Değerlendir:
  • 11 Oy - 2.36 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
Alıntı:Bu yazı Deborah Houlding’in izniyle http://www.skyscript.co.uk sitesinden alınmıştır.

Dikkat: Yazıda yer alan grafik ve tabloları takip etmek için lütfen İngilizce metnin yer aldığı http://www.skyscript.co.uk/triplicities.html sayfasına bakınız.

Çevirisi için öğrencimiz Naz Bayatlı’ya teşekkürler.

Klasik felsefe bize üç sayısının (Triad) kutsal bir sayı olduğunu söyler, harmoniyi, dengeyi, bütünlüğü ve eksiksiz olmayı sembolize eder. Üç üçgenin sayısıdır ve gizemli geometride şekil olarak ve numerolojide sayı olarak yaşamın doğasında var olan döngüyü temsil eder.


1. Doğum anında vücutla birleşen ruh
2. Yaşam
3. Ölümle ruhun yaratıcısına geri dönüşü



Bu nedenle üç sayısı tamamlanmayı , bütünü, başlangıcı, ortayı ve bitişi gösterir. Tüm dünya dinleri bu kadim inancı bir biçimde temel almıştır. Örneğin Hristiyanlar Kutsal Üçlü den bahseder. Baba (Hepimizin geldiği evrensel kaynak) Oğul ( bireysel yaşamlar) ve Kutsal Ruh ( Hepimizin döndüğü Evrensel Öz) Kutsal üçlüler Hristiyanlığa yabancı değildir , onlar yaygın ve eski bir geleneğin parçasıdır, ve üç sayısının gücünü tanır. Babilliler, örneğin tanrılarını üçlü olarak klasifiye etmeyi severlerdi. Bunlardan Anu, enlil ve Ea en çok dikkat çekenleri idi. Astrolojide 3 sayısının yararlı bağlantıları üçgen açıda kendini gösterir , harmoni ve içsel uyumu ifade eder. Bu aynı zamanda üçlülerin kullanımında da böyledir. Gezegenler arasında uygunluk üçlü yöneticileri ve gezegen asaletlerine bakılarak karar verilir.

BURÇLARIN TRİGONAL ( 3 KÖŞELİ) İLİŞKİLERİ

1.yy astroloğu olan Manilius Astronomica’sında zodyak çemberini 3 eşit parçaya bölerek 4 takım dan oluşan gruplar yapar. – Zodyağın saat yönünde hareket eden çemberi 3 eşit uzunlukta çizgi ile bölünür ve bu hat çemberin son bulduğu noktaya kadar gider ve kendileri ile o noktada buluşur. Bu çizginin değdiği burçlara trigonal denir. Çünkü 3 kez bir açı oluşmuştur.ve bu çizgiler araya giren 3 burçtan diğer 3 burcu birbirinden ayırır. Koç, Aslan ve Yay’dan eşit uzaklıkta durur ve bu iki burç onun zıt köşelerinde yer alır.Oğlak, Başak ve Boğa ile uyumludur. Böylelikle üçlüler bu trigonal şeklin yarattığı uyum çerçevesinde tanımlanırlar. Üçlüler ve elementler arasındaki ilinti daha sonraları bu bakış açısı ile oluşturulmuştur. Ancak bu konuda erken dönem astrologları –Ptolemy ve çağdaşları gibi- söz etmemiştir. Yaptıkları işte mizaçların önemi olmasına rağmen , örneğin Kova hava burcu, veya Akrep su burcudur diye bir ayırım yapmamaktaydılar.

Helenistik astrolojide bu şekil ve sembolizmin içinde yer alan burçlar arasındaki uyum konusu üçlüleri belirtmekteydi. Böylelikle bu burçlarda yer alan herhangi bir gezegen birbirrleriyle uyum içerisinde olacaklardı.

ÜÇLÜ YÖNETİCİLERİ KADİM ASTROLOJİDE NASIL BELİRLENDİ

Her üçlü grubunun kendine özgü yönetici gezegenleri vardır. Lilly her üçlü için iki tane yönetici belirlemiştir. Bunlar gündüz ve gece olmak üzere 2 ye ayrılırlar. Fakat original olarak aslında her sekt için 3 yönetici vardı. 16.yy da Dariot tarafından verilen üçlü yöneticileri Vettius Valens ve Dorotheus tarafından kullanılan yöntemle daha yakından ilintilidir. Bu sistemde her üçlünün 2 yöneticisi vardır. Doğum saatinin gündüz ya da gece olmasına gore öncelik ve önem kazanırlar, ayrıca her sekt için ortak bir başka gezegen daha vardır.
Koçun gündüz lordları Güneş, Jüpiter ve Satürn’dür, Gece için Jüpiter, Güneş ve Satürn’dür . Üçlü yöneticilerin seçimi gezegenler arasındaki doğru yerleşim ile yapılandırılır.Diğer bir deyişle, gündüz üçlüsü geceye ait bir gezegen tarafından yönetilemez. Geceye ait gezegenlerin gündüze ait olanlardan çok farklı oldukları ve kendilerine uyumlu bir çevrede iyi özelliklerini yansıtabilecekleri düşünülmüştür.

Birçok insanın aklını akrıştıran bir nokta var. Örneğin; Mars sıcak ve kuru doğadadır ve gece sektindedir. Oysa gece soğuk ve nemlidir. Bu durum aklınızı karıştırıyorsa şöyle düşünün; bu Marsın doğasındaki aşırılıkları dengelemek için yapılmıştır.Mars aşırı ısısı ile zarar verir, bu nedenle bu özelliğine gem vurabilmek için gece sektine yerleştirilmiştir. Eğer gündüze konulsaydı bu özellikleri çok daha fazla öne çıkacaktı. Aynısı Satürn içinde geçerlidir. Gündüzün sıcaklığına uygun görülmüştür ki aşırı soğukluğu dengelenebilsin.

Gezegenlerin en uygun olduğu gece ve gündüz sektleri şöyledir:

Gündüz : Güneş, Jüpiter, Satürn, Merkür
Gece : Ay, Venüs Mars

YÖNETİCİ KAVRAMININ AÇILIMI

Koç üçlüsü; Koç, Aslan ve Yay’dan oluşur, ve bize sanki Mars Güneş ve Jüpiter tarafından yönetilirmiş gibi görünür. Bununla birlikte, Mars bu durumda yönetici olarak kabul edilemez,çünkü Mars geceye yerleştirilmiştir ve bu üçlü gündüz üçlüsüdür. Bu nedenle Satürn Marsın yerini alır ve üçlünün hem gece hem gündüz için yardımcı yöneticisidir.

Oğlak üçlüsü; Boğa , Başak ve Oğlaktan oluşur.üçüde gece burcudur ve Merkür’ün bu üçlünün yöneticisi olması bize doğal gözükür çünkü Merkür İkizler’in de yöneticisidir ancak Merkür’ün kuru doğası onu gecenin nemli doğasında rahatsız kılar, ve bu nedenle bu koşullar düşünüldüğün de Ay bu üçlünün gece yöneticisidir. Satürn Oğlağın gündüz yöneticisi Marsın yerini alır. Mars geceye daha uygundur.

Terazi Üçlüsü; gündüzde yer alır ve İkizler, Terazi ve Kovadan oluşur. Gündüz olduğu için , Kovanın yöneticisi ve Terazide yüceldiği için doğal olarak Satürn yönetir. Merkür ise gece önem kazanır. Venüs Terazinin gezegeni olmasına rağmen geceye aittir ve yerini gündüze ait bir gezegene bırakmalıdır. Geriye Jüpiter veya Güneş kalır. Güneş bu üçlüyü oluşturan 3 burcun ikisinde düştüğü düşünülürse , Jüpiter doğal seçenektir.

Sonuncusu Yengeç üçlüsü; geceye aittir. Yengeç, Akrep ve Balıktan oluşur. Bu burçların yönetici gezegeni Ay , Mars ve Jüpiterdir, fakat Jüpiter gündüze ait bir gezegen olduğu için yerini geceye ait olan Venüs alır.Her üçlünün yöneticileri şöyle sıralanmaktadır;

Koç Trigonu: Güneş Jüpiter Satürn
Yengeç Trigonu: Venüs Mars Ay
Terazi Trigonu: Satürn Merkür Jüpiter
Oğlak Trigonu: Venüs Ay Mars

Birçok eski dönem astroloğu bu üç gezegeni de kullanmıştır. Gece ve Gündüze göre önceliklerini değiştirmişlerdir. Sonraki dönemlerde yaşayan astrologlar ise , Lilly’de dahil olmak üzere sadece esas yöneticiyi kullanmayı uygun görmüştür. Belkide sekt kavramı arkasında yatan mantığa karşıydılar ya da Ptolemy yüzünden akılları karışmıştı ki O, Koç ve Oğlak için iki yöneticiden bahsetmiş diğerleri için 3 yönetici kullanmıştır.

ÜÇ YÖNETİCİ ŞEMASININ KULLANIMI

3 yönetici şeması üçlü içerisinde yer alan prensiplerin doğal sembollerini yansıtır.Ve bunu gösteren signifikatör gezegen hayatımızın ilk orta ve son dönemlerine damgasını vurur. Astrologların bu kavramları günümüzde fazla kullanmaları nedeniyle , klasik astroloji de üçlülerin önemi üzerine çok vurgu yapamıyoruz. Özellikle böylesine sembolik bir bakış açısı ile herhangi bir duruma bakmaya çalışıyorsak. Dorotheus’un 1.yy da yazdığına göre “ Hayatımızdaki tüm iyi ve kötü olayların nedeni ve belirleyicisi üçlü yöneticilerdir” Carmen Astrologicum adlı kitabında hayatımızın hemen hemen her alanında kullanılabileceğine işaret etmektedir. Örneğin: Güneş gündüze ait bir gezegen olduğu için onun üçlü yöneticileri babamızın yaşamının da dönemlerini anlatmaktadır. Ay ise annemizin. Eğer bir erkeğin genelde kadınmlarla olan ilişkilerinr bakmak istiyorsak Venüs’ün üçlülerine bakmalıyız. Eğer Venüs’ün üçlüsünün ilk lordu iyi bir yerdeyse ve ikincisi kötü bir yerdeyse kadının hayatının ilk yıllarında iyi sonraki yıllarında kötü geçeceğini söyleyebiliriz. Çünkü üçlülerin ilk lordu hayatımızın ilk dönemini , ikinci lordu orta yaşlarımızı son lordu ise hayatımızın son yıllarını göstermektedir.

Aşağıdaki tablolar kadim metinlerden alınmıştır ve üçlülerin yöneticileri ile ilgili örneklerdir. Şunu belirtmek istiyorum ki ben bu tekniği bir çok örnekte denedim ve çıkan sonuçlardan oldukça etkilendim.

PRATİK ÖRNEKLER

Hayatın genel koşulları ile kişinin şanslı olup olmadığına bakmak için Dorotheus gündüz doğanlar için Güneşe gece doğanlar için Ayın üçlü yöneticilerine bakmamız gerektiğini söyler.

Harita 1 bir gece haritası bu nedenle Ay tarafından yönetiliyor. Ay Akrep’te yer aldığı için gece yöneticileri Mars, venüs ve Ay’ın kendisidir. Her üçlü yöneticisi de zayıf durumda. Bu nedenle Dorotheus’a göre harita sahibi hrp fakir ve zorda olacak, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için çabalamak zorunda kalacak.

Harita 2 ise bir gündüz haritasıdır. Güneş Koç’tadır. Güneş Koç üçlüsünün gündüz yöneticisidir ve Jüpiter’de 2. yöneticisidir. Her iki gezegende güçlü durumda yüceldiği burçlarda ve köşe evlerdedir.Dorotheus’a göre bu kişi zengin ve soylu kişilerden övgüler alacaktır. Güneş uşdoğmüçlüsünün 3. yöneticisi Satürn’dür zayıf konumdadır ancak Jüpiter’in burcundadır ve dizpozitörü ile üçgen açı yapmaktadır. Bu nedenle iyi şansa işaret eder.

Harita 3 Vettius Valens’in çalışma notlarından alınmıştır.İ.Ö 50 yılında doğan seçkin birine aittir. Bu nedenle Ay’ın üçlülüerine bakılır. Ay Yengeç’te olduğu için gece üçlüleri Mars,Venüs ve Ay’dır. Valens açıkça harita sahibi kişinin göze çarpan bir kişi olduğunu söylemiştir, çünkü üçlü yöneticileri kendi burçlarındadır ve 2 tanesi ise köşe evlerdedir.

Haritanın üçlü yöneticileri hayatın başlangıç, orta ve son yıllarını temsil eder demiştik. Bu harita Rhetorius’un çalışmalarından alınmıştır ve Pamprepius adında İ.Ö 440 da doğmuş bir şaire aittir. Gündüz haritasıdır ve satürn ışıkların ve yükselenin ilk üçlü yöneticisidir. Satürn retro olduğu için Mars’la açı yaptığı ve dispozitörü Venüs ile karşıt olduğu için bu kişi hayatının ilk yıllarında zorluklarla karşılaşacaktır der.

Son örnek Dorotheus’un Carmen Astrologicum adlı kitabından alıntıdır. Harita sahibi kişi gündüz doğmuştur. Güneş Koç’tatdır. Bu nedenle Güneş kendi üçlüsünün yöneticisidir. 11. evde iyi konumdadır ve yüceldiği burçtadır. Satürn ise 3. yöneticidir. MC de tesadüfi asalete sahiptir. Bu adam altın ve gümüş yana zengin olacaktır der Dorotheus. Fakat aynı zamanda uyarır” sonu kötü bitecek çünkü öncü burcun lordu toprak altında (IC) ve buradan da konunun sonuna bakarız ve Venüs düşük evde yani 12 evde” demektedir.


Alıntı:Tarih, Felsefe ve Horary pratiğinde uluslarası bir otorite olarak kabul edilen Deborah Houlding Traditional Astrologer Magazine’in eski editörüdür. The Houses : The Temples of Sky’ın yazarı ve http://www.skyscript.co.uk sitesinin yaratıcısıdır.

06-11-2009 09:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #2
Cvp: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
Bu tablo belki yardım edebilir :

[Resim: ucluler.jpg]
06-12-2009 01:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #3
RE: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
çok ilğinç bir paylasım olmus teşekkürler hayatın ilk orta ve son evreleri olarak bakınca cok cazip geliyor bende küçük bir yorum alabilirmiyim arkadaslar gülücük

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
06-12-2009 04:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #4
Cvp: RE: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı-SoL@RÎ$
SoL@RÎ$ Yazılan:çok ilğinç bir paylasım olmus teşekkürler hayatın ilk orta ve son evreleri olarak bakınca cok cazip geliyor bende küçük bir yorum alabilirmiyim arkadaslar gülücük

Bir deneme yapalım o zaman gözkýrpma

Genel olarak daha önce üçlüler ile ilgili okuduklarım ve bu makale eşliğinde ...

Birçok klasik astroloji makalesinde okuduğumuz üzere gece veya gündüz doğumlu olmak klasikçiler için önemli bir haritadaki birçok şey kişinin gece yada gündüz doğumlu oolması üzerine şekillenir.

Solaris gece doğumlu :

Gecenin ışığı olarak Ay ı ele alalım.
Işıklar genel olarak hayat vericidir.Ki ay ruh , duygusal (özellikle huzur ve mutlulkla yakından ilişkilendiriyorum) mevzuları öne çıkaran ayrıca anne ve annelik göstergesi olarak kullanılan bir gezegendir.

Haritamız bir gece haritasydı , Ay aslan burcunda üçlü yöneticileri Jüpiter - Güneş -Saturn

Yani Solaris in hayatını üç aşamda düşünürsek :
İlk aşamasına Jüpiter (bence bu dilim 25-30 yaşa kadarlık bir dilime denk düşüyor)
İkinci aşamasına Güneş (25-30' dan 50-55 e kadar mı desek)
Üçüncü aşamasına Saturn etki edecek(geri kalan yıllar)

Ya aslında yılları biraz salladım gibi oldu acaba bunun bir kriteri varmıdır.Denk gelirsem belirtirim.

İç Düşünce : Mesela fridaria da bütün dönemlerin toplamı 75 yıl yapıyor onu üçe bölüp düşünülebilir mi ?Şu durmda ilk devre 0-25 , ikinci devre 25-50 , üçüncü devre 50-75 ve ilerisi gibi olabilir.

Solarise geri dönersek
İlk dönem Jüpiter : Jüpiter genel olarak iyimser sinyaller yayan bir gezegen olsa da Solarisin haritasında Jüpiter biraz rahatsız bir pozisyonda.Yanık ve düşük durumda durumda (herhangi bir asalete de sahip değil). Özellikle hayatın ilk kısmında kaçırılan fırsatlar , özellikle maddi anlamda bazı sıkıntılar , engeller ve kaygılar söz konusu olabilir.Neyse kötücül bir açısı yok.Olumsuzz maddi koşulların yarattığı kötücül atmosfer diğer yaşam alanlarına(evlerine) dağılmamış.Yani açıkaçsı yine de Jüpiterin konumu çok feana gözükmedi gözüme.Bunun yanında maddi dünyada getirileri olan KAD ile yaptığı üçgende onu rahatlacaktır.

İkinci dönem Güneş : Şahsi fikrim hayatın ikinci döneminin 1. dönemine benzeyeceği şeklinde.Ama eğer 1. dönemde yaşandıysa zarar artık geri planda kalmış olacak.Eğer asalet açsından Güneşi incelemek istersek güneşin peregrin durumda(herhangi bir temel asalete sahip değil) olduğunu görürüz.Şu durumda özellikle yine 2. ev konularıyla ilgili zararlı olmasa bile sadece yoğun çabalarla birşeyler elde edebilme söz konusu.Ama birleştiği Jüpiterin ona fırsatlar sunacağına inanıyorum(tabi Jüpiterde çok rahat olmadığı için daha kısıtlı olabilir)

Demekki hayatın ilk iki aşamasına genel olarak 2. ev konuları egemen olacak.

Ve ölmezde sağ kalırsan :D 3. dönemde Saturn : Hayatının ilk iki dönemine göre daha yoğun mücadele ve felek-kader temasının ön planda olduğu bir süreç olabilir.Daha fazla kontrolün dışında olaylar yaşayabilrsin.Şimdi kader diyorum ama ne demek istiyorum.Saturn 12. evde 12. ev kaderle ilişkilendirilen ve insanın kontrol edemediği durumlar olarak adlandırılır.Birde saturnun yine kaderle ilişkilendirlen GAD ile birleşmesi bu yorumu yaptırdı bana.(ama pek açamıyorum)Bu dönemde yalnızlık ve inzva durumu olabilir.Ve çocuk-anne sorunları baş gösterebilir.

Bu haritayı yaparken biraz daha rahat hissetmemin sebebi yükseleninde ateş burcunda olması ve onunda aynı üçlülere sahip olması dolayısıyla biraz daha sonuçları teyit edecek olmasıydı.

Her üç döneminde bol şanslar gülücük

UYARI : İlk denememdir :D
06-15-2009 12:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
açelya Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 47
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
2.denemeyide benim için yapabirlir misin eğer müsaitsen tabi Jomaja.. ?

06-15-2009 12:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #6
Cvp: RE: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı-SoL@RÎ$
JoMaJa Yazılan:
SoL@RÎ$ Yazılan:çok ilğinç bir paylasım olmus teşekkürler hayatın ilk orta ve son evreleri olarak bakınca cok cazip geliyor bende küçük bir yorum alabilirmiyim arkadaslar gülücük

Bir deneme yapalım o zaman gözkýrpma

Genel olarak daha önce üçlüler ile ilgili okuduklarım ve bu makale eşliğinde ...

Birçok klasik astroloji makalesinde okuduğumuz üzere gece veya gündüz doğumlu olmak klasikçiler için önemli bir haritadaki birçok şey kişinin gece yada gündüz doğumlu oolması üzerine şekillenir.

Solaris gece doğumlu :

Gecenin ışığı olarak Ay ı ele alalım.
Işıklar genel olarak hayat vericidir.Ki ay ruh , duygusal (özellikle huzur ve mutlulkla yakından ilişkilendiriyorum) mevzuları öne çıkaran ayrıca anne ve annelik göstergesi olarak kullanılan bir gezegendir.

Haritamız bir gece haritasydı , Ay aslan burcunda üçlü yöneticileri Jüpiter - Güneş -Saturn

Yani Solaris in hayatını üç aşamda düşünürsek :
İlk aşamasına Jüpiter (bence bu dilim 25-30 yaşa kadarlık bir dilime denk düşüyor)
İkinci aşamasına Güneş (25-30' dan 50-55 e kadar mı desek)
Üçüncü aşamasına Saturn etki edecek(geri kalan yıllar)

Ya aslında yılları biraz salladım gibi oldu acaba bunun bir kriteri varmıdır.Denk gelirsem belirtirim.

İç Düşünce : Mesela fridaria da bütün dönemlerin toplamı 75 yıl yapıyor onu üçe bölüp düşünülebilir mi ?Şu durmda ilk devre 0-25 , ikinci devre 25-50 , üçüncü devre 50-75 ve ilerisi gibi olabilir.

Solarise geri dönersek
İlk dönem Jüpiter : Jüpiter genel olarak iyimser sinyaller yayan bir gezegen olsa da Solarisin haritasında Jüpiter biraz rahatsız bir pozisyonda.Yanık ve düşük durumda durumda (herhangi bir asalete de sahip değil). Özellikle hayatın ilk kısmında kaçırılan fırsatlar , özellikle maddi anlamda bazı sıkıntılar , engeller ve kaygılar söz konusu olabilir.Neyse kötücül bir açısı yok.Olumsuzz maddi koşulların yarattığı kötücül atmosfer diğer yaşam alanlarına(evlerine) dağılmamış.Yani açıkaçsı yine de Jüpiterin konumu çok feana gözükmedi gözüme.Bunun yanında maddi dünyada getirileri olan KAD ile yaptığı üçgende onu rahatlacaktır.

İkinci dönem Güneş : Şahsi fikrim hayatın ikinci döneminin 1. dönemine benzeyeceği şeklinde.Ama eğer 1. dönemde yaşandıysa zarar artık geri planda kalmış olacak.Eğer asalet açsından Güneşi incelemek istersek güneşin peregrin durumda(herhangi bir temel asalete sahip değil) olduğunu görürüz.Şu durumda özellikle yine 2. ev konularıyla ilgili zararlı olmasa bile sadece yoğun çabalarla birşeyler elde edebilme söz konusu.Ama birleştiği Jüpiterin ona fırsatlar sunacağına inanıyorum(tabi Jüpiterde çok rahat olmadığı için daha kısıtlı olabilir)

Demekki hayatın ilk iki aşamasına genel olarak 2. ev konuları egemen olacak.

Ve ölmezde sağ kalırsan :D 3. dönemde Saturn : Hayatının ilk iki dönemine göre daha yoğun mücadele ve felek-kader temasının ön planda olduğu bir süreç olabilir.Daha fazla kontrolün dışında olaylar yaşayabilrsin.Şimdi kader diyorum ama ne demek istiyorum.Saturn 12. evde 12. ev kaderle ilişkilendirilen ve insanın kontrol edemediği durumlar olarak adlandırılır.Birde saturnun yine kaderle ilişkilendirlen GAD ile birleşmesi bu yorumu yaptırdı bana.(ama pek açamıyorum)Bu dönemde yalnızlık ve inzva durumu olabilir.Ve çocuk-anne sorunları baş gösterebilir.

Bu haritayı yaparken biraz daha rahat hissetmemin sebebi yükseleninde ateş burcunda olması ve onunda aynı üçlülere sahip olması dolayısıyla biraz daha sonuçları teyit edecek olmasıydı.

Her üç döneminde bol şanslar gülücük

UYARI : İlk denememdir :D

çoook teşekkürler jomaja hayatımın 3 devresinide görmek güzeldi hayırlısı zaten kolay hayat diye bişey yoktur cokta sanslı değilimdir.

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
06-15-2009 02:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #7
Cvp: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
Klasik astrolojinin ilk öğretilerinden ''Temel Asaletler''i iyi düzeyde biliyor olmak, bu yöntem kullanımının direği, sanıyorum.

''Temel asaletler''e ilişkin derinlikli ve iyi düzeyde bilgi sahibi olmasam da, kendi haritam üzerinden birkaç akıl yürütmesinde bulunmak istedim.

Bir gündüz haritasından bahsediyoruz. Güneş Koç'ta.

I. Dönem, Güneş.
II. Dönem, Jüpiter.
III. Dönem, Satürn.

* Placidus ev sistemine göre,

I.
Güneş, 29 derece Merkür kavuşumu ile 12. evde. 12. ev'in direksiyon hakimiyetini, harita sahibinden birkaç adım ötede aramamız gerektiğini biliyorum. Bunu ''külli kader'' ile de tanımlayabiliriz sanırım. Burada Güneş'in dispozitör'ü 10. ev Mars Kovasına ne derecede etkin rol düşmekte, ya da burada böyle bir rol aranmalı mıdır, emin değilim. pek anlamadım

Haritamda 4. ev ve 5. ev'in bir kısmı Güneş tarafından yönetilmekte.

11'li - 13'lü yaşlara değin, Güneş Koç'unun ışığını rahatlıkla yansıtabildiğimi söyleyebilirim. Daha sonraki süreçte, yükselen burcum olan Boğa'nın doğası beni daha bir kolaylıkla tanımlayan oldu. Yani çocukluk dönemindeki o dikkati üzerine çekmekte pervasız, lider ruhlu ve atılgan, yani önce ateş edip, sonra nişan alan hiç halim yok yapımdan eser kalmadığını söyleyebilirim.

II.
Jüpiter, 12. ev temalı gülücük) yaşamında, rahat bir pozisyonda sanıyorum. Fakat, 10. ev Mars'ı ile oluşturduğu kare, yaşamımın II. dönemine bir erkeğin gölgesini vurduracak sanıyorum. (Bayan haritasında Mars, bir erkek prototipine denk ise...)

Ayrıca Jüpiter 7. ve 8. ev + 11. ev istikametini yönetmekte.

III.
Satürn, 8. ev sonu - 9. ev başlangıcı Retro.

(10. ev sahasının da dispozitör'ü.)


Şayet yaşarsam dil çýkarma 50'lili yaşların deneyimi, kaderin halkalı cilvesi (ben bu tanımı sevdim :D) tarafından idame edilecek.

Güneş - Merkür üçgeni belki de yaşamımın bu döneminde, kişiliğimi ve fikirlerimi daha rahat ifade edebileceğime gösterge olabilir.


(Sevgili JoMaJa, özellikle ''Temel Asaletler'' kısmındaki bilgi eksikliğimi kapatmamı sağlayacak birkaç yorum ile değerlendirmelerinizi esirgemezseniz, çok sevinirim. gülücük )

06-15-2009 07:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SeLiN Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 332
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
bir şey soracağım güneş derecesiyle kavuşum yapan asc gündüzemi giriyor geceyemi mesela 20 derece yengeçte güneşi olan kimsenin ascside 20 derece yengeçse gündüz doğumumu oluyor yoksa gecemi??
07-13-2009 10:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: RE: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
He Ran Yazılan:bir şey soracağım güneş derecesiyle kavuşum yapan asc gündüzemi giriyor geceyemi mesela 20 derece yengeçte güneşi olan kimsenin ascside 20 derece yengeçse gündüz doğumumu oluyor yoksa gecemi??

klasik astrolojiyi pek bilmiyorum o sebeple ben cevap veremeyeceğim.

07-13-2009 10:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: RE: Üçlülerin Klasik Astrolojide Kullanımı
He Ran Yazılan:bir şey soracağım güneş derecesiyle kavuşum yapan asc gündüzemi giriyor geceyemi mesela 20 derece yengeçte güneşi olan kimsenin ascside 20 derece yengeçse gündüz doğumumu oluyor yoksa gecemi??

Güneşin bulunduğu evden anlaşılabilir bence gündüz mü gece mi doğumlu olduğu gözkýrpma
07-13-2009 10:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Astrolojide Elementler salmakis 20 31,164 08-29-2012 08:30 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist
  Klasik Astrolojide Harita Okuma Dinoo 7 18,468 05-14-2011 11:51 AM
Son Mesaj: aeon

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir