Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.55 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Süreçler & Sonuçlar
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Süreçler & Sonuçlar
Süreçler ve Sonuçlar

Astrolojide gerek doğum haritalarına ait potansiyelleri , gerek Transit ve progres benzeri etkileri nasıl '' Okumamız '' gerektiğini değerlendirelim istiyorum. astrosohbet forumumuzu kurduktan sonra ki süreçte çok defa gözlemlediğim şey , bir gezegenin bir burçta ve evde olması yada başka bir gezegenle açı yapıyor olması ne demektir , nasıl sonuçlanır vb. SONUÇ odaklı bir yaklaşımın oldukça ciddi boyutlarda olduğuydu.
mesela Venüsü 7.evde olan birisi '' acaba evleneceğim kişi yakışıklı yada bir içim su gibi güzel mi olacak '' benzeri '' sonucu merak eden '' yaklaşımların oldukça fazla olduğunu gözlemleyen biri olarak bu yazı aracılığıyla fikirlerimi ve nacizane bildiklerimi paylaşmak istedim.

galiba biz çılgın Türkler , süreçleri çabuk çabuk atlayıp ve de gereken önemi vermeyip , sonuçlara odaklanma alışkanlığına sahibiz. galiba tezcanlı ve sabırsız Akdeniz tabiatımızın da bunda etkisi büyük..

oysa gerek Batı Dünyası gerekse son 50 küsür yıldır Japonya , sürece önem veren ve süreçlerin sonuca götüren bir yol olduğu yaklaşımına sahip görünüyor. mesela Japonya Kaizen Yönteminde her hangi bir sonucu elde etmeye dair tüm süreç ( üretim , kalite-kontrol vs.) tam bir ciddiyetle ele alınıyor ve küçük problemler daha büyümeden anında müdahaleyle çözülüyor.
oysa biz çılgın Türkler kendimize olan müthiş özgüvenimizle sorunları hafife alabiliyoruz ve mâlesef stratejik hamleleri planlamaktan uzak , günü kurtarmak amaçlı ve sonuç odaklı yaklaşımımızla , o çok merak ettiğimiz '' beklenen sonuçlara '' ulaşmaktan uzağızdır çoğu zaman..
ekonomiden , terör sorununa , spordan sanata hangi dala elinizi uzatsanız ya dal elinizde kalıyor yada aldığınız meyvalar dişinizin kovuğuna gitmeyecek kadar az oluyor..

öyleyse Batı Dünyasıyla Japonya'nın yaptığı '' süreçlere önem vermek '' yaklaşımı , biz Türkler'in '' tezcanlı ve sonuca bir an önce ulaşma '' yaklaşımından daha sağlıklıdır , daha verimlidir dersek herhalde yanlış olmayacaktır..

ve galiba Astrolojinin Türkiye'de pek rağbet görmemesinin ve uzunca bir süre göremeyecek olmasının temel sebeplerinden biri de , Astrolojiye merak saran kesimin '' sonuca kestirmeden ulaşmak istemeleri '' ve başarılı bir Yorumcunun işaret ettiği süreçleri görmezden gelerek sonuçta astrolojiye olan ilgisinin azalması gösterilebilir.
belkide Astroloji ona Satürn sürecinde ne yapması ve nelerden sakınması gerektiğini işaret etmiştir ancak o bu Satürn sürecini hızla atlayarak '' acaba sonuçta işsizmi kalacağım , ayrılık mı olacak , hastalık mı olacak '' gibi sonuçlara takılmış kalmıştır.. ve en çok neyi düşünürseniz sonunda O olursunuz prensibi gereği bu Satürn sürecinin problemlerle geçmesi ihtimalini '' kendi eliyle '' arttıracaktır.

acaba doğru yaklaşım nasıl olmalıdır sorusunun cevabına astrolojik pencereden kendimce cevaplar vermeye çalışayım. artık dileyen dikkate alır ve süreçlerin önemini farkeder , dileyen de kendi bildiği yolda '' yolu göz ardı ederek '' yolun sonuna baka baka önünü göremez hale gelir..

Ekonomide olduğu gibi , Sporda ve Sanatta olduğu gibi , Siyasette olduğu gibi vs. Astrolojide de süreçler ve sonuçlar arasında net bir ilişki vardır.. buna başka bir deyişle neden-sonuç ilişkiside diyebilirsiniz ama ben süreç-sonuç ilişkisi demeyi tercih ediyorum.
Doğduğumuz anda ki programımız gereği bir takım sonuçlarla karşılaşırız evet ve bizi bu sonuçlara götüren süreçleri göz ardı etmememiz gerekir. örneğin Satürn döngüsü yaşadığımız sene ciddi bir mide ameliyatı olmak durumunda kalırız ve diyebiliriz ki Satürn Transitlerinde sağlık konusunda etkileniyorum.. oysa o mide ameliyatına kadar geçen sürece bakarsak belkide doğum haritanızda hassas bir AY sahibi olduğunuzu , pek çok duygusal deneyimi içinize attığınızı , yıllarca içeride duygusal akıntılar biriktirdiğinizi , bu duygusal problemlerin takıntılara dönüştüğünü , zamanla o takıntılı düşüncelerin ve hassas duyguların yemenizi-içmenizi etkilediğini ve zamanla da midenizin sağlığını olumsuz yönde etkilediğini görebiliriz.
Satürn Döngüsü belkide yolunda gitmeyen problemleri farketmenizi sağlayan Trafik Polisi vazifesi görecektir ve size bir tür ceza kesecektir.
peki süreç odaklı biri olsaydınız ve Astroloji vasıtasıyla hassas AY'ınıza dikkat etmeniz gerektiğini öğrenseydiniz ve AY burcunuzu rahatlatacak alternatifler bulsaydınız , yıllar boyunca duygusal problemlerde her seferinde deşarj olmanın yollarını bulsaydınız , duygusal sağlığınız , psikolojik sağlamlığınız , yemeniz-içmeniz ve mide sağlığınız nasıl olurdu acaba ?

evet arkadaşlar Astrolojide öğrendiğiniz tüm o potansiyeller BİR SÜRECİ ifade ederler.. Sonucu merak ediyorsanız , sürecin nasıl olduğuna-olacağına bakmanız gerekir.
örneğin Transit Satürn Başak burcunda ilerliyor olsun ve bir A kişisinin MC noktası üzerinde Kariyer Evine giriyor olsun. aynı şekilde bir B kişisinin de MC noktası da Başak burcu olsun ve Transit Satürnü her ikiside Kariyer evlerinde deneyimliyor olsunlar.
yaklaşık 2 yıllık Satürn-MC sürecini atlayarak , kestirmeden bu ikisinin de Mesleki anlamda zorlanacağı sonucunu söyleyebilirdik. ve belkide her ikisi içinde sıkıntılı durumlar olabilirdi..
A ile B kişisinin çalışma hayatlarına baktığımızda birinin işten ayrılmak zorunda kaldığını diğerininse terfi edip daha da yükseldiğini görebilirsiniz. sonuçlar farklı olabilir..
bunun sebebini bu 2 kişinin SATÜRN SÜREÇLERİNDE aramak gerekir..
A kişisi belkide mesleki hayatının en zor dönemlerinden birini yaşıyor olacaktır , ekonomik kriz nedeniyle maaşlar aksamaktadır , suratsız bir yetkili ile çalışmak durumunda kalmıştır.. sabrının sınırları zorlanmıştır ancak A kişisi sabretmiştir ve kararlılıkla işine sarılmıştır.. suratsız patronunun ona söylediği herşeyi yapmış , gece mesailerine kalmıştır..
aradan aylar getikten sonra suratsız patron bir şekilde işten uzaklaşmak durumunda kalmıştır , belki sağlık problemleri yaşamaktadır ve iş yerine düşünebilecek en iyi Yöneticinin A kişisi olacağını esas Patrona söylemiştir. böylece A kişisi SÜREÇ SONUNDA hem terfi almış , hem de daha iyi bir maaş almaya hak kazanmıştır.
oysa B kişisi iş yerindeki ekonomik kriz ve monotonluktan sıkılmış , suratsız yetkilinin tavırlarından iyice gerilmiş ve aktif yada pasif bir şekilde reaksiyon göstermiş ve işten ayrılmak durumunda kalmıştır..

hikayemize dikkat ederseniz , astrolojik olarak her iki kişilikte aynı Transit etkisini deneyimlemiştir ve gerçekten SÜREÇ her ikisi içinde ZORLAYICI olmuştur..
oysa SONUÇLAR bu iki kişilik için FARKLI görünmektedir..

öyleyse yazımızın ana vurgusu , Astrolojik potaniyellerin sonuçlara değilde , süreçlere işaret ettiğidir..
mesela gezegenler arasında ki açıların olumlu yada olumsuz olması , sonuçların olumlu yada olumsuz olmasını göstermez.. süreçlerin gerilimli yada meltem esintisi tadında geçebileceğini gösterir..
Kare ve Zıt açılarda süreçler daha dinamiktir , daha belirgindir ve normali aşan olaylar ve psikolojik gelişmeler görülmesi muhtemeldir..
sekstil ve üçgen gibi uyumlu açılarda ise süreçler daha hafif ve uyumludur , gezegenlerin bilinçlerimize toleransı daha fazladır..
oysa Kare ve Zıt açıların sonuçları , olumlu dediğimiz açıların sonuçlarından çok daha güzel ve anlamlı olabilir bunu unutmayalım..
ve mesela bir Yangın ânı haritasında uyumlu üçgen açıların fazlalığı , ateşin daha rahat yayılmasını ifade edebilir ve sonuç çok daha hüsran olabilir..

süreçlerin önemini anlattıktan sonra , bazı Astrolojik süreçlerle ilgili bir kaç tüyo vererek bitirelim ;

Mars Süreci ; enerjiyi ve tutkuyu boşaltabilecek kanallara ihtiyaç duyabilirsiniz.. spor gibi , tartışmak gibi , cinsellik gibi..

Jüpiter Süreci ; genişlemeler sözkonusu olabilir ve fırsatlara açık olmalısınız.. şansınızı denemeniz , şansınızı aramanız gereken bir süreçtir..

Satürn Süreci ; Disipline olmanız , sabırlı ve kararlı olmanız gereken bir süreçtir..

Uranüs Süreci ; beklenmedik gelişmelere hazırlıklı olmanız gereken , bağımsızlık ve kopma-uzaklaşma dürtüleriyle donatıldığınız bir süreçtir..

Neptün Süreci ; belirsizlikler içinde kaybolma ihtimalinin olduğu , çok ciddi kararlar vermeyi askıya almanızın daha iyi olabileceği bir süreçtir..

Plüto Süreci ; bir vizyon geliştirmeniz , gerçeklerle yüzleşmeniz , hayatınızda işe yaramayanları ayıklamanız ve dönüşüm yaşamanız gereken bir süreçtir..

Yıldırım

09-05-2009 06:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Dark Lord Dışarıda
DARK SIDE
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 227
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Süreçler & Sonuçlar
Yaklaşım tarzını beğendim -alkış

Herkes dedi merak içinde
Ölümden sonra hayat var mı diye,
Boşuna düşünürler
Sanki hayat varmış gibi ölümden önce ...
09-05-2009 06:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Valde_Amor Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Cvp: Süreçler & Sonuçlar
Peki astrolojinin kehanetsel yanı da var mıdır? Kadersel kimi olaylardan söz edilebilir mi? Yoksa olay sadece bizim yaşadığımız süreçlere verdiğimiz cevaplar mı? Veya ikisi birden de olabilir mi, yani hem kadersel yaşanan olaylarla beraber bizim verdiğimiz cevapların da etkili olabileceği?.. Kafam karıştı hımm
09-05-2009 07:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: Süreçler & Sonuçlar
Valde_Amor Yazılan:Peki astrolojinin kehanetsel yanı da var mıdır? Kadersel kimi olaylardan söz edilebilir mi? Yoksa olay sadece bizim yaşadığımız süreçlere verdiğimiz cevaplar mı? Veya ikisi birden de olabilir mi, yani hem kadersel yaşanan olaylarla beraber bizim verdiğimiz cevapların da etkili olabileceği?.. Kafam karıştı hımm

kendi fikrimdir ,

astrolojinin eski saygınlığını ve popüleritesini kaybetmesinin en önemli sebeplerinden biri , işte bu kehanet odaklı yaklaşıma sahip ( sonucu tahmin etmeye eğilimli ) astrologların bildiklerinin yanında bilemedikleri pek çok kehanetinde olması ve Uranyen dünyada bu başarısız tahmin ve kehanetleri sorgulayan insanların o astrologlara ve dolayısıyla astrolojiye olan güveninin azalması şeklinde açıklanabilir.

yine kendi fikrimdir ,

astrologun görevi , havanın güneşlimi yoksa yağmurlumu olacağına dair rapor veren meteoroloji uzmanına benzer.
hava nasıl olursa olsun , bizleri nelerin beklediği konusu gizemli bir soru işaretidir ve bence hayatı güzel kılan unsurlardan biride bu '' bilinmeyen '' anlarda saklıdır.
geleceği bileceğizde n'olacak.. ;)

09-05-2009 07:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
pasifik
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Süreçler & Sonuçlar
çok güzel açıklamışsınız Yıldırım abi teşekkürler
09-05-2009 09:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
harpy Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 58
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: Süreçler & Sonuçlar
evet bencede bilimin ilerlemesiyle kehanet varsayılan astrolojide safsata gibi algılanmış

astroloji neden saçmalıktır diye bir video vardı orada aynı anda aynı yerde doğan ikiz çocukların birinin yıldırım çarpmasıyla öldüğünü birinin uzun yıllan sağlıklı yaşadığı söylendi bunu astrolojiyi haksız çıkarmak amaçlı söylüyordu o zaman o arkadaşa şöyle yanıt verebiliriz değil mi hocam;
uzun yıllar yaşayan kardeşde tehlikeli ve canına kast eden olaylar geçirmiş ama sonuçta ölmemiştir yani astroloji sonucu değil süreci belirlediğinden bu astrolojiyi çürütecek bir örnek değildir.

bu yazıyı astrolojinin gerçek olmadığına inanan arkadaşlarıma okuttuğumda bir daha düşünecekler çok mantıklı bir açıklama gerçekten çok teşekkürlerçiçek

Haritam;

[Resim: astro2gw01medinecam6706.th.gif]
09-05-2009 12:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Valde_Amor Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: Süreçler & Sonuçlar
Yıldırım Yazılan:
Valde_Amor Yazılan:Peki astrolojinin kehanetsel yanı da var mıdır? Kadersel kimi olaylardan söz edilebilir mi? Yoksa olay sadece bizim yaşadığımız süreçlere verdiğimiz cevaplar mı? Veya ikisi birden de olabilir mi, yani hem kadersel yaşanan olaylarla beraber bizim verdiğimiz cevapların da etkili olabileceği?.. Kafam karıştı hımm

kendi fikrimdir ,

astrolojinin eski saygınlığını ve popüleritesini kaybetmesinin en önemli sebeplerinden biri , işte bu kehanet odaklı yaklaşıma sahip ( sonucu tahmin etmeye eğilimli ) astrologların bildiklerinin yanında bilemedikleri pek çok kehanetinde olması ve Uranyen dünyada bu başarısız tahmin ve kehanetleri sorgulayan insanların o astrologlara ve dolayısıyla astrolojiye olan güveninin azalması şeklinde açıklanabilir.

yine kendi fikrimdir ,

astrologun görevi , havanın güneşlimi yoksa yağmurlumu olacağına dair rapor veren meteoroloji uzmanına benzer.
hava nasıl olursa olsun , bizleri nelerin beklediği konusu gizemli bir soru işaretidir ve bence hayatı güzel kılan unsurlardan biride bu '' bilinmeyen '' anlarda saklıdır.
geleceği bileceğizde n'olacak.. ;)

Sözlerine katılıyorum ama bikaç şey daha yazmak istedim. "geleceği bileceğiz de ne olacak" demişsin ama zaten süreçleri de tahmin etmeye çalışmamız gelecek hakkında öngörü yapmaya çalışmak olmuyor mu? Geleceği de aynı sebeplerle bilmek isteriz mesela, çoğu zaman umut için, azımsanmayacak oranda hayatı kontrol etmeye çalışmak için (ki bu bence haddini aşmak olur), hangi zamanda neyi yapmalıyız gibi soruları cevaplamak, zor durumlardan ne kadar az zararla nasıl çıkarım vs.. gibi sebeplerle. Tabi bazen böyle durumlardan ziyade "güç" için, çünkü bilgi güçtür. ama güç tehlikelidir hele bizim gibi nefsani varlıklar için. hemen baştan çıkıveririz gülücük Bazen düşünürüm belki de Allah insanı bu yüzden çok güçlü yaratmamış, bir şeye, bilgiye vs. sahip olmak için sabır taşlarından örülü emek ve çalışma değirmeninden geçiriyor yaşam bizi.

Dinlerdeki kader-kaza anlayışında da benzer bir kavram vardır. normal anlamda bildiğimiz "kadercilik" çoğu zaman çaresizlikten türemiştir ve elbette başka psikolojik açılımları da vardır. Tek tanrılı dinlerde örneğin insan kaderinde pay sahibidir, seçimleri, niyetleri ve çalışmaları vardır. Kur'an'da Allah "biz, çalışana karşılığını vereceğiz der" ama aynı zamanda " biz, insanları halden hale sokarız" da der. yani zor zamanlar yaşayacağımız gibi kolay ve iyi zamanlar da yaşayacağımız söylenmekte. belki de bu yüzden sabır ve ümit kuvvetle emredilmekte..

özetle, kendi gözlemlerimden söyleyebilirim, kendi haritamda geçmişte olan sert görünümlerin pek çoğunu tarif edildiği gibi yaşamadığım çok olmuştur. bu astrolojinin çalışmadığından değil zor zamanlar için önceden, duruma göre maddi veya manevi donanımlarım olmasındandı belki de.. ama şaşırtıcı derecede "kadersel" şeyler de başıma geldi, hani şu "olacağı varmış" dedirten. bunu özellikle ay düğümlerimle olan etkili görünümlerde yaşadım. sonuç ve süreci bile bile yaşanıyor hem de.

"başımıza gelenlere verdiğimiz cevap çok önemlidir" bu söz çok doğru ama bunu yapabilmek için belli bir bilinç düzeyine gelmiş olmamız ve kendimizi yeterince tanımış olmamız gerekiyor. peki ya öncesinde? işte o zaman, bence, biraz da kadersel diyebileceğimiz bir süreç yaşıyoruz, kontrol ve bilinç düzeyimiz daha az olduğundan.. haritama baktığımda çocukluğum ve ailem hakkında veya kontrolüm dışındaki olaylarda haritamın gayet güzel çalıştığını gördüm..
09-06-2009 01:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
Cvp: Süreçler & Sonuçlar
Valde_Amor Yazılan:Sözlerine katılıyorum ama bikaç şey daha yazmak istedim. "geleceği bileceğiz de ne olacak" demişsin ama zaten süreçleri de tahmin etmeye çalışmamız gelecek hakkında öngörü yapmaya çalışmak olmuyor mu? Geleceği de aynı sebeplerle bilmek isteriz mesela, çoğu zaman umut için, azımsanmayacak oranda hayatı kontrol etmeye çalışmak için (ki bu bence haddini aşmak olur), hangi zamanda neyi yapmalıyız gibi soruları cevaplamak, zor durumlardan ne kadar az zararla nasıl çıkarım vs.. gibi sebeplerle. Tabi bazen böyle durumlardan ziyade "güç" için, çünkü bilgi güçtür. ama güç tehlikelidir hele bizim gibi nefsani varlıklar için. hemen baştan çıkıveririz gülücük Bazen düşünürüm belki de Allah insanı bu yüzden çok güçlü yaratmamış, bir şeye, bilgiye vs. sahip olmak için sabır taşlarından örülü emek ve çalışma değirmeninden geçiriyor yaşam bizi.

Dinlerdeki kader-kaza anlayışında da benzer bir kavram vardır. normal anlamda bildiğimiz "kadercilik" çoğu zaman çaresizlikten türemiştir ve elbette başka psikolojik açılımları da vardır. Tek tanrılı dinlerde örneğin insan kaderinde pay sahibidir, seçimleri, niyetleri ve çalışmaları vardır. Kur'an'da Allah "biz, çalışana karşılığını vereceğiz der" ama aynı zamanda " biz, insanları halden hale sokarız" da der. yani zor zamanlar yaşayacağımız gibi kolay ve iyi zamanlar da yaşayacağımız söylenmekte. belki de bu yüzden sabır ve ümit kuvvetle emredilmekte..

özetle, kendi gözlemlerimden söyleyebilirim, kendi haritamda geçmişte olan sert görünümlerin pek çoğunu tarif edildiği gibi yaşamadığım çok olmuştur. bu astrolojinin çalışmadığından değil zor zamanlar için önceden, duruma göre maddi veya manevi donanımlarım olmasındandı belki de.. ama şaşırtıcı derecede "kadersel" şeyler de başıma geldi, hani şu "olacağı varmış" dedirten. bunu özellikle ay düğümlerimle olan etkili görünümlerde yaşadım. sonuç ve süreci bile bile yaşanıyor hem de.

"başımıza gelenlere verdiğimiz cevap çok önemlidir" bu söz çok doğru ama bunu yapabilmek için belli bir bilinç düzeyine gelmiş olmamız ve kendimizi yeterince tanımış olmamız gerekiyor. peki ya öncesinde? işte o zaman, bence, biraz da kadersel diyebileceğimiz bir süreç yaşıyoruz, kontrol ve bilinç düzeyimiz daha az olduğundan.. haritama baktığımda çocukluğum ve ailem hakkında veya kontrolüm dışındaki olaylarda haritamın gayet güzel çalıştığını gördüm..

değerli katkın için teşekkür ederim Valde_Amor

09-07-2009 05:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir