Değerlendir:
  • 50 Oy - 2.82 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Batı astrolojisinde olduğu gibi Hint astrolojisinde de Rahu ve Ketu gerçek gezegenler olmayıp, hesaplanarak bulunan gökyüzü noktalarıdır. Gök ekvatoru ile ekliptik dairesinin çakışma noktalarında oluşurlar. Batı astrolojisinde bunlara Ay düğümleri* adı verilir ve analizlerde önemli yerleri vardır. Hint astrolojisinde Kuzey düğümü (Rahu) ejderhanın başı ve Güney düğümü (Ketu) de ejderhanın kuyruğudur. Zararlı etkiler verdikleri kabul edilen düğümlere eski Hint bilgeleri tarafından “Gölgeli gezegenler” adı verilmiştir.
Rahu ve Ketu hakkında fikir sahibi olmak için Hint mitolojisindeki doğuşlarını içeren öyküyü bilmek gerekir. Tanrı Vishnu tarafından yaratılan ve ışık saçan Güneş ve Ay’a düşman olan şeytan bunları boğmaya kalkmış ve Vishnu’nun kılıcı ile ikiye bölünmüştür. Gökyüzünde iki parça olarak yaşamaya devam etmiş, kafası Rahu, kuyruğu Ketu olmuş, daima ışığı önlemeye çalışmıştır. Yine de ışık ölümsüz olduğundan daima kurtulmaktadır.
Düğümlerin etkilerini gerçekten anlayabilmek için yukarıdaki öyküden bir ayrıntı akılda tutulmalıdır. Her iki nokta her ne kadar şeytanın parçaları olarak çalışsalar da, bunların etkilerinde insana zevk verecek uyarmaların bulunduğu göze çarpar. Bu durum özellikle Rahu için geçerlidir. Çünkü, dünyevi arzuların giderilmesinde açgözlülüğü simgelemektedir. Burada, insanın yaşamında daima zevk alınacak temalara yönelmesi ve acıdan kaçma psikolojisi anımsanınca Rahu işlevi ile yaşamın gerçeklerinin uyum sağladığı anlaşılır.
Bu durumda bir beyin taşıyan ejderhanın başı böyle olursa, beyinsiz Ketu için neler söylenebilir? Ketu da yaşam olaylarının akışında çok şiddetli, zorlayıcı ve bilinç dışı davranışların üretkeni olarak ortaya çıkar. Bununla beraber, Rahu ve Ketu’nun etkilerinin ne olacağı diğer gezegenlerden ziyade, astrolojik belirtilere bağlıdır. Hint astrolojisinde Rahu ve Ketu’nun gezegen olarak yorumlanmalarına ve göreceli tanımlamalar vermelerine rağmen bunlara öteki gök cisimlerinden daha farklı davranılır. Çünkü bunlar dizginsiz ve içgüdüsel güçler olarak yönetilen güçlerden daha fazla enerji yayarlar. Başka gezegenler ile görünüm yapma durumları, bunların zararlı oldukları bilinci ve horoskopta yerleşimlerinin neden olacağı zararları bilmek genel olarak zorlayıcıdır. Düğümler eğer düşmanlarının evlerinde yerleşmiş ve zararlı görünümler yapmışlarsa daha fazla tahribata neden olurlar. Düğümlerin yorumları ile bağdaşık eski kutsal kitap bilgilerine göre hem Rahu, hem de Ketu bütün meşum olaylardan, onulmaz hastalıklardan, cinayet, hırsızlık, zehir, korku, kabus, fobi, teşhis edilemeyen hastalık, hapis ve benzer kötülüklerden sorumludurlar. Fakat zekanın olumlu yönetilmesi gibi ayrıntılar gözlemlenirse, etkilerin olumlu kanala kayacakları anlaşılır. Örneğin, eğer doğal Rahu dünyevi istekleri gösteriyorsa, horoskoptaki faydalı yerleşimi ile kişiye güç, şöhret, politik başarı, para ve güzellik vermeye yeterlidir. Yine de Rahu’nun aç gözlülük ve oburluk itkilerinin tatminine yönelik gücü insanın peşini bırakmaz. Kutsal kitaplardaki açıklamalara göre 18 yıl süren Rahu periyotu (Dasa), sürecin bitmesine birkaç yıl kala etkisini azaltır.
Rahu’nun güçlü yerleşimi evin değerini yükseltir. Rahu için Boğa, İkizler, Başak, Terazi, Oğlak ve Kova’da olumlu yerleştiği kabul edilir ama astrologların çoğunluğunun kabul ettiği favori yerleri İkizler ve Başak’tır. Boğa’da yükselimdedir. Yengeç’te moolstrikonas sayılır. Koç’da dost evindedir. Rahu’nun yükselimde olduğu periyot (dasa) içinde politik güç ve ün verir.
Ketu’nun özelliklerine gelince, bu hayali gezegen aydınlanma ve bilgilenme göstergesidir. Olumlu olursa çok ince ruhsal oluşum ve nefsi frenleme yeteneği verir. Benzer şekilde, Ketu bilgi, akıl ve beğeni yeteneği olarak tanınır. Kişiye ruhsal kabiliyetler yanında büyük bir idrak ve ayırma gücü verdiği bilinir.
Bilgeler Rahu etkilerinin Satürn ile benzer olduğunu ve Ketu’nun da Mars’a benzediğini ileri sürmelerine karşın bu görüş sadece genel duyu olarak benimsenir. Ketu meşum bir yerleşime sahip olursa, yıkımı sinsice ve müthiş bir tarzda olur. Aynı koşullarda Rahu gevşeklik, düşüncesizlik ve anlayışsızlık yollarını kullanarak zarar verir.
Düğümlerin en zararlı etkileri içlerinden birinin başka gezegen ile kavuşum yapma durumunda ortaya çıkar. Böyle hallerde kavuşan gezegen müthiş şekilde tahrip olur. Bu durum yönettiği ev için de geçerlidir. Eğer, Rahu etkilenen düğüm ise, enerjisinin sönükleşmesi sonucunda zararlı olur.
Diğer yandan Ketu ile kavuşum yapan bir gezegen kara deliğe kapılmış madde gibi sarsıntıya uğrar. Sonra da acayip, bilinçsiz ve kontrolsuz davranışlara neden olur. Rahu ve Ketu erkil veya dişil olarak sınıflanmazlar. Ayrıca Hint bilgelerinin düğümlerle ilgili faydalı veya zararlı burç yerleşimleri üzerinde fikir birliği yoktur. Sadece bir konuda uzlaşma vardır. Düğümler Merkür’ün yönettiği İkizler ve Başak burçlarında güçlüdürler. Düğümler genel olarak geriye doğru hareket ederler ne nadiren durup ileri harekete geçerler. Bu süreçlerde düğümlerin aşırı güçlü oldukları belirtilir. Bu nedenle horoskop analizi yapılırken Ephemeris’den düğümlerin hareketleri kontrol edilmelidir. Düğümler Güneş ve Ay’ın baş düşmanlarıdır. Bunların burçlarına da zarar verirler.
Doğum haritasında Ketu’nun yerleşimi kişinin geçmiş yaşamında gelişmiş olan kaliteleri ve karakteristikleri gösterir. Rahu ile kavuşum yapan gezegen, Ketu’nun da simgelediği özellikleri konusunda ayrı bir önem taşır. Doğum haritasında Ketu’nun başlangıçtan itibaren ilk altı evden birinde yerleşmesi oldukça uğurlu sayılır. Bu durumda çocukluk yılları zorlu geçecek olsa da kişi yaşamda daima yükseliş kaydedecektir. Ketu’nun haritanın ikinci yarısında yerleşmiş olması bu yorumu tersine işletir. Olumlu yerleşen Ketu, iyi görünümler ve ilişkiler kurduğunda kişiye yaşamda itibar, yükselme, ün ve sosyal prestij sağlayacaktır. Zararlı etkilenmiş Rahu ve Ketu çoğunlukla başarısızlık, zorluk, yenilgi, ve gerilim verecektir. Ketu, Satürn ile kavuşum yapan Mars’ın özelliklerine sahiptir. Ketu Yay’da yükselimdedir. Balık’da güçlü, Koç’da ahenklidir. İkizlerde düşüşte, Başak’da zararlı ve Terazi’de uyumsuzdur. Akrep’te yükselimdedir. Yay ve Oğlak da moolatrikona evleridir.

Rahu’nun Yansımaları

Açgözlülük, dünyevi arzularda oburluk, büyük dünyevi ödüller ;Tembellik, anlayışsızlık,miskinlik ;Duygusal hazlar ;Cehalet.

Ketu’nun Yansımaları

Tecrit, dünyevi isteklere kayıtsızlık ;Doğal yönelim yöntemleri (perhiz vs) ;Bilgilenme, Aydınlanma, Ebedi özgürlük ;Ruhsal yetenekler ;Akıl, bilgi, ayrım kabiliyeti ;Dikkati çekmeme isteği ;Hayaletler, Ruhlar, Astral güçler.

Rahu ve Ketu’nun ortak Yansımaları
Ökültizm, Ruhsallık ;Zorlayıcı- bilinçsiz davranışlar ;Korkular, fobiler, Kabuslar ;Akıl bozuklukları ;Düşük insanlarla beraberlik ;Bağımlılık, kötü huylar ;Zehirler ;Yanılsama, aldanma ;Kirlilik, pislik, parazitler ;Kekemelik, kasılmalar ;Onulmaz hastalıklar ;Hırsızlık, cinayet, hapis ;Büyücülük, Cadılık ;Ülser, kanser, deri hastalıkları.

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Hint (Vedic) Doğum haritasında Kuzey Ay Düğümü (k) “Rahu” ; Güney Ay Düğümü (l) “Ketu” adını alır. Bunların doğum haritasındaki yerleşimleri “Kala Sarpa Yoga” adı verilen özel bileşimler meydana getirir. Bu yoganın oluşması için aşağıdakiler gerçekleşmelidir :

1. Rahu ilk altı evden birinde, Ketu son altı evden birinde yerleşmelidir.

2. Diğer yedi gezegen Rahu ve Ketu arasında sıkıştırılmış olmalıdır. Rahu veya Ketu ile birleşen gezegen olması durumu değiştirmez.

Analizler pek çok eğitimli, kültürlü ve yetenekli insanın bu yoga ile doğduğunu ve pek çoğunun yaşamda pek sorunla karşılaştığını ve bu nedenle öldüğünü göstermektedir.

Eski Hint kaynakları bu yoganın zararlı olduğunu ve sıkıntılar getireceğini açıklamaktadır. Başka bir özelliği de haritada yer alan başka olumlu yoga varsa bile çalışmaz duruma gelmektedir. Fakat bazı özel durumlarda Kala Sarpa yoga mükemmel sonuç üretebilmektedir.

Bu yoga nedeniyle oluşan sorunlar Rahu’nun yerleştiği ev ile alakalı olmaktadır. Rahu ile aynı evde bulunan bir gezegen yoganın olumsuzluğunu azaltabilir. Ancak, bu yerleşimin olumlu çalışması için şunlar olmalıdır :

1. Söz konusu evde zararlı bir gezegen olmamalıdır.

2. Bu ev zararlı bir gezegen tarafından görünüm almamalıdır.

3. Evin yöneticisi Yanık durumda olmamalıdır.

4. Evin yöneticisi muzır evlerden birinde (6,8,12.evler) yerleşmemelidir.

5. Evin yöneticisi düşman evde veya zayıf durumda bulunmamalıdır.

Rahu-Ketu ekseni dışına yerleşen her hangi bir gezegen Kala Sarpa yogayı bozar ve bu gezegene “Kurtarıcı” adı verilir.

Rahu-Ketu ekseni dışına yerleşen birden fazla gezegen varsa zararlı yoga tamamen ortadan kalkmış olur.

Bu yoganın oluşturacağı tüm etkiler Rahu veya Ketu’nun dasa veya bhukti’leri sırasında ortaya çıkar. Yoga yaşamda sıkıntı,sorunlar, gerilim ve başarıyı elde etmekte gecikmeler nedenidir. Böyle insanlar çok çalıştıkları halde başarıya zorlukla ulaşabilirler. Yoganın yerleştiği evlerin özellikleri zarar görür.

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Cvp: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Ay Düğümleri

Güneş’in yörüngesi ile Ay’ın yörüngesinin kesim noktaları olan Ay Düğümleri Hint Astroloji’sinin en gizemli tarafıdır. Hint mitolojisinde bu düğümün kuzey ucu ejderhanın başı (Rahu), güney ucu ise ejderhanın kuyruğudur. (Ketu) Aslen soyut birer gezegen olmakla birlikte bir haritada çok önemli işlevleri vardır. Hint astrolojisinin bana göre en önemli noktalarıdır. Bu nedenle etkileri oldukça iyi araştırılmalı.

Rahu – Kuzey Ay Düğümü

Rahu maddi dünya hırslarıyla doludur. Hayatın iyi ya da kötü her türlü maddi nimetinden gözü aç bir şekilde yararlanmak ister. Dolayısıyla zararlı bir gezegendir. Rahu Jüpiter Venüs kavuşumu gibi bir etki verebilir. Rahu’nun yerleştiği evde şiddetli değer bilirlik gibi etkiler olabilir.Yükselende yerleşen Rahu toplumdan farklı bir kişilik oluşturabilir. 2. Para evindeki rahu insanı çoğu zaman para peşinde koşturur. 2. Ev aynı zamanda konuşmayı temsil ettiğinden potlar kırdırır. Rahu’nun haritalarda yerleştiği ev ani ve şaşırtıcı değişimlere açık bir hayat alanıdır. Bu genellikle bir felaket ya da skandal da olabilir. Olabilecek bir felaketin habercisi Rahu’nun yerleştiği evin yöneticisine de bağlıdır. Rahu ve Ketu bulundukları evin yöneticisinin özelliklerini alırlar. Rahu’nun dispositoru(yerleştiği evin yöneticisi) Ay ya da Merkür gibi kolay etki altında kalan bir gezegense Ay ve Merkür’ün yerleştiği evlerin yöneticileri de bu şaşırtıcı olaylarda etkilidir.
Rahu bu özellikleri ile toplumdan farklı şeyleri temsil eder. Uzun saçlı küpeli erkekler ya da saçları mora boyanmış kızların haritalarını incelesek Rahu’nun kişilikle ilgili evlerde olabileceğini görebiliriz , en azından yaşadıkları dönem Rahu gezegen periyotlarından birisidir.Kendi gezegen dönemlerinde kalıcı olmayan etkiler verir. Rahu yurtdışını da temsil eder. Rahu’nun olası etkilerini tek bir paragrafta açıklamak oldukça zor örnek analizlerde nasıl etkiler verdiğini inceleyebilirsiniz.

Ketu – Güney Ay Düğümü

Ketu, Rahu’nun aksine mistik içe kapanık maddi değerlere önem vermeyen gölge gezegendir. Aydınlanmanın karakasıdır.(temsilci) Meditasyon, içe çekilme, dünyadan soyutlanma Ketu’nun işidir. Maddi hayat alanlarına zarar verebilir. Kandırılma, dogmatik bir şekilde bağlanma etkileri mevcuttur. Rahu Satürn gibiyken, Ketu Mars gibidir. Ketu dönemine giren kişiler genellikle kendi içine çekilir. Genelde lise döneminde içe kapanık bir bireyin, üniversite döneminde sosyalleşmesi Ketu’nun 7 yıl süren periyodunun bitip dünyevi zevklerin yaşanacağı Venüs periyoduna girmesiyle gerçekleşir. İnsanlar da bu olaya şaşırırlar. Lisede çok arkadaşı olmayan kendi halinde bir kişi üniversite yıllarında oldukça sosyal bir insan olabilir. Ketu dönemleri haritadaki yerleşimlere göre oldukça sıkıntılı geçebilir. Yerleştiği eve göre etkileri kişiden kişiye değişir. Önümüzdeki gezegen periyodunda Ketu varsa iç huzuru bulacağımız şeylere yönelmek hepimiz için en iyisidir. Bu 7 yıllık dönemde maddi şeyler peşinde koşmak ancak bize katlanılması güç bunalımlar verecektir.


hintastrolojisi.net

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-12-2009 07:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #4
Cvp: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Hint astrolojisinin hala birçok yönü ve felsefesi kafama yatmasa ve bazı noktalar inançsal bakımdan bana ters düşse de KAD ve GAD hakkındaki en doyurucu bilgilerin yine de Vedikte olduğuna inanıyorum.Batı astrolojisi bu iki konumu keşfetme ve kullanma konusunda hala Vediğin oldukça gerisinde.

Aslında ilginç şekilde farklı fikirlerin en çok olduğu yerleşimlerin başında düğümler geliyor(hem batı hem de vedik için).Gizemli bir tarafı var kesinlikle.
06-10-2009 07:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #5
Cvp: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Okuduğum bir astroloji kitabında hatırladığım kadarıyla Rahu , venüs ve mars ile birlikte çiftler arasında etkileşimin-çekim incelenmesinde kullanılıyordu.Malum Rahu dünyasal zevklerle ilişkilidir.

Özellikle Kadının Rahusu ve Erkeğin Venüsün görünüm yaptığı
Erkeğin Rahusu ile Kadının Marsının görünüm yaptığı durumlar böyle bir getiri sağlamakta.

Hatırladığım bu en azından.
07-05-2009 01:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
coolhandsome
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
kuzey ay düğümüm 12. evde ve kova da..açıklanamaz bir şekilde temas ettiğim her iki insandan birinin hiç haz etmediğim kova insanı olması bundanmıdır??
10-01-2009 11:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Cvp: RE: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
coolhandsome Yazılan:kuzey ay düğümüm 12. evde ve kova da..açıklanamaz bir şekilde temas ettiğim her iki insandan birinin hiç haz etmediğim kova insanı olması bundanmıdır??

Kuzey ay düğümü bizde olmayan, geliştirmemiz gereken özelliklere işaret eder.. Dolayısıyla, bu düğümün bulunduğu burcun özelliğini taşıyan kişilerle temas halinde olmamız, bize o davranışları o burç sahipleri kanalı ile kazandırabilir.

Benim k.a.düğümüm yengeç, ağlakları ve kaprislileri ile uğraşıyorum. Eşim bile yengeç.

Bu arada bu bölüm hint astrolojisindeki düğümlerin başlığı. Vedic haritasında değişiyor. Benim k.a. düğümüm hint ast. ikizler oluyordu yanılmıyorsam. Seninki de oğlak oluyor o zaman.

yazan; Kovaların çatlak olduğunu düşünen bir kova:D
10-01-2009 11:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: RE: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Nevrotik Yazılan:]


yazan; Kovaların çatlak olduğunu düşünen bir kova:D

Harika tespit verygood
10-01-2009 11:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Valde_Amor Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
RE: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Benim de k.a.d Aslan burcunda ve 2. evde. Şu yaşıma kadar paraya hiç önem vermedim, sadece araç olarak gördüm, hırs yapmadım yani ama şimdi kazandığım her meziyete sıksam suyunu çıkarabilir miyim gözüyle bakıyorum o başka.. Bir de çok gururlu ve kibirli insanlardan hiç hazzetmem. Güneşim 12. evde bundan mıdır acaba? (Gururlanmayı veya kibirlenmeyi suçmuş gibi görüp benzer duydularımı bastırınca yaşamın karşıma böyle insanları çıkardığını bana düşündürten bir teorim de yok değil hani..)
10-01-2009 11:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
coolhandsome
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
Cvp: RE: RAHU-KETU (KUZEY-GÜNEY AY DÜĞÜMLERİ
Nevrotik Yazılan:
coolhandsome Yazılan:kuzey ay düğümüm 12. evde ve kova da..açıklanamaz bir şekilde temas ettiğim her iki insandan birinin hiç haz etmediğim kova insanı olması bundanmıdır??

Kuzey ay düğümü bizde olmayan, geliştirmemiz gereken özelliklere işaret eder.. Dolayısıyla, bu düğümün bulunduğu burcun özelliğini taşıyan kişilerle temas halinde olmamız, bize o davranışları o burç sahipleri kanalı ile kazandırabilir.

Benim k.a.düğümüm yengeç, ağlakları ve kaprislileri ile uğraşıyorum. Eşim bile yengeç.

Bu arada bu bölüm hint astrolojisindeki düğümlerin başlığı. Vedic haritasında değişiyor. Benim k.a. düğümüm hint ast. ikizler oluyordu yanılmıyorsam. Seninki de oğlak oluyor o zaman.

yazan; Kovaların çatlak olduğunu düşünen bir kova:D

İnsanın kendini bilmesi büyük bir meziyettirgülücük))Şaka bir yana kurtulamıyorum kovalardan,nerde aşırı asi özgür bir kova görsem,yönetimi alıp kendilerini zindana atasım geliyorgülücük)Ve hayatımda neredeyse her taraftan kova insanları fışkırıyor..Etrafımdaki insanlardan kova olmayanlarında güneşleri 11.evde..Yanlız kuzey ay düğümü 12. evde,işleyişinin de biraz alttan alttan olması gerekmiyormu?böyle çok alenen oluyor gülücük)
10-02-2009 12:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir