçiren şeylerin başında öğrenmenin geldiğinin ifadesi..

12. ev jüpiterinle,umut etmeyi, bir şeylere inanmayı kendi başına öğrenmiş olabilirsin. Venüs ve ay’ının ikizlerde olması bunu ikizler olan annenden de almanı kolaylaştırabilir.

İçinde filozof bir kaşif var, öğrenmeye aç, tüm bilgi benim olsun diyor, bunları pratik ve somut bir şekilde başarmanda olası.Kalem koleksiyonunla kitap yazarak mesela. Tabiki okült konularda.(pluto bağlantısı ile didik didik ederek)
Ki güdüsel olarak Ay ikizlerinle ağzın konuşmasa da, ellerin konuşmaya aç. Yazım tarzını çok beğendiğimi de bu arada tekrar belirtmek isterim.

Ay ve venüs bizim mutluluk kaynaklarımızı gösterir. Gizli kimliğine rağmen, kendini ifade etmek, iletişime geçmek senin için önemli ve asc boğan ile bu konuda seçici olabilirsin. Yeterince var olan toprak elementin ile, ikizlerin havailiği, yüzeyselliği, ayaklarını yere sağlam basamaması sende görülmeyebilir. Aktif bir zihin yapın ve duygusal dünyan olduğu kesin.Güdülerini (ay) ve venüse has fonksiyonları (aşk,para,sanat, ilişkiler, beğeniler) ikizlerin özellikleri ile tanımlayabiliriz.

Seni dinamik tutacak temalar, öğrenme, seçici iletişim, merak ettiğin şeyleri araştırmak, bilgi toplamak, yazmak, açık havada yürüyüş..
Seni yormayacak hareketlilik gerekli, içindeki ateş enerjini de kullanmış olursun. İlişkilerinde arkadaşlık, birbirinden bir şeyler öğrenme, karşı tarafın zihnini uyarması ve devamlı merakını celbeden özellikler barındırması, sosyal, kavramsal, neşeli, esprili özellikler sergilenmesi senin için önemli olsa gerek.

Eşitlik,hak, adalet gibi kavramlarda tarafsızlık ilkesini koruyabilen ve objektif değerlendirmeler yapabilen birisin. Bence sadece kendine subjektif bakıyorsun.
Ve ilişkilerinde toprak elementi bolluğu ve satürn oğlağın emniyet sübabı ile venüs ikizlerinin pekte önemsemediği güven teması senin için çok önemli olabilir. Hayata yaklaşımın boğa(asc)karakteristiğinin tavrında olacaktır çünkü. Jüpiter boğada maddi- manevi güvenlik ihtiyacının hat safhaya ulaşmasını
ifade edebilir. Hava elementi de azımsanacak düzeyde değil ve sen bilgini arttırdıkça kendini güvende hissedebilirsin.

Su elementi eksikliğin ve K.a.düğümü balığın ile, aşırı duyarlılık özelliklerin
olsada, duygusal olmayan, gözyaşlarını içine akıtan, psikolojik konulara yatkın biri imajını dahada arttıyor.

Bahsettiğim 6. 12. ev aksı temalı kariyerini gerçekleştirirken, balıktaki düğümün özelliklerini geliştirmen de olasılıklar arasında. Merhamet, şefkat, fedakarlık, duygusallık,derin hisler besleme, iş hayatında bol bol kullanman gereken özellikler haline dönüşebilir. Aşırı hırsı ve disiplini abartmamayı, gerçeklerden kaçmanın bazen gerekli olduğunu anlayabilirsin.

Yaşına göre fazlası ile olgun, disiplinli oluşunu oğlaktaki stelyumuna
bağlayabiliriz . Bu oğlak, kollektiflerin etkisi ile post-modern bir oğlak temasına dönüşebilir. Daha yenilikçi, ama geçmişi bırakmayan, geçmiş-gelecek değerlerini kaynaştıran, daha duyarlı bir statükoya sahip olan, evrensel başarılara imza atabilme yeteneği barındıran bir oğlak stelyumu. Ama başarı şart, başarı seni güdüleyen bir şey ve bu konularda engellenmişlik hissi, sorunlar seni depresyona sokabilir aşırı derecede gerebilir.

Şu anda pilim bitti. Daha sonra aklıma gelen şeyler olursa ilave edebilirim. İlk bakışta aklıma gelenler bunlar, daha fazlasında zorlanabilirim, zorlanınca da sinir sistemim geçici olarak servis dışı kalabilir.:D

Yalnız Merküryen bir yönün olmasına rağmen, ben sana hangi vip
statüsünü vereceğimi bilemedim. Toprak ve hava elementi kaynaşmasını en çok hangi gezegen tanımlayabilir?

Haritan bana ünlü bir astro-psikolog olacağını söyledi. Bende önceden yazayım dedim:D Motivasyon açısından iyi olurask
11-12-2009 06:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #2
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Nevrotik Yazılan:Geliştirmen gereken koç kimliğin ve ateş elementinin uygulamaya geçişi ve uygulama alanları. 12. ev sahası senin de bildiğin üzere kullanmakta zorlandığımız bölüm. Koça has, girişimler, insiyatif sahibi olma, cesaret, risk alabilme potansiyeli, öfkeyi yansıtma, bazen düşünmeden harekete geçme, direk ve dolaysız olma, ben demeyi öğrenme zamanla kazanacağın özelliklerin. (uranüs koça geçince enerji patlaması yaşaman ve kendini rahat ifade edebilmen olası;))
Bunları içe dönük yaşıyorsun muhtemelen.
Açıkçası Uranüs'ün Koç'a geçip, onikinci ev toprağında devrim hareketi başlatıp, Güneş & Merkür kavuşumu ile bağlantı kuracak olmasını heyecan ve merakla bekliyorum. Üstelik, bu kavuşumun natalda Uranüs bağlantısı da var, her ne kadar Satürn önderliğinde olsa da... Şöyle mesaj kaygısı gütmeyen bi'slogan, günün yirmidört saati elimde bayrak ile dolaşırım artık gülücük) e bunca yılın (ikinci Satürn Döngüm ile start aldığını düşünürsek, yaklaşık yedi sene) acısını bi'şekilde çıkartmak gerek ;)

Güneş Koç'una dair saydığınız tüm özellikleri çok net bi'biçimde yansıtmayı beceremediğim söylenebilir, kesinlikle evet. Sadece birisi hariç; ''insiyatif sahibi olma''. Belki de Asc Boğa yerleşiminin taşıyabileceği ''neyi sevip, neyi sevmediği hakkında esnemeden yoksun, olabildiğince inatçı bi'bakış açısı, emir kipli cümlelerden hoşlanmamak'' vb. özelliklerin + sizin de altını çizdiğiniz çıkış noktası Mars Kovası olan sabit nitelikli T-Kare enerjisinin, bi'tek bu Koç'a paralel özelliği rahatça sergilememde yardımcı olmuş sanıyorum. Dediğim gibi, Asc Boğa'dan da taşınabilecek bi'dikkafalılığım vardır ve kişisel onayım olmadığı sürece bana bi'şey yaptırabilmek oldukça meşakatli bi'iş olacaktır ;)) yazdığım gerçekle yeniden yüzleşince, pek de kolay bi'kişilik olmadığım sonucuna bi'kez daha vardım utandım
Nevrotik Yazılan:Kendini çilesiz, bahtsız, çok güçsüz hissttiğin dönemlerde kariyerine odaklanmanı tavsiye ederim. Olmak istediğin, ideallerini yansıtan Aprilios için, istediğin mesleği eline alman şart gibi duruyor.Sen ne üzerine ihtisas yapmak istiyordun bu arada..
Sanat Tarihi, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji... Sahip olduğum mesleğin duygusal tatmin sağlayacak olması benim için çok çok önemli. Dolayısıyla, keşfetmekten ve yetkinleşmekten keyif alabileceğim bi'bölüm olması da. Bi'de bundan bireysel ekonomi çarkımı döndürecek kadar kazanırsam, kimsecikler değemez heralde keyfime hehee
Nevrotik Yazılan:12. ev jüpiterinle,umut etmeyi, bir şeylere inanmayı kendi başına öğrenmiş olabilirsin. Venüs ve ay’ının ikizlerde olması bunu ikizler olan annenden de almanı kolaylaştırabilir.
''İnanmaya inananlardan'' olduğumu düşünürüm. İçsel olarak ''umut'' veren taraftan bakmaya çalışmak gibi bi'alışkanlığım olduğundan da bahsedilebilir. Birisinin ''iyi niyetli'' olduğuna inanmak isterim. Aksinin gerçekliğinin farkına varabilmek için de, illa o kişinin ''ben kötü niyetliyim'' pankartı açması gerekmez. Bazen ''işte bu'' diyemeyeceğiniz ve parmağınızla işaret edemeyeceğiniz davranışsal emarelerin takibinde de dikkatli olmaya çalışırım. Yani, tüm ''iyi olandan taraf'a karşı inancım'', gerçeklikten yüz çevirmemi sağlayamaz. Şey'e benzedi bu: ''Deli olabilirim ama aptal değilim.'' gülücük)
Nevrotik Yazılan:Ki güdüsel olarak Ay ikizlerinle ağzın konuşmasa da, ellerin konuşmaya aç. Yazım tarzını çok beğendiğimi de bu arada tekrar belirtmek isterim.
İlk cümlenizin ne kadar yerinde bi'tanımlamayla, harikulade bi'tespite imza atmış olduğunuzu bilemezsiniz ;) çünkü ben konuşurken, ellerimin bulunduğu yerde sabit durduğu pek vaki değildir. Hele ki bi'şeyin âsâb katsayımla oynamışlığını aktarıyorsam...

İşaret etmek istediğiniz diğer uzantı için de ayrıca çok teşekkür ederim ;)
Nevrotik Yazılan:4. ev yöneticin olası doğum saatinin farklılığı ile güneş olabilir. Bu kapıda 12. eve çıkıyor. 4, 8 ve 12. ev sezgisel anlamda gücü, ruhsal, fiziksel yenilenme özelliğini, psikolojik ölüm ve doğumları, sırları ve gizemli konuları, derin araştırmaları gösterir. Gizemli kız seni..
Astroloji ile bu kadar ilgilenmen boşuna değil. Bence sen gerçekten astro psikolog ol; Benim de Carl Gustav Jung’ım ol;)

Yalnız Merküryen bir yönün olmasına rağmen, ben sana hangi vip
statüsünü vereceğimi bilemedim. Toprak ve hava elementi kaynaşmasını en çok hangi gezegen tanımlayabilir?

Haritan bana ünlü bir astro-psikolog olacağını söyledi. Bende önceden yazayım dedim:D Motivasyon açısından iyi olurask
Zerafetinizle yakıştırmış olduğunuz bu ''astro-psikolog'' potansiyeli, uzmanlığına ulaşmayı isteyeceğim iki alanı da kendi bünyesinde barındırıyor. Umarım, göstereceğim çalışma motivasyonu ile bi'şeyler düşeş gider de, sizin Jung'unuz olmaya hak kazanabilirim ;) daha önce söylemiştim, bu sene de sizin güzel enerjilerinize ihtiyacım var.

Bi'de şunu belirtmek isterim: Arkadaş ortamında bile benimle en keyifli yapılabilecek muhabbet ''dert'' muhabbetidir. Samimiyetine inandığım hangisi olursa olsun, neyi, ne kadar anlatmak isterlerse, o kadar süre sıkılmadan dinlerim. Sorunun kendi bakış açımdan görünebilen çözümüne ilişkin olasılıkları paylaşmaya çalışırım. Pek eğlenceli, ''eller havaya'' modunda ;) bi'arkadaş olabildiğim de söylenemez ayrıca. Tabiri caizse ''geyik muhabbetine'' bi'noktadan sonra uyum sağlayabilecek yapıdan eksik formüle edilmişim, kabul ediyorum. Hatta bi'arkadaşım bu konudan epey şikayetçiydi; ''çok iyisin, cansın ama senle de şöyle keyifli bi'geyik muhabbeti uzun uzadıya döndüremiyoruz.'' diye gülücük)

Toprak ve hava elementinin ortak noktalı gezegeni hımm Başak'ın varsayılan, İkizlerin ise asli yöneticisini dahil etmiyoruz, geriye Oğlak = Satürn, Boğa = Venüs, Kova = Uranüs (Satürn), Terazi = Venüs bağlantıları kalıyor.

Satüryen ve Venüsyen kendi aralarında paslaşmakta sayılabilir mi acaba? Takdir sizin olsun.

Bi'kez daha harcadığınız düşünsel enerjiye, emeğe ve paylaşmış olduğunuz astrolojik birikiminize teşekkürlerimi sunuyorum, sevgiler.

11-13-2009 12:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Beğenmene sevindim, beğenmen benim için önemli. Uzmanlaşmak istediğin bölümler, psikolojik ve iletişimsel olarak seni eminim doyuma ulaştıracaktır.

Toprak vurgusu ile , maddesel anlamda bir şeyler elde etme isteğin de hem olası, hemde bu tarz mesleklerin getirisi başarı ile doğru orantılı olarak dolgun;)

Ben seni tam anlamı ile ifade edecek gezegenin merkürden sonra, satürn olduğunu düşünüyorum, ama yeterli de gelmiyor.

Teşekkürlerin ve nezaketin için asıl ben teşekkür ederim. Sevgilerask
11-13-2009 01:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #4
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Nevrotik Yazılan:Ben seni tam anlamı ile ifade edecek gezegenin merkürden sonra, satürn olduğunu düşünüyorum, ama yeterli de gelmiyor.
Buradan, ''ikisi de yeterli gelmiyor aslında'' anlamını çıkardım. Yanılmamışımdır hımm umarım. Bu ifadeyi bıraktığınız haliyle de çok sevdim fakat; Merküry merakım içini biraz kurcalamaya, üzerinde düşünmeye itti beni.

Sorum şu olacak ki;

Merkür ve Satürn gezegenlerinin tam olarak beni ifade edemeyişlerindeki noktalar neler ? Ya da diğer bi'deyişle; böyle hissetmenize sebep olarak gösterebileceğiniz ''şey'' belki de ''şeyler'' ?

11-13-2009 04:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Aprilios Yazılan:
Nevrotik Yazılan:Ben seni tam anlamı ile ifade edecek gezegenin merkürden sonra, satürn olduğunu düşünüyorum, ama yeterli de gelmiyor.
Buradan, ''ikisi de yeterli gelmiyor aslında'' anlamını çıkardım. Yanılmamışımdır hımm umarım. Bu ifadeyi bıraktığınız haliyle de çok sevdim fakat; Merküry merakım içini biraz kurcalamaya, üzerinde düşünmeye itti beni.

Sorum şu olacak ki;

Merkür ve Satürn gezegenlerinin tam olarak beni ifade edemeyişlerindeki noktalar neler ? Ya da diğer bi'deyişle; böyle hissetmenize sebep olarak gösterebileceğiniz ''şey'' belki de ''şeyler'' ?

Doğru anlamışsın;) Şurası yalnış, merkür ve satürn seni ifade ediyor. Haritanda daha geniş bir perspektif gördüğüm için, yeterli gelmediğini söyledim. O yüzden sana kendinde etkili gördüğün, başka bir gezegen ne olabilir diye sordum?
11-13-2009 10:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #6
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Nevrotik Yazılan:Doğru anlamışsın;) Şurası yalnış, merkür ve satürn seni ifade ediyor. Haritanda daha geniş bir perspektif gördüğüm için, yeterli gelmediğini söyledim. O yüzden sana kendinde etkili gördüğün, başka bir gezegen ne olabilir diye sordum?
Ok, mutabakata ;) vardık o halde. İki gezegen de beni tanımlamaya yetkin fakat; yeterli değiller. Şöyle söyleyeyim; aslında haritamdaki tüm ''su'' eksikliğine rağmen ''su'' elementine has özelliklerin dairliğinden benliğime ait parçalar bulabiliyorum. Bunu, Jüpiter'in onikinci ev penceresini genişletmesine, 4. ev'in çoğunu kapsayan Aslan (Güneş) yerleşiminin yine onikinci ev temasından bi'şeyler mırıldanıyor olmasına bağlıyorum. Sekizinci ev sonlarına yerleşmiş stelyumun basın sözcüsü ; ) Satürn olduğu için, bu evin de ''su'' vurgusu sağlayabileceği, daha düşük bi'olasılık dahilinde incelenebilir sanırım.

Hem dinamik açıları, hem de rahat konumu nedeniyle ''Jüpiter'' diyorum. Siz ne dersiniz?

dipnot: bu iletiyi yazarken, Gündoğarken versiyonunu daha çok sevdiğim ''Eksik Bir Şey'' şarkısı aklıma geldi, bunu da paylaşayım istedimçiçek

11-14-2009 02:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Aprilios Yazılan:
Nevrotik Yazılan:Doğru anlamışsın;) Şurası yalnış, merkür ve satürn seni ifade ediyor. Haritanda daha geniş bir perspektif gördüğüm için, yeterli gelmediğini söyledim. O yüzden sana kendinde etkili gördüğün, başka bir gezegen ne olabilir diye sordum?
Ok, mutabakata ;) vardık o halde. İki gezegen de beni tanımlamaya yetkin fakat; yeterli değiller. Şöyle söyleyeyim; aslında haritamdaki tüm ''su'' eksikliğine rağmen ''su'' elementine has özelliklerin dairliğinden benliğime ait parçalar bulabiliyorum. Bunu, Jüpiter'in onikinci ev penceresini genişletmesine, 4. ev'in çoğunu kapsayan Aslan (Güneş) yerleşiminin yine onikinci ev temasından bi'şeyler mırıldanıyor olmasına bağlıyorum. Sekizinci ev sonlarına yerleşmiş stelyumun basın sözcüsü ; ) Satürn olduğu için, bu evin de ''su'' vurgusu sağlayabileceği daha düşük bi'olasılık dahilinde incelenebilir sanırım.

Hem dinamik açıları, hem de rahat konumu nedeniyle ''Jüpiter'' diyorum. Siz ne dersiniz?

dipnot: bu iletiyi yazarken, Gündoğarken versiyonunu daha çok sevdiğim ''Eksik Bir Şey'' şarkısı aklıma geldi, bunu da paylayaşayım istedimçiçek

Evet evet, sen 8. ve 12. ev vurgusu ile su evlerinin özelliklerini bünyende barındırabilirsin. Su e. eksikliği, duygusal olma özelliğini eksiltse de, aşırı hassasiyet ve duyarlılık verir, bu da önemli bir ayrıntı bence;) Benimde hissettiğim, hiç olmamasına rağmen sendeki suya has özelliklerdi;)
11-14-2009 02:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #8
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Nevrotik Yazılan:Evet evet, sen 8. ve 12. ev vurgusu ile su evlerinin özelliklerini bünyende barındırabilirsin. Su e. eksikliği, duygusal olma özelliğini eksiltse de, aşırı hassasiyet ve duyarlılık verir, bu da önemli bir ayrıntı bence;) Benimde hissettiğim, hiç olmamasına rağmen sendeki suya has özelliklerdi;)
Kesinlikle önemli bi'ayrıntı belirttiniz. Bilgim dahilinde değildi çünkü. Paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Olur da henüz sıkılmamışsanız yönelttiğim sorulardan ;) bi'yenisi daha eklemek isterim: su elementinin ''hangi'' özellikleridir bende var olduğunu hissettiğiniz?

11-15-2009 01:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Aprilios Yazılan:
Nevrotik Yazılan:Evet evet, sen 8. ve 12. ev vurgusu ile su evlerinin özelliklerini bünyende barındırabilirsin. Su e. eksikliği, duygusal olma özelliğini eksiltse de, aşırı hassasiyet ve duyarlılık verir, bu da önemli bir ayrıntı bence;) Benimde hissettiğim, hiç olmamasına rağmen sendeki suya has özelliklerdi;)
Kesinlikle önemli bi'ayrıntı belirttiniz. Bilgim dahilinde değildi çünkü. Paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Olur da henüz sıkılmamışsanız yönelttiğim sorulardan ;) bi'yenisi daha eklemek isterim: su elementinin ''hangi'' özellikleridir bende var olduğunu hissettiğiniz?

Çok empatik bir yaklaşımın var, sezgiselsin, gelişmiş bir hayal gücün var, yardımsever bir profil sergiliyorsun, insanların duygularını tespit edebilme kabiliyetin de gelişmiş. Su elementi eksik olanlar duygusal reaksiyonlarını (ateş elementi çoksa tersi) içine atarlar.İnatçı olurlar ve esneme problemleri vardır.

Bende birşey sormak istiyorum. Sizli ifade tarzın, reel hayatın içinde geçerlimi?
İnsanlara saygı duyduğun için mi, yoksa cıvıklaşmasını istemediğin mesafeli bir iletişim için, tercih ettiğin bir durum mu?
11-15-2009 01:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #10
Cvp: AStRo-PsİkOloG (Aprilios)
Nevrotik Yazılan:Çok empatik bir yaklaşımın var, sezgiselsin, gelişmiş bir hayal gücün var, yardımsever bir profil sergiliyorsun, insanların duygularını tespit edebilme kabiliyetin de gelişmiş. Su elementi eksik olanlar duygusal reaksiyonlarını (ateş elementi çoksa tersi) içine atarlar.İnatçı olurlar ve esneme problemleri vardır.

Bende birşey sormak istiyorum. Sizli ifade tarzın, reel hayatın içinde geçerlimi?
İnsanlara saygı duyduğun için mi, yoksa cıvıklaşmasını istemediğin mesafeli bir iletişim için, tercih ettiğin bir durum mu?
Cevabınız adına teşekkürlerimi yinelemekle başlayayım,

Evet, reel yaşamımdaki arkadaşlarım ve ailevi yakınlarım haricindeki hemen hemen herkese ''siz''li hitap etme alışkanlığım mevcut. Fakat bu hitap şekli, ne saygısızlığın ne de cıvıklaşmanın önüne set çekebilir bence ;) örneğin başında ''siz'' ibaresi taşısa bile tercihinde bulunulduğu sürece saygısızlık yapılabilir ya da bi'başkası kendisine ''siz'' diye hitap etmeme karşın cıvıklaşabilir. Demek istediğim; sizli ifadeyi kullanmamın belirgin bi'amaca yönelik olmadığı. Bu hitap şekliyle (her ne kadar mesafe taşıyan bi'üslup olarak algılanmaya müsait olsa da) rahat hissettiğim için kullanıyorum.

11-15-2009 02:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir