Değerlendir:
  • 16 Oy - 2.63 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Terazinin Üç Tipi
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Terazinin Üç Tipi
Burçların onar günlük dönemlerini farklı biçimde ele alan bir yöntemden söz ediyoruz. Londra’da sahaflarda bulduğum Muriel Bruce Hasbrouck adlı yazarın kitabında, her burcun 10 günlük dönemlerinde, alışılmışın dışında bir sınıflama yapılmış.

Terazi burcunun ilk on gününde, 23 Eylül – 2 Ekim arasında doğanlarda Ay da karakter üzerinde söz sahibidir. Bu dönemde doğanlar insanları kolayca anlayan sezgilere sahip, esnek, başkalarına bağlı, başkalarının duygusal ihtiyaçlarını anlayabilen özelliklere sahiptir. Değişen koşullara kolayca uyum sağlayabilen bir değişkenlikleri vardır. Barış yanlısıdırlar ve tartışmalardan uzak durmaya bakarlar. Sempatik ve cömert bir görünüm sergilerler. Ancak olumsuz yönde ise huzursuz, kararsız, çok değişken, başkalarından kolayca etkilenen bir kişilik sergileyebilirler. Başladıkları işleri bitirmekte zorlanacaklardır. Eğer zihinsel yönden kendilerini daha disiplinli hale getirebilirlerse, bu kolayca dalgalanan yönlerini dengeleyebilirler.
Bu dönemde doğan kişilere örnek vermek gerekirse, Julie Andrews, Brigitte Bardot, Olivia Newton-John, Christopher Reeve, Venüs-Ay döneminin özelliklerini yansıtırlar.

3-12 Ekim arasında doğan Terazi’ler Satürn’ün kurallı, ciddi, yapıcı ve sert özelliklerini gösterirler. Bu dönemde doğan Terazi’ler güç, dayanıklılık ve irade sergiler ancak aynı zamanda başkalarının kederlerini de yakından anlayabilirler. İnsanların acılarını, zayıflıklarını anlamak, geliştirmek isterler. Yorulmak bilmeden çalışırlar. Asla atıl değillerdir. Büyük bir canlılıkları vardır, insancıldırlar. Ancak olumsuz yönüyle de, fanatik bir biçimde sadece kendilerinin haklı olduğunu düşünen, kendi yollarında aşırı bir ısrar ve sertlik sergileyen, önlerine geleni yıkan özellikler gösterebilirler. Bu yönleri ile olumlu yöndeki tüm yapıcılıklarını ortadan kaldırabilirler. Başkalarının düşüncelerini dinlemezler ve acımasız bir tavır takınabilirler. Eğer hayata daha esnek ve espri gücü ile bakarlarsa, bu sert yönlerini daha kolay dengeleyeceklerdir. Entelektüel kapasiteleri, insanı anlama yönünde çok gelişmiştir.
Terazi’nin ikinci döneminde doğmuş bazı kişiler de şöyle: Bob Geldof, Charlton Heston, Heinrich Himmler, John Lennon, Buket Uzuner, Guiseppe Verdi.

Burcun son on gününde, 13-22 Ekim arasında doğmuş olan Terazi’ler aynı zamanda Jüpiter’in de etkisinde bir kişilik sergilerler. Güvenilirlik, cömertlik, mantıklı olmak özellikleri arasındadır. Bu dönemde doğanlar kurulu düzene uyan, düzenli, görev duygusuna sahip, geleneklere önem veren bir karakter sergilerler. Neşelidirler ancak kişisel kontrolleri de yüksektir. Mükemmeliğe önem verirler. Açık, net, mantıklı ve analitik bir düşünce biçimine sahiptirler. Olumsuz yönde, aşırı hata bulan, sürekli eleştiren, fazla sert, bencil ve gururlu özellikler gösterebilirler. Oldukça inatçı olabilirler ve adalet duyguları bu kez acımasızlığa dönüşebilir. Kızgınlıklarını rahat biçimde ifade edemedikleri için, bu içinde oldukları çevrede rahatsızlık yaratabilir.
Terazi burcunun bu döneminde Margaret Thatcher, Turgut Özal, Lee Iacocca, Martina Navratilova, Oscar Wilde, Paul Simon, Jean-Claude Van Damme vardır.



Hakan Kırkoğlu.

09-27-2009 12:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Terazinin hüznü body snatcher 0 3,037 12-07-2011 06:35 AM
Son Mesaj: body snatcher
  TERAZİNİN HAYAT AMACI astrosohbet 4 6,825 12-30-2010 09:08 PM
Son Mesaj: Yargıç

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir