Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.74 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Electional Astroloji
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
Electional Astroloji
Electional (seçimsel) Astroloji ,bir şeyi almak,bir işlem yapmak vaya faaliyete,girişime başlamak – bitirmek,gelecekte doğru zamanı seçmek için kullanılan bir daldır.Olayların başlangıcı,gelşimi ve bitişi hakkında fikir verebilir.

Electional Astroloji,Gerçekleşmiş ya da gerçekleşecek olaylara örneğin ;yeni bir işe başlamak,evlenmek,boşanmak,iş yeri açmak,zam,satın alma ya da satış,ev veya herhengibir bina inşaatı başlangıcında,iş toplantıları,cerreahi tedavi başında,taşınmak,siyasi kampanyalara başlamak ,bir amaca ulaşmak için vb.’ de uygulanıp,olayları değerlendirirken kullanılabilir. Ahenkli gezegen boyutları electional astroloji anahtarıdır. Trine (120 derece) ve sextile (60 derece) gibi bazı gezegen açıları da önemli bir sonucu etkileyebilir.Ayrıca gezegenlerde yardımcı olabilir örneğin;Jüpiter,iyi şans getirebilir,yeni bir işe başlamak için ideal kabul edilebilir,
Mars,eylem gerektiren,kabul ettirme konusunda iyi sayılabilir.Venüs, evlilik için iyi gezegen konumu sayılabilir.Ay ve Venüs - Neptün rahat açısı yakın ilişkiler ve bizi rahatlatacak faaliyetler için biçilmiş kaftan.Ay’ın Satürn’le yaptığı olumsuz açılar altında daha depresif bir davranış yaşayabiliriz.

Retro gezegenler de özellikle de Merkür gerilerken incelemeden kaçınılabilir,böyle dönemlerde konularda gecikmeler,aksilikler-kazalar,arızalar görülebilir ve incelemek zor olabilir.Çok uyumlu yönleri olan bir haritada tembellik,başkalarına sıkıcı gelme durumlar göxlenebilir.

Gezegenlerin,evlerin temsil ettiği alanlarla birlikte,kişinin isteğiyle ilgili olarak verilen zaman aralıklarından en uygun zaman bulunmaya çalışılır.Seçim astrolojisi tek başına kullanılır ya da natal haritayla,şirket haritasıyla,mekan-ülke haritasıyla da karşılaştırılarak yapılabilir.

Çeviri..
06-06-2009 07:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
Cvp: Electional Astroloji
 Seçim Astrolojisi
Yazdi Kristin Demirci in ASTRO - FELSEFE, ASTROLOJİ, Seçim AstrolojisiJan 2nd

Bu yazıda size Astrolojik analiz örneğiyle birlikte anlatacaklarım insanların olduğu kadar olayların da kendilerine özgü bir doğum haritası olduğuna dairdir. Seçim Astrolojisi (Electional Astrology) denilen bu sistem sınırsız alanda kullanılabilir. Teması doğrultusunda, olayın ya da kararın uygulanabileceği en doğru an bulunarak, o anda istenilen gerçekleştirilir. Bu bir binanın ya da şirketin açılışından tutunda, saç kesiminizin en iyi sonucu vermesi için seçilen zamana kadar yüzlerce farklı kategoride varlık gösterir. Örneğin artık hakkında az çok herkesin fikir sahibi olduğu Merkür Retrosu doğrultusunda karar almamamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu çok genel bir öngörü olsa da (doğum haritasında geri giden Merkür ile doğmuş kişiler dışında) doğruluk paydası yüksektir. Haftanın günleri de genel Seçim Astrolojisi’nde kullanılmaktadır.


Ay – Pazartesi (Monday): Dişi enerjiler, gece aktiviteleri, tarım, çiçekler ve çiçek bakımı, giysiler, takılar, su temalı işler, eğitime başlamak, şarkı söylemek ve dans etmek, şifalı taşlar, kokular, gümüşle ilgili iş alanları, kadınlarla ilgili yapılan işler, doğum ve tüm “Ay ile ilgili” nitelikleri kapsar.


Mars – Salı (Tuesday): Ateş, silahlar, tutuklanma, askeri meseleler, tartışmalar, isyana teşvik, fikir ayrılıkları, altınla ilgili işler, hırsızlık, ormanlar, metalle ilgili işler, hayvanlar, kırmızı rengin kullanıldığı her şey, kan ile ilgili her şey, doktor, hayvanlar, yılan, kimi ameliyatlar ve benzeri, Mars enerjisine değinen konular olarak ortaya çıkar. Yoğun eril bir etki barındırır.


Merkür – Çarşamba (Wednesday ) Sanatla ilgili, yazı, resim, dans, şiir, belgeler, müzik, heykel, tiyatro, eğitim, evlilik, arkadaşlık, kutsal arınma ayinleri, ticaret, akılla ilgili işler, bilim, entelektüel yetenekler, haberler, haberci, fiziksel egzersizler, makaleler, toprak, giysiler, çocuklar ve rutin işler gibi konulardaki Merkür enerjisini ifade eder.


Jüpiter – Perşembe ( Thursday) Şanslı bir gün, huzur sağlayan inanç temalı işler, tapınma, oruç, tapınaklar, bilgi temalı çalışmalar, eğitim, öğrenim, zenginlik, fiziksel işler ve hareket, genişleme, doktorlar, gezi, sağlıkla ilgili işler ve benzeri Jüpiter ile ilgili anlamları içinde barındırır.


Venüs – Cuma (Friday) Görsel sanatlarla ilgili herhangi bir işe başlamak için uygundur. Festivaller, lükse dair konular, yeni giysiler, arkadaşlık, cinsel aktiviteler, kadınlar ile ilgili yazılar ve makaleler, tutku, yataklar, yemek ve tat ile ilgili konular, takılar, eğlence, değerli taşlar, bereketli toprak, aşk ve benzer konular Venüs enerjisiyle ilgili Cuma gününe atfedilir.


Satürn – Cumartesi ( Saturday ) Yeni bir yerleşim alanına (ev, şehir, iş yeri vb) giriş, inşaat, temel atma, demir, yaşlı insanlar, sorumlulukla ilgili ağır ve zorlu işler, kayalar, gizli öğretiler, cam, kırık parçaları tamir etmek, hizmet sektörü ve benzer konular Satürn gezegeninin etkisi altında Cumartesi gününe dair konuları oluşturur.


Güneş - Pazar ( Sunday ) Hükümetle ilgili işler, hürmet, saygı, ateşle ilgili, silah yapımı, cesaret, seyahat, ilaç sektörü, ilaçlar, dağlar, çöller, ormanlar, kayalar, yünlü giysiler, ticaret, yiyecekle ilgili ürünlerin üretim aşaması, kocalık (eş), eril enerjiler ve benzeri konular Güneş ile ilgili olarak Pazar gününe atfedilir.


Bu örnekler sadece haftanın günlerini kapsamaktadır. Bir de günün her saatinin ayrı gezegen yöneticileri vardır! Kişisel başvurularda, bir karar ya da her hangi bir olayın doğru zamanlamasını yapmak tüm bu sistemleri kapsadığı gibi aynı zamanda bu olay ve girişimleri gerçekleştirecek kişi ya da kişilerin haritaları transitler altında belli teknik ve yöntemlerle test edilerek sonuca varılır. Böylesine ayrıntılı ve özen gerektiren çalışmalar Astroloji’nin aslında ne kadar zor bir meslek olduğunu göstermekle kalmaz, tüm genel bilgilendirmeleri de maalesef çürütür.


Yani sanmayın ki her kişi Cuma günü aşık olabilir ya da pazartesi yaptığı doğum daha az acılı olur gülücük. Sistemin temelini anladıktan sonra hatırlamanız gereken şey, tüm bu genel izlenimler dışında Seçim Astrolojisinin en etkili temasının “planlanabilir” oluşudur. Bu planları yapabiliyor olmak Tanrı’yı oynamak değildir.


Kişiler danışmanlık bazında çocuklarının doğumu ile ilgili en olumlu zamanları öneri olarak alabilirler. Ama bu astrolog için çok büyük bir sorumluluk demektir. O yüzden ben böylesine hassas bir konuda doğumun ihtimal günleri ve saatleri arasında çalışma yapmayı tercih ediyorum. Astro- Bebekler öngörmek benim alanım değil gülücük.


Seçim Astrolojisi’nin şirket, iş, maddi kazanç, açılışlar, yeni girişimler vs. gibi konularda uygulanması ise muhtemel gelişim ve sonuçları açısından oldukça büyük getiriler sağlayabilir. Her ülkenin, olayın ( anlaşmalar, savaş, mundane olaylar, borsa ve benzeri binlerce şey) doğum anı vardır. ABD’de birçok şirket bu yüzden çok kapsamlı astrolojik danışmanlıklar almaktadır. Vakti zamanında ise savaş stratejileri bile Astrolojik olarak belirlenmiştir (hala uygulanmadığını kim söylüyor?)


Yine de biz “insanlar” mükemmel değiliz. Mükemmellik olmadığı sürece de Astrolojiden sonsuza kadar süren mükemmel öngörüler bekleyemezsiniz. Ama büyük kazançlar sağlayabilir, karanlıkta fener olarak kullanabilir ve çoğu zaman en az hasarı alarak devam edebilirsiniz. Bu manada hayatlarınızın kurgusuna ancak sizin ruhunuz karar verebilir.


Ben sezgilerime yakın durmayı tercih eden, kimi zaman oldukça maceraperest olabilen biriyim. İnanç, sezgi ve yıldızları birleştirdiğimde kendi adıma ya da ihtiyacı olan kişiler için faydalı sonuçlar ortaya koyabiliyorum. Haritaya baktığımda takip etmem gereken patikaları, öğrenilmiş bilgilerden ziyade, karşımdaki verileri kalbimin aynasına yansıtarak buluyorum. Hayatımdaki girişimlerin ise bazısı yıldızlarla planlanmıştır kimisi ise tamamen sezgisel olarak ortaya çıkmıştır. Sonuçta her iki ihtimalde de kör noktalar olacaktır ve bu noktalar bizi mükemmel olmaktan alıkoyan, bizi biz yapan şeylerdir.


Sizin için inceleyeceğim örnek Maimira olacak. MaiMira benim çok sevdiğim Oğlak arkadaşım ( kendisi hayatımdaki vazgeçilmez tek Oğlak’tır, Yengeçler bazen Oğlak’ları gayet sevebilir gülücük Özellikle yükselen Aslan, Ay Burcu Koç ve Kova Venüs söz konusu olduğunda) ve benim bir andaki yüksek sezgisel ve duygusal titreşimlerimizden ortaya çıkmış tamamen “tesadüfi” bir çocuktur gülücük. Buna rağmen şimdi okuyacağınız inceleme sitemizin kimliğine dair şaşkınlık verici açılımlara sahiptir.


Astroloji’de bilinen ve uygulanan şekliyle doğum anı, ilk alınan nefes yani Alef ‘tir (Elif). Şirketler çoğunlukla “isimleri” kağıt üzerinde (resmi tanım) oluşturulduğunda doğarlar. Bir işin başlangıç tarihi sezgisel ve zihinsel yaradılış anı değil de, sözün erkinin madde de yerini bulduğu andır. Örneğin spermin yumurtaya düştüğü andan doğum anına kadar olan süreç, içinde oluşum enerjilerinin tümünü barındırsa da doğum anı, alınan ilk nefestir. Aynen sözün erkinin kağıt üzerinde var edilmesi gibi. Tarihsel olaylarda aynen bu şekilde olur. “Ol” demek ve “olması” . Ol denirken henüz yoktur. Ol dedikten sonra ”olur”.


MaiMira iki farklı var oluşun ürünüdür. İki farklı kökten gelen bu iki kişi, zihin ve kalp olarak bir türlü dinmek bilmeyen fırtınalar içinde yaşarlar gülücük Bu yakıcı ve yıkıcı içsel fırtınalardan çıkan ortak harita bizim aramızdaki potansiyelleri değerlendirmemiz açısından faydalıdır.


Doğum Haritalarımız:

Kompozit (ortak haritamız):

Gördüğünüz gibi kompozit haritamızda sabit burç etkisinin yokluğu oldukça dikkat çekici. Bunun yanısıra su ve toprak elementinin azlığı hayret verici! Geriye değişken ve öncü burçların fazlalığına eşlik eden Ateş ve Hava elementi kalıyor. Ve ortaya çıkan gerçekten de tam anlamıyla bir ” fikir fırtınası” niteliği taşıyor.

Tepe noktasına (MC) yakın bulunan Satürn ve Mars ortak amacımız uğruna ne kadar özverili ve çalışkan olabileceğimizin bir işareti. Bu şekilde beraber yaptığımız işlerden iyi sonuçlar alabileceğimizi de söyleyebiliriz. MC noktasını kesen İkizler Burcu bu ortak alanın niteliğini ifade etmektedir. İkizler iletişim, entellektüel sanatlar, yazı, aklın ve zekanın kullanıldığı işleri temsil eder. İkizler yöneticisi Merkür ise Koç Burcu’nda 7. evde bulunmaktadır. Bu fikirsel tartışmaların yoğunluğunu gösteriyor ama bu konumdaki ilişkiler kalıcıdır. Birbirimizin fikrinden, bilgisinden faydalanmaya yatkınız. Aynı zamanda başka insanları bir araya getiren paydalar oluşturabiliriz. Merkür Koç Burcu’nda, Mars ise ikizlerde bulunduğundan dolayı bir karşılıklı ağırlama durumu mevcuttur. İki gezegende birbirlerinin yöneticisi oldukları burçlarda yer almaktadır. Bu görünüm yüksek oranda enerji ve asalet ortaya çıkarır. Ortaklığımız aynı tema altında buluştuğunda bu mutlaka fayda getirecektir.

Güneş Koç’ta Şiron ile 8. evde buluşmaktadır! 8. ev mistik konuları, bilinmeyeni temsil ettiği gibi Güneş ve Şiron kavuşumu tıp ve bitkisel tedavi yöntemleriyle bağlantılıdır! Şifacı, enerji verendir. MaiMira ise tam olarak bu enerjiden ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda bizim Güneş ve Şiron kavuşumu, duygusal yaralar ve akabinde iyileşme yöntemlerini arayışı sembolize ediyor. Haritamızda su elementi az olsa dahi bu açı merhamet veren bir görünümdür.

Venüs ve Jüpiter’in Balık Burcu’nda 6. evde kavuşuyor olması ise bizim yine şefkat ve sevgiyle gelişebileceğimizi ve ortaklığımızı yine aynı enerjiler üzerinde inşa ederek başkalarına hizmet verebileceğimizi, bundan da büyük keyif alacağımızı gösteriyor. Yükselen Başak ise ortak kimliğimizi özenli, ayrıntıcı ve sorgulayan bir platformda oluşturuyor.

4. evdeki sıfır derece Oğlak Ay’ı beni çok düşündürdü. 4. ev Yengeç evi olduğundan dolayı Ay burada zararlı etkilerini yokediyor. Bizim birbirimize olan karmik etkimizin asıl teması burada. Mediha hatrı sayılır bir Oğlak iken ben de bir türlü aklı başına gelmeyen Yengeç’im. Kompozit haritamızda ise Oğlak burcunda yer alan Ay, Yengeç’in evinde bir bütünlük ve barış duygusu ortaya çıkarıyor! Anlayacağınız birbirini olduğu gibi bir kabulleniş söz konusu. 10. evdeki amacına kitlenmiş duygusuz Satürn ve Mars’ı karşısına almış bu “karmik” Ay birbirine değil de ancak kendine ve sorumluluklarına meydan okuyabiliyor. Bu durum karşılaşılan en zorlu engellere rağmen bu ilişkinin var olacağını öngörür. İlişkimizin zorluklardan mı beslendiği yoksa zorluklara karşı mı duruyor olduğumuz ise tuhaf bir paradoks oluşturuyor gülücük

Genel olarak değindiğim yerleşimlere bir de kişisel verileri eklediğinizde bu ortaklığın kesinlikle başarılı, birbirine saygılı, durağan olmaktan çok uzak, oldukça hareketli ve amaçlar doğrultusunda ilerleyen bir beraberlik olduğunu söyleyebiliriz.

Gelelim sitemizin doğumuna… MaiMira kelime anlamı olarak Su ve Işık demek (Bir yandan da Işığın mucizesine gönderme yapar). Bu bizim planlamadığımız “çocuk” isminin tam anlamını Astrolojik olarak ne şekilde ifade edebilirdi dersiniz?

MaiMira Güneş’i Akrep’te (su) yer alan, Yükseleni Kova(Hava) Ay Burcu ise Balık (su Yönetici Neptün vizyoncu, fikirsel ışık) olan bir çocuk!

MaiMira doğum Haritası :

Çocuk diyorum çünkü henüz çok yeni. MaiMira’da çok çeşitli yazılar yazıyoruz. Ama tümünün ana teması köklerimizi ve kimliğimizi aramak ile ilgili. İçsel birçok felsefemizi çiçeklerin, baharatların, bitkilerin, karışımların, esansların, simyanın vs peşinden giderek uyguluyoruz. Büyük emekler vererek yaptığımız araştırmalar tüm bu serüvenin içimizde oldukça derin ekolar yapmasına neden oluyor.

Böylesine zengin içeriği olan bir yapının elbette 9. Evi ön planda olacaktır. Harita’da Güneş, Merkür Ve Mars 9. Evde ve Akrep Burcu’nda bulunuyor. Mars Akrep yöneticisi olduğundan dolayı buradaki varlığı çok etkili. MC kavuşumu nedeniyle belirli bir misyonu var. 9. Ev yönetici Jüpiter ve Şiron’dur. Burada yine bitkiler ve şifacılık karşımıza çıkıyor. Güneş’in burada bulunması bir çeşit Şiron/Güneş kavuşumu gibi işler! Hatırlarsanız Mediha ve benim kompozit haritamızda aynı kavuşum mevcuttu.

Haritadaki sabit niteliğin ve su elementinin yoğunluğu yine Akrep temasını ön plana çıkarmaktadır. Bu yüzden siteyi ilk kez okuyanlar bizi gayet majisyen sanabilirler gülücük. MC noktasında bulunan Toliman sabit yıldızı bilinç seviyelerinde ve okült alanlarda oldukça yenilikçi ve devrimsel açılımlar yapacağını öngörüyor. Akrep’teki Merkür bütün konuların akademik bir merak içerisinde ifade edildiğini gösterdiği gibi bunun ileride bir kitap projesi olarak ortaya çıkacağına işaret ediyor olabilir.

Yükselen Kova ve Kuzey Düğümün yükselene yakınlığı nedeniyle sitemiz görsel olarak da oldukça beğeniliyor. Burada bulunan Kuzey Düğüm yeni sistemler yaratan, girişimci karakteri ifade eder. Kova’daki oluşumlar eksantrik bir görünüş veriyor. Yine vizyon gezegeni Neptün, Şiron ve Ay’a burada rastlıyoruz. Şifa sunan tarafsız bir görünüm amacımızla gayet uyumlu. 9. Ev güneşi ve yükselen Kova, siteyi Astroloji’yle de ilgili yapıyor ki ben bir Astrologum. Aynı şekilde Akrep Merkür burada Mediha’nın araştırmacı ve akademisyen, statiksel mesleğini işaret etmekte.

Kokuları sembolize eden Venüs 11. Evde yani iyi ruh, arkadaşlık ve dilekler evinde, Plüton ile kavuşuyor. Yay Burcu’ndaki bu beraberlik bilinmeyeni ve köklerimizi arayışımızın kokulardan yola çıktığını gösteren “gizemli” bir görünüm! Yine siteyi en çok sevenler simya ve metafizikle ilgili kişiler olacaktır.


Bu tesadüfî çocuk bizim haritalarımızı bile gölgede bırakan çok farklı bir vizyon sunmaktadır. Oldukça özgür ve kendine özgü olduğu için sanki onun üzerinde kontrol sahibi değiliz! O’nun varlığına duyduğumuz sorumluluk bile çok yoğun. Öyle ki bir yazı için 10 gün aralıksız çalıştığımız oluyor. Eğer Seçim Astroloji’sini uygulayarak bir doğum saati belirleseydik en azından yükümlülüğü bu kadar ağır olmayacaktı. Yine de onu bu şekilde sevmeyi öğrendik makara

AstroFaculta ise uzun süreli bir doğum saati arayışından sonra ortaya çıktı. Siteyi tam “Ay dönümümde” açmam ve diğer tüm yerleşimler benim haritamla gayet uyumlu ve eksiksiz amacına yönelik işlemektedir. Bu da Seçim Astrolojisi’nin ne kadar faydalı olabileceğinin kanıtıdır. Büyük şirketlerden çoğu iş anlaşmalarından, para akışına, en verimli yatırım dönemlerinin incelenmesinden, karar zamanlarına kadar her konuda Astroloji’nin bu şekilde desteğini almaktadır. Henüz Türkiye’deki anlayış buna hazır olmasa da ben kendi adıma ileriki zamanlardan oldukça umutluyum.

Sevgiler

Kristin Demirci

astrofaculta.com


Not;İzin alınmıştır yayınlanması için.
06-06-2009 08:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #3
RE: Electional Astroloji
Election pek bildiğim bir alan değildir diyerek başlayayım.Electionı çok içselleştiremiyorum.Sanırım biraz kadercilikten kaynaklanıyor.Yani bir işin kötü veya iyi gideceğini düşünüyorsam.Ha cuma başlamışsın ha salı diye düşünesim var.:D Sanırım birçok insanın horarye olan yaklaşımı tarzı birşey bendeki.Ama tabi şu da var.Olumlu birşeyi en hayırlı zamana getirip hayrını artırma veya olumsuz birşeyin ise şerini azaltma mümkün olabilir.Herşey bir yana heralde onca astrolog işe yaramaz bir alan için yüzyıllar boyunca çalışmız olamazlar dimi dil çýkarma

Biraz election konularına göz attım ve bildiğim birkaç şeyide katarak aeonun babası için iş kurma zamanı için birkaç fikir vermeye çalışacağım.

Aeon :

Bunu sanırım 10. ev konusu olarak ele almak doğru olur.Bilmiyorum satın alma-satma durmu var mı?Bu tarz şeyler için 4. eve bakılır.Genel olarak satın alma-satma merkürün de alanıdır.Onun için retro merkürün geçmesini beklemek aklıca olacaktır(ayrıca diğer kağıt-evrak işlemleri için de).

Ama öcelikle en çok dikkat etmen gereken Ay ın konumu.Yani diğer konumların yerleşimleri muhakkak önemlidir ama bence ilk önce bakman gereken ayın konumu-açıları.

1-Ay kesinlikle boşlukta olmasın.
2-Önünde burcunu değiştirene kadar minimum ölçüde zor açı olsun(özellikle saturn ve mars ile , öncelikli olarak saturn)Özellikle son yapacağı açılar
3-Yeniayı biz genel olarak iyi olarak bakarız ama.Klasikte bu ayın yanık olma durumudur.Mümkünse ayın yanık olduğu bir dönem olmasın.


Birde şu var sanırım electionda natal-election karşılaştırması horary e göre daha yoğun.Yani açıkçası çok bir şey bilmediğim için election için kesin birşey diyemiyorum.Ama şöyle bir tavsiye verebilirim.Güneşin(transit) babanın natalında yakabileceği gezegenler olduğu bir dönem olmasın(özellikle kişisel gezgenler( ay-merkür-venüs vs)Aslında ben bunu ameliyat tarihi ile ilgili bir yazıda okumuştum.Belki ticarete de uygulanabilir diye düşündüm :D

Tabi sen şimdi mars koçta bu enerjiyi kullnmak istiyorsundur falan ama.Tesadüfi asaletler temel asaletlerin gediklerini kapatabilir.Marsın boğaya geçtiği bir dönem var.O süreçte mars-venüs receptionı var.

solar fire kullanıyorsan rectify ile işin oldukça kolaylaşır iki tıktıkla kolaylıkla saatler günler arasında gezinebilirsin.Tam olarak hangi zaman aralıklarını düşünüyorsun-Ne zaman yapabilirsiniz falan bilemediğim için temel tavsiyler üzerinden gidiyorum.

Bu arada en azında ya yükselen(bunu ayarlamak zor) , yükselen yöneticisi sabit bir burçta olsun.Ağırlıklı değişken yada öncü konumlar stabiliteyi sağlamakta sorun yaşayabilir.Eminim ömrü olan bir işe girişmek istiyorsunuzdur.

Mevsimin avantajı yanınızda.İşinizi gündüz saatlerinde yapacaksınız.Şu durumda 11. yada 10. eve gezegen denk düşürmek çok zor olmasa gerek.gözkýrpma
Tabi mümkünse iyicilleri denk getirmeye çalış.Ve mümkünse o aralıkta özellikle merkürün babanın haritasına sert bir açısı olmasın.Daha doğrusu nasıl desem o tarihle babanın haritası arasında maksimum ölçüde uyum olsun.
Merkür günü ve saati girişim için iyi olabilir. bu arada.

Bisürü şey dedim ama tarih demedim.dil çýkarma Artık o da senin ellerinden öper.O değilde zormuş ya tarih ayarlaması yapmak.Bi tarih derim o gün elektrikler kesilir , bilgisayar sistemleri kilitlenir bin tane musibet sizi bulur vicdan azabı çekerim sonra. Yani seni kaderinle başbaşa bırakıyorum aeon.:D Ve size boooolll şans diliyorum.
03-31-2011 09:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Electional Astroloji
jomaja çok teşekkür ediyorum.
koç stelyumunu pluto ve satürn lanetinden kaçacağı günleri düşünmüştüm.
hem yeni başlangıç yapmak , hemde babamın mars ve venüsü aslanda kavuşum .
arada uyum olsun istemiştim.

ancak , yeni gelişmeler işin jupiter boğaya kadar uzayacağını söylüyor.babamla konuştuğumda da kalıcı olmasını tabiki istiyor ama koç enerjisinden çok boğa etkisini gördüm diyebilirim.tabi senin kadar teknik bir dil kullanmıyorum ama adam durağanlık ve para arıyor.gözüm kapalı rsiklere atlama dönemim geçti vs. diyor.

Alıntı:Sanırım biraz kadercilikten kaynaklanıyor.Yani bir işin kötü veya iyi gideceğini düşünüyorsam.Ha cuma başlamışsın ha salı diye düşünesim var

bende senin gibi düşünüyorum aslında.ama elimizdeki bilgiyide kullanalım. belki şie yayarr düşüncesi etken oldu.

sana bir soru daha sorabilimiyim.
-yükseleni ne diyebilirsin (saat 5 ten sonra sicile tescil yapılamıyor .yani yükselenler sınırlı.
-birde satürnü hangi eve getirsek alım satım işi yapan bir ticari işletme için daha iyi sonuçlar doğa.

zamanını ayırdcığın için tekrar teşekkür ederim jomaja ;
03-31-2011 09:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #5
RE: Electional Astroloji
(03-31-2011 09:13 PM)aeon Yazılan:  sana bir soru daha sorabilimiyim.
-yükseleni ne diyebilirsin (saat 5 ten sonra sicile tescil yapılamıyor .yani yükselenler sınırlı.
-birde satürnü hangi eve getirsek alım satım işi yapan bir ticari işletme için daha iyi sonuçlar doğa.

zamanını ayırdcığın için tekrar teşekkür ederim jomaja ;

iki soruya da net cevap veremem.Bu arada cevap yazarken devlet dairesinin çalışma saatlerini düşünerek yazmıştım.:D

tam yükselen diyemem çünkü tek başına yükselenin hangi burç olacağı bir anlam ifade etmez.yükslen terazi olsun derim(atıyorum) yöneticisi kötü bir yerleşime denk gelir ve sonuçta yükslen burç seçmenin anlamı olmaz.Genel olarak bakılması gerekn.Yükslen , yöneticisi, 10.ev ve yöneticisi ay ve bunlar arasındaki ilişki.Daha kesin bir tarih aralığı aklında olsa saat olarak uygun zaman seçmek daha basit olabilir.

alım -satım tek bşaına saturn ile alakalı değil.tabi saturnun mümkünse köşe evlere denk gelmemesi(1 , 4 , 7 , 10) ve 2. eve falanda düşmemesi tercih edilir bir konum olur.

Şimdi yazarken fakettim.Aslan yükslen fena olmayabilir.Saturn 3. eve denk düşer yükslen ile baban arasında bağlantı olur.Tahminen iyicillerde 10 ve 11. eve denk düşebilir.Yalnız sabahın köründe işi yapmanız gerekebilir.:D
03-31-2011 10:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Electional Astroloji
:D çok teşekkür ederim.
04-01-2011 10:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #7
RE: Electional Astroloji
Electional Astroloji ile ilgili yazılar okurken şu dikkatimi çekti.Electional Horarynin daha üst bir alanı olarak kabul ediliyor.

Aslında mantıken düşününce olabilir.Birisinde sana hazır bir tarih veriliyor diğerinde sen tarihi belirlemelisin.Eh daha bir uzmanlık gerektiriyor gibi.Kombinasyon hesabı yapmalısın bi yerde çünkü.
04-19-2011 09:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir