Değerlendir:
  • 16 Oy - 3.31 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GURU (JÜPİTER)
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
GURU (JÜPİTER)
Jüpiter, kısmetin, fırsatların ve talihin gezegenidir. Genişleyen, iyimser enerji kaynağı olarak ilişki kurduğu gezegen veya eve yararlar sağlar. Gezegen fırsatları, başarı ve refahı, zenginlik ve serveti yönetir. Bunlara ilaveten kişinin daha önceki yaşamında hak ettiği ödülleri belirtir. Bu görüş, karma ve reekarnasyon teorisi üzerine kurulmuş Hint astrolojisine bağlıdır. Bunun anlamı, bir insanın yaşamında karşılaşacağı talih veya olanakların akışı geçmiş yaşamındaki veriminin sonucudur. Bu yüzden Jüpiter (5. Ev uygulaması gibi) kişinin geçmiş yaşam kredisi üzerinde bilgi edinmek üzere analiz edilir
Jüpiter’e bağlanan diğer ana konular arasında din, felsefe ve ruhsal meseleler gelir. Bunların kapsamında da çileci, ökült ve mistik meyiller vererek kişinin kendini hasretmesi yerine, geleneksel inanç ve itikatları yorumlama ve anlama yeteneği vardır.
Hint astrolojisinde Uranüs, Neptün ve Plüton yer almadığı için Jüpiter ve Satürn en dış yörünge gezegenleri kabul edilmekte ve kişiye en yüksek evrimsel değerler bahşetmektedir. Bu ana taslakta dikkat çeken nokta, Jüpiter ile Satürn her hangi bir görünüm (kavuşum veya karşıt bile olsa) yaptıklarında yüksek bir ruhani tabiat verdikleri kabul edilir.
Bu büyük ve yararlı gezegenin ele alış tarzlarında Hint ve Batı astrolojisinde büyük bir farklılık yoktur. Sadece, Hint sisteminde gezegen çocukların yorumlanmasında önemli bir görev yüklenmektedir. Eğer haritada Jüpiter yükselimde veya güçlü bir konumdaysa kişinin çocukları ile başarılı bir iletişimi olacaktır. Bu görünümde çocukların yaşantısı da genel olarak talihli geçecektir. Eğer gezegen zararlı etkiler alıyorsa, bu yorum tersine dönecektir. Kişinin ya çocuğu olmayacak, ya da az sayıda çocuğu olacaktır. Bu analiz yapılırken 5. Ev de gözden geçirilmelidir.
Jüpiter kusursuz, hayırlı ve erkil bir gezegendir. Yükselimde olduğu Yengeç’te güçlüdür ve Oğlak’da zayıftır. Jüpiter Yay ve Balık burçlarını yönetir ve burada öz burcundadır. Her iki burçta da çok olumlu etkiler getirir. Koç burcu dost olurken, Boğa ve İkizler zararlıdır. Yengeç yükselimde olduğu yerdir. Başak ve Terazi zararlı olurken Akrep dost evidir. Oğlak da zayıflar, Kova’da yansız olur. En olumlu yerleşimi “dikbala” olduğu 1. Evdedir. Gezegenin dostları Güneş, Ay ve Mars’tır. Merkür ve Venüs düşmanları olup, Satürn yansız davranır. Vedic astrolojisinde Jüpiter’in öteki adı “Brihaspati” dir. Olumsuz etkilenen gezegeni güçlendirmek için sarı topaz veya safir takınması uygulanır.
Jüpiterin Yansımaları
Para, servet, zenginlik ; Talih, kısmet, fırsatlar ;Din, felsefe, çocuklar ;Uzun yolculuklar, inanç, kendini adamak ;Ruhsallık, bilgelik ;Dürüstlük, erdem, yardımseverlik ;Cömertlik, merhamet, tefekkür ;Yabancılar, yabancılarla işler ;Astroloji ;Kanunlar, kanuni meseleler ;Karaciğer, alerjiler, butlar ; İyimserlik ;Spekülasyon, oyunlar ;Problemleri çözme yeteneği ;Dinsel rehber ;Geçmişteki yaşamın kredisi ;Perşembe, kuzeydoğu yönü, bankerler, din adamları ve liderler

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bademliler Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 8
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: GURU (JÜPİTER)
jupiteri o kadar guzel anlattinki bu gezegeni cok ama cok seviyorum yararlarini cok gordum 2010 senesini sabirla bekliyorum insallah butun baliklarin donusu muhtesem olur amin verygoodçiçek
06-04-2009 01:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dubletoprak Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 51
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: GURU (JÜPİTER)
bu durumda birşey sormak istiyorum
bende terazide ve 1. evde jüpiter- satürn kavuşumu var
ben hala jüpiter ve satürn gibi iki "zıt" gezegenin kavuşumunun nasıl bir etkı yaptıgını tam anlayabılmış degılım...
bu konuda benı aydınlatabılır mısın hınt astrolojisine göre
haritam : http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=v...&rs=0&ast=
06-04-2009 02:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #4
Cvp: GURU (JÜPİTER)
Vedikte bana görünümler çok ilginç gelmişti.

Aslında bu konuyu hala tam anladığımı sanmıyorum.Ama anladığım kadarı ilginç.:D

Mesela Jüpiter kendinden 1, 5, 7 , 9 ev mesafesindeki konumlara görünüm yapıyor.

Şu durumda Akrepte bir Jüpiteriniz varsa .Marsınız yengeçte ise Jüpiteriniz Marsınıza görünüm yapmış sayılıyor(dereceye bakılmadan)

Takıldığım noktalardan biri şu : dereceler açı-görünüm mevzularında nerede duruyor vedikte ? Yani dereceler daha çok yoksa bulundukları nakshatraların tespitindemi önemli rol oynuyor.

Yoksa önemli bir noktayımı kaçırıyorum?hımm
07-05-2009 01:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tgc21 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 11
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: GURU (JÜPİTER)
jüpiter im 1.evde marsla birlikte boğa burcunda
03-13-2012 01:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tgc21 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 11
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: GURU (JÜPİTER)
şimdi jüpiter boğa da zararlı ama 1.evde güçlü diyo hem zararlı hem güçlü ben bişi anlamadım bu işten nasıl yorumlayayım ki
03-13-2012 01:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir