Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.6 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astrolog Ünvanı Almak ?
Yazar Mesaj
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #11
RE: Astrolog Ünvanı Almak ?
Rahmetli babamın bir lafı vardı. Ehliyeti yeni almıştım ve arabasını kullanmak istiyordum...
Oğlum, dedi, Arabayı sen kullanacaksın, ehliyetin değil....
Muhim olan sertifika degildir. Benim uzman astrolog sertifikam var, 5 sene okudum ama yorumları yapmaya calısırken bu sertifikanın hic bir faydası yok. Hala daha bir suru eksigim oldugunu biliyorum.
Astrolojiyle profesyonel anlamda ilgilenenler var. Hakan Kırkoglu, Yasemin Boran, Barış İlhan...Bunlar senelerini vermişler, kişisel olarak çok çalışmışlar ve belli br yere gelmişler...Benim hocam Yasemin Boran, Metin Kiraz (Rezzan hanımın kocası) ile beraber astrolojiyi 30-40 yıl önce Turkiye de belli bir yere getirmişler, ilk çalışmaları yapmışlar ve onların getirdikleri yerlerden digerleri devam etmişlerdir.
Bu ve benzeri kişilerin işleri bunlardır. Örneğin Yasemin in evi bastan aşağıya dolaplarda tavandan yerlere kadar kitap doludur.Her türlü spritüel kitaplar, psikolojik, sosyolojik, tıp kitapları... mitolojik kitaplar... Ben bu kadar kitabı bir arada hic bir evde görmemiştim. Hayranlıkla izledim ve izlemeye de devam ediyorum...Yani sunu demek istiyorum. Bu iş tamamen vakit ayırma ve arastırma işidir. Londra da bir universite de ve Amerikada bir kac universitede Astroloji dalı vardır, ama Turkiye de kişisel seminerler ve kurslar dısında bir sey göremezsiniz. Bir de benim de 2 sene baskanlığını yapmış oldugum Yasemin Boranın kurucusu oldugu "Altınışık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneği" var ve bu Turkiyede maalesef bu konuda tek dernektir.Merkezi Feneryolunda - İstanbuldadır. Dernek adına kamu yararına bir suru calışmalar yaptık. Halen her turlu spirutuel konularda konferanslar, seminerler verilir (burclar ve taşlar, zamanda yolculuk seminerleri, aylık transit konferansları, tutulmalar...) ve her sene yeni astroloji sınıfları açılır. Sınıflar 8-15 kişi arasında değişir ve Yasemin Boran bizzat kendisi ders verir. Haftada 1 gun. ve toplamı 4-5 sene suruyor. Yasemin burda sadece astrolojiyi ögretmez, düşünmeyi de ögretir. Nasıl analiz ve sentez yapacağınızı ögretir, ama bu bir tek sistemi anlamakla mümkündür. Kendi özel kurdugu, hic bir yerden , kaynaktan kopyalamadığı ve bana son derece mantıklı gelen bir sistemdir bu. Ben bes sene bu okulda okumama ragmen bir cok eksigim oldugunu hissediyorum, çünkü okudukca anlıyorum ki, astroloji son derece derin ve teferruatlı bir konudur. Ancak gunluk yasamda nasıl kullanılacağını cok iyi biliyorum ve diger detaylarla bogulmak istemiyorum, çünkü profesyonel anlamda çalışacak vaktim yok benim. Hala cocukların okul masrafları filan esas işimi yapmak zorundayım ve bu yuzden hic bir zaman Hakan gibi, Yasemin gibi olamam, belki gercekten emekli olursam ve ekonomik olarak bir bagımlılığım olmazsa o zaman daha fazla zaman ayırabilirim. Herkesin işi gücü var, aramızda daha ögrenci olanlar var, ev gecindirmek zorunda olanlar var, ne zaman nasıl zaman ayıracagız da astroloji bilgilerimizi geliştirebilecegiz. bence bugunku sartlarda gercekten cok zor gozukuyor benim için.
Muhim olan vakit bulmaktır. Ben Yıldırıma cok katılıyorum. Bizim yapabilecegimiz en fazla bir alt konu secip o konuda uzmanlaşabilmektir. Örnegin benim bildigim kadarıyla Hakan Kırkoglu ülkeler astrolojisinde cok ilerletmiştir kendisini.
Astrolojide bir konuyu ya da konuları yarım yamalak bilmek cok tehlikelidir bence. Cunku yorum yapıyorsun ve soyledigin her kelimenin sorumlulugunu tasımak zorundasın. Eksik bilginin farkında olman gerekiyor ve soyledigin bilgilerden de yuzde yüz emin olman gerekiyor, çünkü bilgiyi paylaşmak da apayrı bir sorumluluktur.
Aslında karar vermeniz lazım. Astrolog mu olmak istiyorsunuz, yani herkesin aglama duvarı olup, bir suru dertler dinleyip, çözüm üretmek, kişilere yardımcı olmak mı istiyorsunuz (bu işe cooook zaman ayırmanız gerekiyor ama...) yoksa kendi haritanızı anlayıp, kendinize astroloji sayesinde yön vermek, kendinizin farkına varmak için astrolojiden yararlanmak mı istiyorsunuz? Başlangıç olarak sistemi anlamak cok önemlidir. gerisi kendiliginden gelir zaten.
Denizcilikte bir tabir vardır. "layn subay olmak" yani gemide hem guverte bilgisinden hem de makine bilgisinden anlamak...ama ben bizzat şahit oldum, hic bir işe yaramaz. 5000 tonluk ufak bir kosteri tek basına Canakkale den geciremezler, cunku uzman değildirler...sadece ahkam keserler...
sevgiyle kalın...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
10-05-2009 01:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir