Değerlendir:
  • 27 Oy - 2.85 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Can Yücel (Can Baba)
Yazar Mesaj
harpy Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 58
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Can Yücel (Can Baba)
Hayatı

Can Yücel, 21 Ağustos 1926'da İstanbul'da doğdu.Hasan Ali Yücel’in oğludur.
Ankara ve Cambridge üniversitelerinde Latince ve Yunanca okudu. Çeşitli elçiliklerde çevirmenlik, Londra’da BBC’nin Türkçe bölümünde spikerlik yaptı.

Askerliğini Kore’de yaptı. 1958’de Türkiye’ye döndükten sonra bir süre Bodrum’da turist rehberi olarak çalıştı. Ardından bağımsız çevirmen ve şair olarak yaşamını İstanbul’da sürdürdü. 1956 yılında Güler Yücel ile evlendi. Bu evlilikten iki kızı (Güzel ve Su) ve bir oğlu (Hasan) oldu.

Son yıllarında Datça’ya yerleşti ve her hafta Leman, her ay Öküz dergilerinde yazıları ve şiirleri yayımlandı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`e hakaretten yargılanan Yücel, 18 Nisan seçimlerinde ÖDP`nin İzmir 1. sıra milletvekili adayı oldu. 12 Ağustos 1999 gecesi ölen şair, çok sevdiği günebakan çiçekleriyle uğurlanarak Datça'ya gömüldü.

Kaynak:Vikipedi

Haritası:
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=4...dd=15&ast=

haritasını çok merak ediyordum ilk olarak güneş aslan çarptı gözüme nasıl olur dedim çünkü can baba bir şiirinde "ben utangaç tabiatlı bir adamım" der.Sonradan gördüm güneş-neptün kavuşumunu ve güneş-satürn karesini tipik bir güneş aslan'ı değil galiba.Modern dönemin heccavlarındandır.Aynı zamanda ailesine sevgi dolu bir insandır.("hayatta ben en çok babamı sevdim","Güzel'e" ,"Küçük kızım Su'ya" vb...) T-kare açı kalıbına da sahip çok merak ediyorum yorumları.

Haritam;

[Resim: astro2gw01medinecam6706.th.gif]
06-01-2009 05:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Can Yücel (Can Baba)
Aslan burcundaki Güneş-Neptün kavuşumu için ; oldukça sanatsal bir kombinasyon değerlendirilmesi yapılabilir. yaratıcılık olarak ifade edilen yetenek üst düzeyde olabilecektir.
Satürn karesi ise belki geç gelen başarıya , belki devletle ve otoriteyle sürtüşmeye , belki utangaçlığına , belkide hepsine birden işaret ediyor olabilir.
açıkçası bende Ateş burcu olan Yay insanıyım ancak bu kişiye oldukça benzer olarak Güneş-Neptün kavuşumu + güneş-satürn karesi özelliklerini taşıyorum.
utangaçmıyım ? evet..
yazma , tasarlama potansiyelim varmıdır ? evet bu konuda da az bişi kendime güvenirim.
devletle de yakın zamanda sürtüşebilirim gülücük
çok iyi tanımıyorum ama benzer haritalara ve benzer potansiyellere sahip birilerini görmek güzel.
haritalarımıza benzer kişiliklerin sizinle benzer noktalara yönelip başarıya ulaşmış olduklarını görmek ilginç ve keyifli bir şey.

06-01-2009 06:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
harpy Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 58
Üyelik Tarihi: Jan 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: Can Yücel (Can Baba)
gülücük Can Yücel ben 7 yaşındayken vefat etti.Ve ben ancak şimdi şimdi onu okumaya ve anlamaya başladım.O kadar çok tanışmak isterdim ki kendisiyle.Evet bu arada otoriteyle şiddetli bir sürtüşme dönemi yaşamış.Hapisteyken yazdığı "Bir siyasinin şiirleri" adında bir kitabı vardır.gülücük)Bir de Can baba'nın meşhur yönlerinden biri şiirlerinde fazlaca argo kelime kullanır.Bu yüzden çok eleştiri almıştır ve hala daha alır.merkür mars karesi var agresif bir dil diyebilirmiyiz?

Haritam;

[Resim: astro2gw01medinecam6706.th.gif]
06-01-2009 06:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: Can Yücel (Can Baba)
harpy Yazılan:gülücük Can Yücel ben 7 yaşındayken vefat etti.Ve ben ancak şimdi şimdi onu okumaya ve anlamaya başladım.O kadar çok tanışmak isterdim ki kendisiyle.Evet bu arada otoriteyle şiddetli bir sürtüşme dönemi yaşamış.Hapisteyken yazdığı "Bir siyasinin şiirleri" adında bir kitabı vardır.gülücük)Bir de Can baba'nın meşhur yönlerinden biri şiirlerinde fazlaca argo kelime kullanır.Bu yüzden çok eleştiri almıştır ve hala daha alır.merkür mars karesi var agresif bir dil diyebilirmiyiz?

evet merkür-mars karesi için agresif dil tanımı oldukça uygun olabilir.

06-01-2009 07:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: