Değerlendir:
  • 54 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
Nâr Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 341
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #246
RE: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri
15 Ocak Tutulma
15 Ocak Cuma sabahı saat 9’u 10 geçe (İstanbul saatiyle) Oğlak Burcu’nda bir Güneş Tutulması olacak. Daha önce aynı derecede 19 yıl önce bir tutulma olmuştu. 1991 yılında yaşadıklarınızla bu yıl önünüzde olan dinamizmi karşılaştırabilirsiniz. Gerçi bu yılın dinamizmi daha zorlayıcı olacağa benziyor. Ancak gene de yapacağınız kıyaslama size hayatınızdaki genel huzursuzukla ilgili bir bilgi verebilir.
Gökyüzünde huzursuzluk var. Acımasız olmaya yatkınlık var, verilen kararlarda objektiflik eksikliği olabilir. Otorite sahibi kişilerin denge ve eşitliği gözetmeye yatkın olmadığını da ekleyebilirim. Bu nedenle sanırım yılın başındaki bu tutulma iş hayatında çalışanları, büyük holding ve kurumsallaşmış şirketlerde yapılan değişiklikleri daha da stresli ve huzursuz hale getirecektir.

Kişisel boyutta baktığımızda, kendi bütünlüğümüzü sağlamakta zorlanabiliriz ve kendi seçimlerimizin sorumluluğunu üstlenmek istemeyebiliriz. Hatta bu konuda büyük bir direnç gösterip, dışsal kuralları ve gereklilikleri büyük bir acımasızlıkla kendimize dayatabiliriz. Böylece gerçekte almak istediğimiz kararları değil de; almak zorunda olduğumuzu düşündüğümüz kararları seçeriz. Kabullenme ve oluruna bırakma gücümüze kolayca ulaşamayabiliriz. Statü ve gelecek endişesini fazla abartılı bir şekilde yaşayabiliriz. Diğer yandan uzun süredir uğraştığımız bir çalışmanın neticesini de alabiliriz. Ancak bunun için geçmişte gerçekten üzerimize düşeni yapıp yapmadığımız kıyasıya bir değerlendirmeye tabi olacaktır. Yani başarı kolay gelmeyecek. Eğer şu andaki sonuçtan memnun değilseniz, o zaman bu yılı her gün kendiniz olmaya yönelik küçük adımlarla yavaş yavaş değiştirmeye büyük özen göstermenizi tavsiye ederim. Eğer boş verip bırakırsanız, hedeflerinizden iyice uzaklaşabilirsiniz. Şimdi kendinize ve gelecekteki hedeflerinize büyük bir dikkat ve gerçekçilikle yaklaşma zamanı. Bu konuda kendinizi ve içsel ihtiyaçlarınızı ciddiye almanız gerekiyor. Sadece statü ve dışsal hedefler nedeniyle ulaşacağınız başarıya odaklanmak memnun olmanızı sağlamayacaktır. Hatta böylesi bir odaklanma, sizi sevgiden uzak ve çok yalnız da bırakabilir.

Bu tutulma karamsarlığı arttıran bir tablo oluştuyor. Ancak bu durumun bir de iyi yanı var. O da gerçekçi olmamızı sağlaması. Gökyüzü değişimin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözlerimizin önüne seriyor. Gerisi sizin kendi hayatınızı, kendi önceliklerinize ne kadar odaklanarak yaşadığınıza bağlı olarak şekillenecek. O yüzden bu Güneş Tutulması yakınlarında alacağınız kararlara ekstra dikkat etmenizi öneririm. Ne fazla karamsar ve ne de fazla hırslı olmadan biraz yalnız kalıp ve kendi sesinizi dinleyip, küçük adımlar atmaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Acele etmeyin...statünüz ve gelecekle ilgili tüm hedefleriniz önümüzdeki bir yıl içinde önemli değişimlerle tekrardan şekillenebilir. Şimdiye kadar öncelikleriniz sadece dış dünyaya göre şekillendiyse belki şimdi gerçeklere, yani “kendinize” ve bütünlüğe uyanma vakti gelmiştir. O yüzden dış dünyadaki değişim, tümden kendi iç dünyasından uzaklaşmış kişiler için ilk anda üzücü ve yıkıcı olabilir. Gerçekler bazen haksızlık dedirtecek derecede acımasız olabilir. Siz kendinize dönebilesiniz diye, bazen dışsal yapılar tamamen değişir. Taahhüt zamanı ve bu taahhüdü neye niçin verdiğinize dikkat edin.

İlişkilerdeki dengeyi sağlamak da oldukça zor bu dönemde. Esnek olup kendi tepkilerinizi gözden geçirecek zamana ihtiyacınız olabilir. Böylece önünüzdeki alternatifleri gerçekleştirmek için, pratik adımlar atabilme şansınızı yükseltebilirsiniz. Bu hafta açıklanan pek çok karar sonradan tekrardan gözden geçirilecek, o yüzden acele etmeyin.

Meltem Erdağ Ersoy 10 Ocak 2009
15 Ocak Tutulma II

Güneş tutulması sırasında Oğlak Burcunda bir yığılma var; yani bu tutulma bir şekilde kendi hayatınızın otoritesi olma ve büyüme mücadelesini gündeme getirecek. Üstelik verdiğiniz kararlarda yalnızsınız. Eski çabaların ve gösterilen emeklerin karşılığının alınması konusu çok önemli bir hale gelecek. Tepkisel olmayı kolaylaştıran fırsatlar, değişimi de tetikleyecek. Özgürleşme ve farklılaşma ihtiyacını gerçekleştirebileceğiniz fırsatları bulabileceksiniz. Önemli olan bu fırsatın içinde sadece kendinizi temsil eden gerçekçi kararlar alabilmeniz. Aksi halde akıntıya uyup, kolayca deneyimin kıyısında kalmaya çalışarak, boş verebilirsiniz de.

Tutulma esnasında, Merkür de Oğlak Burcu’nda geri hareketindeyken durağanlaşıp ileri hareketine geçecek. Yani tutulmanın içinde yoğun bir Merkür enerjisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu da iletişime ve anlaşmalara ekstra dikkat etmemiz gerektiği anlamına geliyor. Tutulma öncesi sabırsızlığın iyice arttığını söyleyebilirim. Yeni başlangıçlara duyulan ihtiyaç belki bir gereklilik halini alabilir. Yada en azından bu hissi verebilir. Stratejik olup biraz geriye çekilmekte ve kendi sesinizi duymaya çalışmakta büyük fayda var, çünkü dışsal olaylar oldukça zorlayıcı, baskıcı ve kafa karıştırıcı olabilir. Pek çok eski mevzu şimdi acele çözüm beklermişcesine önünüze yığılabilir. Çözüm için öncelik sıralaması yapmanız gerekebilir. Ayrıca bu durum içinde bulunduğunuz koşullarda sahip olmanız gereken yada beklenen bilgilere henüz sahip olamadığınızı ve gerçekçi planlar yapabilmek için objektifliğe olduğu kadar, zamana da ihtiyacınız olduğuna işaret ediyor. O yüzden her nekadar aceleyle çözüm arasanız da, bu tutulma zamanı, biraz beklemeye ve geriye çekilip hem kendinize hem de içinde bulunduğunuz dışsal koşullara dışarıdan bakmaya ihtiyacınız olabilir. Sağduyunuzla önemli ayarlamalar yapabilirsiniz. Kendi iç sesinize Merkür geri giderken (16 Ocak’a kadar) daha kolay ulaşabilirsiniz.

Merkür, tutulma günü ilerleyen saatlerde, ileri hareketine geçecek ve 3 gün aynı derecede kalacak. Bu üç gün (16-18 Ocak), Aralık ayının başlarından itibaren sonuçlandırmak istediğiniz kontratları ve yeni girişimleri sonuçlandırabilir ve beklediğiniz haberleri alabilirsiniz.

Satürn, 13 Ocak’da geri gitmeye başladığı için şimdiki öncelikleriniz Aralık ayında olduğundan daha farklı olabilir; farkındalığınız ve gerçekler şimdi daha başka adımlar atmanızı gündeme getirebilir. Bunlara dikkat etmeniz, kendi bütünlüğünüz (başarı) için gerekli olabilir. Satürn, Mayıs ayının sonuna kadar geri gidecek. Bu önemli dönemde ilişkilerinizi ve taahhütlerinizi yeniden değerlendireceksiniz. İlişki kuruş biçiminiz, bu ilişkilerde kendinizi ortaya koyma yaklaşımınız ve uzlaşma arayışınızdaki kriterler yeniden şekillenecek. Daha önce nasıl bir yaklaşım içindeyseniz bunların gerçekleşen sonuçlarıyla karşılaştırma yapıp, şimdiki adımlarınızı buna göre değiştirebilirsiniz. Böylece Satürn size kendinize uygun bir dış dünya kurabilmeniz için Mayıs ayının sonuna kadar bir ‘yeniden yapma’ koşulları sağlamış oluyor. Satürn Nisan ayına kadar Terazi Burcu’nda geri gidiyor, sürecin son iki ayı ise (Nisan-Mayıs) Başak Burcu’nda geçecek. Bu açıdan son iki ayın koşulları başlangıca göre daha farklı olacak. Satürn Başak’da geri giderken, son iki buçuk yılda yarım kalan işlerinizi ve hedeflerinizi tamamlamanız için önemli bir zamana sahip olacaksınız. Bunu bir fırsat gibi veya bir gereklilik gibi görebilirsiniz. Ancak dışsal koşullar size son iki yılın sonuçlarını taşıyabilir. Bu açıdan farkındalığınızı arttırdığınız oranda gerçekliğin içinde kalıcı bir yapı kurabilecek yeni seçimler yapabilirsiniz. Bu açıdan özellikle geçtiğimiz Ekim ayının çözüm bekleyen olayları tekrardan karşınıza çıkabilir. Yani eğer Ekim ayının dinamikleri sizin farkındalığınızı değiştirdiyse bununla ilgili yeni adımları Nisan ve Mayıs aylarında atmanız Haziran ve Temmuz aylarında sizi rahatlatabilir. Eğer gene de güç savaşına veya aynı kalma mücadelesine devam edip, değişim yapmazsanız, o zaman Ağustos ayında oldukça ızdıraplı değişimlerin içinde fazla söz hakkınız olmadan sürüklenebilirsiniz.

Haziran ayının ilk haftasına kadar sağduyunuza kulak vermeniz ve hemen burnunuzun ucunda sizi bekleyen fırsatlara dikkat etmeniz, gelecekde spekülatif riskler içinde olmanızı önleyebilir.
Önümüzdeki 9 ayın dinamikleri çok hızlı bir şekilde değişiklik gösterdiği için vakit ayırdıkça bu konularda yazmaya devam edeceğim. Taktir edersiniz ki bende bu yoğun değişimlerden payıma düşeni yaşayacağım için ne kadar vakit bulup siteye vakit ayırabileceğimi bilmiyorum. Çünkü her şey bir biri ardına çok hızlı bir şekilde değişiklik gösteriyor ve yoğunlaşıyor. Tutulmalar da bu süreci daha hızlı ve gergin hale getirebiliyor.

şimdi Satürn, Terazi Burcunda geri gitmeye başlayacağı için ve tutulma Oğlak Burcunda olduğu için, belki ilişkiler üzerine ciddi şekilde kafa yormak zamanı olabilir. Bu konuda kitaplar ukumak, danışmanlık almak veya ilişkinizde kendi sorumluluğunuzu üstlenmek zamanı diyebilirim. Sınırlarınızı, taahhütlerinizi ve önceliklerinizi yeniden gözden geçirmek ve eşit ilişkiler kurabilmek için büyümek zamanı diyerek bu yazıyı bitirmek istiyorum.
Sevgiler hepinize,

Meltem Erdag Ersoy 13 Ocak 2010

Yüzde ısrar etme,doksan da olur.İnsan dediğinde
noksan da olur.Sakın büyüklenme,elde neler var,Bir ben varım deme,yoksanda olur!...

HZ Mevlana!!!

http://a1108.hizliresim.com/11/8/16/17364.gif
01-13-2010 03:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
luckystar için.. - astrosohbet - 05-27-2009, 10:33 PM
Cvp: luckystar için.. - luckystar13 - 05-27-2009, 11:43 PM
Cvp: luckystar için.. - astrosohbet - 05-28-2009, 12:03 AM
Mars Boğa Burcunda - astrosohbet - 06-03-2009, 12:26 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Derin - 06-03-2009, 11:04 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Aquar - 06-13-2009, 11:28 PM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - melis_bk - 06-14-2009, 04:28 AM
Sonbaharda Baskılı Değişim - Luli - 07-26-2009, 02:25 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 08-16-2009, 02:32 PM
Mars & Plüto zıtlaşması - astrosohbet - 08-25-2009, 10:22 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 09-20-2009, 01:42 AM
Savaş Gezegenine Dikkat ! - Luli - 10-12-2009, 10:04 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 11-15-2009, 03:01 AM
14 - 20 Aralık 2009 Haftası - Luli - 12-13-2009, 04:22 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-03-2010, 02:28 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-04-2010, 03:20 AM
Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - Luli - 01-10-2010, 04:57 PM
Cvp: Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - ginka - 01-10-2010, 05:14 PM
Jüpiter Balık'ta - Luli - 01-31-2010, 11:15 PM
Şubat ayında seni neler bekliyor? - Luli - 02-12-2010, 08:09 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 02-14-2010, 05:19 PM
*Ben* Demeyi Ertelemeyin - Luli - 04-12-2010, 09:14 PM
Koç’ta yeniay neler getiriyor? - Luli - 04-18-2010, 02:09 PM
Cvp: Koç’ta yeniay neler getiriyor? - ginka - 04-18-2010, 02:36 PM
Haziran 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 06-01-2010, 04:38 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 12:48 AM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 01:41 AM
Son On Yılınıza Bir Bakın - Luli - 06-19-2010, 10:08 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - Luli - 06-21-2010, 04:40 PM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - melis_bk - 06-22-2010, 03:08 AM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - Félicé - 06-22-2010, 03:26 PM
Temmuz ayında sizi neler bekliyor? - Luli - 07-01-2010, 08:56 PM
İlişkilerimiz Test Edilecek - Luli - 07-24-2010, 08:51 PM
YÜKSELEN GERİLİM - Nâr - 07-27-2010, 01:05 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 07-30-2010, 01:55 PM
Yılın En Gergin Haftası - Luli - 08-08-2010, 02:42 AM
RE: Yılın En Gergin Haftası - Félicé - 08-08-2010, 01:49 PM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:30 AM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:33 AM
Eylül 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 09-03-2010, 01:04 AM
ERTELEMEYİN - Nâr - 09-06-2010, 11:32 AM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Sonbaharda Aşk Ve Ötesi - Luli - 09-12-2010, 02:34 PM
Pluto Yavaş Yavaş İlerliyor - Luli - 09-15-2010, 02:04 PM
Aşk Gezegeni Neler Söylüyor? (1) - Luli - 09-18-2010, 02:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-05-2010, 03:43 PM
Haftaya Astrolojik Bakış-18 Ekim Haftası - Derin - 10-17-2010, 08:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-23-2010, 01:06 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Ekim Haftası - Derin - 10-24-2010, 08:24 PM
Kasım 2010 Boğalar ve Yükselen Boğalar - Derin - 10-27-2010, 12:52 AM
Kasım 2010 İkizler ve Yükselen İkizler - Derin - 10-27-2010, 12:53 AM
Mars Yay Burcunda - Derin - 10-27-2010, 11:10 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 12:21 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 02:04 PM
Kasım 2010 Oğlak ve Yükselen Oğlak - Derin - 10-30-2010, 02:44 PM
Kasım 2010 Kova ve Yükselen Kova - Derin - 10-30-2010, 02:45 PM
Kasım 2010 Balık ve Yükselen Balık - Derin - 10-30-2010, 02:46 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 1 Kasım Haftası - Derin - 10-31-2010, 11:33 PM
Kasım 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-01-2010, 05:28 PM
Kasım Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 11-01-2010, 08:03 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 8 Kasım Haftası - Derin - 11-07-2010, 10:33 PM
Aralık 2010 Son İki Yılın Kapanışı - Derin - 11-22-2010, 03:42 PM
22 Kasım Haftası - Derin - 11-22-2010, 03:45 PM
Ararlık 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-30-2010, 08:28 PM
Aralık 2010 Gezegen Seyri - Derin - 11-30-2010, 08:30 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-07-2010, 02:25 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-08-2010, 07:40 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-10-2010, 02:18 PM
Denge - Derin - 12-13-2010, 02:25 PM
Bu Hafta ve 2011 - Derin - 12-26-2010, 09:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 01:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 02-28-2011, 03:14 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 06:16 PM
Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Zembul - 01-10-2010, 12:58 AM
Cvp: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Félicé - 01-13-2010, 01:09 AM
RE: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Nâr - 01-13-2010 03:18 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,241 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,554 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Derin 288 341,222 04-02-2012 10:04 AM
Son Mesaj: gullusutcu
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 26,815 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 5 Misafir