Değerlendir:
  • 15 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MANGALA (MARS)
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
MANGALA (MARS)
Hint astrolojisinde Mars, ilişkide olduğu tüm horoskop elemanları için birinci derecede zararlı bir gezegendir. Zararını saldırganlık, zalimlik, şiddet, düşüncesizlik, duygusuzluk ve kaza yollarından birini kullanarak gerçekleştirir. Bununla beraber gezegen kişiye enerji, yönelim gücü, tasarlama ve başkaları üzerinde kişisel istekleri gerçekleştirme kabiliyeti de verir. Eğer horoskopta Mars zayıf veya sert görünümlü ise kişiyi gevşek ve motivasyonu zayıf birisi yapar. Başarıyı ele geçiremez.
Mars ; cesareti, kahramanlığı ve tüm askeri uygulamaları yönetir. Başkalarını yönetmek ve liderlik yapmak isteği taşıyanlar, generaller ve kumandanlar haritalarında çok güçlü Mars yerleşimine sahip olurlar. Bu gezegen ayrıca erotizm, tutkular ve cinsel davranışların göstergesi olup, seks eylemlerinin nedenidir.
Mars’ın diğer özellikleri arasında teknik ve mekanik kabiliyetler gelir. Mühendis, makinist ve cerrahlar gibi ellerini en iyi şekilde kullanacak olanların gezegenidir. Batı sisteminden Mars konusunda farklı bir uygulama, Hint sisteminde gezegenin genç kardeşleri ve yerleşik mülkiyeti temsil etmesidir.
Mars şayet “upachaya” evlerinden* birinde konumlanmamışsa, sorunlara, anlaşmazlıklara ve talihsizliğe neden olur. Mars için Koç burcu öz evidir. Boğa ve İkizler ise zararlıdır. Yengeç burcunda zayıflar. Aslan’da dost olurken, Başak’da zararlıdır. Akrep de Mars’ın öz burcudur. Terazi zararlıdır ve Yay dost, Oğlak da yine zararlıdır. Oğlak, Mars’ın yükselim yeridir. Kova’da zararlı ve Balık’da dost evindedir.
Mars erkil, kuru ve ateşli bir gezegendir. En faydalı yerleşimi 10. Evdedir. Burada “dik bala”* durumundadır ve güçlüdür. Mars’ı evlerinde dostça karşılayanlar Güneş, Ay ve Jüpiter’dir. Venüs ve Satürn yansız olurken Merkür düşmanıdır. Hint kutsal kitapları Mars’ın beş duyuyu temsil ettiğini yazarlar. Marsın Vedic astrolojisindeki diğer adı “Mangal “ dır.
Marsın Yansımaları
Erkek ve kız kardeşler (büyükler hariç) ;Cesaret, kahramanlık ve ihtişam ; Sporlar ;Mal ve mülk ;Mekanik veya teknik kabiliyet ;İnşaatçılar, makinistler, cerrahlar ve teknik çalışanlar ;Askerlik, ordu, polisler, savaş ;Generaller, kumandanlar, kanunlar ;Kazalar, suçlar, yangın ;Kesikler, yanıklar, yaralar ; Hırs, motivasyon, istekler ; Fiziksel dayanıklık, güçlülük ; Kızgınlık, çatışma, kavga ; Silahlar, Toplar, patlayıcılar ; Enerji, saldırganlık ; Arzular, seks ; Tıbbi operasyonlar ; Kan, kas sistemi, kemik iliği ; Salı, Güney yönü, Kırmızı mercan

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
01-09-2009 12:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha) ozzzyyy 33 39,983 05-03-2018 10:48 AM
Son Mesaj: Miu_miu

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir