Değerlendir:
  • 24 Oy - 2.54 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
Güneş, gökyüzünde parıldayarak bize gücünü hatırlatır. Güneşin olmadığı yerde yaşam da yoktur. Astrolojik haritamızda Güneş, bizim asıl kimliğimizi, kişiliğimizi ve dışa doğru uzanan görünüşümüzü temsil eder.

Bilinçaltı düzeyinde ise Güneş, yaşamımızdaki ''baba'' figürünü temsil edendir. Baba figürümüz, yaşamımızdaki güçlü insandır ve herbirimiz için kayda değer bir şekilde ''iyi'' ya da ''kötü'' anlamda etki sahibidir. Maalesef, Güneş'in 12. evdeki yerleşiminde baba figürüne ender rastlanacak bir acı ile bağ söz konusudur.

Öncelikle, 12. evin doğasının, haritamızdaki en manevi evlerden biri olduğunu anlamaya ihtiyaç duyarız. Bu ev tinsellikle ilgili meseleleri temsil eder, sırları, karmayı, merhameti, hapsedilmeyi, hapishaneleri, acıyı, kozmik idrakı, meditasyonu, gerçeklerden kaçışı ve insanlığa hizmeti...

Ana kimliğimiz bu eve yerleştiğinde, kişiliğimiz genellikle ''sezgisel ve içgüdüsel'' bir hal alır. Bizi diğer kişilerin hislerine ve duygularına karşı aşırı hassas bir tip haline getirir. Buradaki yerleşime sahip bireyler; şefkatli, düşünceli ve fedakardır.

Kendileri ve diğerleri adına sınırı kaybetmeleri söz konusudur. Güneş, haritamızda nereye yerleştiyse; orada Tanrı ile birliğimizi aramaya ve gerçekten kim olduğumuzu bulmaya yönelik bir mecburiyet vardır.

Bu, oldukça erken büyüme çağımızda, genellikle dünyevi baba figürümüz ile kurduğumuz bağ sonucu başlar.

Gözlemlerime göre burada üç anahtar vak'adan bahsedilebilir. İlkinde, her zaman baba figüründen ayrılmış olmanın hissiyatıdır. Bu hissiyatın temeli birçok nedene dayanabilir fakat en alışılmış sebep, baba figürünün erken yaşlardaki kaybıdır. Baba figürlerinin ani ölümü ya da kaybı sebebiyle, onlarla yetersiz bağlar kurmuş kişilerdir.

Size danışanlarımdan kaçının ''babam beş yaşımdayken öldü'', ''babam on yaşımdayken öldü'' ya da ''babamı hiç tanımadım'' dediklerini anlatamam.

Bu ifadeler sürekli karşılaştığım açıklamalar, ne zaman Güneş 12. evde gözükse...

İkinci tezahür, baba figürünün uyuşturucu ya da alkol probleminin olmasıdır ki, bu da çocuk ile bağda babanın aciz olduğunu gösterendir. Bu kişiler, babalarına karşı uzaklık hissederek ve babadan bağımsız olarak büyüyen kişilerdir.

Son anahtar vak'a ise; benim ''eksik ya da kayıp baba figürü'' olarak tanımladığımdır. Baba figürü fiziksel olarak bu kişilerin hayatlarında vardır fakat bu kişilerin babaları ile ne ilişkileri vardır, ne de bağları. Belki de baba çok fazla çalışan birisi olabilir, ya da çok fazla seyahat eden ya da bu kişilerin yetişme - büyüme dönemlerinde çevrelerinde olmalarına karşın, iletişimleri olmayabilir.

Bundan dolayı; bu üç örnekte de babanın varolduğuna ilişkin hissiyat yoktur.

Derin kişilikte bu insanlar için yalnızlık doğurabilir; çünkü onlar her zaman ''baba'' enerjisini arıyor hissederler. Bu yerleşime sahip bazı kadınlar, belki de bunu ilişkide oldukları erkeklerde arayanlardır. Bu sıklıkla daha fazla acı veren problemlere sebebiyet verendir. Onlar her defasında partnerlerini hayatlarının odak noktası haline getirmeye başlayabilirler.

Bu ders belki de pek çok defa alınan olabilir, ta ki kendilerine ne yaptıklarını fark edene dek. Bu yerleşimdeki erkekler ise; diğer erkekler ile aynı ortamda bulunmaktan rahatsızlık duyabilirler. Belki de sadece kadın arkadaşlıklar arayabilirler. Erkek arkadaşlarıyla alakalı her potansiyelden kendilerini izole edebilirler çünkü doğuştan açıklanamayan bir korkunun sahibidirler onlar.
Diğer erkekler ile nasıl iletişim kuracaklarını tam olarak bilemezler çünkü babaları ile kayıp bir bağları vardır. Bu yaşananlar, bu yerleşim sahiplerine olabildiğince normaldir.

Bu yerleşimden birçok acı gelir, fakat kayda değer olan büyümek ve buna keza ruhsal gelişimdir.

Her insan, fiziksel sevgiden daha ötede varolan sevgiyi arama noktasına gelmelidir. Bu yerleşimdeki kişi, Tanrı ile birliği bulacaktır ya da yaratıcı gücü; diğerlerine hizmet ederek ve bir başkasının yaşamına bu ilk'i yerleştirerek...

Bu kişiler kelimelerin ötesinde yaratıcı güç ile bağ kurduğu zaman, kendilerini tamamen kabul görmüş ve sevilmiş hissederler. Ki bu, bu yerleşime sahip ruhların katlanmayı seçtiği ilk derstir. Onlar bunu yaptıktan sonra, başka bir kişiyle bağ kurmanın onuruna sahip olabilirler. Bu hissiyat yüzünü göstermeyecektir ta ki, bu evin ana dersine hakim olmalarına dek.

Bu insanlar, Tanrı'yı ya da yaratıcı gücü aramak için acıyı, kalp ağrısını, depresyonu ya da yalnızlık duygusunu tecrübe etmek zorundadır. Bu duygular onların gerçek maksatlarına dikkat çekmek için varolurlar. Tanrı'yla birliği ve insanlığı keşfetmek onların esas amacıdır. İnsanlıkla birliği hissetmeyi amaçlamak, yıldıran bir vazifeye atılmış adımın niteliğini taşıyan olabilir; fakat bu bireyler bunu takipte diğer kişilere nazaran daha donanımlıdır, bununla başa çıkabilirler ve bunu başarabilirler.

Sahip oldukları ''baba figürü'' koşulu onların yaşamlarında daha fazla bir lanet olarak yaşamaz, bu kendi içinde saklanmış bir duayı sağlayabilir. Güneş'in bu evdeki yerleşimi gerçekten de onlar ile birlikte yaşamaları için adeta bir duadır. Her ne kadar ilk bakışta, bir adaletsizlik timsali olarak gözüküyor olsa da.

Ben, bu yerleşimin tecrübelerini yaşamış kişilere yalnız olmadıklarını ve orada manevi bir sebep olduğunu anlamaları için teşvik ederim. Onların kendilerini kurbanlar olarak tanımlamamalarını ya da evrenin, babaları ile ilişkiden onları mahrum bırakarak dolandırmamakta olduğunu anlamaları için de...

En önemli şey; bu evrenin bir planı olduğunu ve bu planın yoğun birliğe ve manevi yaratıcımız adına duyduğumuz sevgiye yönelik olduğunu hatırlamaktır. Bu hissiyat, çoğunlukla kelimelerin ötesindedir.



Alıntı:Carmen Schott.

* Çeviri : Aprilios.

06-27-2009 01:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melis_bk
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
Cvp: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
Güneşi 11.evin sonlarında biri olarak baba kelimesi benim için ebeveyn olduktaktan sonra anlam ifade etmiştir.İnsanların ve hatta çocuklarımın babalarını özlemesi bana tuhaf gelmiştir.Sevgili Aprilosun yaptığı çevirideki bilgilerin çoğu hayatımın içinden.
06-27-2009 01:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #3
Cvp: RE: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
amine Yazılan:-alkış -alkış -alkış bitanesin ya Aprilios abla..en merak ettiim şey bu 12.ev..çeviri için teşekkürler ellerine sağlık çiçek çiçek öptüm
Net üzerinden araştırdığım temel astrolojik bilgileri ve makaleleri aktarmak üzere defter tutmaya başladım birkaç haftadan beri. Yaklaşık beş sayfayı buldu yapmış olduğum bu son çeviri. Her cümlede beni şaşırtacak ölçütte isabetli değerlendirmelere imza atmış yazar. Keşfetmiş olduğum için kendimi şanslı sayıyorum aslında... Okumak, gerçekten bir keyifti.

Aminecim gösterdiğin incelik adına çok teşekkür ederim, sevgiler. utandım

06-27-2009 11:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
Güneş 12. evde ve kova burcu 15 gün ara ile doğmuş iki yakınım var.
Birincisinin babası; Çok fazla otoriter ve baskıcı baskın bir karekter..
Bu kişinin kendi babası yönünden bir eksikliği yok..Lakin kendisi çocuğu ile aynı oranda babalık duygusunu gösteremiyor..Çocuğunu göremiyor çünkü...Amine bu örnek hakkında konuşmuştuk hatırlarsıngözkýrpma
2. Örnek ise Kendi babası sağ olmasına rağmen aynı bahçe (Avlu) da yaşamalarına rağmen dedesi tarafından büyütülmüş kendi anne ve babasını benimsemiyor...

Ama ikisinde mistik tipler ....
1.öRNEKTEKİ insan yalnız olduğunu düşünüyor hep kendi kalabalık içinde...
2.Örnekteki ise evini hayvanları seviyor..Ev onun krallığı gibi..Dışı istemiyor...

Gezegen konumları bakımından mars ve venüs oynaması var iki harita arasında ..

İkiside çok duygusal cinsiyet farkına rağmen ..İkiside bana çok bağlı ..İkiside hep ilgi istiyor...Benim güneşim onların tepe noktasında bilmiyorum ..ondan mı yoksa bende balığım yıldızsal ihtiyaçmı çözemedim...
06-29-2009 12:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
Cvp: RE: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
Bence ikiside içsel olarak sahip oldukları enerjiyi sizin kendinizi sunuş biçiminizde görünce bu bir tür bağ olabilir.

Ayrıca sinastride asc-dsc aksına düşen güneş çok büyük bi etki alanı oluşturur.Eğer güneş asc üzerine düşüyorsa asc sahibi çok etkilenir hatta onsuz hareket edemeyeceğini bile düşünebilirask ama dsc üzerine düşen güneşte dsc sahibi etkilensede onsuz yapamam gibi bir durum olmaz.Tabi salt güneş için bu yorum yani başka etkiler hariçgülücük
[/quote]

Sinastri bakımından evet ordada çeşitli uyumlar söz konusu gülücük

Bağ derken kopamama durumunu kast etmemiştim.Yarenlik konusunu anlatmaya calışmıştım...Latife oranında olsa psikologlu oluyoruz zaman zaman birbirimizin...

İnsanı anlayanmış kardeşi aynı kandan olan değil..Genetik anlaşıyışı sunmuyor ne yazık ki
06-29-2009 01:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: RE: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
amine Yazılan:karanlık dünyalarına ışık saçıyosun Almira abla gülücük

Yok canım genelde onlar benimkini itina ile düzeltirler...gülücük

Beni çoğu konuda yola getirirler..güneş 12 evde olsada ikiside kova...

dinsizin hakkından imansız gelir denir ya

yay hakkından kova geliyor vesselam gülücük)
06-29-2009 01:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
akasya Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 39
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #7
Cvp: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
benim güneş kare satürnüm var satürn 12.ev güneş 3.ev

babam saçımı okşamamıştır.öpmemiştir,kucağına almamıştır asla bize sahip çıkmamıştır zira ben 7 yaşına kadar babamı sadece 4-5 kere gördüm

baba kavramının ne olduğunu 13 yaşına kadar bilmedim ama her zaman babamı sevdim onun da bizi sevdiğini hissediyordum

12.ev güneş kadar satürnle olan açılarda çok mühim ben satürn güneş karesini asla mesafeli baba olarak değil babaya duyulan hasret olarak deneyimledim

babamla arkadaş gibiyim

işin pis yanı ben annemdende şefkat görmedim taaa ki 25 li yaşlara gelene kadar babamla kareye rağmen erken tanıştım annemle evlat olrak tanışalı fazla olmadı,

bu ilgisizlik sevgisizlik değil asla

her zaman çok sevdiler biliyorum hem duygularımda hem de haritada bunu ispatı var ama 2 side koç burcu olduğundan bencillikleine ve üzerlerinde aile büyüklerinin inanılmaz baskısı olduğundan korkaklık ve çaresizlikleine yenildiler

ama neyse ki sonunda toparlandılar ve 3 evlatları özelliklede 1 tane kızları olduğunu hatırladılar

buna da şükür

>> Filistin'e Selam Direnişe Devam <<
07-01-2009 01:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #8
RE: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
satürn 12 evde olarak babamla aramda hep bir duvar olmustur ne o ne ben sevği gösterişi yapmamısızdır.annemle arkadas gibiyiz ama orta yol bulmak için savasırız

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
07-01-2009 03:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
Anne ve babam benim dadılarım gibiydi..Babaannemse ana kraliçe .. o yüzden izinler ondan alınırdı..

Baba ve annem beni gezidiren saçımı tarayan insanlardı gülücük)

Biraz büyünce ben babamın peşinden koşturdum...

Onun ilgisini kazanmak için araba tamir ettim.Tamirci çıraklığından yediğim dayağı bir ben bir allah bilirgülücük

Annemse oda benle büyüdügülücük

Baskıcı bir tip değildi...Kova nede olsa ... Güneş 9 evde bana arkadaş oldular gülücük lala oldular gülücük

o kadar insan bu ya hu

ne acısı ne çilesi kavanozda çocuk yapıyorlar şimdi..

Anası yok babası yok tavuk civcivi gibi ...Dna bile önemli değil ,değilki onu yetiştiren öğreticiler ....

Sanallaştı bu işler kavanoza düştü bende öyle düşünüyorum.....

Zamanla kadınlar çocuk doğurmak için bedenlerini kullanmayaaklar gülücük)) haha herkes ajda pekkan kadar venüs delisi olacakgülücük uranüsle kavuşum cinsinden....
07-01-2009 03:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Valde_Amor Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Güneş 12. Evde : Acı ve Baba
akasya Yazılan:benim güneş kare satürnüm var satürn 12.ev güneş 3.ev

babam saçımı okşamamıştır.öpmemiştir,kucağına almamıştır asla bize sahip çıkmamıştır zira ben 7 yaşına kadar babamı sadece 4-5 kere gördüm

baba kavramının ne olduğunu 13 yaşına kadar bilmedim ama her zaman babamı sevdim onun da bizi sevdiğini hissediyordum

acaba diyorum, Güneş 12. evde Satürn 3. evde olduğunda işler daha mı farklılaşıyor? Gene Güneş-Satürn karesi ama görünüm biraz daha değişik. Aynı şekilde benim haritamda da Güneş-Satürn karesi var (Güneş 12. evde, Satürn 3. evde) Babam bana da benzer davrandı, ilgisizdi, hayatımda bir kere bile aferin demedi veya yaptığım bir işi takdir etmedi. Beni sevdiyse bile ki hala bilmiyorum, bunun en ufak emaresini bile hiç göstermedi.. Üniversite yıllarımda toplamda belki 3-4 defa aramıştır beni onca yıllar içinde.. şimdi de uzun süredir görüşmüyoruz.. Ama bu görünümün vadettiği anlamın tersine ilköğrenimim çok başarılı geçti, tam tersine üniversitede okulu uzattım bazı sebeplerden dolayı :P ..

buraya yazmak için aklıma ilk gelenler bunlardı..
07-01-2009 02:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir