Değerlendir:
  • 24 Oy - 2.63 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Soner Sarıkabadayı
Yazar Mesaj
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #21
RE: Soner Sarıkabadayı
hiç bir şey bildiğim yok ama yine de ifade etmek istediğim bir nokta var. gülücük merkür orada yalnız değil ki.. güneş, neptün jüpiter ve ay la zenginleşmemiş mi? bunca etkileşimin hiç mi anlamı yok?

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
02-20-2010 07:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #22
Cvp: RE: Soner Sarıkabadayı
(02-20-2010 07:25 PM)Daily Yazılan:  hiç bir şey bildiğim yok ama yine de ifade etmek istediğim bir nokta var. gülücük merkür orada yalnız değil ki.. güneş, neptün jüpiter ve ay la zenginleşmemiş mi? bunca etkileşimin hiç mi anlamı yok?

haklısın, bence de zenginleşmiş . ben de aynen bu doğrultuda düşnüüyorum. ama klasik astroloji öyle düşünmüyor sanırım:D işte sıkıntım bu noktada başlıyor hehee


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
02-20-2010 08:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #23
Cvp: RE: Soner Sarıkabadayı
(02-20-2010 02:16 AM)Serena Yazılan:  şimdi astroloji duayenlerimize sormak istiyorum ;
malum ben bu aralar klasik astrolojiyle ilgilenmekteyim.
şimdi soner şarkı yazıp söyleyen bir sanatçı. dolayısıyla, merkürü, neptünü çok önemli.
klasik astroloji verilerine dayanarak ;
merkür, gece gezegeni ve soner in haritası gündüz haritası. merkür ufuk düzleminde yer alıyor. asalet kaybetti, bu bir.
en önemlisi, merkür yay burcunda ve düşük durumda. yine asalet kaybetti, ikinci defa.
hiçbirşekilde kurtaran bir dispozisyonu da yok. üstelik güneş le arası 5 derece, yanık durumda. yine asalet kaybetti.
bir de üstelik büyük malefik satürnden sert açı alıyor. yine asalet kaybediyor.
e bu adamın merkürü yerlerde sürünüyor klasik astroloji uyarınca. e ama bu adam harika şarkılar yazıyorpek anlamadım
ben anlayamadım şimdi, gerçekten. bir bilen cevaplarsa çok sevinirim..

Duayen değilim ama bildiğim kadarıyla birşeyler yazmaya çalışayım.ama açıkçası bahsi geçen kişiyi pek tanımıyorum.şimdiye kadar okuduğum mesajlardan anladığım kadarıyla iyi şarkılar yapan bir sanatçı.

Alıntı:merkür, gece gezegeni ve soner in haritası gündüz haritası. merkür ufuk düzleminde yer alıyor. asalet kaybetti, bu bir.
sen yazınca öylemiydi diye aklıma kuşku düştü.çünkü merkür gece gezegeni değil.Klasik astrolojide geceye ait gezegenler : ay , venüs ve mars.Yani birincisini yanlış ele almışsın.(ki doğru olsa bile tek başına hayz yorum için yeterli değildir)

bilemiyorum sen neler okudun klasik astrolojiyle ilgili kaynaklar okurken ama şimdiye kadar temel aslet olarak zararlı konumlanmış veya yanmış merkürü olan kişilerin yazı yazamadıklarını veya akıllı olmadıklarını belirten bir kaynak görmedim.Ki öyle birşey görseydim bu haritaya ek olarak bir sürü bilim adamı ve yazarın daha haritasını örnek olarak verebilirim.

evet seninle benzer düşünüyorum bende bir kişinin yazmaya ilgisi varsa ilk bakacağım konumlardan birisi merkür olurdu.Ki Soner Sarıkabadayı da ayrıca 3. ev yöneticisi durumunda.(eğer yükseleni yanlış değilse) Ben yazma ile ilgili mesleği olan kişilerde 3. eve de bakarım (ve yaratıcılık potansiyli için 5. eve)Ek olarak sende biliyorsundur.Merkür tek başına zihin göstergesi değildir.Yükselen+ayda ele alınır.Ha illaki çok merak ediliyorsa zihinle ilgili arap noktalarına bakılabilir.Merkür tek başına bir derinlik verebileceğini düşünmüyorum.(merkürün hızlı-iletişimci yapısına rağmen daha genel-geçer bir yapısı var bence)

Ama şöyle bir şey var.Zaten açıkçası Klasik astroloji bir kişinin şarkı yazma potansiyeli var mı , romantik şarkılar yapabilir mi diye pek bakmaz.Yani başta yanlış soruyu soruyorsun.Bu daha çok modern yorumlarla bulabileceğin cevap.Ama mesela merkürün bu zorlanmış pozisyonlarında ben bakarım başak ve ikizler hangi evleri kesiyor diye.3. evini kesiyor ikziler.3. evler konularında(kardeşler , yakın çevre vb.) zorlanma ,sıkıntılar olduğunu düşünürüm.Yani klasik astrolojinin cevabını daha çok arayacağı sorular bunlar.Tabi bildiğim kadarıyla.

Klasik astroloji bazı şeylerde addan kaybediyor bence(şans noktası , zararlı yerleşim vs.) İnsanlar adlarından dolayı yüksek beklentilere girip yada korkuya kapılıyor.Yanık ve asalet durumlarını natalda horary de bulundurduğum kadar göz önünde bulundurmuyorum şahsen.bence zararlı ve yanık pozisyonda o gezegenin özellikleri devre dışı kalmıyor.sedece konuyla ilgili yaşamda sıkıntılar oluyor.
örneğin yanık bir venüs çok güzel ve çekici olabilirsin(venüs özellikleri sivrilerek kendini göstermiş) ama tamda bu özelliğinden dolayı rahatsız edilmek ve gözden düşmek.(işin zararlı tarafı)
soner beyin merkürü şüphesiz yaptıkları ile ne kadar sivrildiğini göstermekte.ama bence diğer taraftan onun için bir sıkıntı ve huzursuzluk kaynağıda.
not : sadece meraktan bakarken farkettim.merkür kraliyet yıldızlarından biri olan antares ile birleşmiş durumda.hakikaten çok ilginç ve handikaplı bir merkürü var bu kişinin.
Alıntı:hiçbirşekilde kurtaran bir dispozisyonu da yok.
acaba?çünkü ben haritaya bakar bakmaz bir can simidi gördüm.yay burcundaki gezegen yığılmasını görüyoruz.ve yay burcunun yöneticisi jüpiter ile güneş arasında reception var.Ki bende soner beyin haritasında ciddi zorluklar görsemde bu konumun onu ciddi ölçüde rahatlacağını düşünüyorum.Ki bu reception köşe evler kadar güçlü olmasa da iyicil diyebileceğimiz 5-9 arasında.Recception eğer zararlı açılar - evler ile köreltilmemişse önemli iyicil destekleyici bir göstergedir.Ek olarak merkürün dispozitörü ile üçgeni de bütün zorlayıcı şeyler içinde azda olsa nefes aldırmıştır ona.
Ama yinede güneşine kare yapan saturn ve jüpiter retro konumu.hayatında hep bazı şeyleri elde etmek için sıkıntı ve testlerden geçmek zorunda kalacağı ve bazı şeylere geç ulaşacağı izlenimini uyandırdı bende.

Alıntı:haklısın, bence de zenginleşmiş . ben de aynen bu doğrultuda düşnüüyorum. ama klasik astroloji öyle düşünmüyor sanırım işte sıkıntım bu noktada başlıyor
şimdiye kadar okuduğum kadarıyla klasik astroloji sana sıkıntıdan başka birşey vermiyor serena :D .belki de sana göre değildir.başka şeyleri denemekte geç kalmış değilsin. hehee ama tabi ne istediğini ve öğreneceğini en iyi sen bilirsin.klasik astrolojinin kendi içinde bir uslubu vardır ve çizgisi var.tek bir şeyi alıp diğer şeyleri görmezden gelince klasik astrolojiyi uygulamış olmuyorsun ve birşeyler eksik kalıyor.sanırım zamanla neyi seçeceğine hangi bilgiyi hangi aşamada kullanacağına daha iyi karar vermiş olursun.
02-21-2010 06:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aries86
Kayıtsız

 
Mesaj: #24
RE: Soner Sarıkabadayı
heheheee aynen...hareketleride çok komik....birde mustafa ceceli var : sevmedimmi ? sevdim evet! senden sonra ihtiraslaaaa...!!! makara
09-05-2011 06:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Soner Arıca Schatz 19 20,544 09-03-2012 12:57 PM
Son Mesaj: eylülmavi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir