Değerlendir:
  • 19 Oy - 3.05 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astrolojiden Faydalanmak
Yazar Mesaj
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #11
Cvp: astrolojinin yaşamımıza kattıkları..
kaylayss Yazılan:ben astroloji hakkında fazla bilği donanımına sahip olamasamda şimdilik artık insanlara bakarken özellikle güneş burclarını bildiğim insanların ay burcu ve ykselini tahmin etmeye calısıyorum herkez mercek altında suan birde sunu sizle paylaşmak istdim mesela sokaktaki insanların uranusü acaba hangi evinde diye garip bir düşünce geçiyor saçmalık mı bilemiycem ama giyinişine bakıyorum aykırı farklımı acaba uranusle bagıntılımı diye bu sizdede oldumu bu merak ettim.harita okumayı ögrenmeyi çok istiyorum...mesela astrolojiyle ilğili yorum yapanları dinlediğimde bende onlara yakın tahminlerde bulundugumu farkettimözellikle burclar gezegenler ilişkiler üzerine ama bu çok ayrıntılı seyler değil eksikleri tamamlama kolay kolay unutmayan biri oldugum için hemen hatırlıyorum su söyleydi diye ama bir bütün olusturacak kadar donanımlı deilim bu yüzden kendime cok kızıyorum biran önce ögrenmek istiyorum..çabuk sıkılan yapım oldugu için kendimi cok kasıyorum sıkılmadan ögrenmeliyim diye hayatıma katmalıyım öyle işte astrolojinin bana faydaları dil çýkarma

O garip düşünceler bende de var kaylass.Mesela kendini savunmaktan aciz insanların marsı nasıl çalışıyor?Aşırı verici fadakar insanlar,nasıl bir neptüne sahip?Gerçekten özünde öyle mi,maskemi diye?Ve bu gerçekten zevkli.Sabırsızlık ve bir an önce öğrenme isteğini aynen seninle paylaşıyorum.Heralde bu astroloji bize sabrı da öğretecek ne dersin,,,
12-04-2008 02:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #12
Cvp: Astroloji Niye İşe Yarar?
Hakan Kırkoğlunun (sanıyorum 2007 yılıydı), yazmış olduğu bir yazıyı paylaşmak istedim. Astroloji karşıtlarına ve Astrolojiye önyargıyla yaklaşanlara yazılmış bir yazı...



Devekuşları ve yıldızlar

Astroloji karşıtları, lütfen dikkatli okuyun. Gerçeği araştırmak tekelci yaklaşımları kaldırmaz...


hkirkoglu@ekolay.net


Astrolojiyi yıldız falı gibi görmeyi ısrarlı bir çabayla sürdüren kişiler, görüşlerini astrolojinin bilimsel gerçeklikten yoksun olduğu iddiasına dayandırıyorlar. Bu görüşlerini öylesine katı ve dinlemeden yapıyorlar ki, görüşlerinin bilimsel şüpheden yoksun olduğunu hemen fark edebiliyorsunuz.
Astrolojinin bilimsel olup olmadığını test eden kişilerin astrolojiden haberleri bile yok. Bilimsel çalışmaların metodolojik yönden doğru olması gerekirken, o kadar ilginç ve tuhaf çalışmalar görüyorsunuz ki, bu çalışmaların kendileri de yeterli objektiflikten ve tutarlılıktan uzaklar.
Örneğin bir araştırmacı, "Terazi burcu böbreklerle ilişkilidir" tümcesi üzerinden hareket ederek bunun doğruluğunu araştırıyor. Böbrek hastalarının burçlarına bakıyor ve doğal olarak istatistiki anlamlılık içeren sonuç görmeyince, bu savın yanlış olduğunu belirtiyor.
Bütünü görmeyen, astrolojik haritanın bütünlüğünün farkında olmayan, sadece yalınkat hipotezlerle yürütülen çalışmaların saçma sonuçlar üretmesine şaşmamak gerekir. Astroloji karşıtları astrolojinin rasyonelini ve bakış açısını bilmeden 13'üncü burç, ekinoksların kayması ya da Pluton'un gezegen olmaması gibi astronomik fenomenleri sürekli olarak gündeme getirerek astrolojinin bilimsel olmadığını, bir hurafe olduğunu söylüyorlar.

Sakat sonuçlar
Bu gözü kapalı yaklaşımın hiçbir anlamlı sonuç üretmeyeceği göremiyorlar. Gördükleri olaylara sadece materyalist bakış açısıyla bakan, elindeki hipotezi üzerinde çalıştığı konu üzerinde temel bilgilere sahip olmadan ve güçlü bir önyargıyla ele alan yaklaşımlardan sadece sakat sonuçlar elde edilebilir.
Astrolojiyi incelemek isteyen kişilerin Rönesans'a ve araştırma ruhuna öncülük eden hermetik bilgileri öğrenmeleri gerekir. Tıpkı konuyla ilgilenen Newton gibi, Kepler gibi. Hermetik ilkeler evrenle insan arasında sembolik düzeyde anlamlı bir ilişki olduğunu söyler.
Astroloji durum analizleriyle, yorum yaklaşımlarıyla astrolojik haritanın yansıttığı anlam düzeylerinde ele alınabilir. Bu konuda felsefe ve psikoloji profesörü Dr. Richard Tarnas'ın çalışmalarına bakılabilir. Astroloji karşıtları çalışmalarına astrologları davet etsinler ve önce üzerinde çalıştıkları konunun kapsamını görebilsinler ki uygun bir araştırma metodu geliştirebilsinler.

İğne ve çuvaldız
Sözüm sadece yanlış yöntemlerle sonuç üretip bunu bilimsel gibi öne sürenlere değil. Astrologların da önce iğneyi kendilerine batırmaları gerekir. Ülkemizde astroloji bilmeyen astrologlar var.
Astrologların tarih, felsefe ve psikoloji alanlarında birikimleri olması gerekirken, astrolojinin son derece sığ ve sadece bir eğlence aracı gibi algılanmasına yol açan bu durum yanlış anlamaları daha çok körüklüyor. Astroloji insanın evreni anlama ve araştırma çabalarının bir ürünüdür ve kökleri insan uygarlığı ile aynıdır.
Sapla samanı birbirinden ayırma zamanı geldi. Astroloji popüler olabilir, genel okuyucunun ihtiyaçlarına karşılık verebilir ve medya tarafından uygun biçimde kullanılabilir. Ancak buzdağının gerçek hacmini de görmek gerekir. Kafalarını kuma gömenler yıldızları göremezler.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-15-2009 01:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #13
RE: Astroloji Niye İşe Yarar?
beyhan yazı güzeldigülücük bende sinir oluyorum boş iş ya da hurafe diyenlere....astrolojiyle ilgili bilgi sahibi olduğunda anlıyosun ki gerçekten doğruluk payı olan şeyler var(hatta baya baya şeyler vargülücük)kişinin doğum haritasını görünce ruhunu isteklerini hayatını görmüş oluyosun ve genelde doğru çıkıyor..astrolojiyle ilgili bilgi sahibi oldukça daha hoşgörülü bir insan haline geldim arkadaşlarımla tartışma bile yapmıyorum,haritasında mars-güneş olumsuz açıda o yüzden böyle agresif diyorum:Dciddiye almıyorum:D
01-15-2009 12:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #14
RE: Astroloji Niye İşe Yarar?
ama astrolojinin içine çok fazla dalmak ve hayatı ona göre endekslemekte tehlikeli meteoroloji gibi düşünürsen...ilerleyen yılların transitlerine tek tek bakabilir:)sonra hayatını ona göre kurarsan ve şimdiyi kaçırırsan çok tehlikeli bir durum... ki böyle bir tanıdığım vargülücüko yüzden dozunda kullanıldığındagülücükçok ama çok keyifli
01-16-2009 04:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #15
Cvp: Astroloji Niye İşe Yarar?
Astroloji’yi anlamak için

İnsan kendini evrenden kopuk, onu kendi nesnesi gibi gören bakış açısından kurtulduğu anda kendi varoluşunu daha iyi kavrayacaktır.

Astroloji bize evrensel bir dil içerisinde, hayatımızda karşılaştığımız konuları bir ayna gibi yansıtır. Kuşkusuz Astroloji bir kavrayış konusudur. Konuyu sadece burçlar olarak ele alan yüzeysel yaklaşım içerisinde Astroloji ne anlaşılabilir ne de aktarılabilir. Sorun da bundan kaynaklanır. Zira günümüzde Astroloji’ye karşı duran kişilerin, ki pek çoğunda kemikleşmiş bir önyargı vardır, düşündükleri şey Astroloji’nin anlatmaya çalıştğı evrensel karşılıklar ilkesini yakalayamamalarındandır. Kendilerini sadece maddi düzleme adeta zincirleyen, gökcisimlerini artık isimleri, hikayeleri ile değil, sadece kuru içi boşalmış sayılarla isimlendiren kişilerin gökyüzü ile bağları kopmuştur. Halbuki Astroloji, Astronomi’nin insani hali, humanistik ve şiirsel anlatımıdır.

Eğer ansiyen felsefelere, hermetik bilgilere bakarsanız, aslında evrenin, yaşadığımız dünyanın bir ikilikler (dualite) dünyası olduğunu görebiliriz. Her şeyi karşıtlıklar içinde anlayabiliriz, kötü olmadan iyiyi, siyah olmadan beyazı algılayamayız. Aslında özde her şey “Bir’den” kaynaklansa da, rasyonel aklımız ancak ikilik düzeyinde çalışır. Astronomi ile Astroloji arasındaki ilişki de tıpkı böyledir. Aslında her ikisi de bir olarak, bir bütün olarak, insanın merakının, kültürün ve biliminin parçalarıdır. Astroloji ve Astronomi tıpkı ışık ve gölge olarak birbirlerini yaratırlar. Işık olmadan gölge olmayacağı gibi, gölge olmadan da ışığı göremeyiz. Tarihsel açıdan baktığımızda, her ikisi de birbirine hizmet etmişlerdir. İnsan kendisini evrenden ayrı bir varlık olarak görmemiştir, kendisini onun bir parçası olarak değerlendirmiş, doğada gördüğü fenomenleri gökyüzüne yansıtmıştır. Bu olayları, değişik mitolojik hikayeler eşliğinde yıldızlarla, gezegenlerle şiirselleştirmiş, devasa bir kültür ve ortak aklımızın anası sayılacak bir kültür hazinesi yaratmıştır.

Ancak 17. Yüzyıldan sonra bilim felsefesindeki baskın akım tamamen materyalist bir bakış açısına dayanmış, çağımızda ise insanın evrenle olan bağı neredeyse yapaylaşarak, kendisinin de parçası olduğu evreni görememeye başlamıştır. Halbuki kafamızı yeniden kaldırıp gökyüzüne yeniden bakabilmeliyiz. Bunu yapmak için şimdi çok daha gelişmiş teknolojilere de sahibiz. Ay’a ayak bastık, değişik gezengenlere inceleme araçları gönderebiliyoruz. Tüm bunlara karşın, Astroloji bize, Astronomi’nin insani yüzü olarak, kendi iç uzayımıza, kendi benliğimize ve psikolojimize de ayna görevi görebilecek, materyalist değil, ancak onu tamamlayan daha derin bir kavrayış imkanı daha sunmaktadır. Bu gözle bakıldığında, Astroloji’yi sadece bir hurafe ya da şarlatanlık olarak görüp, onu sürekli aşağılamaya çalışan kişilerin tutumunun aslında, bir körlük olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Ancak Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, bu kişiler insanlık kültürünün bu yegane birikimini de yok sayamazlar. Kendilerince ilericilik saydıkları şeyin aslında sadece gerçeğin bir yüzü olduğunu görmeleri için önyargı perdelerini kaldırmaları gerekir. Eğer bu kişiler kendi egolarının yarattığı körlüğünü görebilirlerse, o zaman ikililiklerin aşılması mümkün olacak, insanoğlu kendini evrenden kopuk, onu kendinden aşağı gören, buyurgan bir tutumdan kurtarabilecektir.

Web: http://www.hakankirkoglu.com

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
05-17-2009 01:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #16
Astrolojiden Faydalanmak
Bir yakınım için internet sayfalarında Plastik, rekonstrüktif estetik cerrahı araştırırken, entellektüelliğin doruklarında olan, Ahmet Karacalar adında bir hekime rastladım. Astrolojiyi günlük yaşantısında, hayatında kullanan insanlar benim için çok özel kişiler.

Ahmet Karacalar, Yeditepe üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde, okul dışı öğrencilerinde katılabileceği Organik sanat ve estetik cerrahi dersi veriyor. Bu konulara ilgi duyanlar ve İstanbul'da oturanlar için bu derslere katılmak zevkli olabilir.

Neyse işin astroloji ile ilgilendirdiğim kısmına geçerek, bloğundaki bir makalesini sizlerle de paylaşmak istiyorum.


Alıntı: Astreia, başak burcu ve estetik cerrahi (28.12.2008)

Hastalar hekim seçerken pek çok ölçüt kullanır. Eğitim, kariyer, tecrübe bunlar arasında olumlu ölçütler olarak öne çıkar. Bunun dışında başka ölçütlerinde kullanıldığı olur. Meme estetiği yaptırmak isteyen bir hasta başvurdu. Konuşmanın akışında “Sizi araştırdım ve ameliyat olmaya karar verdim. Ayrıca başak burcu olduğunuzu öğrendim. Titiz ve ayrıntılara önem veren duyarlı bir burç olması nedeniyle kararım güçlendi” dedi. Operasyon hakkında gerekli bilgileri aldıktan sonra astroloji ile yakından ilgilendiğini söyledi ve doğum saatimi öğrenmek istedi. Bir sonraki gelişinde oldukca kararlı ve hazırdı ve şunları söyledi “ Sizin astrolojik verileriniz tıp ve sanat için en uygun durumda. Ben operasyon için karar verdim. ” Operasyon sonrası iyileşme sorunsuz ve oldukca hızlıydı. Hastanın hekime olan güveni, iyileşmenin seyrini her zaman olumlu olarak etkilemiştir.

Hak tanrıçası Astreia altın çağda diğer tanrı ve tanrıçalarla birlikte insanlarla yaşarmış. İnsan ırkını cezalandırmak isteyen Zeus, Pandora adlı kadını dünyaya gönderir. Pandora’nın kutusunu açılması ile birlikte dünyaya her türlü kötülük yayılır. Zeus, kızı Astreia’ yı bronz çağının kötülüklerle dolu dünyasından çeker ve onu gökyüzüne başak burcu olarak yerleştirir. Astreia elinde buğday başağı tutan bir tanrıça olarak başak burcunun sembolü olurken, bu burcu özellikli kılar.
09-16-2009 11:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dark Lord Dışarıda
DARK SIDE
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 227
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #17
RE: Astrolojiden faydalanmak
Açıkçası, insanların doğum tarihini,yerini ve zamanı sormaya utanıyorum. Hele bunun astroloji ile ilgili olduğunun anlaşılması daha da utanmama sebep oluyor. Bu tip düşünce ve takıntılarım olmadan, insanların haritaların ulaşıp değerlendirebilme şansımın olmasını isterdim. Gerçekten de hatrı sayılır bir artı olurdu günlük yaşamda.

Herkes dedi merak içinde
Ölümden sonra hayat var mı diye,
Boşuna düşünürler
Sanki hayat varmış gibi ölümden önce ...
09-17-2009 05:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #18
Cvp: RE: Astrolojiden faydalanmak
melancholic Yazılan:Açıkçası, insanların doğum tarihini,yerini ve zamanı sormaya utanıyorum. Hele bunun astroloji ile ilgili olduğunun anlaşılması daha da utanmama sebep oluyor. Bu tip düşünce ve takıntılarım olmadan, insanların haritaların ulaşıp değerlendirebilme şansımın olmasını isterdim. Gerçekten de hatrı sayılır bir artı olurdu günlük yaşamda.

Benimkisi de selam verdim, borçlu çıktım hesabı oluyor. Hem inanmayız diyorlar, hemde doğum bilgilerini merak edip sorduğum biri yakama yapışıyor, 'merak ettim nasılmış benim durumum' diye...
09-17-2009 09:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #19
Cvp: Astrolojiden faydalanmak
Ura Yazılan:uzun zamandır rutin olarak yaptığım bir inceleme...utanç verici mi övünç verici mi bilmem, Nihangülücük)

Sevgili Nihal, popüler kültürün yaş, din, ırk faktörü demeden, kıskacına aldığı bir durum bu. Utanç verici kısmına katılmamaktayım;) Yaratanın gönderdiği şekli beğenmemek değil hiçbirimizin durumu .
Sonradan oluşmuş doğuma, strese bağlı oluşan deformasyonları forma sokmak.
Dimi ama:D
09-18-2009 02:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir