Değerlendir:
  • 15 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

EVLER VE ANLAMLARI
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
EVLER VE ANLAMLARI
YÜKSELEN BURÇ

Vedic haritanın genel bütünlüğü ve sağlamlığı ve hayatta oluşacak olaylardaki rolü Yükselen burç ile, ruhsal varlığın sağlamlığı ve mutluluğu da Ay ile analiz edilir. Ayrıca Kadın haritasında Yükselen ve Ay yerleşimlerinin özel anlamları da vardır.

Vedic sisteminde Yıldızıl Zodyak (Sideral Zodiac) kullanıldığından gezegen ve horoskop yerleşimleri “Ayanamsa” adı verilen ortalama 23 derecelik kadar farklı yerlerde olur. Bu nedenle açıklamalar da farklıdır ve farklı özellikleri kapsar. Batı sistemi kim olduğumuzu açıklar. Vedic sistemi geleceğimizi bildirir. Yükselen Burcun yerleşimi ayrıca “Nakshatra” adı verilen ve 27 adet olan Takımyıldız içinde olur ve hayatın genel bir özetini verir.

(Bu konuda kişilik ve genel olarak ruh sağlığı açıklamaları yer alır)

AY’IN NAKSHATRA (Takımyıldız) YERLEŞİMİ


Vedic horoskopunda gezegenlerin yerleştiği ve etkilendiği 27 tane Takımyıldız (Nakshatra) vardır. Her birinin farklı bir karakteri ve etkisi vardır. Her takımyıldız değişik bir gezegenin yönetimindedir. Bu takımyıldıza yöneticisi karakterinden özellikler verir ve dolayısıyla takımyıldıza yerleşen gezegen de bundan payını alır.

Haritada AY’ın yerleştiği takımyıldızın hayatın genel görünüşü açısından çok önemli bir görevi vardır. Analizlerde Ay’ın yerleştiği takımyıldız (Nakshatra) için ayrı bir yorum yer alır ve bu durum özellikle kadın haritasında çok önemlidir.

Nakshatra yerleşimi ayrıca Günlük Ay ***ının temel noktasıdır. Bu konuda sitemizde bilgiler bulunmaktadır.


2.EV:PARA VE MADDİ KAZANÇLAR

Horoskopun 2. Ev’i toprak burcu ile bağlantılıdır ve bu nedenle “varlık” evidir. Dünyevi varlıklar, para, aile, yuvadaki mutluluk, bilgi, konuşma yeteneği, şairlik, hatiplik, hayal gücü, yüzümüz, korkular, güven, ağzımız, lisan, vizyon, giysiler, yalan söylemek, doğruluk, küfür, sağ göz, boyun ve gırtlak bu evin yönettiği alanlardır.

Bu bölümde ayrıca DHANA (Varlık) Yükseleni hesaplanır ve maddi hayatın başarıları ölçülür. Bu hesaplama yöntemi analizlere yeni olarak eklenmiştir.

Bu bölümde ayrıca büyük bir servet, piyango veya beklenmedik maddi kazanç için özel bir analiz yapılır.

3.EV:KARDEŞLER-SERÜVENLER-SANAT

Üçüncü ev hava burcu ile bağlantılıdır ve bu nedenle “arzu” evidir. Kardeşler, cesaret, serüvenler, arzu ve istekler, güzel sanatlar ve sanat yetenekleri, müzik, dans, tiyatro, yapımcılık, medya, organizatörlük, işitme duyusu, ruhsal denge, kişilik, komşular, haberleşme ve iletişim, kısa yolculuklar, ellerimiz, kollar, omuzlar, sağ kulak, kadın göğsü bu evin yönetimindedir.

Horoskopta 3.evin analizi özellikle insanın sanat yeteneklerini ve bu alandaki geleceğini açıklar.

4.EV :TAŞINMAZ MALLAR - GENEL MUTLULUK - ANNE

Dördüncü ev su burcu ile bağımlıdır ve bu nedenle ebedi özgürlük ve kendini anlama evidir. Anne, kalp, duygular, genel mutluluk, taşınmaz mallar, arazi ve evler, taşıtlar (araçlar), eğitim, eğitim derecesi, yuvada sağlanacak konfor bu evin yönetimindedir.

4. Ev’in güçlü olması hayatta güzel taşınmaz mallara (ev) ve araçlara sahip olunacağını gösterir. Mal canın yongasıdır derler ve bu durum genel ruhsal mutluluğun da temelidir. Bu bakımdan 4. Ev genel yaşam mutluluğunu da açıklar. Vedic sisteminde bu durumu gösteren özel bir harita sistemi vardır. Charturthamsa (Varlık) Haritası bu bölümde analiz edilir.

Haritada 4. Ev’in analizi anne ile ilgili konularda bilgi verir. Anne hakkında gelecek yorumu bu bölümde isteğe göre yapılır.

AHLAK

Bir haritada genel olarak ahlak 4. Ev’den analiz edilir. Hindistan’da kadınların eşlerine bağlı ve faziletli olup olmayacakları önemli bir toplum konusudur ve bunun için sadece kadınlara ait özel harita geliştirilmiştir. TRIMSAMSA* Haritası bir kadının evlilik ahlakını gösterir. Trimsamsa haritası ayrıca yaşamda başımıza gelecek olumsuzluklar hakkında bilgiler verir.

5.EV:ÇOCUKLAR – SPEKÜLASYON – KARMA – AŞK

Beşinci Ev ateş burcu ile bağımlıdır ve bir görev evidir. Çocuklar, zeka, bellek, zihin, akıl, spekülasyon, geçmiş yaşam kredisi, karma, erdem, yardımseverlik, bilgelik, romantizm ve aşk maceraları, dürüstlük, tevazu, yüksek eğitim ve iyi alışkanlıklar bu evden yönetilir.

Çocuklar ve çocuklardan alınacak mutluluk Rasi (Doğum ) haritasından analiz edildiği gibi, Hint sisteminde bu yaşam alanına ait olan bir harita geliştirilmiştir: Saptamsa. Saptamsa haritası bir Bölümlü (Divisional) haritadır. Bu bölümde ayrıca Sapthamsa haritası analiz edilir.

Çocuk analizi bölümünde istenirse ne zaman çocuk olacağı belirlenir.



6.EV :HASTALIKLAR VE DÜŞMANLAR

Altıncı Ev toprak burcu ile bağımlıdır ve bir varlık evidir. Düşmanlar, rakipler, kıskançlık, hastalıklar, sorun ve illetler, iş ve çalışanlar, kiracılar, borçlar, cimrilik, Dayı ve Kuzenler, tıp alanları, hemşirelik, hizmet işleri bu ev ile yönetilir. Ayrıca şişmanlık meyli, davalar ve hasımlar bu evin yönetimindedir. Bu bölümde istenirse Shasthamsa (Sağlık) Haritası analiz edilir.

7.EV :EVLİLİK

Yedinci Ev hava burcu ile bağımlıdır ve bir Arzu evidir. Evlilik hayatı, Eş (Koca veya karı), Seks, Tutku, Şehvet, Her türlü ortaklıklar, damarlar, Yabancı ülkelerdeki ikamet ve Mahkemeler bu evin yönetimindeki alanlardır. Evlilik hayatının kalitesini ve niteliğini açıklar. Evlilik ortağının durumu ve şartlarını gösterir. Hindistan’da evlenmeden önce tarafların haritalarında “KUJADOSHA” , yani “MARS BASKISI” analizi yapılır. Eğer taraflardan birinde Mars Baskısı varsa o evlilik günün birinde çökmeye veya sadece taraflardan birinin büyük fedakarlıkları ile yürümeye mahkumdur.

Evlilik Analizi bölümüne ek olarak “MAGİ ASTROLOJİ” sistemine göre Batı tipi Doğum Haritasında (Tropik Zodyak); CHİRON (Şiron) yerleşimi ve hayatta neler vereceği analiz edilir

Vedic sisteminde Evlilik için özel bir bölüşümlü (Divisional) harita vardır; Navamsa Haritası. Bu bölümde evlilik konusu Navamsa ile ayrıca analiz edilir.

Bu Analiz bölümünde istenirse evlilik zamanı hesaplanır.

Özel Analiz:

Başvuru sahibi tarafından istendiğinde iki kişi arasındaki “Eşleşim” (Synastry) Analizi Vedic sistemine göre yapılır. İki kişi arasındaki uyum (ruhsal ve karmik) araştırılır. . Bu analiz için Kadın ve Erkek kişinin tam ve doğru şekilde doğum bilgileri olmalıdır.


8.EV :YAŞAM UZUNLUĞU

Sekizinci ev su burcu ile bağımlıdır ve bir ebedi özgürlük evidir. Hayat, Yaşam uzunluğu, vasiyetnameler, Ortak kazançlar ve paralar, Nafaka, Kazalar, Uzun sürecek kronik hastalıklar, Sezgi, Doğaüstü olaylar ve bunların bilimi, Gizli Güçler, Cinsel Güç ve cinsel organlar bu evin kontrolü altınır. Yaşam uzunluğu, Yaşamın ne zaman son bulacağı bilgileri istendiği takdirde bildirilir. Normal olarak analizlerde Yaşam uzunluğu genel bilgi olarak yer alır.

9.EV :BABA – TALİH – UZUN YOLCULUKLAR

Dokuzuncu ev ateş burcu ile bağımlıdır ve bir görev evidir. Talih, Kısmet, Baba, İnançlar, İrfan, İbadet, Uzun Yolculuklar, Hukuk ve Bilgi ile dizlerimiz bu ev tarafından kontrol edilir. Burası bir Üçgen ev (trikona) olması nedeniyle bereketlidir. Birinci ev ile eşdeğerdedir. Çünkü insanın talihini ve kısmetini yönetir. Vedic sistemi olan TALİH FORMÜLÜ bu bölümde hesaplanır.

Baba ile ilgili özel soruların yanıtlanması burada ele alınır. Babanın hayatı ve geleceği burada analiz edilir.

10.EV :KARİYER

Onuncu Ev toprak burcu ile bağımlıdır ve bir Varlık evidir. Kariyer, statü, Meslek, Şöhret, unvan, Resmi Kurumlar, Kutsal ziyaretler, Toplum yararına girişilen işler bu ev tarafından yönetilir.

Kariyer olayı için Hint astrolojisinde özel bir harita vardır: Dasamsa. Bu özel haritada Bölümlü (Divisional) bir haritadır ve kariyer oluşumunu bize açıklar. Bu analizde bu özel haritanın da analizi yapılır. Dasa (Gezegensel) periyotlara göre kariyerde yükseliş ve iniş zamanları hesaplanır. Bu özel bir Vedic astroloji sistemidir.

11.EV :FIRSATLAR – AMAÇLAR – ARZULAR – ARKADAŞLAR

On birinci Ev Hava burcu ile bağımlıdır ve bir Arzu evidir. Arzular, Hedefler, Başarma tutkusu, Büyük amaçlar, Arkadaşlar, Büyük Kardeşler, Varlık, Amca, Bacaklar ve Ayak bilekleri bu ev tarafından yönetilir. Bu ev bizim nasıl doyuma ulaşacağımızı açıklar. Ayrıca beklenmedik fırsatları ve gelirleri gösterir. Bu ev kariyer başarısı ve beklenmedik kazançlar için bir anahtardır ve analizi büyük önem taşır.

12.EV :MASRAFLAR - CİNSEL HAYAT – UZAK ÜLKELER
On İkinci Ev su burcu ile bağımlıdır ve bir Ebedi Özgürlük evidir. Masraflar, harcamalar, israf, aksilikler, ölümden sonrası, yatak Zevkleri (Cinsel hazlar) Cinsel fanteziler, kapalı yerler (hastane-hapishane), gizli düşmanlar, uzak ve yabancı ülkeler, sol göz, sol kulak ve ayaklar bu ev tarafından kontrol edilir. Bu evin analizi özellikle evlilikteki cinsel hayatı ve yaşam sonu durumunu açıklar. Yaşamın borçlar ve tutuklanma ile ilgili olayları buradan analiz edilir.

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  VEDİC astrolojisinde EVLER ve anlamları nev_bahar 1 9,225 07-05-2008 07:42 PM
Son Mesaj: nev_bahar

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir