Değerlendir:
  • 54 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #194
Cvp: 2009 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Simurg Yazılan:Aralık 2009 Gezegen Hareketleri 01.Aralık.2009 / 07:10:34

2 Aralık saat 9.30’da 10 derece İkizler burcunda Dolunay meydana geliyor. Değişken ruh halimiz tutarsız olmamıza neden olabilir. Bu nedenle, yeni kararlar almak yerine devam eden işlerimize yoğunlaşmamız ve kendimizi ifade etmek için uygun şartların oluştuğunu görmemiz gerekir. 16 Aralık saat 14.02’de 24 derece Yay burcunda Yeniay doğuyor. Yeni işlere girişirken maceracı ve özgür ruhumuz devreye giriyor. Başlatmak isteyeceğimiz konuların bilgiye dayalı ve ufkumuzu genişletecek yönü önem kazanıyor

1 Aralık’ta Merkür, Uranüs’le yaptığı kare açıdan uzaklaşırken Neptün’le altmışlık açıyla irtibat kuruyor. İsyankar ve kırıcı konuşmalar hoşgörü ve iyimserliğin etkisiyle hafifliyor. Ani kararlar ve beklenmedik değişimlerden sonra ideallerimize odaklanabilecek ve sezgilerimizi de kullanarak yaratıcı projelerle ortaya çıkabileceğiz.

Kalıplardan kurtulmayı, yeniliklere açılmayı, farklı olana yönelmeyi, isyanları, hızı, sürprizleri ve beklenmedik değişimleri temsil eden Uranüs, 1 Aralık’ta düz hareketine dönerek güçsüzlükten ve pasiflikten kurtuluyor.

2 Aralık’ta Venüs Yay burcuna geçiyor. Bu dönem ilişkiler romantizm içermese de sıcak ve heyecanlı olacak, ilk görüşte yaşanacak aşklar dikkat çekecektir. Duygularımızı açıkça göstermekten çekinmeyecek ve kendimizi geliştireceğimiz, yeni bilgiler edinebileceğimiz hareketli sosyal alanları seçme ihtiyacında olacağız.

2 Aralık saat 9.30’da 10 derece İkizler burcunda Dolunay meydana geliyor. Değişken ruh halimiz tutarsız olmamıza neden olabilir. Bu nedenle, yeni kararlar almak yerine devam eden işlerimize yoğunlaşmamız ve kendimizi ifade etmek için uygun şartların oluştuğunu görmemiz gerekir.

4 Aralık’ta meydana gelecek olan Venüs -Satürn altmışlık açısı, sosyal alanda ve ikili ilişkilerde ölçülü olmayı ve sorumluluk almayı gerektiriyor. Ayrıca; sadakat, güven arayışı, dürüstlük ve ağırbaşlılık ön plana çıkıyor.

5 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçmesiyle daha gerçekçi ve daha kararlı olabilecek, başarıya ulaşmak için sorumluluk almaktan ve çalışmaktan kaçınmayacağız. Zaman zaman dar görüşlü ve kuruntulu olabiliriz ama yine de projelerimize dikkatle odaklanabilir, hedeflerimize kolayca ulaşabiliriz.

7 Aralık günü Merkür Plüton’la kavuşum yapıyor. Daha derin düşünmeye başlıyoruz ve gizli kalmış fikirler etkili bir şekilde ortaya çıkıyor. İfadelerimizdeki sertliği kontrol edebilirsek, zekamızla dikkatleri çekme şansını bulabiliriz. Ayrıca, düşüncelerimizde köklü değişimlere yol açacak olaylar yeni oluşumları gündeme getirebilir.

8 Aralık’ta Merkür- Satürn karesi endişe ve şüpheye sebebiyet vererek bizi esnek düşünmekten alıkoyuyor. Yeniliklere çok açık olamayacağımız gibi, kendimizi ifade etmekte zorlanabilir ve baskı altında yanlış kararlar verebiliriz.

11 Aralık’ta Güneş- Mars üçgen açısı enerjimizi ve rekabet isteğimizi arttırıyor. Kararlı ve kendimizden emin olarak girişimlerimizi başlatabilir, kişiliğimizin olumlu yönlerini ortaya koyarak güç kazanabiliriz.

14-15-16 Aralık günleri Güneş, Jüpiter ve Neptün’le altmışlık, Uranüs’le kare açı yapıyor. Hayaller tetikleniyor, beklentiler artıyor ve heyecanımız bizi zorluyor. Fırsatlara açık olacağımız gibi, ani gelişen olaylar tansiyonun yükselmesine de neden olabilir. Bu yüksek enerjiyi yaratıcılığımızı ortaya çıkarmak ve yüksek ideallerimizi gerçekleştirmek için kullanabiliriz.

16 Aralık saat 14.02’de 24 derece Yay burcunda Yeniay doğuyor. Yeni işlere girişirken maceracı ve özgür ruhumuz devreye giriyor. Başlatmak isteyeceğimiz konuların bilgiye dayalı ve ufkumuzu genişletecek yönü önem kazanıyor.

17 Aralık’ta oluşacak Venüs-Mars üçgeni, sıcak ilişkiler kurmak için girişimde bulunma cesareti vererek yeni birlikteliklerin aşkla başlamasını sağlayacaktır. Sosyal alandaki hareketliliği verimli bir şekilde kullanmaya çalışmakta ve sanatsal konulara yönelmekte fayda var.

19-20 Aralık’ta Venüs-Uranüs karesi meydana geliyor. İkili ilişkiler ve sosyal alan bu defa sert etkiler altında. Aşırı heyecan ve özgürlük arzusu gerginlikleri ve ani kopuşları getirebilir.

Hemen arkasından, 21 Aralık’ta Venüs bu defa, 20-24 Aralık tarihleri arasında kavuşacak olan Jüpiter-Neptün’e altmışlık açı yapıyor. Fırtına çabuk diniyor, sakinleşiyoruz. Hoşgörü, iyi niyet ve fedakarlık kendini gösteriyor. Sezgiler devreye giriyor, ilham geliyor ve yaratıcılığımızı olumlu bir şekilde kullanabiliyoruz. Manevi ve mistik konular önem kazanıyor, farkındalığımız gelişiyor.

Ancak, 20 Aralık’ta Mars’ın geri hareketine başlayacağını unutmamalıyız. Mücadele isteğimiz azalabilir, girişimlerimizi heyecanla başlatamayabiliriz. Risk almaktan çekineceğimiz ve harekete geçmekte zorlanacağımız bu dönem, yeni girişimler yerine ertelediğimiz işleri bitirmeye çalışabiliriz.

21 Aralık’ta Güneş, Oğlak burcuna geçiyor. Güvende olma isteği kontrollü ve hesaplı olmamızı sağlayacak, gelenekler ve kurallar ön planda olacaktır. Kararlılığımız, hırsımız, disiplinimiz ve çalışkanlığımız bizi hedeflerimize daha kolay yaklaştıracaktır.

25 Aralık akşam saatlerinde Venüs’ün Oğlak burcuna geçmesiyle duygularımızı kontrol etmek kolaylaşıyor. İlişkilerde sadakat, güven duygusu, ciddiyet ve kalıcılık önem kazanıyor ve daha seçici oluyoruz.

Senenin son haftası egomuz çok belirgin oluyor, sosyal ve ikili ilişkiler oldukça hareket kazanıyor.

24 Aralık’ta Güneş, 28 Aralık’ta Venüs Plüton’la kavuşum yapıyor. Risk almak kolaylaşıyor. Gücümüz ve hırsımız sayesinde yapmak istediğimiz işlerin altından kalkabilir, enerjimizi doğru kullanabilirsek yeni oluşumlar için önemli fırsatlar bulabiliriz. Etkileyici olaylar ve tutkulu ilişkiler radikal değişimleri getirebilir.

26 Aralık günü Güneş, 29 Aralık’ta Venüs Satürn’le kare açı ile irtibat kuruyor. Engellerle karşılaşmak kısıtlandığımızı düşündürebilir ve sorumluluklarımız ağır gelebilir. Endişeli, çekingen ve güvensiz hissedebilir, ilişkilere mesafe koyma ihtiyacında olabiliriz. Esnek olmaya çalışırsak bu baskıların altından daha kolay kalkabiliriz.

26 Aralık’ta Merkür geri hareketine başlıyor. Özellikle iletişim konularında hata yapmaya açık olacağımız bir döneme giriyoruz, bu nedenle dikkatli olmalıyız. Yaptığımız işleri kontrol etmek yanlışlıkları aza indirecektir. Ayrıca, eğitim konuları da bizi uğraştırabilir. Daha yavaş ve sindirerek öğreneceğimiz bu zaman içinde tekrarlar fayda getirecektir. Bu arada Mars da geri giderken, daha içimize yönelebilir, unuttuğumuz veya geçmişte kalmış konuları çözümlemek için bir imkan bulabiliriz.

31 Aralık saat 21.12’de 10 derece Yengeç burcunda Dolunay ‘la birlikte Ay Tutulması meydana geliyor. Venüs’ün Güneş’e yaklaştığı ve Satürn’ün de sert bir bakış açısında olduğu bu Dolunay dönemi ilişkilerdeki kısıtlanmışlık ve baskı hissini daha çok arttırarak sezgilerimizle çıkış noktasını görmemizi ve geçmişin tecrübesiyle yapmamız gerenleri anlamamızı sağlayabilir.

TRANSİT GEZEGENLERİN KONUMU

1 Aralık’ta, 22 derece Balık burcunda bulunan Uranüs düz hareketine dönüyor. Venüs, 2-25 Aralık tarihleri arasında Yay burcunda kalıyor. 2 Aralık saat 9.30’da, 15 derece İkizler burcunda Dolunay meydana geliyor. 16 Aralık’ta saat 14.02’de 24 derece Yay burcunda Yeniay doğuyor. Mars, Aslan burcunun19 derecesine kadar ilerledikten sonra, 20 Aralık günü geri hareketine başlıyor ve 10 Mart’ta 0 derece Aslan burcunda düz hareketine dönüyor. 22 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 26 Aralık günü Merkür, 21 derece Oğlak burcunda başlayacağı geri hareketini 15 Ocak günü 5 derece Oğlak burcunda bitiriyor. 26 Aralık’ta Venüs Oğlak burcuna geçiyor. 31 Aralık’ta saat 21.12’de, 10 derece Yengeç burcunda Dolunay meydana geliyor. Jüpiter ve Neptün Kova, Satürn Terazi, Plüton Oğlak burcunda hareketlerini sürdürüyorlar.

KAVUŞUM (0’lık açı)

7 Aralık Ay-Mars

7 Aralık Merkür-Plüton

10 Aralık Ay-Satürn

16 Aralık Ay-Venüs

16 Aralık Ay-Güneş

17 Aralık Ay-Plüton

18 Aralık Ay-Merkür

21 Aralık Jüpiter-Neptün

21 Aralık Ay-Neptün

21 Aralık Ay-Jüpiter

23 Aralık Ay-Uranüs

24 Aralık Güneş-Plüton

28 Aralık Venüs-Plüton


UYUMLU AÇILAR

SEKSTİL (60’lık açı)

1 Aralık Ay-Uranüs

1 Aralık Merkür-Neptün

2 Aralık Ay-Mars

4 Aralık Venüs-Satürn

6 Aralık Ay-Satürn

10 Aralık Ay-Venüs

11 Aralık Ay-Mars

11 Aralık Ay-Güneş

12 Aralık Ay-Plüton

13 Aralık Ay-Merkür

14 Aralık Ay-Satürn

15 Aralık Güneş-Jüpiter

16 Aralık Güneş-Neptün

16 Aralık Ay-Jüpiter

16 Aralık Ay-Neptün

18 Aralık Ay-Uranüs

21 Aralık Venüs-Jüpiter

21 Aralık Venüs-Neptün

21 Aralık Ay-Venüs

22 Aralık Ay-Güneş

22 Aralık Ay-Plüton

23 Aralık Ay-Merkür

26 Aralık Ay-Neptün

26 Aralık Ay-Jüpiter

28 Aralık Ay-Uranüs

30 Aralık Ay-Mars


ÜÇGEN (120’lik)

1 Aralık Ay-Satürn

3 Aralık Ay-Jüpiter

3 Aralık Ay-Neptün

5 Aralık Ay-Uranüs

6 Aralık Ay-Venüs

6 Aralık Ay-Güneş

8 Aralık Ay-Plüton

8 Aralık Ay-Merkür

11 Aralık Güneş-Mars

11 Aralık Ay-Jüpiter

11 Aralık Ay-Neptün

14 Aralık Ay-Uranüs

16 Aralık Ay-Mars

17 Aralık Venüs-Mars

19 Aralık Ay-Satürn

26 Aralık Ay-Mars

27 Aralık Ay-Venüs

27 Aralık Ay-Plüton

27 Aralık Ay-Güneş

28 Aralık Ay-Merkür

29 Aralık Ay-Satürn

30 Aralık Ay-Neptün

30 Aralık Ay-Jüpiter


SERT AÇILAR
KARE (90’lık)

1 Aralık Ay-Jüpiter

1 Aralık Ay-Neptün

3 Aralık Ay-Uranüs

4 Aralık Ay-Satürn

8 Aralık Merkür-Satürn


Yazan: Ufuk Şenses

---------------------------------------
ARALIK AYINA GENEL BİR BAKIŞ

http://www.astrozenith.com/astrolojiajandasi.php

2 Aralık'ta Venüs Yay Burcuna giriyor. Venüs Yay Burcunda, Ateş özelliği ile ilişkilerde hevesli, coşkulu ve cesur davranır. İlişki içinde kendini göstermek ister. Eşiyle farklı olanı paylaşmaktan ve yeni olanı keşfetmekten hoşlanır. Dağlara tırmanmak, paraşütle atlamak, okyanusun derinliklerine dalmak onu mutlu eden şeyler arasındadır. Venüs'ün Yay Burcunda kalacağı dönem boyunca bizler de farklı ve orijinal olan şeylerden zevk alabiliriz. 25 Aralık'a kadar devam edecek dönem boyunca, ilişkilerde de özgürlük önem kazanacaktır. Böylece geçen ayki bağımlılık ve sahiplenmenin yerini, özgürlük ve keşfetme arzusu alacaktır. Bu etki altında başlayacak ilişkilerde heves, eğlence ve macera arayışı hep ön planda kalabilir. Diğer taraftan parayla ilgili konularda dikkatsiz davranabilir ve sahip olduğumuzdan fazlasını harcamak isteyebiliriz. Bu dönemde paramızı en çok, spor veya dans gibi yeni bir hobiye başlamak, yabancı dil kursuna yazılmak ya da yurt dışına seyahat için harcayabiliriz.

Bu dönem boyunca başta Yay Burçları ve yükselen burcu Yay olanlar kişiler olmak üzere, bütün Ateş Elementi Burçlarının (Koç, Aslan, Yay) çekiciliği artıyor. Bu kişiler ay boyunca ilişkilerini düzenleyerek çevreleriyle her zamankinden daha uyumlu olabilecekler. Aynı zamanda kendilerini göstermek ve ortaya koymak için gerekli heves ve heyecana sahip olabilirler.

2 Aralık'ta Ay İkizler Burcunda, Dolunay Fazını oluşturuyor. Yeniay'da oluşturduğumuz idealleri ve inançları şimdi sorgulamak isteyeceğiz. Her şeyin doruk noktasına yükseldiği bu dönemde, fikirlerimizi ve inançlarımızı tekrar gözden geçirebiliriz. Fikir ayrılıklarından kaynaklanan bir kutuplaşma söz konusu olabilir. Eğer son iki haftadır üzerinde ciddi bir şekilde yoğunlaştığımız projemizi sunma aşamasına geldiysek, alkış almayı beklerken projeyle ilgili yöneltilen soruları cevaplamak durumunda kalabiliriz. Diğer taraftan, ortaya koyduğumuz işlerin ne kadar bize ait olduğu, ne kadar başkalarının etkisiyle gerçekleştiğiyle ilgili gerginliğimiz olabilir.

http://www.astrozenith.com/astrolojiajandasi.php

bilgiler için teşekkürler şu venüsün yaya geçmesini bekliyorum :D
12-01-2009 10:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
luckystar için.. - astrosohbet - 05-27-2009, 10:33 PM
Cvp: luckystar için.. - luckystar13 - 05-27-2009, 11:43 PM
Cvp: luckystar için.. - astrosohbet - 05-28-2009, 12:03 AM
Mars Boğa Burcunda - astrosohbet - 06-03-2009, 12:26 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Derin - 06-03-2009, 11:04 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Aquar - 06-13-2009, 11:28 PM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - melis_bk - 06-14-2009, 04:28 AM
Sonbaharda Baskılı Değişim - Luli - 07-26-2009, 02:25 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 08-16-2009, 02:32 PM
Mars & Plüto zıtlaşması - astrosohbet - 08-25-2009, 10:22 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 09-20-2009, 01:42 AM
Savaş Gezegenine Dikkat ! - Luli - 10-12-2009, 10:04 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 11-15-2009, 03:01 AM
Cvp: 2009 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - ginka - 12-01-2009 10:48 PM
14 - 20 Aralık 2009 Haftası - Luli - 12-13-2009, 04:22 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-03-2010, 02:28 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-04-2010, 03:20 AM
Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - Luli - 01-10-2010, 04:57 PM
Cvp: Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - ginka - 01-10-2010, 05:14 PM
Jüpiter Balık'ta - Luli - 01-31-2010, 11:15 PM
Şubat ayında seni neler bekliyor? - Luli - 02-12-2010, 08:09 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 02-14-2010, 05:19 PM
*Ben* Demeyi Ertelemeyin - Luli - 04-12-2010, 09:14 PM
Koç’ta yeniay neler getiriyor? - Luli - 04-18-2010, 02:09 PM
Cvp: Koç’ta yeniay neler getiriyor? - ginka - 04-18-2010, 02:36 PM
Haziran 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 06-01-2010, 04:38 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 12:48 AM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 01:41 AM
Son On Yılınıza Bir Bakın - Luli - 06-19-2010, 10:08 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - Luli - 06-21-2010, 04:40 PM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - melis_bk - 06-22-2010, 03:08 AM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - Félicé - 06-22-2010, 03:26 PM
Temmuz ayında sizi neler bekliyor? - Luli - 07-01-2010, 08:56 PM
İlişkilerimiz Test Edilecek - Luli - 07-24-2010, 08:51 PM
YÜKSELEN GERİLİM - Nâr - 07-27-2010, 01:05 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 07-30-2010, 01:55 PM
Yılın En Gergin Haftası - Luli - 08-08-2010, 02:42 AM
RE: Yılın En Gergin Haftası - Félicé - 08-08-2010, 01:49 PM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:30 AM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:33 AM
Eylül 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 09-03-2010, 01:04 AM
ERTELEMEYİN - Nâr - 09-06-2010, 11:32 AM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Sonbaharda Aşk Ve Ötesi - Luli - 09-12-2010, 02:34 PM
Pluto Yavaş Yavaş İlerliyor - Luli - 09-15-2010, 02:04 PM
Aşk Gezegeni Neler Söylüyor? (1) - Luli - 09-18-2010, 02:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-05-2010, 03:43 PM
Haftaya Astrolojik Bakış-18 Ekim Haftası - Derin - 10-17-2010, 08:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-23-2010, 01:06 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Ekim Haftası - Derin - 10-24-2010, 08:24 PM
Kasım 2010 Boğalar ve Yükselen Boğalar - Derin - 10-27-2010, 12:52 AM
Kasım 2010 İkizler ve Yükselen İkizler - Derin - 10-27-2010, 12:53 AM
Mars Yay Burcunda - Derin - 10-27-2010, 11:10 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 12:21 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 02:04 PM
Kasım 2010 Oğlak ve Yükselen Oğlak - Derin - 10-30-2010, 02:44 PM
Kasım 2010 Kova ve Yükselen Kova - Derin - 10-30-2010, 02:45 PM
Kasım 2010 Balık ve Yükselen Balık - Derin - 10-30-2010, 02:46 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 1 Kasım Haftası - Derin - 10-31-2010, 11:33 PM
Kasım 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-01-2010, 05:28 PM
Kasım Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 11-01-2010, 08:03 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 8 Kasım Haftası - Derin - 11-07-2010, 10:33 PM
Aralık 2010 Son İki Yılın Kapanışı - Derin - 11-22-2010, 03:42 PM
22 Kasım Haftası - Derin - 11-22-2010, 03:45 PM
Ararlık 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-30-2010, 08:28 PM
Aralık 2010 Gezegen Seyri - Derin - 11-30-2010, 08:30 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-07-2010, 02:25 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-08-2010, 07:40 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-10-2010, 02:18 PM
Denge - Derin - 12-13-2010, 02:25 PM
Bu Hafta ve 2011 - Derin - 12-26-2010, 09:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 01:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 02-28-2011, 03:14 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 06:16 PM
Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Zembul - 01-10-2010, 12:58 AM
Cvp: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Félicé - 01-13-2010, 01:09 AM
RE: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Nâr - 01-13-2010, 03:18 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,242 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,555 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Derin 288 341,247 04-02-2012 10:04 AM
Son Mesaj: gullusutcu
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 26,822 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 3 Misafir