Değerlendir:
  • 54 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Yazar Mesaj
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #448
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri
Ocak Ayı Gökyüzü Enerjileri


Yazar Serpil Doğançay



21 Aralık ve 4 Ocak tutulmaları pek çoğumuzun hissettiği gibi oldukça önemliydi. Eski bilgiler, eski enerjiler döngüsünü kapıyor. Yeni bir dönem, atılan yeni temellerin üzerinde oluşturacağımız yeni “bizler” geliyor…Geliyoruz!:J

Bizi sarıp sarmalamış olan kimliklerimizden özgürleşme zamanı demiştik. İşte tüm bunlar başlıyor ve zorlanıyor olabiliriz. Çok normaldir.

Çatışma, gerilim ve öfke genel olarak tetiklendi bu ay. Korkular tetiklendi. Bu duyguların tetiklenmesi de normaldir. Kimliklerden özgürleşebilmek, ait olmadığımız yerlerden uzaklaşabilmek, en yüksek ihtiyacımıza yol alabilmek kolay değil. Yeni başlangıçlar yapabilmek kolay değil. Belki bundandır zorlanmamız. Belki tanımadığımız duygular içindeyiz. Belki de başkalarının öfkelerine ve sözle saldırılarına maruz kaldık. Ortak bilincimizde şu anda zorlayıcı enerjiler var ve pek çoğumuz bundan payımıza düşeni alıyoruz.

Ya da bizler öfkeli yönümüzü zaman kompartımanlarında hapsetmiş olabilir miyiz? Ve şu anda o vechelerimizle yüzleşiyor olabilir miyiz?

Ayrıca, tutulmalarla tetiklenen yüksek ve bizi geleceğe taşıyan enerjilere de uyumlanıyoruz bu günlerde. Zorlanma yaşıyorsak, paniğe kapılmayalım.

Eril enerjinin harekete geçme dürtüsü de güçlü bir şekilde gündemde bu ay. Eril yönümüzle yeni başlangıçlara adım atabiliyoruz çünkü. Ancak içimizdeki eril enerjiye bir bakalım, ne durumdayız?

Av Mevsimi adlı filmi çoğumuz seyretmişizdir. Belli başlı 4 eril karakter vardı filmde. İdris, “deli” lakaplı Laz bir Polis. İçindeki sevgi de, öfke de, coşku da dışarı taşıyor. Sevgi uğruna cinayet işleyebilecek kadar gözü kararabiliyor. Bir taraftan sevdiğine zarar veremeyecek kadar şefkatli ama diğer taraftan kontağı bir attı mı gözü hiçbir şey görmüyor. Başa çıkamadığı öyle bir ateş var ki içinde! onu yakıp kül ediyor. Çok sevilesi ama çok zor bir eril enerji yansıtıyor. Sevgisi karanlıklarını daha da arttırıyor. Sevgisi egosunun kontrolü altında. Dengede değil…. Batdal, içine doğduğumuz ve artık sonlanmakta olan sistemin Güç kavramını bize muhteşem bir şekilde işaret eden bir eril enerji. Paranın ve ünvanın gücüne sahip. Herşeyi yapabileceğine inanıyor. Yaşamı ”ya avlamak, ya avlanmaktır” diye tanımlıyor. Sevgisi uğruna tüm gücünü gözünü kırpmadan kullanıyor. Sevgisi karanlıklarını büyütüyor onun da. Çünkü sevgisi egosunun kontrolünde. Dengede değil. Hasan, çömez lakaplı bir yeni mezun. Yaşam deneyimi yok. Yaşamı şu anda okul ve bilgi olarak gören bir genç iken, deneyimledikleriyle zamansız bir şekilde olgunlaşmaya fırlatılıyor. Satürn’ün zaman döngüsünden aniden çıkıyor ve kitaplardaki teorik bilgilerden hayatın gerçeklerine geçiş yapıyor. Ama arada kalıyor. Sevgi ve karanlıkların arasında kalıyor. İçindeki karanlıkları fark edemeden, dışarıdaki karanlıkların içine dalıyor cinayet davasıyla. Dengede değil. Filmde bir karaktar daha var ki!...Ferman…sadece o dengede bir eril enerjiyi yansıtıyor. Filmde ve yaşamda galip gelen Fernan’ın dengede olan eril enerjisi oluyor. Ferman, İdris’in amiri. Emekli olmak üzere. Olgun. Çok şey görmüş geçirmiş bir yaşam bilgesi. İçindeki sevgiyi de öfkeyi de yaşıyor! Ama ne öfkenin ne de sevginin içinde kaybolmuyor! Bilgelikle yol alıyor. Herşeyi dozunda yaşıyor. Lakabı Avcı…Elinden hiçbir dava kaçmamış. Kendi karanlıklarını ve dışarıdaki karanlıkları bilgelikle “avlıyor” Ferman.

4 Ocak Güneş tutulması ile bir anlamda içimizdeki ve dışımızdaki eril enerji de tetiklendi. Ama hangisini seçeceğiz? İçimizde hepsi var…İdris de var, Ferman da, Batdal da, belki Hasan bile…Eğer çatışma ve öfkenin içine düştüysek ve aynı şekilde karşılık veriyorsak, sevgi dolu olsa da öfkesine hakim olamayan İdris veya sevgi için başkalarına çok acımasız olabilen Batdal ile buluşuyoruz…kendi karanlıklarımıza düşüyoruz başka bir deyişle. Eğer öfkemizi ve sevgimizi gerektiği yerde gerektiği gibi ifade ediyor ama “içine düşmüyorsak” Ferman oluyoruz. Gerçek bir avcı!…Karanlığı bilgelikle avlayan tarafımızla buluşuyoruz o zaman.

Duygularımız çok önemli. Hem kendimizi, hem çevremizi duygularımızla etkiliyoruz. Birbirimizin duygularından etkileniyoruz. Ortak bilinçteki duygulardan etkileniyoruz. Ve bu günlerde ortak bilinçte gerilim var, öfke var.

Kuşlar bile yem için birbirleriyle kavga ediyorlar bu günlerde:J)

O halde, hep birlikte değiştirmeye niyet edelim bu ortak duyguyu. Düşmeyelim içine. Av Mevsimi’ndeki Ferman olalım hep birlikte. Hakim olalım kendimize. Avlayalım kendi karanlıklarımızı bilgelikle.

Bu ay Satürn otoriteyi sorgulatıyor. Baskı hissediyor olabiliriz üzerimizde. Gemileri yakmayalım. Bu baskı, karşıdan değil kendi içimizden de geliyor olabilir.

“Arzın duygularıyla değil, Semanın aklıyla hareket edelim”.

Merkür kitlesel bilinçaltındaki öfkeyi, korkuları tetikliyor, özellikle Ay’ın Koç burcunda olduğu 11-13 Ocak tarihlerde ve koç burcunda büyüyen Ay’da bunu hissettik.

Merkür 14 Ocak tarihinde Oğlak burcuna geçiyor. Kitlesel korku ve gerilim etkisi devam ediyor ancak biz bu enerjiyle baş etmeyi de öğreniyoruz bu süreçte. İçimizdeki sevgiyi ve olumlu duyguları ortaya çıkartan ortamlarda olmaya özen gösterelim. Ortak bilinçteki karanlığı değil, aydınlığı besleyelim.

Merkür-Pluton birleşmesi 15-22 Ocak arasında etkili olabilir. Özellikle olumluya odaklanalım. Manipülatif ortamlarda değil, olumlu duygular içine girebileceğimiz ortamlarda olalım. Dış dünyadan gelen olumsuz bombardımanların içine düşmeyelim. İçsel gücümüze odaklanalım. Zihin gücümüzü elimize almak için önemli bir fırsat bu.

Lütfen hatırlayalım, biz hangi frekansta isek, o frekanstaki olaylara ve kişilere çekiliyoruz. Öfkenin içine düştüysek, frekansimızı düşürdüysek, işte o zaman kuşların bile kavga edenleri çıkabiliyor karşımıza:J Enerjimizi yüksek tutalım bu ay.

15- 16 Ocak, Neptün, Şiron , Ay açısı para ve berekete güven duygumuzu temize çekmeye yöneltiyor bizi. Bereketimizi iç ve dış bilgilerle kendimiz yaratıyoruz, hatırlayalım. Açığa çıkmayı ve berekete dönüşmeyi bekleyen sonsuz yeteneklerimiz var hepimizin. Ya da açığa çıkmış ama henüz yeterince sahiplenilmemiş olan. İşte gökyüzü bize bunu hatırlatıyor. “Aşk ve tutku duyacağın işi yap ve o yola kendi zamanında girmek için kendine de evrene de güven!” diyor.

4 Ocak tutulması bizi içimizdeki gerçek hedeflerimize yöneltmişti. Gerek kariyer, gerek ilişkiler, yani genel anlamda yaşamsal. Arada derede kalmak yok bu seneki enerjilerde. Seçimler var…cesaretle yola çıkmak var…hareket var. Yola çıkmayı istememize rağmen korkuyla oturduğumuz yerde kalmak için ısrar edersek, koltuğumuzla birlikte yola çıkartabilir bizi 2011 enerjileri:J

19 Ocakta saat 23:22 gibi Yengeç burcunda dolunay gerçekleşiyor. O tarihe kadar duygularımız büyüme evresinde, dolunay günü doruk seviyeye ulaşıyor. Merkür-Pluton birleşimi de etkili dolunayda. O yüzden de, dolunaya kadar olumlu duyguları büyütebilmemiz ve ne hissedersek hissedelim “şükürde” olabilmemiz çok önemli. Ev, aile, toplum,ilişkiler, iç dünya-dış dünya, otorite konuları gündemde dolunayda.

Satürn, en dip noktaya vurmayı “bildiniz ”, çıkın artık diyor dolunayda. Sistemin eski enerjisinden çıkın artık diyor. Elinizden, kolunuzdan, paçanızdan çekmek isteyebilir bu enerji sizi aşağıya…bazen çevrenizdeki kişilerin eliyle yapabilir bunu…Duygularınıza kapılmayın. Düşmeyin, yola devam edin diyor.

“Arzın duygularıyla değil, semanın aklıyla hareket edelim”.

20 Ocak’ta Kova burcu başlıyor. Bu sene de geçen sene olduğu gibi sert olabilir hava koşulları. Bazen fırtınalarla gelebilen özgürlük ve foton enerjisi Kova. Biz ne kadar güçlü ve ne kadar gerçeğimizde olursak iç ve dış fırtınalarla o kadar kolay başa çıkabiliriz. Ferman olabilmeyi hatırlayalım:J

22-25 Ocak ilişkilere yönelik önemli farkındalıklar, gelişmeler ve bazılarımız için ilişkilerimizde şifalanmalar yaşayabileceğimiz günler olabilir.

26 Ocak 14:58 gibi Akrep burcunda küçülen Ay var, oldukça önemli. Karanlıklar küçülüyor! Mutlaka değerlendirelim! Hem kendimiz hem dünya ve insanlık için niyet ve dua, meditasyon vs. yapalım.

En büyük bolluk ve bereket gezegeni Jupiter 22 Ocak akşam saatlerinde Koç burcuna geçiyor. Koçlar için ve hepimizin Koç alanı için yeni bir dönemi ve fırsatları tetikliyor. Koç burcu kendimize gidişi simgeliyor. Jupiter’i olumlu bakışla ve şükürle karşılayalım.

Satürn 26 Ocaktan itibaren Terazi burcunda geri gitmeye başlıyor. Bize verdiği bilgiler daha derin ve daha sorgulayıcı olabilir. İlişkilerimizde idris’ler, Batdal’lar değil, kafası karışık Hasan’lar değil, Fermanlar olmamızı hatırlatacak bize. Sevgimizi egomuzdan bağımsız yaşamamızı, karanlıklarımızı bilgelikle avlayarak aydınlatmamızı da. Çünkü karanlıklarda da sevgi var…ama kendini sevmeyen bir sevgi o…

30 Ocak akşamımdan başlayan, 31 Ocak sabahına uzanan Pluton-Ay birleşimi var Oğlak burcunda. Rüyalarımızda şifalanma yaşayabilir, bilgi alabiliriz. Olumlu niyetlerle yatalım.

Kendi içsel gücümüzde ve dengemizde kalmayı hatırlayacağımız ve birbirimize hatırlatacağımız bir ay diliyorum. Yaşama baktığımız pencereyi dış müdahalelere maruz bırakmayalım:J. Temelimizi attık Ocak ayı başında, cesaretle yola devam...

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
01-17-2011 12:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
luckystar için.. - astrosohbet - 05-27-2009, 10:33 PM
Cvp: luckystar için.. - luckystar13 - 05-27-2009, 11:43 PM
Cvp: luckystar için.. - astrosohbet - 05-28-2009, 12:03 AM
Mars Boğa Burcunda - astrosohbet - 06-03-2009, 12:26 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Derin - 06-03-2009, 11:04 AM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - Aquar - 06-13-2009, 11:28 PM
Cvp: Mars Boğa Burcunda - melis_bk - 06-14-2009, 04:28 AM
Sonbaharda Baskılı Değişim - Luli - 07-26-2009, 02:25 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 08-16-2009, 02:32 PM
Mars & Plüto zıtlaşması - astrosohbet - 08-25-2009, 10:22 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 09-20-2009, 01:42 AM
Savaş Gezegenine Dikkat ! - Luli - 10-12-2009, 10:04 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 11-15-2009, 03:01 AM
14 - 20 Aralık 2009 Haftası - Luli - 12-13-2009, 04:22 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-03-2010, 02:28 AM
Cvp: 2009_2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - coolhandsome - 01-04-2010, 03:20 AM
Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - Luli - 01-10-2010, 04:57 PM
Cvp: Ocak’ta nelere dikkat etmeli? - ginka - 01-10-2010, 05:14 PM
Jüpiter Balık'ta - Luli - 01-31-2010, 11:15 PM
Şubat ayında seni neler bekliyor? - Luli - 02-12-2010, 08:09 PM
Yeniay neler getiriyor? - Luli - 02-14-2010, 05:19 PM
*Ben* Demeyi Ertelemeyin - Luli - 04-12-2010, 09:14 PM
Koç’ta yeniay neler getiriyor? - Luli - 04-18-2010, 02:09 PM
Cvp: Koç’ta yeniay neler getiriyor? - ginka - 04-18-2010, 02:36 PM
Haziran 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 06-01-2010, 04:38 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 12:48 AM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 06-03-2010, 01:41 AM
Son On Yılınıza Bir Bakın - Luli - 06-19-2010, 10:08 AM
Haftaya Astrolojik Bakış - Luli - 06-21-2010, 04:40 PM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - melis_bk - 06-22-2010, 03:08 AM
RE: Haftaya Astrolojik Bakış - Félicé - 06-22-2010, 03:26 PM
Temmuz ayında sizi neler bekliyor? - Luli - 07-01-2010, 08:56 PM
İlişkilerimiz Test Edilecek - Luli - 07-24-2010, 08:51 PM
YÜKSELEN GERİLİM - Nâr - 07-27-2010, 01:05 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 07-30-2010, 01:55 PM
Yılın En Gergin Haftası - Luli - 08-08-2010, 02:42 AM
RE: Yılın En Gergin Haftası - Félicé - 08-08-2010, 01:49 PM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:30 AM
Eylül Ay Burç Yorumları - Luli - 09-03-2010, 12:33 AM
Eylül 2010 Gezegen Hareketleri - Luli - 09-03-2010, 01:04 AM
ERTELEMEYİN - Nâr - 09-06-2010, 11:32 AM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Eylül Ayında Sizi Neler Bekliyor? - Luli - 09-07-2010, 04:17 PM
Sonbaharda Aşk Ve Ötesi - Luli - 09-12-2010, 02:34 PM
Pluto Yavaş Yavaş İlerliyor - Luli - 09-15-2010, 02:04 PM
Aşk Gezegeni Neler Söylüyor? (1) - Luli - 09-18-2010, 02:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-05-2010, 03:43 PM
Haftaya Astrolojik Bakış-18 Ekim Haftası - Derin - 10-17-2010, 08:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - tiyatral_gitarist - 10-23-2010, 01:06 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 25 Ekim Haftası - Derin - 10-24-2010, 08:24 PM
Kasım 2010 Boğalar ve Yükselen Boğalar - Derin - 10-27-2010, 12:52 AM
Kasım 2010 İkizler ve Yükselen İkizler - Derin - 10-27-2010, 12:53 AM
Mars Yay Burcunda - Derin - 10-27-2010, 11:10 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 12:21 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 10-29-2010, 02:04 PM
Kasım 2010 Oğlak ve Yükselen Oğlak - Derin - 10-30-2010, 02:44 PM
Kasım 2010 Kova ve Yükselen Kova - Derin - 10-30-2010, 02:45 PM
Kasım 2010 Balık ve Yükselen Balık - Derin - 10-30-2010, 02:46 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 1 Kasım Haftası - Derin - 10-31-2010, 11:33 PM
Kasım 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-01-2010, 05:28 PM
Kasım Ayına Genel Bir Bakış - Derin - 11-01-2010, 08:03 PM
Haftaya Astrolojik Bakış - 8 Kasım Haftası - Derin - 11-07-2010, 10:33 PM
Aralık 2010 Son İki Yılın Kapanışı - Derin - 11-22-2010, 03:42 PM
22 Kasım Haftası - Derin - 11-22-2010, 03:45 PM
Ararlık 2010 Gezegen Hareketleri - Derin - 11-30-2010, 08:28 PM
Aralık 2010 Gezegen Seyri - Derin - 11-30-2010, 08:30 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-07-2010, 02:25 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-08-2010, 07:40 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 12-10-2010, 02:18 PM
Denge - Derin - 12-13-2010, 02:25 PM
Bu Hafta ve 2011 - Derin - 12-26-2010, 09:34 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - gullusutcu - 01-17-2011 12:15 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 01:27 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - Félicé - 02-28-2011, 03:14 PM
RE: 2010 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri - melis_bk - 02-28-2011, 06:16 PM
Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Zembul - 01-10-2010, 12:58 AM
Cvp: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Félicé - 01-13-2010, 01:09 AM
RE: Ocak 2010 Gökyüzü enerjileri - Nâr - 01-13-2010, 03:18 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aylık Burç Analizler By Dinoo Dinoo 23 30,241 11-08-2016 10:35 PM
Son Mesaj: Libra
  Gökyüzü arkadaşım için transit yorumum.. dilek8855 4 11,554 03-02-2015 03:06 PM
Son Mesaj: gökyüzü
  2011 Haftalık ve Aylık Gökyüzü Hareketleri Derin 288 341,224 04-02-2012 10:04 AM
Son Mesaj: gullusutcu
  Aylık Transit Takvimi Çıkarılması Anlatımı... tiyatral_gitarist 15 26,815 02-14-2010 04:28 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 9 Misafir