Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.6 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Buselik Makamı
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Buselik Makamı
[Resim: alansonharita.jpg]

Yıllar önce Mazhar-Fuat-Özkan'ın bir televizyon konserini seyretmiştim. Tam emin değilim ama galiba 80'li yılların ortalarındaydık. Konserde MFÖ Eurovision'da giydikleri beyaz elbiseleriyle sahnedeydiler ve Buselik Makamı şarkılarını ellerinde çakmaklarını yakmış seyircilerle beraber söylüyorlardı. Kimi için Bodrum'u, kimi içinse yalnızlığı anlatan grup benim hayatımda majörleri tüketmiş ve minörlere yolculuk yapan grup olarak yerini sağlamlaştırdı.

Mazhar Alanson'un yıldız haritası bilgisayarımda uzun süredir kayıtlıydı. Bazen gece geç saatlerde değişik haritalar üzerinde göz gezdirdiğimde Alanson'un haritasına da bakmadan geçemezdim. Son çıkan albümlerindeki mükemmel şarkı sarı laleleri de dinledikten sonra haritaya artık daha dikkatli bakmanın zamanı geldiğini anladım.

Mazhar Alanson'un yıldız haritasına ilk baktığımda dikkatimi çeken 7. evdeki gezegen birikimi oldu. 7. ev eş, evlilik ve ortaklar evidir. Sanatçının 7. evinde 3 gezegen yerleşmiş. Bunlardan ikisi en olumlu etkileri veren Venüs ve Jupiter. Bu iki gezegenin yanına Merkür gelmiş . Merkür içinde beraber bulunduğu gezegenlere göre olumlu ya da olumsuz etkiler veren bir gezegen, bu yüzden Merkür'ü de bu Jüpiter ve Venüs'le beraber olumlu etkiler verdiğini söylebiliriz.

Bu olumlu gezegenler ortaklıklar evinde olduğu için Mazhar Alanson'un hayatı boyunca hem bayanlar hem de ortaklıklar açısından iyi etkiler aldığını , ve hep nitelikli kişilerle beraber işler yapacağını söylemek yanlış olmaz. Fuat Güner ve Özkan Uğur'un çok pozitif değerler taşıyan , çok yetenekli kişiler olduğunu biliyoruz.

Yıldız haritalarımızdaki bir evde gezegen yığılmaları o konuyla ilgili insan birikimini gösterir. Evlilik ve ortaklıklar evindeki birden fazla gezegen ise hem birden fazla ortağı olduğunun hem de birden fazla evlilik yaptığının kanıtı.

Bu 3 gezegenin bir arada olması kendi içinde güzel yogaları da barındırıyor. Venüs ve Jupiter'in köşe evde bulunması bile tek başına çok etkili bir yoga. Buna bu gezegenlerin 9. ve 4. evlerin yöneticileri olduğu için raja yoga oluşturmaları da ekleniyor. Venüs ve Merkür kavuşumu genelikle edebiyat yeteneği verir. Raja yogadan destek alan Venüs Merkür kavuşumu sonucu Mazhar Alanson'un Türkiye'nin en iyi söz yazarlarından birisi olması tesadüf değil.

Dikkat çekici başka bir yerleşim ise birinci evin yöneticisi Ay'ın 6. evde yer alması. Yükselen burcun Yengeç olması Mazhar Alanson'a evcimen bir kişilik veriyor. Aile yapısına inanan sanatçılardan olduğunu bu güne kadar kendisiyle ilgili okuduklarımdan çıkarıyorum. Yükselen burcun yöneticisinin Ay olması kendisine yoğun duygusal bir yapı veriyor olmalı. Ancak bu gezegenin 6. evde yer alması sanırım kendisini endişeli bir insan haline getiriyor.

Olumsuz diye görebileceğimiz gezegenlerin yerleşimleri çok kötü sayılmaz. Kendilerini adeta izole etmişler. Olumsuz gezegenlerin rahat ettikleri evlerden biri de 3. evdir. 3. ev cesaret evi olarak da anılır. Mars'a benzeyen Ketu ve Mars sanırım Mazhar Alanson'a üstün cesaret ve girişimcilik duygusu veriyor. Sanatçımız kesinlikle hayatı seyrederek yaşayanlardan değil.

İkinci evde ise Satürn yer almış. Satürn bulunduğu evle ilgili konulara gecikme vereceği için Mazhar Alanson'un arzu ettiği refah düzeyine geç yaşlarda ulaştığını söyleyebiliriz. Satürn yavaşlık da getirir. İkinci ev konuşma evi olduğu için Mazhar Alanson'un genellikle neden yavaş konuşan bir kişi olduğunu anlayabiliyoruz.

Bu yazıda Mazhar Alanson'un hint astrolojine göre çıkarılmış yıldız haritasından kısa bir analiz yapmak istedim . Umarım okuycularımın ilgisini çekmiştir.

17.04.2006 / Metin Özenbaş.

01-20-2009 01:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir