Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 99 Oy - 2.89 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Doğum Haritası Analizi...
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Doğum Haritası Analizi...
Yezda doğum haritası analizi ;
tam bir kova bayanısın. meraklısın , farklı olmaktan hoşlanırsın , ideailst bi düşünce yapısına sahipsin , aklına mantığına güvenirsin. sulu gözlü olmaktan ve sulu gözlü olanlardan hoşlanmayabilirsin.
venüs oğlakta sana güvenilirlik , azim , hırs ve ilişkilerde mesafeli olma dürtüsü verir. venüsün 12.evinde olması ilişkilerinde yanlışlıklar yapma olasılığına işaret eder. tabii ki yanlışlıkları düzeltme iradesine sahipsin.
mars burcun terazide. normalde uyumlusun ancak haksızlığa gelemezsin.
adalet kavramı ve paylaşmak kavramları senin için önemlidir.
yükselen burcunun kova olması ve ay-merkür ikilisinin yükselenine yakın olması kova imajnın yanısıra , yengeç ve merkür imajları da verir.
ay 1.evde güzellik veriyor gözlemimi söyliyeyim. bu kitaplarda yazmıyor ancak çevemdeki bi kaç güzel kızda da ay 1. evde tesadüf olamaz diye düşünüyorum. mekür ise iletişim yeteneği verir - bazende gevezelik
kova burcunda ilerleyen neptün sırayla kovadaki 4 potansiyeline dokunmuş. (güneş-yükselen-ay-merkür) son bi kaç yıldır eskisine göre daha duygusal daha hayalci özelliklerin artmış olabilir. zaten ilerletim haritanda güneşin balığa geçmiş. balık ve neptün deneyimlerini yaşayacağın bi süreçtesin.
kovalarının yöneticisi uranüs 10.evinde MC'ye dokunuyor. eğerki kova potansiyelinin sana vereceği orijinal fikirlerini hayata geçirebilirsen sıradışı bişiler başarabilirsin. ani iniş çıkışlar olabilir sosyal kimliğinde.
şimdilik bu kadar

04-03-2007 05:30 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
vivi Doğum Haritası Analizi...
selam vivi ; yay - yengeç ve terazi karışımı bi bayan olarak bu burçların anlamlarını biliyorsundur , hemen ayrıntılara geçiyorum...
12.evdeki güneş-merkür kavuşumun sana olayların ve konuların yüzeyiyle yetinmemeni , derinine gitmeni sağlayabilir. zaten yay burcu oldukça meraklıdır. satürn olumlu açısı sana -bazılarına sıkıcı gelebilecek - araştırmalar yapabilmeni kolaylaştıracak - disiplin ve sorumluluk duygusu verecektir. ancak 12.evin gölge yanına dikkat etmeni öneririm , bilinçaltı sorunlar ve beraberinde zihinsel karmaşa verebilir. kendini dalgın bi şekilde , hayal dünyasında gezinti yaparken buluyorsan - ve bu sık sık oluyorsa - satürn gerçekçiliğinden daha çok faydalanmanı öneriririm.
ay - venüs - jüpiter arasında T kare diye bilinen ''sert'' bi konumlanma var. zaten ay burcunun yengeç olması nedeniyle oldukça hassas bi yapın var ve bu T kare hassaslığını - duyarlılığını arttırıyor. tipik bi yay bayanına göre çok daha duygusal olmalısın. birazda alıngan ve kırılgan...
AY'ının bu sert konumunu rahatlatan merkür olumlu açısı var. duyguların ve düşünce yapın uyumlu. yani ; duygusal problemlerinin başgösterdiğini görürsen hemen merkür akrebini yardıma çağır. akrepte duygusaldır ancak aynı zamanda zeki ve mantıklıdır. duygularını bastırma ancak onların seni yönetmesinede izin verme derim ben. zekanı ve mantığını devreye sokup sen duygularına yön verebilirsin...
10.evdeki venüs-plüto kavuşumu çok önemli bi potansiyel bence. özellikle terazide olması sana çekicilik ve popülerite kazandırabilir. bu güzel konumun tadını kaçıran iki gezegen var. yukarıda bahsettiğim gibi biri AY , diğeride 4.evindeki jüpiter. AY , eğer çalışıyorsan mesleki alanda duygusal kararlar vermene sebep olabilir. jüpiterin tuzağı ise rahatlık vermek , aşırı özgüven ve iyimserlik nedeniyle amaçlara ulaşmada gevşeklik göstermek , belkide kilo problemlerini ortaya çıkarmaktır.
bu tür problemlerin olduğunu düşünüyorsan bunları dengelemenin yolu bence satürnün mantığını - gerçekçiliğini - displinini daha etkili kullanmaktır.
mars'ının 7.evinde olması seni fazla endişelendirmesin , pek sert açısı yok ve geri gidiyor. duruma göre kavgacılığını ön plana çıkarıyor olabilirsin yoksa genelde uyum kavramı senin için önemli...
yükselen burcunun üzerindeki neptün sezgisel yeteneğini arttırıyor , aynı zamanda sana 'yükselen balık' özellikleri katıyor. merhamet - şevkat - kırılganlık - okyanus gibi derin ve hülyalı bakışlar vs...
10.evin MC ye sert bakan mars , -çalışıyorsan- mesleki anlamda eşinle yada erkeklerle çıkabilecek sorunlara işaret edebilir.

04-05-2007 05:22 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Dejavu Doğum Haritası Analizi...
oğlak burcusun , güneşin ay ile olumlu açı yapıyor ve 5.evinde. yani oldukça güçlü bir karaktere sahipsin. duyguların ve düşüncelerin uyumludur. tutarlısın , sorumluluklarına sahip çıkarsın. bazen sabit fikirli ve inatçı olabilirsin. daha esnek olmanı öneririm.

*ay burcun akrepte ve 3.evinde. 7.evinle yani evlilik evinle güzel açı yapmış. duygusal kızlardan hoşlanabilirsin. kendini rahatça ifade edebilen , sosyal yönü gelişmiş kızlardan ziyade daha sessiz , kendi halinde , duygusal ancak özgüvenide olan kızları tercih edebilirsin.
ay burcunun venüs ile sert açı yapması ise aşk konusunda bazı güvensizliklerin olabileceğine işaret eder. ya kendinle ilgili yada başkalarıyla ilgili güvensizliklerin olabilir. sana önerim ; ay akrebi olarak kesinlikle kendine güven ve akrep sezgilerinle neyin doğru neyin yanlış olduğunu kolaylıkla ayırt edebilirsin. doğru kişi olduğunu hissettiğinde , karşındaki insanlarada güven

*kova burcundaki merkür sana zeka potansiyeli verecektir. marsla uyumlu açı almış yani kova konularını teknolojiyi , bilgisayar dünyasını , astrolojiyi vb.. başkalarına göre daha çabuk kavrayabilirsin. ancak merkürün plütodan sert açı almış. sana güçlü sezgilerle birlikte şüphecilik , katı kuralcılık gibi olumsuz özellikler verebilir.

* venüs burcun kova. kova bayanlarıyla iyi anlaşabilirsin mesela yezda ablan ile venüsün , marstan sert açı almış. seni kıskanç ve sahiplenici yapıyor aynı zamanda sana cinsel çekicilik katıyor olmalı.

*mars burcun yay. öğrenmeye meraklısın , sportif bi yapın olabilir. dürüstlük kavramı senin için önemlidir. genelde sabırlı görünen yapın bazen birden parlayıverir ve öfken yakıcıdır.

*yükselen burcun başak. dış dünyaya karşı sade bir kimliğin vardır. gösterişten hoşlanmayabilirsin. keskin gözlerinle insanların kusurlarını kolaylıkla görür ve yeri geldiğinde iğneleyebilirsin. dilin bazen oldukça can yakıcıdır ancak çoğu zaman insanların kötülüğünü istediğinden değildir eleştirilerin.

* kuzey ay düğümün balıkta ve ay ile güzel açı yapmış. satürn-uranüs ikilisiyle sert açı yapmış. soğukkanlı görünen kişisel imajının altında oldukça duygusal bi genç yatıyor diyebilirim. yapmak istediğin şeyler , varmak istediğin yerler konusunda bişeylerin seni kısıtladığını yada bazen şoke ettiğini düşünebilirsin.
şimdilik bu kadar..

04-05-2007 05:30 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Zuhal Doğum Haritası Analizi...
selam zuhal ; güneşin yengeçte 3.evde marsla kavuşum yapıyor. gireceğin mücadeleler ve tartışmalar duygusal bi tepki yada sevdiklerini koruma içgüdüsünden olacaktır kurby'nin de söylediği gibi...aslında oldukça duygusal bi yapın olmasına rağmen dış dünyaya sert bir imaj sergileyebileceğini düşünüyorum. dolunay dönemlerinde stresten uzak olmanı öneririm
ay burcun kova kova burcunda ve sert açılar alıyor. gönül meselelerinde işler yolunda gitmediğinde karşı cinse umursamaz tutumlar gösterebilirsin. sanki aşk umurunda değildir böyle zamanlarda. onun dışında normal zamanlarında mantıklı ve serinkanlı bir zuhal görüyorum.
kurbynin de dediği gibi oldukça çekici olmalısın venüsün 1.evde boğada ve MC ile güzel açıyapıyor. yengeç - boğa karışımı bir güzele örnek liv tyler 'dır. bi ara aldığı kilolarla başı derde girmişti. yengeç ve boğa için yemek konuları önemlidir. kilo sorununa dikkat derim.
hedeflerin konusunda kısıtlandığını , gerilimli konuların hep seni bulduğunu düşünen biri olabilirsin. belkide öyledir. mars-satürn sert açısı gideceğin yol üzerinde sana engeller çıkarabilir. aynı zamanda bu engelleri aşacak disiplini ve iradeyide sana verecektir.
yükselen burcun boğa yani kişisel imajın dengeli , sakin birazda inatçı bi yapıdadır. serinkanlı görünümünün altında yengeçte kaynayan güneş-mars yoğunluğunu genelde kontrol altında tuttuğunu , öfke durumlarında ise hiddetli bir karşı çıkıştan sonra yeniden serinkanlı bi moda geçtiğini söyleyebilirim. temizlik , hijyen gibi konularda titizlik gösterebilirsin.
10.evin oğlak burcunda ve yöneticisi satürn oldukça aktif senin haritanda. çalışkan olduğunu ancak boğadan dolayı işlerini ağır ağır yapmaktan hoşlandığını söyleyebilirim.
koç - yengeç - akrep ve oğlak etkilerine sahip insanlardan hoşlanıyor olabilirsin. yaşça büyük insanlarla duygusal ve arkadaş olarak çeşitli birlikteliklerin olmuş olabilir.
şimdilik bu kadar...

04-05-2007 05:32 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
ece Doğum Haritası Analizi...
selam ece ; doğum saatin 12:00 olarak gözüküyor. doğum saati kesin belli olmadığında 12 alırız genelde. ben şimdilik yükselenini ve ev konumlarını yorumlamıyorum. doğum saatinle ilgili bilgini -yani 12:00 olup olmadığını - söylediğinde bu yoruma ilaveler yapacağım ok.
kişiliğinde yoğun akrep-boğa karşıtlığına sahipsin. ilk göze çarpan bu. aslında zıt olan burçların da ortak özelliklerinin oldukça fazla olduğunu söyleyebilirim. sanırım akrep ve boğanın ortak özelliklerine yoğunlaşırsak senin yapını genel olarak tarif etmiş oluruz.
nedir akreple boğanın ortak özellikleri ; ikiside inatçıdır (boğa daha dik kafalıdır , akrep gerektiğinde zekasını ve çıkarlarını devreye sokabilir)
ikiside tutkuludur (sadece cinsellik konusunda değil , bi arkadaşını , bi eşyasını , evini , ailesini kısaca sevdiği herşeyi tam ve yoğun severler)
ikiside ekonomik güvenceye önem verir. (boğa için güven konusu her bakımdan önemlidir , akrep paranın yanında gücü de ister-karakter gücü , sosyal güç vs..- )
ikiside güçlü ve dayanıklı bir iradeye sahiptir. ( hem fiziksel acılara , hemde duygusal acılara en dayanıklı iki burç akrep ve boğadır )
ikisinin de olumsuz tarafı öfkesi ve acımasızlığıdır. (boğa daha sakindir patladığında yıkıcı olur , akrepte çok sık patlamaz ancak zehrini yanında taşıdığından çok sık patlamasına da gerek kalmaz )
şimdi bu ortak özelliklerin senin kimliğinde olduğunu düşünüyorum. ve açıların konumuna bakarak bi değerlendirme yapayım.
güneş-ay zıtlığı sana duygusal sorunlar getirebilir. hareketlerinde kararsızlık sözkonusu olabilir ve hedeflerinde gecikmelere neden olabilir.
böyle bir sorununun olduğunu düşünüyorsan bence akrep-boğa ortak özelliklerine göre hedefler seçebilirsin. sana nacizane önerim , gerek aşk alanında gerekse kariyer alanında akrep-boğa potansiyellerini sentezleyerek kararlar verip , hareket etmen iyi olacaktır.
güneşe yakın duran venüs sana çekicilik katıyor , ancak venüsün tam karşısındaki satürn bu konudaki özgüvenini zaman zaman zedeleyebilir.
marsının aktif olması boğa ve akrep sabrını daha çabuk tüketmene neden olabilir. normal boğa yada akrepler 5 gün sabrederse sen 2 gün de patlayabilirsin örneğin.
venüs-mars zıtlığı kıskançlık duygusunu yoğunlaştırabilir. herkesde kıskançlık vardır ancak sen bi ilişkiyi biterecek düzeyde yoğun hisedebilirsin bu duyguyu.
venüs-satürn zıt açısı ilişkilerinde hayalkırıklıkları getirebilir. seni sevdiğini düşündüğün insanların başka düşünceler içinde olduğunu görebilirsin yada doğru insanın karşına çıkmadığı gibi şanssızlığını ifade eden inançlara kapılabilirsin.
dediğim gibi sana özel olan durum ''tüm kararlarında akrep-boğa etkilerini bütünleştirmeye çalışman şeklinde olacak'' benim düşünceme göre. yoksa pişmanlıkların , başkalarına göre daha yoğun olacaktır. elini çabuk tut

04-05-2007 05:34 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
ece Doğum Haritası Analizi devamı
selam ece ; yükselen ve ev yorumların gecikti kusura bakma ok. hemen başlıyorum ;

yükselen burcun aslan ; kişisel imajın aslan bayanı özellikleri taşır. saçların ve kendinden emin tavırların dikkat çekicidir. son derece gururlu birisin. insanlarla özellikle erkeklerle kurduğun ilişkilerinde ilk adımı atmak istesen bile sabit karakterinden dolayı kendini tutarsın. bakımlı olmaya özen gösterebilirsin. ekonomik sorunların yoksa güzel ve bakımlı olmak için paraya acımazsın.
sert açılar alan yükselen burcun , kendini ifade etme konusunda iç çelişkilere sebep olabilir. mesela güneşin yükselene olan sert açısı kendini beğenmişlik verebilirken aynı zamanda AY'ının yükselene olan sert açısı bu iç güveni zedeleyebilir. normalde güçlü olduğunu bilirsin ancak hassas bir tarafın vardır ve bunu dışarıdan bakan herkes göremez.
7.evinde şans noktanı görüyorum. kova burcu potansiyeline sahip erkekleri çekici bulabilirsin. peşinden koşulması bi taraftan hoşuna gitse bile, sen daha soğuk ve mesafeli duran ancak içinde romantik bir kalp taşıyan kişileri tercih edebilirsin.
10.evinin tam üzerinde venüsü görüyoruz. bir bayanda görülebilecek en hoş etkilerden biridir. sosyal arenada çekiciliğinle , ilişkilerinle , kuracağın dostluklarla ön plana çıkabilirsin. yine 10.evindeki güneş popüleriteni arttıran bir etki olarak görünüyor. ancaaaak ;
10.evin , 7.evinden ve 4.evinden sert açılar alıyor. seni kısıtlayan bişeyler olmalı. 7.evinin işaret ettiği bir erkek olabilir yada 4.evinde ki marsının işaret ettiği ''baba-erkek kardeş'' gibi aileden biri olabilir. yada kimse seni kısıtlamasa bile sen kendi iç kararsızlıklarınla bazen kendini 3-4 parçaya ayrılmış hissedebilirsin. bu tutum , bazı fırsatları kaçırmana sebep olmuş olabilir.
nacizane önerim ; kendinle , ailenle , hedeflerinle ve sosyal kimliğinle ilgili , senin için bulmakta zor olmayacak ''ilkeler-prensipler'' belirleyerek kararsız ve gergin zamanlarında ne pahasına olursa olsun bu prensiplerine göre harekete etmeni öneririm.
şimdilik bu kadar ;)

04-07-2007 06:53 PM
ecce Çevrimdışı
Yeni Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 1
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Doğum Haritası Analizi...
güzel hemde çok güzel bi analiz olmuş bu.. genelde yaşadıım sorun zaten kararsızlığım.ama haklısın beni sadece ben kısıtlıorum ve cidden bazen kendimi parçalara bölünmüş hissediorum!! ama sert açılarım sağ olsun her zman içimde olağanüstü bir güçü var ediolar!! teşekkürler yıldırım analizin için.
04-08-2007 01:13 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
Alya Doğum Haritası Analizi...
şimdilik bu kadar Alya , bu başlıkla idare et , arkası yarın :D

şaka bir yana bir ikizleri kızdırmanın en iyi yollarından biri galiba ona beklemesini söylemektir. biliyorum Alya sen gerektiğinde sabırlısın ve biliyorum ikizlere yakıştırılan pek çok sıfat sana uymayabiliyor. çünkü haritanda SATÜRN kilit konumda görünüyor..
Şu anda geç oldu , yarın izinliyim. yorumumu bi aksilik olmazsa yarın yapıp bitireceğim ok.
şimdilik müsade

04-26-2007 06:37 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Alya Doğum Haritası Analizi...
selam Alya ; öncelikle sıradışı bir doğum haritasına sahip olduğunu söyliyeyim. zaten farkındasındır ;)
şimdi senin haritanı analiz ederken klasik ''yıldırım'' versiyonu yapmayacağım.
''yeni nesil yıldırım versiyonumu'' deneyeceğim , umarım beğenirsin ;)

beş tane gezegenini ikizler burcunda görüyoruz. 4 tanesi kişisel gezegenlerimiz olan güneş-ay-merkür-venüs.. 1 tatlı kaşığı satürn gülücük)
ikizler burcunu kapsama alanı olan 30 dönümlük bir gökyüzü arazisi olarak düşünelim. sen daha doğmadan önce satürn ikizler burcuna geçmiş ve ilerlemiş ilerlemiş yaklaşık 20 dereceye geldiğinde venüste aynı araziye giriş yapmış. yıldırım diyor ki gülücük) ; bir gezegen burçların kapsama alanından geçerken o burca ait özelliklerle donatılıyor. peki , o gezegenin de kendi şahsına ait özellikleri vardır ve bu özelliklerini geçtiği burca yansıtır. özellikle yavaş giden gezegenler bulunduğu burcun yapısınıda etkileyebilir diye düşünüyorum. mesela , satürn ikizler burcuna geçmiştir. ikizler burcunun 30 dönümlük arazisini hayal edin. burçlar sisteminin en hareketli , hiperaktif arazisi ikizlere ait olandır. satürn bu araziye geldiğinde ne yapacaktır ? öncelikle başı dönecektir. sonra derin bir nefes alıp ona öğretilen şeyi yapacaktır. adım adım ilerlediği 30 dönümlük gökyüzü arazisine DÜZEN verecektir. ikizler arazisine ait bazı değerleri saklayacak , kısıtlayacaktır. ikizler potansiyelini KONTROLÜ altına alacaktır.
yani venüs , sonra merkür , sonra güneş ve ay ikizler burcu arazisine girdiğinde derli toplu , kontrollü bir ikizler aktivitesiyle karşılaşacaklardır.
Alya senin doğum zamanında merkür - venüs ikilisini satürnün yanında görüyoruz.
güneş ve ay yani ışıklar yani sistemin anne ve babası iki ufaklığı merkürü ve venüsü satürn amcanın yanına göndermişler sen doğarken. ortada bir pazarlık var. özellikle merkür kendi burcu olan ikizlerden daha fazla merak , daha hızlı bir zeka , daha hevesli , daha iletişimci vb. özellikleri almak istiyor ve diretiyor.
satürn ise kendi düzeninin bu iki küçük hergele yüzünden bozulmasına razı değil.
ancak sistemin babası güneş ve anne ay hemen ensesinde. ( satürn 22 derece ikizler , güneş 11 derece yaklaşık yani arazinin beri tarafında güneşle ay )
satürn bişeyler vermek zorunda , merkür - venüs ikilisi de bişeylerden feda etmek zorunda. orta yolunu bulamazlarsa GERİLİM doğar...

şimdi Alya bu senaryoyu yazdıktan sonra yine bu senaryoya göre kendimce yorumlarımı yapayım ;

ikizler burcu özelliklerini hatırlayalım. en önemli özelliklerden biri İLETİŞİM YETENEĞİDİR.. iyi bir konuşmacı ve iyi bir dinleyicidirler. sende ki 4 tane ikizlere bakıpta klasik bilgilerimizle şunu söyleyebilirdik. sen çok gevezesin..
işte yıldırım diyor ki ; satürn ikizler arenasındaki tüm ''ÇOK''ları rafa kaldırmıştır.
sen iyi bir konuşmacısın Alya , kendini ifade etme yeteneğine güveniyor olabilirsin. ancak güvenmek başka şeydir bildiğini uygulamak başka şeydir. ben senin tipik ikizler bayanına göre daha yerinde ve zamanında konuşmaktan hoşlandığını söyleyebilirim.
ikizlerin en önemli yeteneklerinden bir diğeri de ALGILAMA KAPASİTESİDİR..
hani leb demeden leblebiyi anlayanlar var ya işte ikizler bu konuda doğuştan yeteneklidir. peki Satürn bu niteliğe nasıl bir özellik katmıştır ? hızını frenlemiştir diye düşünüyorum. çünkü satürn freni olmasaydı 4 adet ikizler potansiyelin , zihnini aşırı uçlarda dolaştırabilir aklını sürekli karıştırırdı.
algılamada ki süper hızını frenlerken sana şu güzelliği vermiş olabilir. DÜŞÜNCELERİNİN KOLAY DAĞILMAMASI..
İkizlerin bir diğer niteliği SIRLARI AÇIĞA ÇIKARMAKTIR..
algılama yeteneğinide kullanarak , bilinmeyenleri çabucak kavrar ve gölge tarafı ağır basarsa sırlarınızı başkalarıyla paylaşabilir. halk arasında buna dedikodu diyorlar. senin Satürn ikizler potansiyeline ABS fren sistemi verdiğinden keşfettiğin şeyleri başkalarıyla paylaşmadan önce - dedikodu yapmadan önce - DÜŞÜNMENİ sağlar. çünkü daha yavaş gidiyorsun ve düşünmek için zamanın kalacak ;)
ikizlerin bir diğer önemli niteliğide MERAKTIR..
zaten sırları açığa çıkarması da , insanlarla sürekli konuşmak ihtiyacı içinde olması da hep MERAKTANDIR.. senin satürn bu özelliği nasıl törpülemiştir. SABIRLA..
sen yine 4 ikizlerin vesilesiyle BİLGİ için yanar tutuşursun. ancak bilgiye ulaşabilmek için SABRETMEN gerekiyorsa , beklemesini de bilirsin. tipik ikizler bayanı gibi sabırsızlık krizine girmeden önce , kendini oyalayacak bişeyler bulursun mutlaka..
ikizlerin bir diğer niteliğide CANLILIKTIR.
algılama yeteneğiyle her şeyi çabuk kavrayan ama MERAK içgüdüsü doymak bilmeyen biri ne yapar ?
tabii ki ; sürekli hareket halinde , yeni insanları tanımak , yeni yerleri görmek , yeni kitaplar okumak , yeni aşklar yaşamak tutkularıyla koşturur durur. zaten ikizler burcunun çapkın ve güvenilmez gibi olumsuz özelliklerinin ün yapması da bu canlılığındandır. bu onun içgüdüsüdür.
sen ise satürn sayesinde -yada satürn yüzünden sen karar ver gülücük) - güneşine (yani karakterine ve ruhuna) , AY'ına (yani duygularına) , venüsüne (yani aşk ve sosyal ilişkilerine) SADAKAT KATILMIŞ BİR İKİZLERSİN..
devam edecem..

04-27-2007 12:53 AM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
Alya Doğum Haritası Analizi devamı
MARS BALIK BURCUNDA ;

senaryo kurarak gidelim. mars kimdir - SAVAŞÇI.. sistemin savaşçısı , 30 dönümlük BALIK arazisine girince ne olur ?
ıslanırgülücük) çünkü BALIK arazisi en sulak bölgedir. çevrede alkollü - alkolsüz içecekler bulunur. hayallerden kurulmuş bir serap gibidir. üstelik bu arazide duygu yoğunluğu çok fazladır. işte BALIK arazisinin elementleri bizim savaşçıya yabancıdır. mars bir ateş topudur ve kova arazisinin rüzgarlı , asi ve bağımsız elementlerinin hepsini geride bırakmıştır. ateşli mars , sulak bölge BALIK arazisine girer girmez -yani ilk derecelerinde- iki tepki verir. öfke ve şaşkınlık..
ilerledikçe ortama ayak uydurmaya alışır. hatta BALIK arazisinin SUYUNU ISITIR.
arazinin son derecelerine yaklaştıkça bir adım ötede ki kendi evini görür. KOÇ evini.
heyecanlanır , tutkuyla ileri atılır.
BALIK arazisinin MARSA kattığı şeyler ; duyarlılık - merhamet ve hareketli bir hayal dünyasıdır..
evet Alya ; sende cesaretini duyarlılıkla sentezlemiş biri olabilirsin. senin için her ortamda cesaret göstermek ve riske atılmak önemli değildir. önemli olan , gerektiğinde cesaretle öne atılmaktır. senin için doğru olan öfkelendiğinde düşmanı ezmek değildir. mümkünse merhamet etmektir. ve senin için önemli olan sadece bu dünyanın gerçekleri değildir. kurmuş olduğun hayal alemin ve onu uyaran şeylerde çok önem kazanmıştır.
senin marsın BALIK arazisinde pasif mi kalmıştır ?
klasik yorumlarda ve teknik olarak bakıldığında SAVAŞÇI bu araziden pek hoşlanmaz. ancak senin haritana baktığımızda gözümüze çarpan önemli bi faktör var. senin ikizlerde ki maskeli 5'ler marsına sert bakıyor. marsa sert bakmak ne anlama gelir ? marsı öfkelendirmek anlamına gelir. gerilim anlamına gelir. hayatının hangi alanlarında bu gerilimi yaşayacaksın ? güneş (kimliğinin bir parçasıdır gerilim)
AY (duygularının arkadaşıdır gerilim) , merkür (sinirsel) , venüs (ilişkilerinde gerilim)
SATÜRN ( çalışmalarında gerilim ) ...
peki senin mars bu gerilime NASIL tepki verir?
BALIK arazisinde kendini iyi hissetmiyor , SAVAŞÇI birazda tüm arazilerin sonuncusunda olduğu için BİTKİN görünüyor. kendini HAYAL ALEMİNE bırakmış. gölge tarafı ağır basarsa SAVAŞÇI SARHOŞ..
öyleyse sistemin babası (güneş) , annesi (AY) ve özellikle büyük öğretmen (SATÜRN) ona bakarken , ALTTAN ALMAYI öğrenecektir. öfkesini içine atmayı deneyimleyecektir. gücünü ve enerjini BALIK arazisi koşullarına göre içsel dünyanda kullanmayı tercih edebilisin. yapının bir parçası olan GERİLİMİ deşarj etmenin yolları İKİZLER VE BALIK arazilerine uymaktan geçiyor..
ikisi de uyumsuz araziler olduğuna göre bilinçli olarak hem ikizler tarafını kullanabilir -mesela iletişim , bulmacalar , yabancı dil vb. - , hem de balık tarafını kullanabilirsin. - mesela imajinasyon yeteneğini kullanmak , şiir , müzik , edebiyat vb.. -
zor olan yolu seçmek istersen sana önerim şu olacak ;
İKİZLER VE BALIK POTANSİYELLERİNİ bir hedefte sentezle.. mesela balık hayallerini şiir ve edebiyat yoluyla insanlığa ifade etmek (ikizler) içinde ki gerilimi boşaltmana yardımcı olabilir.
ben uyumsuz görünen burçların bile sentezlenip bir hedefe kanalize edilebileceğini düşünüyorum. bence hem sevdiğin hemde yetenekli olduğun İKİZLER - BALIK elementlerine uygun bir hedef , bir uğraşı - hobi bulmakla , içindeki gerilimi boşaltırken , aynı zamanda BAŞARILI ve ANLAMLI bir hayatı kendine sunmuş olursun.
kişisel gezegenlerini yorumladıktan sonra , ağır giden gezegenlerle olan açılara bakıp yorumumu bitireyim.
güneş-neptün zıt açısı ; hassaslığını arttırır. karmaşık bir ruh hâli verir. yani güneşin bi taraftan savaşçı mars ile sürtüşmekte diğer taraftan neptünü karşısına almaktadır. kendini ifade etme konusunda rahat olamayabilirsin. yumuşak görünüşlü ama patlamaya hazır yanardağ gibi içsel gerginliği olan bir yapın olabilir. yada tam tersi , sert mizaçlı ama yufka yürekli bir kimlik..
uranüsün güzel açıları ; maskeli 5'lerine 120 derecelik güzel bakan uranüs , sana özgürlük ve birey olma dürtüsü verir. sen eşinle bir sinemaya gittiğinde ve film zevklerin uyuşmuyorsa , sen sevdiğin filme gir ben sevdiğim filme şeklinde bir teklife sıcak bakabilirsin. onun tercihine saygı duyarsın. onun özgürlüğünede saygı duyarsın. burada ki özgürlük seçim yapabilme iradesidir. çapkınlık ve macera anlamında değildir. bir birey olduğunu , farklı olduğunu , akıllı olduğunu ve bunu iyi kullandığını sık sık HİSSETMEK isteyebilirsin. içsel gerginlikten kurtulmanın yollarından biride URANÜSÜNÜ beslemek olacaktır. kendini ÖZGÜR - AKILLI - FARKLI hissettiğin anlarda uranüsü besliyorsundur..
geri giden jüpiterinin güzel açılarının da sana iyimserlik ve pozitiflik katıp rahatlamanda faydalı bir rol oynadığını düşünüyorum.
yani GERİLİM kavramı hayatının parçası olmuşsa bile bununla başa çıkabilecek donanımı hem uranüs hemde jüpiter veriyor sana.. kullanman yeter..

yorumlarım bu kadar ; sağlıcakla kal..

04-27-2007 05:06 AM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Doğum haritası hakkında Mayaa 1 20,577 11-20-2020 01:30 PM
Son Mesaj: Rosa
  Doğum haritası yorumu beyzakubra 5 17,669 11-20-2020 01:27 PM
Son Mesaj: Rosa
  Doğum haritam lanetli mi arkadaşlar ? Timeless 21 29,769 09-13-2020 03:36 AM
Son Mesaj: Timeless
  Doğum haritası yorumu josii 87 117,271 05-27-2020 11:19 PM
Son Mesaj: josii
  Evlilik ve ciddi ilişkilerde doğum haritamin önemi. eda_sgnc 3 10,942 12-10-2019 11:13 PM
Son Mesaj: eda_sgnc
  Taze Harita Analizi aquariushead 3 6,766 06-11-2019 11:17 PM
Son Mesaj: Libra
  doğum haritama yorum yapabilirmisiniz koçastroloji 3 10,256 01-22-2019 06:37 PM
Son Mesaj: koçastroloji
  Doğum Haritası Analizinde destek olur musunuz? maia 2 11,450 01-10-2019 12:13 AM
Son Mesaj: maia
  Harita analizi justicee 13 21,339 10-22-2018 01:03 AM
Son Mesaj: kayasran
  Doğum haritası ve ilişkiler beyzakubra 9 17,655 07-31-2018 04:57 PM
Son Mesaj: beyzakubra

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir