Değerlendir:
  • 46 Oy - 2.61 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

RUHUNUZDA HANGİ GEZEGEN SAKLI?
Yazar Mesaj
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #41
RE: RUHUNUZDA HANGİ GEZEGEN SAKLI?
Simdi yazilan makaleye göre Rahu'nun bu sisteme dahil edilip edilmemesi tartismaliymis..
Yalniz verilen 8 tane karaka isimleri var.. Rahu'yu katmayinca klasik astrolojide zaten 7 tane gezegen bulunmakta.. öyle ya da böyle katmak zorunda kaliniyor.. eger katmayacak olursak sayet, Anne ve Babanin kardesleri karakasi ile evlenilecek esin karakasi ayni gezegen oluyor...
Ayrica Rahu gezegen de degil ne bileyim hadi kattik diyelim evlenilecek es gezgeni Rahu ciktiginda, hangi burcu anlayacagiz? Satürnü mü?
Ayrica dasa sistemindeki periyottan bahsedilmis.. Atma karakanin dasa zamani geldiginde olumlu gelismeler olur denilmis.. Dasa sisteminde Rahu da dahil, ketu da dahil.. Eger Rahu katiliyorsa mantiken Ketu da orada olmali, ayrilmaz iki nokta sonuc itibariyle.. Ya da Rahu da girmemeli... Ama girmezse iki karakanin yönetici gezegenleri ayni olmus oluyor.. öyleyse bu da dogal sanirim.. cünki bu sekil yapiyorum.. ve ilk sayfada ilk yazilan makalenin kaynagi eksik.. paylasilabilinir mi acaba.. simdiden tskler..
Karakalarda en önemli durumun atma ve amatya oldugunu düsünüyorum.. ilaveten evlilik icin stree de önem kazanabilir evet..

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
02-13-2013 06:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #42
RE: RUHUNUZDA HANGİ GEZEGEN SAKLI?
Karmanın Yükü Nasıl Azalır?

Vedik astrolojinin özellikle Jaimini metodu doğum haritasındaki gezegenleri burçlardaki derecelerine göre sıraya dizer. En yüksek dereceye sahip gezegeniniz ruhunuzun temsilcisi diye dilimize çevrilebilen Atmakaraka gezegeninizdir. Klasik vedik astrolojide uzak gezegenler listeye alınmaz.

Diyelim doğum haritasındaki gezegenleriniz şöyle dizilmiş olsun:

Güneş: 15°27' Yengeç
Ay: 16°42' İkizler
Merkür: 29°17' Yengeç
Venüs: 20°56' Aslan
Mars: 20°37' Aslan
Jüpiter: 13°18' Yay
Satürn: 26°09' Kova

Bu listede en yüksek dereceye sahip olan gezegen 29°17'yle Merkür'dür. Bu durumda Merkür, Atmakaraka gezegeninizdir.

Atmakaraka gezegen, ruhunuzun ihtiraslarını gösterir. Jaimini felsefesine göre tüketmeniz gereken karma da bu gezegen üzerinden belirlenir. Ancak bu gezegenin hakkını verdiğinizde moksha'ya (özgürlük, aydınlanma, karmadan kurtulma) ulaşırsınız. Karmanızı tüketirken Atmakaraka gezegeninizin bulunduğu evle ilgili konularda türlü zorluklar yaşamanız da beklenir.

Atmakaraka gezegeniniz Güneş ise ruhunuz otoriter ve lider ruhlusunuzdur. Kendinize güvenirsiniz. İtibar görmek, ünvanlar kazanmak istersiniz. Egoist tavırlarınızı törpülemeniz ve daha mütevazi olmayı öğrenerek karmanızı tüketmeniz beklenir. Bu arada Güneş, herkesi için doğal bir Atmakaraka'dır. Yani herkesin zaten egodan kurtularak karmasını tüketmesi beklenir.

Atmakaraka gezegeniniz Ay ise tam bir minnoşsunuzdur. Yufka yürekli, samimi, iflah olmaz romantik ve sevgi dolusunuzdur. Ailenize ve sevdiklerinize çok düşkünsünüzdür. Sevdiklerinize karşı aşırı sevgi bağınızı törpüleyerek, gerçek ve sahte sevgiyi ayırt etmeyi öğrenerek karmanızdan kurtulabilirsiniz.

Atmakaraka gezegeniniz Merkür ise tam bir öğrenme sevdalısınınızdır. Çabuk adapte olur, çok konuşur, hızlı öğrenirsiniz. Bilgiye doyamazsınız. Siz de doğru yerde, doğru zamanda, doğru şekilde konuşmayı/iletişmeyi öğrenerek karmanızdan kurtulursunuz. Genellikle büyük çamlar deviren kişilerdir.

Atmakaraka gezegeniniz Venüs ise sevgi ile hazzı birbirine karıştırmış olabilirsiniz. Haz duyduran (cinsellik, egzotik yemekler, para) şeylere meyiliniz büyüktür. Sevilmek isteğiniz çok baskındır. Gerçek sevgiyi bulma yolunda karmanızı tüketirsiniz.

Atmakaraka gezegeniniz Mars ise zorluklarla mücadele etme beceriniz vardır. Enerjiniz yüksektir. Agresif olmamayı öğrenerek, istediklerinizi elde etmek için zora başvurmayarak karmanızı tüketirsiniz. Yenmeyi de yenilmeyi de öğrenmelisiniz. Enerjinizi ve öfkenizi kontrol altında tutarak yüklerinizden kurtulursunuz. Zihinsel olarak da derin araştırmalar yaparak, işin aslını, kökenini araştırarak adeta bir dedektif gibi ilerlersiniz ama karmanızı azaltmak için hayatı daha hafife almalı, aşırı mantıklı olmayı bırakmalı ve daha spontan yaşamalısınız.

Atmakaraka gezegeniniz Jüpiter ise başkalarının fikirlerine de saygı duymayı öğrenerek karmanızı tamamlarsınız. Öğretmenlerinize, akıl hocalarınıza, büyüklerinize saygı duymayı; çocuklara ve kadınsanız kocanızla ilgilenmeyi aksatmamalısınız. Zira onlardan da öğrenecek çok şeyiniz vardır. Hayatınıza sahte bilgeler alarak doğru hocayı, doğru fikri bulma yolunda sınanırsınız.

Atmakaraka gezegeniniz Satürn ise hüznü ve yalnızlığı çok iyi bilerek doğmuşsunuzdur. Çevrenizin de acısını ve yalnızlığını azaltmak üzere bir karmanız vardır. Yavaş büyümekle, zaman alan durumlarla sınanırsınız. Ruhunuz düzen ve devamlılık ister ama çevreniz bu isteklerinizi tehdit eden disiplin dışı kişilerle doludur.


**
Atmakaraka gezegenin sizi ne kadar sınayacağı bulunduğu eve ve burca göre, aldığı etkilere göre de değişir. Astroloji bütündür. Tek bir etkiden büyük çıkarımlar yapmanızı önermem.


Bilgili değil, ilgili.
11-09-2018 06:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #43
RE: RUHUNUZDA HANGİ GEZEGEN SAKLI?
Atmakarakam Mars. Yükselenimin yöneticisi aynı zamanda kendisi.
Amatya karakam ise Satürn.

Ne kadar iyiciller :D Gerçi ne derece önemli bu bilmiyorum ama ilk ikisinin kötücül olması ilgimi çekti gülücük
Marsım iyi durumda mı bilmiyorum fakat mars daşamın(2004-2011) pek iyi geçmediğini biliyorum, benim hayattaki zorlanmalarım lise ile başladı.

Bilgili değil, ilgili.
11-09-2018 06:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  GEZEGEN PERİYOTLARI (DASA) SİSTEMİ El Auria 20 32,143 11-09-2018 05:37 AM
Son Mesaj: Feslegen

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir