Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mazhar Alanson
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Mazhar Alanson
[Resim: Resize_of_046-24.jpg]

''Benim hala umudum var...'' deyişi, ne denli huzurlu gelir insana.

Huzurlu ve dinlenesi şarkıların, ''huzursuz'' ya da ''sıradışı'' insanı desem, ne kadar doğru olur emin değilim fakat kendisiyle ne zaman karşılaşsam ''farklı'' olduğuna dair vurgu taşıyan tavrı ve tarzı var-mış gibi gelir...

Bugün sevdiğim sanatçıların doğum haritalarını merak etme günüm müydü bilmiyorum fakat kendisinin doğum haritasına, bu merakım sayesinde ulaşabildim.

İlginç bir tesadüf; kendisi Astrozoom.com sitesinin sahibi olan Kemal Milar'ın dayısı.

Dolayısıyla ilgili bölümdeki saatin kesinlik taşıdığına inanıyorum.

13 Şubat 1950'de, Ankara'da, 17:05'te doğmuş...

Mazhar Alanson Natal Haritası

Çalışmam gereken bir ödev notu daha düşüyorum buraya, umarım en kısa zamanda isabetli yorumlar yapabilirim...

Sizlerin de değerli yorumlarınızı beklerim.

01-16-2009 04:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Mazhar Alanson
benim ilk dikkatimi çeken şey
uranüs, neptün , plüto'nun yanısıra
venüs, mars ve satürn'ün de retro olması...
6 tane gezegeni retro, bence ilginç bir durum
01-16-2009 05:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #3
RE: Mazhar Alanson
Yavaş yavaş ödev takibinde bulunmak en iyisi olacaktır sanırım... utandım

Bu nedenle; I. evden başlayalım :

Yükselen burcumuz Aslan.

Ateş elementi olmasının ''ateş''inden olsa gerek; kolaylıkla fark edilebilen, dikkatleri üzerine toplayan bir auraları oluyor genel ifadeyle yükselen Aslanların.

Klasik astroloji gözünden; yükselen Aslan 22. derecede olması nedeniyle, III. dekanda bulunmakta ve buna göre, Koç - Mars dekanına sahip.

Genel özelliklerine şöyle bir göz atarsak;
Alıntı:Heyecan meraklısı... Aslan'ın, Güneş olan yöneticisi, güç ve sıcaklık sağlar. Konsantre sağlamak onun için diğer dekanlılara nazaran daha kolaydır. Odak sağlamada o denli başarılı olabilir ki, bazen yapması gereken tek şey sadece istemektir.
Eğer kişi akıllıca, bu muazzam enerjiyi kullanırsa, yaşamda onun ilerlemesini durduran pek az şey olacaktır. Benlik duygusu hem Aslan, hem de Koç vurgusu ile adeta taçlandırılmıştır. Baskın karakteri, bazen kaçınılmaz problemlere kişiyi sürükleyen olabilir. Benlik duygusu ve dinamizmi övgüye değerdir. Mars'ın yüksek enerjisi, çok aktif ve çabuk hareketli yapar. Sürekli hareket halindedir ve bu neredeyse kişinin ihtiyaçları arasındadır. Bu hareketlilikten dolayı, kişi nadiren fazla kilolu olabilir. Masabaşı ve etkileşimi durgun olmayan bir meslek edinmelidir zira kişi spontan mesleklerde yeterli ilerlemede bulunamaz. Onlar, hayatın yaşamaya değer olduğuna inanır ve bu inancı başkalarına da empoze etmeye çalışırlar.

I. evimizde, XII. evimizdeki Plüto - Asc kavuşumu haricinde herhangi bir gezegen etkisi yok, tabii ki yükselen Aslan yöneticisi Güneş etkisini de hesaba katmazsak...

Plüto, genel anlamlarıyla değişimi, sancılı dönemlerin eşiğinde duran güçlü yenilenmeleri, kontrol ve insiyatif sahibi olmayı kapsadığı için, sevgili Alanson'un da karakteri üzerinde bu gibi ifadeler görülesi olabilir.

Ayrıca; Plüto Modern Astroloji'de Akrep burcunun yönetici gezegeni olarak bulunduğu için, gözlemlenebilen karakteristik özellikleri arasında, kendini ifadede kapalı ve yine Akrep derinliğinin sağladığı bir karizma söz konusu olabilir.

Benlik evinin yönetici gezegeni olan Güneş, VII. evindeki konumuyla Asc noktasına zıt açı oluşturmuş.

Bu da dışarıdan yansıyan ''edinilmiş'' karakteri ile ''var olan, saf, katıksız ego''su yani diğer bir anlamda kişiliği arasında büyük ölçütlerde farkların olduğunun bir göstergesi olabilir sanırım.

Güneş, Jüpiter'le kavuşumda olduğu için, bu gezegenle de aynı açı kalıbı söz konusu.

Hatırladığım bir bilgi kadarıyla, Asc 180 Jüpiter açılarında, vücutta ilginç bir özellik (herkeste olmayan, nadir görülen) bir özellik olabilir, örneğin; solaklık gibi...

Ayrıca; Jüpiter'in dokunduğu yeri büyütme etkisi, Asc'den yana tabiri caizse ''yüz çevirdiği'' için sevgili Alanson kilo almakta zorlanabilir.

Devam edecek...

01-18-2009 01:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #4
RE: Mazhar Alanson
He Ran Yazılan:Çok iyi anlattınız desem.-alkış
Sevgili He - Ran;

Başlığa okumaktan keyif duyduğum değerli yorumlarınızla katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim. gülücük

01-18-2009 01:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #5
RE: Mazhar Alanson
bende her mfö dinleyen gibi mazhar alanson'u seven biriydim, oynadığı filmleri de çok severim ama onun nasıl bir adam olduğunu ancak "mazhar olmak" isimli kitabını alıp okuduktan sonra öğrendim ve hayran kaldım. birincisi çok elit bir aileden geliyor gerçek istanbul terbiyesi ile büyümüş ama hiç bir yerde bunları anlattığını duymamışsınızdır. felsefeye, bilgiye bu kadar düşkün olduğunu da bilmezdim, kitap zaten harika, hem değişik bir tasarımı var şarkılı, resimli, yamalı, felsefeli bir garip kitap içinde cd var, çıplak sesle öyle evde oturup okumuş şarkıları cızırtılı , hiç oynanmış üzerine doğduğu yıllarda gündemde neler varmış onları anlatmış yer yer çizim yer yer resimlerle. şimdi kitaptan bir kaç kısa paylaşımlarda bulunayım :

"rüyalar" isimli şarkısını yazarken mevlananın mesnevisini okuyormuş oradan esinlenmiş.

gördüğü bir rüya üzerine eurovisiona katılmaya karar veriyor.

sufizmle ilgilendiği sıralar osho'nun ingilizce sözlerini besteliyormuş.

"yandım"ı medine'de yazmış.

"ele güne karşı" ey gidi tahran diye bir ferhan şensoy'un oyununda köşelerde unutulacak iken fakirin sözleriyle ele güne karşı olmuştur. iyiki de yazmışım. boğazımdan geçen her lokmada hakkı olan şarkılardan biridir. önce bir şarkıcı bayana satmak için yazıldı, sonra başka bir bayan şarkıcı satın aldı ve trt'den ambargo yedi. şarkı yine sonunda bize kısmet oldu. rolling stones için satisfaction ne ise mfö için de ele güne karşı odur.

benim hala umudum var , sanatçılara gelen ilhamdır. geldiği zaman nota bilene de bilmeyene de gelir. anlayana saz anlamayana cem yılmaz. yani kalıpların dışına çıkıp beğendirmek hoş bir şey demek istiyorum. yunus emre gibi yarı aşık yarı mistik.

"mazaretim var asabiyim ben" en az kırk sayfalık demosu olan bir şarkı. sözü en az üç kere baştan sona yeniden yazdım.

insanın en değerli şeyi AKIL . ona zarar gelmesin bir gün yolcu olacağız. ahbapların bir kısmı öbür tarafta yaşadıkça yaşamak güçleşiyor. ömrümüz değerli olsun gerisi hava.

Allah ona araba vermiş başkasınınkini kıskanıyor şükretmiyor.

163 sayfalık harika bir kitap, öyle ego tatmini için yazılmış bir biyografi kitabı değil, her parmağında ayrı marifet, içi derin mi derin bir adam mazhar alanson.

jüpiter-güneş-venüs kova'da, neptün terazi'de. kova erkekleri çok fazla sanat koluna ilgi duyuyor, yerinde saymıyor birde yeniliklere açık sabit bir burç olmasına rağmen. mazhar alanson her makamda beste yapmış, sahneye üzerinde 280 tane çivi olan pantolonla çıkmış . yükseleni aslan olarak almış kemal milar, heralde oyuncu diye. birde kitapta şeyi söylemiş fuat'la çok takıştıklarını, fuat güner bir koç, ortayı bulan grubu bir arada tutan, uyumlu kişi ise gruba en son gelen özkan uğur, o da bir terazi gülücük hiçte şaşırtıcı değil.

mazhar alanson'un önceki eşinden kızı ve oğlu var, sonra biricik suden ile evlendi bu haritada 7.eve kova düşüyor ve gezegen yok.
03-21-2012 06:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Mazhar Alanson
eğer yükseleni aslansa , 9.evini koç kesiyor ve yünetici mars neptünle kavuşumda ve jupiterden 120 derecelik açı alıyor.
neptün , egoların çözülmesini anlatır ve jupite de 120 derecelik açı yapınca , sufizme yönelmesini normal karşılamak lazım .

ben sufizmi 9.ev neptün konumlarıyla özdeşleştiriyorum.
ancak , neptün kişinin aldandığı ve kandırıldığı alanları da gösterir . neptün olunca sınırlar yok olur ; kişi derin bir imana sahip olsa da , inancında sınırlar ve yasaklar kalkabilir.

ynie ilginçtir. mazhar alansonun ailesi ve köklerine bakmak istedim. çünkü kendisinin sabetayist olduğu çok söylenir.
4.evi akrep kesmiş. kökleriyle ilgili bir sırrı ve gizemi olduğunu anlıyoruz . köklerine derin bir bağlılığı da gösterebilir. 4.ev yöneticisi , mars yine neptünle kavuşmuş. kendisini ve belki de insanları kökleriyle ilgili aldattığı gibi bir yorum aklıma geldi.
03-21-2012 08:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir