Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.62 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tim Roth
Yazar Mesaj
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Tim Roth
İlgiyle takip ettiğim 'Lie To Me' dizisinin baş aktörü.

Alıntı:Lost, Shark ve 24 dizilerinin yapımcılarından Davranış Bilimcisi Paul Ekman’ın hayatından esinlenen ve başrolünde Pulp Fiction, Rezervoir Dogs gibi en iyi Tarantino filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Tim Roth’un oynadığı drama.
İnsanların yüzlerinden, vücut duruşlarından, ses tonlarından ve konuşma şekillerinden doğru mu yoksa yalan mı söylediklerini analiz ederek FBI başta olmak üzere, polise, hukuk firmalarına, özel şirketlere, askeri birimlere en zor vakaları çözmede yardımcı olan Dr.Lightman ve ekibini konu alıyor.

[Resim: astro2at03timroth.th.gif]


Boğada yeniayı var ve uranüsten kare almış. Stabil bir boğaya göre, yeniay etkisi ile daha canlı, uranüs etkisi ile de daha orjinal bir kimlik geliştirecektir. Doğal olarak ay' ıda uranüsten etkilenmiş, ayrıca jüpiteri de kova. Kova özellikleri yoğunlaşacaktır, tipsiz olmasına rağmen karizmatik ve cool bir tarzı var. İletişime önem veren, kavramsal yönü güçlü, meraklı, orjinal, özgür ve zeki biri olmalı. Huysuzluk, ukalalık, yabancılaşma, huzursuzluk gibi gölgeleri de olabilir.
Boğa'nın yemek, finansal konular, sanatla bağlantısı var. Uranüsle farklı yemek, parayı hümanist değerler için harcama, sanatını orjinal bir biçimde ifade görülebilir.
Merkür ikizleri de, zeka, merak ve iletişimin, öğrenmenin önemini arttırmakta.
Pluton ve şiron karesi ile, saplantılı, takıntılı, konsantrasyon gücü yüksek, sır saklama kapasitesi olan zihne sahiptir. Ayrıca eleştirel ve lafı gediğine oturtan bir dil yapısı gözükmekte.

Venüs koçu, jüpiter destekli mars aslanı ile sosyal, kendine fazlaca güvenen, aşk insanı imajı...

Neptünün jüpiter ve marsla karesi, kendini kollektif ve büyük amaçlar adına bir vizyona yönlendirebilir.

Arkadaşlar, uranyen bir boğa nasıl olur sizce?
10-28-2009 11:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
Cvp: Tim Roth
Bu diziyi izleyen var mı aranızda?
10-30-2009 02:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
Cvp: Tim Roth
Nevrotik Yazılan:Arkadaşlar, uranyen bir boğa nasıl olur sizce?

Sevgili Aprilios, farklı yaklaşımınla bu soruyu müsait olduğun bir zamanda yanıtlayabilirmisin?
10-30-2009 02:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #4
Cvp: Tim Roth
Nevrotik Yazılan:
Nevrotik Yazılan:Arkadaşlar, uranyen bir boğa nasıl olur sizce?

Sevgili Aprilios, farklı yaklaşımınla bu soruyu müsait olduğun bir zamanda yanıtlayabilirmisin?
Uranyen = isyankâr, hareketli, nev-i şahsına münhasır...
Boğa = değişime geçişte zorlanan, statükocu, sabırlı...

İlk iki farklı özellik, birbirine oldukça zıt olarak değerlendirilebilir. Uranüs, Roth'un kimliğine ''değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.'' düsturunun sinyallerini yolluyor olabilir. Bu da o'nu tipik Boğa'lara nazaran değişim olayına ''farklı'' bi'pencereden bakan, mevcut düzenin somut (toprak) gerçeklerinin mutasyona uğramasında bi'sakınca algılamayan birisi yapmış olabilir. Bi'de hakkında yaptığım minik bi'araştırma sonucunda babasının komünist olduğuna ilişkin bi'bilgiye rastladım. Güneş'in ''baba'' imgesini taşıyan uzantısında, doğruluk payı yüksek. Gölgeli seçenekler arasında, zaten hali hazırda olan Boğa inatçılığının rengi, almış olduğu Uranüs karesiyle zifiri karanlık ;) hale gelmiş olabilir. Yine tipik Boğa karakteristiğinin ''güvenilir olma ihtiyacı'', Uranüs'ün ne zaman ne yapacağı belli olmayan haliyle ''umursamaz bi'tutarsızlık''a bürünebilir. Boğa'nın ''pratik''lik eğilimindeki tarafını, ''uçurmuş'' ;) da olabilir. Yeniay insanlarında gözlemlenen ''ekşın'' eğilimi, bu kare ile ''keskinleşen''. Ay Boğa'sının tepkiselliği buzdolabında bekletilmeden ''kendisinden hiç umulmadık'' şeyler sergilenebilir. Derinlikli ve duygusal ihtiyaçlarında Boğa'nın ''huzur'' arayışı kendini pek hissettirmeyebilir. Anne imgesi ile mesafeli ve sıra dışı bi'bağı bulunuyor da olabilir. Onikinci, dördüncü ve sekizinci ev yerleşimleri de destekliyor ise; kendisinde ''su'' elementi eksikliği mevcut gözüküyor. Bi'tek Mars Neptün'ün ''okyanus''undan nasibini almış. O da zaten T-Kare (sabit) form'u içerisinde. Jüpiter gibi doz arttırıcı, Satürn gibi ''ağır'' abilerle güçlü bağlantılarının yanında...

''Zor'' bi'adam olabilirliğine dair hissiyat oluşturdu bende genel olarak haritası. Allah karısına sabır versin, denilebilir:D

Pek bi'farklılık kokan şeyler söylediğimi düşünmesem de makara incelik göstermişsiniz, teşekkür ederim.

Bu arada diziyi takip edebilme fırsatım olmadı. Siz, Karaibrahimgil'in Hürriyette yazmış olduğu bi'köşeyazısına ithafen ismini geçirince, o zaman bi'Merkury merakıyla ;) nette kısa bi'araştırmasını yapmıştım. Cnbc-e'deki polisiye dizilerden hemen hemen tek kaldırabildiğim (diğerlerine nazaran, kansız sahneler olduğu için sanırım) dizi ''Without A Trace'' iken, ''Lie To Me''nin içeriği hakkında okuduklarım, oldukça ilgi çekici anekdotlardı.

10-31-2009 06:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
Cvp: Tim Roth
Aprilios Yazılan:Pek bi'farklılık kokan şeyler söylediğimi düşünmesem de makara incelik göstermişsiniz, teşekkür ederim.

Asıl ben teşekkür ederim. Tarif etmeyi beceremediğim uranyen boğayı, zihnime çok güzel doldurdun;)
10-31-2009 06:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir