Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

SCISSORS YOGA(KARTARİ YOGA)
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
SCISSORS YOGA(KARTARİ YOGA)
Bu grup yogalar gezegenlerin belirli bir evin ya da belirli bir gezegenin etrafinda toplanmasiyla olusurlar. En çok görülen scissors yoga, iki benefik ya da malefik gezegenin diger bir gezegeni ya da evi kusattigi konumlarda olusur.

Scissors yoga, Kartari yoga olarak da adlandirilir. Kartari scissors yani makas demektir.

Örnek: Venüs’ün Boga’da, Satürn’ün (malefik) Koç’ta ve Mars’in (malefik) da Ikizler’de oldugunu varsayalim. Iki malefik Venüs’ü kusatmistir. Bu nedenle, Venüs rahat hareket edemeyecektir. Bati Horary astrolojisinde, kusatma altinda terimi bir gezegen iki malefikle çevrelendiginde kullanilir. Hint astrolojisinde kusatma terimi hem negatif anlamda, hem de pozitif anlamda kullanilmaktadir.

9) Bir gezegenin ya da evin malefiklerle kusatilmasina papa kartari yoga adini vermekteyiz.

10) Bir gezegenin ya da evin benefiklerle kusatilmasina ise shubha kartari yoga adini vermekteyiz.

Örnek : Eger Venüs Boga’da, Jüpiter ( benefik) Koç’ta ve Ay’da (benefik) Ikizler’deyse, Venüs son derece iyi sekilde çalisacaktir. Bu shubha kartari yoga’dir.

Bir ev orada gezegen olmasa da kusatilabilir.

Örnek: Mars dördüncü evde, besinci ev bos ve Satürn’de altinci evde. Bu konum çocuklarla ilgili sakatliklar getirebilir, çünkü iki malefik besinci evi kusatmistir. Bu konumda besinci ev papa kartari yogayla kusatilmistir.

Fakat, Venüs’ün dördüncü evde ve Jüpiter’in altinci evde oldugu konumda, besinci evle ilgili her konu olumlu etkilenecektir. Bu konumda besinci ev shubha kartari yoga’yla güçlenmistir.

Gezegenler scissors- makas yogasi olusturabilirler fakat ay dügümleri Rahu ve Ketu, bu yogayi olusturamaz.

Bu tür scissors yoga çok bulumur. Birinci ev kusatildigi konumlar büyük önem arzeder. Çünkü birinci ev çok önemlidir. Birinci ev haritanin minyatürü olarak da adlandirilabilir.

Gandhi’nin haritasinda birinci evin Günes (onikinci evde malefik) ve Satürn (ikinci evde malefik) tarafindan kusatildigini görüyoruz. Bu papa kartari yoga, hayatinda bir çok probleme neden olmustur.

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  AY IN SCISSORS (MAKAS)YOGALARI El Auria 2 4,883 03-08-2017 06:38 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  GÜNEŞ İN SCISSORS (MAKAS) YOGALARI El Auria 1 4,023 03-08-2017 06:36 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  YOGA NASIL OLUŞUR? El Auria 8 10,779 03-11-2013 06:41 PM
Son Mesaj: Büşra

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir