Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.28 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

PANCHA MAHAPURUSHA YOGALARI
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
PANCHA MAHAPURUSHA YOGALARI
Pancha mahapurusha yoga’lar, bir haritada bulunmasi kolay olan yogalardir.Bu grup yogalarin analizine baslarken, Yükselen ve Ay’in pozisyonlarina dikkat ederiz.

Hint astrolojisinde Ay çok önemli bir gezegendir ve bu nedenle Ay’in bulundugu burcu alternatif Yükselen burç olarak kullanabiliriz. Bu nedenle bir yoga olup olmadigina bakarken, Yükselen’den bakabilecegimiz gibi, Ay’i baslangiç noktasi olarak da alabiliriz.

Örnegin, eger bir gezegenin kendra evde yerleserek yoga yaptigini düsünürsek, bu kendra ev, Yükselen burçtan ya da Ay’in bulundugu burçtan itibaren hesaplanabilir.

Örnek:Diyelim ki Ay besinci evde yerlesmis konumda. Yükselen burca göre hesaplandiginda kendra evler, 1. 4. 7. ve 10. evlerdir. Bu Örnekte ise Ay’a göre kendra evler, besinci,( Ay’a göre birinci ev), sekizinci,(Ay’a göre dördüncü ev), onbirinci(Ay’a göre yedinci ev) ve ikinci(Ay’a göre onuncu evlerdir)

Simdi yogalara ve onlarin sonuçlarina bakalim:

1) Ruchaka yoga :Mars kendi burcunda ya da yüceldigi burçta ve kendra evde- cesur, saldirgan, muzaffer.

2) Bhadra yoga : Merkür kendi burcunda ya da yüceldigi burçta ve kendra evde – entellektüel, egitimli ve zengin.

3) Hamsa yoga : Jüpiter kendi burcunda ya da yüceldigi burçta ve kendra evde – dindar, çok sansli

4) Malavaya yoga : Venüs kendi burcunda ya da yüceldigi burçta ve kendra evde – zengin, hayati seven, hosgörülü, iyi evlilik ve yüksek bir adalet duygusu

5) Shasya yoga : Satürn kendi burcunda ya da yüceldigi burçta ve köse evde – güçlü, kati, otoriter bir pozisyon

Ruchaka yoga’ya Örnek : Adolf Hitler’in Mars’i Koç’tadir ve yedinci evdedir. Mars kendi burcunda, (ve ayni zamanda multrikon burçta) ve köse evdedir (yedinci. ev).

Hitler’in ruchaka yoga’sini nasil kullandigi çok açiktir. Bu yoganin bu sekilde kullanilmamasi gerekir. Birçok sporcunun haritasinda ruchaka yoga bulunur.

Bhadra yoga, kisiyi ticarette ve iletisimde basarili kilar.

Hamsa yoga, iyi egitimli, dindar ya da hayatta çok sansli olan kisilerin haritalarinda bulunur.

Malavaya yoga’yi ise zenginlerin ya da güzellik kraliçelerinin haritalarinda görmeyi bekleriz. John F. Kennedy’nin haritasinda malavaya yoga bulunmaktadir. Bu haritada, Venüs kendi burcunda ve dokuzuncu evde (Ay’a göre kendra (köse) ev) dir. Bu pozisyon haritada , büyük zenginlik, ve bir çok güzel kadinla tanisarak, cinsel mutluluk getirmistir. Fakat, bu yogayi ayni zamanda bariscil Gandhi’nin haritasinda da görmekteyiz. Bu haritada ise, Venüs birinci evde ve multrikon burçtadir. Her iki örnekte de, Venüs’ün tasidigi özellikleri ( huzur, cinsel zevkler, zenginlik) görmekteyiz, ama haritanin geri kalanina göre malavaya yoga kendini farkli sekillerde ortaya koymustur.

Shasya yoga ise bir yönetici ya da politikaci haritasina uygundur.

Sunu unutmayalim ki, pancha mahapurusha yoga’lar halkin yarisinin haritasinda bulunmaktadir ama tabii ki herkes ünlü degildir. Sadece böyle bir yoganin bulunmasi kisiyi ünlü yapmaz. Haritadaki diger açilar da bu yogayi mutlaka desteklemelidir.

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  FAKİRLİK YOGALARI El Auria 21 40,756 03-27-2018 01:30 AM
Son Mesaj: wordsofmyuniverse
  AY IN SCISSORS (MAKAS)YOGALARI El Auria 2 4,863 03-08-2017 06:38 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  GÜNEŞ İN SCISSORS (MAKAS) YOGALARI El Auria 1 4,010 03-08-2017 06:36 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  PARIVARTANA YOGALARI El Auria 0 2,600 01-09-2009 12:29 PM
Son Mesaj: El Auria

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir