Değerlendir:
  • 54 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #315
Haftaya Astrolojik Bakış: 26 Temmuz Haftası
Kritik öneme sahip bir haftaya giriyoruz. Pazartesi günü Kova burcunda gerçekleşecek dolunay, bir şeylerin görünür ve belirgin hale geleceği zamanlarda olacağımızı gösteriyor. Ankara’ya göre çıkartılmış Dolunay anına yönelik astroloji haritasında 2. ve 8. evlere düşen Ay ve Güneş, ekonomik bağlamda çok önemli bir zamandan geçilmekte olduğunu göstermekte. Haftanın geneli çok önemli olmakla birlikte, Cuma ve Cumartesi günleri özel öneme sahip. Cuma günü Mars’ın da Terazi burcuna geçişiyle birlikte, Koç Noktası (ya da Doğu Noktası) üzerinde Mars-Satürn-Uranüs arasında kavuşum ve karşıtlıklar kesinleşmiş oluyor. Böylelikle öncü burçlardaki T-kareyi oluşturan gezegen sayısı da beşe çıkmış oluyor. Cuma gecesi ve Cumartesi’nin erken saatlerinde Ay da Koç Noktası üzerinde olacak ve beş gezegenden oluşan T-kareyi tetikleyecek. Çok önemli zamanlarda olduğumuz su götürmez bir gerçek.

Pazartesi günü boyunca Ay Kova burcunda hareket ediyor olacak. Saat 04:36’da Kova burcunda gerçekleşecek Dolunay, daha önce atmış olduğumuz adımların sonuçlarını alacağımız bir günde olacağımızın işaretçisi. Dolunayın Uranüs ve Jüpiter ile uyumlu açıda olması, gerek kişisel gelişimle ilgili konularda, gerekse kolektifin gelişimiyle ilgili konularda yeni açılımlar getiriyor. Jüpiter ile aynı dereceden uyumlu açı, eğitim, uluslararası işler, yayıncılık ve politik alanlarda bazı önemli şans ve fırsatlara da açık olacağımızı gösteriyor. Ay-Güneş karşıtlığı, özellikle günün ilk yarısında kadın-erkek ilişkilerinde biraz gerginlik yaratabilir. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Neptün karşıtlığı, önemli kararlarımızda çok dikkatli olmamız gerektiğine işaret etmekte. Yanlış kararlar verebilir ya da tersine kararsızlık yüzünden elimizdeki şansları kaçırabiliriz. Sinir sistemimizin de hassas olacağı bir gündeyiz. Önemli anlaşma, sözleşme ve yazışmalarda dikkatli olmamız, şartları çok iyi gözden geçirmemiz gereken bir gündeyiz.

Salı günü boyunca Ay yine Kova burcunda olacak. Yaratıcı projelere ve yeniliklere, bilimsel ve teknolojik alanlarda yeni gelişmelere çok açık olduğumuz bir gündeyiz. Kişisel gelişim, eğitim, sosyal ilişkiler ve toplumsal projelere yönelmek için elimize geçen fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Henüz etkisini yitirmemiş olan Merkür-Neptün karşıtlığı, akşam saatlerinde Ay’ın da tetiklemeye başlamasıyla birlikte, hayal gücü ve yaratıcılığın had safhaya varacağını, öte yandan, önemli kararlarda mantıktan ziyade duyguların etkisinde kalma sonucunda yanlış kararlar verme eğiliminde olacağımızı gösteriyor. Önemli anlaşma ve sözleşmelerde dikkatli olma gerekliliği devam ediyor. Öte yandan, psişik yönlerimizin ve telepatik yeteneklerimizin kendisini hissettireceği bir günde olacağız. Rüyalarımızdaki önemli mesajları iyi okumalıyız. Duygusal ve sinirsel dalgalanmalar dikkat çekecek. Akşam saatlerinde alkol tüketiminde dikkatli olmalı, mümkünse kaçınmalıyız!

Çarşamba erken saatlerde Kova burcunda hareket edecek olan Ay, saat 10.59’da Balık burcuna geçiş yapacak. Balık burcuyla temsil edilen duyguların öne çıkacağı bugünde, öğle saatleri civarında etkinliğini gösterecek Ay-Merkür karşıtlığı, duygu-mantık çelişkisi içerisinde kalacağımızı, kararlarımızda objektif olmakta zorlanacağımızı gösteriyor. Zira gece yarısı saatlerinde Başak burcuna geçiş yapacak olan Merkür, had safhada mantıklı olmayı, analitik ve akılcı değerlendirmeleri temsil eder ve Klasik Astroloji’de Merkür’ün en çok asalet aldığı burç Başak’tır. Merkür’ün Başak burcunda hareket edeceği bu süreçte akılcı ve sağduyulu kararlar vermemiz daha kolay olacak genel olarak. Ama Ay’ın su elementi burçlardan her geçişinde duygu-mantık çelişkisini yaşayacağız; özellikle de bugün olduğu gibi Başak-Balık ekseninde bu ikili karşı karşıya geldiklerinde bu daha belirgin olacak. Akşam saatlerinde Ay-Plüton üçgeni etkinleşiyor. Duygularımızı güçlü bir şekilde ifade edeceğimiz saatler olacak bunlar.

Perşembe günü boyunca Ay yine Balık burcunda hareket ediyor olacak. Günün ilk kısmında hassasiyetler, duygusal iniş çıkışlar hissedilecek ve kararlarımızda duygularımız etken olacak. Günün ikinci yarısında ise, yakınlaşan Merkür-Plüton üçgeninin etkisiyle daha aklıselim kararlar vermek ve sağduyu ile hareket etmek mümkün olacak. Kendimizi sözel olarak daha iyi ifade edebileceğiz. Geç akşam saatlerinde Ay-Venüs karşıtlığının etkisi devreye girmeye başlıyor. Bu gergin açı, gerek özel ve gerekse sosyal ilişkilerimizde duygusal çıkışlar yapmamıza, eleştirilerin dozunu kaçırmamıza sebep olabilir, dikkat!

Cuma gününün büyük çoğunluğunda Ay Balık burcunda hareket ediyor olacak. Sabah erken saatlerde Ay-Venüs karşıtlığının ilişkilere gergin yansıyan etkilerini hissediyor olacağız. Mars’ın Terazi burcuna geçiş yapması ve Koç Noktası üzerinde bulunan Uranüs ile karşıt, Terazi’nin ilk derecesinde bulunan Satürn ile kavuşumu da ilişkilerde gergin zamanlarda olduğumuzun işaretçisi. Ama bu etki sadece bir gün için geçerli değil, önümüzdeki yakın süreci etkileyecek cinsten. Mars’ın en olumsuz hareket ettiği burç Terazi’dir. Zira Boğa’da da zararlı olmasına rağmen, üçlü yöneticiliğine de sahiptir; Yengeç burcunda düşüşte olmasına rağmen yine üçlü yöneticiliğine de sahiptir. Ama Terazi’de zararlı özelliklerini yumuşatacak asalete sahip değildir. Terazi burcunun uzlaşmacı, diplomatik ve farklı görüş açılarını takdir edebilen, insanlar arasında dengeyi ve barışı sağlayabilen özellikleri, Mars’ın buradaki yerleşimi ile yanlış bir şekilde ortaya konacaktır. Bu yerleşim, orta yolu bulmakta zorlanmamıza, bu yüzden de kendimizi dengesizce ortaya koymamıza sebep olabilir. Bu yerleşim, ikili ilişkilerden, ortaklıklardan yana sorunlar çıkacağının işaretçisidir. Olmadık çıkışlarımız, gereksiz yere suçlu duruma düşmemize sebep olabilir. Merkür-Plüton üçgeninin etkinliği sayesinde, irademizi ortaya koyabilir, gereksiz çıkışlar yapmak yerine, kendimizi bilinçli bir şekilde frenleyebiliriz. Gökyüzündeki gergin T-kare, aksini yapmamız durumunda, ilişkilerimizde keskin bir viraja son sürat girmemize sebep olabilir! Gün boyunca boşlukta kalacak olan Ay, saat 23.41’de Koç burcuna geçiş yapıyor ve Koç Noktası’nın (Doğu Noktası) üzerinden T-kareyi aktif ederek, gerginliği had safhaya vardırıyor. Tehlikeli, riskli ve provokatif etkilerin had safhaya vardığı bir günün en kritik zamanları, akşam bu vakitler olacak.

Cumartesi günü boyunca Koç burcunda hareket edecek olan Ay, çok hareketli ve bir o kadar da keskin bir günde olacağımıza işaret etmekte. Sabah erken saatlerde Ay, Jüpiter-Plüton arasındaki kare açıyı tetikleyecek. Bu açı, kendine aşırı güvene ve abartılara meyilli olmakla ilişkilendirilir. Fanatik ve aşırı uçlarda etkinlikler, yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Bu haftanın Cuma ve Cumartesi günleri, gerek siyasi platformda, gerekse doğal olaylarda hareketlenmelere sebep olacak türde yüksek enerjiyi bünyesinde barındırmakta. Böyle gergin dönemlerde, gerçek kapasite ve gücümüzü de fark edeceğimiz, bizi zorlayan ama bir o denli sıçrama yapmamıza imkan veren durumlarla karşılaşabiliriz. Unutmayalım, İRADEMİZ GEZEGENSEL ETKİLERİN ÜZERİNDEDİR. Bu gergin dönemde etrafımızda olan bitenle nasıl başa çıkacağımız, bize bağlıdır. Bugün, Klasik Astroloji’de “Malefik” yani kötücüller olarak nitelendirilen Mars ve Satürn, Terazi burcunun ilk derecesinde (0 derece 49 dakika Terazide) birleşecekler. Bu derecenin Sabian sembollerinde karşılığında “Bir hamlede mükemmelleşen bir kelebek” ifadesi kullanılmış. Bu kavuşum çok zorlu etkileri içermekle birlikte, bu zorluklara vereceğimiz iradeli ve kontrollü tepkiler sayesinde, hızlı gelişme yakalayabiliriz. Klasik Astrologlarca Mars-Satürn kavuşumları dikkatle gözlenmiş ve özellikle dünya astrolojisinde öngörüsel olarak sıklıkla kullanılmışlardır. Bu birleşmeler, savaşlarla, doğal felaketlerle ve ölümlerle ilişkilendirilmiştir. Terazi burcu ilişkilerle, huzur ve dengeyle, adalet ve eşitlikle, tarafsızlık ve objektiflikle, estetik ve güzellikle ilişkilidir. Satürn-Mars ikilisi bu burçta bulunduğuna göre, bu burcun yönettiği temalara zarar verecekler demektir, özellikle de Jüpiter-Uranüs ikilisiyle karşıt ve Plüton ile kare durumunda olduklarında, bunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer bilinçli olmazsak, gerek kişisel, gerekse toplumsal ilişkilerimizde karşılıklı anlayış ve denge ortadan kalkmaya, ılımlılık yerini sertliklere ve baskıya bırakmaya, eşitlik ve adaletin sağlanmasında sorunlar ortaya çıkmaya, sonuç olarak da alıştığımız barış ve huzur ortamının korunmasında zorluklar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Bu genel etkinin yanında, günlük olarak değerlendirdiğimizde, Ay-Güneş arasındaki olumlu açı ve Güneş’in güçlü olduğu Aslan burcunda bulunması, irademizi ve karar verebilme gücümüzü arttırmakta, zorlukların üstesinden gelmemize imkan sağlamaktadır. Keza Merkür’ün akılcı ve sağduyulu Başak burcunda bulunması da benzer şeyleri işaret etmektedir.

Pazar günü boyunca Ay yine Koç burcunda hareket ediyor olacak. Cumartesi günü için bahsettiğimiz etkiler, Pazar günü için de geçerliliğini koruyor. Son derece aktif, dinamik, hareketli, mücadeleli, irademizin testten geçeceği günlerdeyiz. İrade, dayanışma ve güç birliği sayesinde, karşılaşmamız muhtemel endişe yaratıcı ve gergin durumların üstesinden gelebiliriz…


Mars-Satürn kavuşumu ve ülkemiz, diğer ülkeler, kişisel ilişkilerimiz üzerindeki etkilerini anlatan köşe yazımı yakın zaman içerisinde yayınlayacağım.

Haftanın burçlara göre değerlendirmeleri için tıklayınız…

Alıntı:http://www.uzmantv.com/konu/26-temmuz1-a...-yorumlari





Öner DÖŞER
25 Temmuz 2010 Pazar
Ayvalık

07-26-2010 01:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
luckystar için.. - astrosohbet - 05-27-2009, 10:33 PM
Cvp: luckystar için.. - luckystar13 - 05-27-2009, 11:43 PM
Cvp: luckystar için.. - astrosohbet - 05-28-2009, 12:03 AM
Mars Boğa Burcunda - astrosohbet - 06-03-2009, 12:26 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Derin - 06-03-2009, 11:04 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Aquar - 06-13-2009, 11:28 PM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - melis_bk - 06-14-2009, 04:28 AM
Sonbaharda Baskılı Değişim - Luli - 07-26-2009, 02:25 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 08-16-2009, 02:32 PM
Mars & Plüto zıtlaşması - astrosohbet - 08-25-2009, 10:22 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 09-20-2009, 01:42 AM
Savaş Gezegenine Dikkat ! - Luli - 10-12-2009, 10:04 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 11-15-2009, 03:01 AM
14 - 20 Aralık 2009 Haftası - Luli - 12-13-2009, 04:22 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-03-2010, 02:28 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-04-2010, 03:20 AM
Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - Luli - 01-10-2010, 04:57 PM
Cvp: Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - ginka - 01-10-2010, 05:14 PM
Jüpiter Balık'ta - Luli - 01-31-2010, 11:15 PM
Şubat ayında seni neler bekliyor? - Luli - 02-12-2010, 08:09 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 02-14-2010, 05:19 PM
*Ben* Demeyi Ertelemeyin - Luli - 04-12-2010, 09:14 PM
Koç’ta yeniay neler getiriyor? - Luli - 04-18-2010, 02:09 PM
Cvp: Koç’ta yeniay neler getiriyor? - ginka - 04-18-2010, 02:36 PM
Haziran 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 06-01-2010, 04:38 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 12:48 AM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 01:41 AM
Son On Yılınıza Bir Bakın - Luli - 06-19-2010, 10:08 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - Luli - 06-21-2010, 04:40 PM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - melis_bk - 06-22-2010, 03:08 AM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - Félicé - 06-22-2010, 03:26 PM
Temmuz ayında sizi neler bekliyor? - Luli - 07-01-2010, 08:56 PM
İlişkilerimiz Test Edilecek - Luli - 07-24-2010, 08:51 PM
Haftaya Astrolojik Bakış: 26 Temmuz Haftası - Luli - 07-26-2010 01:52 PM
YÜKSELEN GERİLİM - Nâr - 07-27-2010, 01:05 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 07-30-2010, 01:55 PM
Yılın En Gergin Haftası - Luli - 08-08-2010, 02:42 AM
RE: Yılın En Gergin Haftası - Félicé - 08-08-2010, 01:49 PM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:30 AM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:33 AM
Eylül 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 09-03-2010, 01:04 AM
ERTELEMEYİN - Nâr - 09-06-2010, 11:32 AM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Sonbaharda Aşk Ve Ötesi - Luli - 09-12-2010, 02:34 PM
Pluto Yavaş Yavaş İlerliyor - Luli - 09-15-2010, 02:04 PM
Aşk Gezegeni Neler Söylüyor? (1) - Luli - 09-18-2010, 02:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-05-2010, 03:43 PM
Haftaya Astrolojik Bakış-18 Ekim Haftası - Derin - 10-17-2010, 08:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-23-2010, 01:06 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Ekim Haftası - Derin - 10-24-2010, 08:24 PM
Kasım 2010 Boğalar ve Yükselen Boğalar - Derin - 10-27-2010, 12:52 AM
Kasım 2010 İkizler ve Yükselen İkizler - Derin - 10-27-2010, 12:53 AM
Mars Yay Burcunda - Derin - 10-27-2010, 11:10 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 12:21 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 02:04 PM
Kasım 2010 Oğlak ve Yükselen Oğlak - Derin - 10-30-2010, 02:44 PM
Kasım 2010 Kova ve Yükselen Kova - Derin - 10-30-2010, 02:45 PM
Kasım 2010 Balık ve Yükselen Balık - Derin - 10-30-2010, 02:46 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 1 Kasım Haftası - Derin - 10-31-2010, 11:33 PM
Kasım 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-01-2010, 05:28 PM
Kasım Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 11-01-2010, 08:03 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 8 Kasım Haftası - Derin - 11-07-2010, 10:33 PM
Aralık 2010 Son İki Yılın Kapanışı - Derin - 11-22-2010, 03:42 PM
22 Kasım Haftası - Derin - 11-22-2010, 03:45 PM
Ararlık 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-30-2010, 08:28 PM
Aralık 2010 Gezegen Seyri - Derin - 11-30-2010, 08:30 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-07-2010, 02:25 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-08-2010, 07:40 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-10-2010, 02:18 PM
Denge - Derin - 12-13-2010, 02:25 PM
Bu Hafta ve 2011 - Derin - 12-26-2010, 09:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 01:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 02-28-2011, 03:14 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 06:16 PM
Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Zembul - 01-10-2010, 12:58 AM
Cvp: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Félicé - 01-13-2010, 01:09 AM
RE: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Nâr - 01-13-2010, 03:18 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,241 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,554 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Derin 288 341,222 04-02-2012 10:04 AM
Son Mesaj: gullusutcu
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 26,815 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 5 Misafir