Değerlendir:
  • 88 Oy - 2.85 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vertex : Kader Kapısı
Yazar Mesaj
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
Vertex : Kader Kapısı
Sözlüklere göre; Vertex, zirve, kutsal vücuttaki hareketlenmenin ulaştığı en yüksek nokta, doruk noktası.. Latince "Vertere" kelimesinden alınmıştır, "değişim, dönüşüm" anlamına gelir.

Vertex , iki uçlu (Vertex - Anti-Vertex) bir eksenin parçasıdır. Eğer Vertex'iniz 10 derece Akrep'teyse Anti-Vertexiniz 10 derece Boğa'dadır. Ve diğer eksenler gibi, bu eksende haritada "kapı", "çıkış yolu", "fırsat" görevi görür. Vertex / Anti-Vertex iyi bir sebepten ötürü "elektrik ekseni" diyede adlandırılır.

Bazı astrologlar Vertex ve Anti-Vertex arasında bazı farklılıklar öne sürmüşlerdir, Anti-Vertexi genellikle daha negatif olumsuz etkilere sahip yada daha az etkili olarak görürler. Ama ikisi arasında herhangi bir fark yoktur.

Vertex doğası gereği normal olarak 5inci, 6ıncı, 7inci yada 8inci ev civarında konumlanmıştır.

Haritanızdaki Vertex hayatınızın dönüm noktasını açıklar. Haritanızda 5 ila 8inci evler arasında konumlanmış olmasından kaynaklı Vertex, insanların tanışmalarında bir takım etkiler gösterir.

Haritadaki Vertex çok hassas bir noktadır, acayip olağandışı zamanlarda bir elektriklenme, şanslı bir dönüm noktasında olma veya kaderle bir buluşma gibi hissiyatlar verebilir.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere, tüm eksenler haritada "geçitler", "çıkış yolları", "fırsatlar" gibi etkilerde bulunurlar. Örneğin; Doğum gezegeniniz Vertex - Anti-Vertex ekseni ile kavuşum halinde bulunduğunda gezegenin konumuna ve gezegenin hayatınızdaki potansiyel etkisine güç katar.

Pratikte, Vertex zorlayıcıdır , size şanslı deneyimler getirir ve isteseniz bile kaçınamayacağınız kaderinizle sizi buluşturur. Astrolog Bill Meridian'a göre Vertexi ilk ortaya atan Astrolog Charles A. Jayne bu noktanın kaderi belirttiğini ve kontrolümüz dışında gelişen durumlara işaret ettiğini anlamıştır. Lorne Johndro'da Vertex'e "Yükselen Akım" adını vermiştir.

Bana göre Vertex ve Anti-Vertex'in Yorumlaması ..
Kader Kapısı şunlara işaret edebilir :
* Bir insan (ve seni nasıl etkilediği)

Sinastride doğum haritanızdaki Güneş, Ay, Asc, Orta nokta, Venüs veya Marsınız Vertex - Anti-Vertex ile kavuşum halinde olduğu zaman en etkili durumdadır. Vertex ve Anti-Vertexi yorumlarken sadece kavuşumları dikkate alırım. Bir gezegen çok ağır hareket etse bile... Vertex ve Anti-Vertexle olan karşıt açılara
baktığımda
*O an (özel bir insanla karşılaştığın zaman)
Transit halindeki bir gezegenin Vertex - Anti-Vertexinize kavuşum halinde olduğu an.

Ne dilediğinize dikkat edin..
Yıllar içerisinde Vertex ve/veya hayatımıza getirdikleri insanları fazlaca romantikleştirmenin kocaman bir yanılgı olduğunu keşfettim. Bu konuda yakın arkadaşım astrolog Judy Crichton Weeks'in söyledikleri özellikle hoşuma gider. Özetle, Vertexin ilişki noktası, dilekleri yerine getirme noktası olduğunu anlatır. Vertex işin içine girince istediğimiz şeyi kesinlikle elde ederiz ama sonra yine eski durumumuza dönebiliriz (dönmeyebilirizde)

Bir insanla cidden karşılaşmak, tanışmak istemiş olabilirsiniz. Her nasılsa daha sonra (herşey yaşandıktan yapılıp söylendikten sonra).. Onun, yani kader kapınızın düşündüğünüz gibi olmadığını, çokta şanslı olmadığınızı düşünebilirsiniz değil mi?

Son uyarı sözü

Vertex her zaman ödüllendirici bir etkiye sahip değildir. Doğum haritanızda Venüs veya Güneş transit halindeyken, çoğu zaman yeni bir sevgili bulmak ve kolay yoldan para kazanmak üzere olduğunuzu göstermez. Diğer zamanlarda kesinlikle böyle bir etki gösterir.

Size küçük, somut bir örnek:

Doğum haritamda Venüs, Vertex ile hemen hemen kavuşma halinde. Hayatımı derinden etkileyen 2 durumla karşılaştım -hayatımın aşkları- tam da transit Güneş veya Venüs, doğum haritamdaki Vertex ve/veya Anti-Vertex'in üzerinden geçerken...

Problem şu: Her yıl bir kere Güneş (ve Venüs), doğum haritamdaki Vertex'in üzerinden geçiyor (Şimdiye kadar nerdeyse 94 kere) ama hayatımı derinden etkileyecek sadece 2 durumla karşılaştım.

Vertex hayatıma önemli birini soktuğu zamanlarda o kişinin haritasında da benim haritamda da gelişen büyük şeyler mevcut. (Bunu bir durumla açıklamak gerekirse transit Kuzey Ay Düğümü onun doğum haritasındaki Kuzey Ay Düğümüyle kavuşum halinde olduğu zaman onunla bir etkileşim içine gireriz. Ve bu 18.5 yılda bir olan birşey.

Güneş veya Venüs, doğum haritasındaki Vertex ve/veya Anti-Vertex üzerinden geçerken genellikle küçük bir transit olarak görülür, bazen daha büyük bir transiti tetikler ve ikincil ilerlemeye sebebiyet verebilir.

Kendinizi hayal kırıklığına uğramış mı hissediyorsunuz ?

Katı, sabit tanımları tercih eden kişileri Vertex hayal kırıklığına uğratabilir. Şu gibi sorular kafada oluşabilir:
- Vertex'i nasıl kullanabilirim ?
- Vertex'ten ne zaman faydalanacağımı nasıl bilebilirim ?


(thezodiac.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-27-2008 12:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
Cvp: Vertex : Kader Kapısı
Vertex hassas bir noktadır, başkalarıyla kadersel karşılaşmalar, hayatın dönüm noktaları ve kontrol edemediğimiz kaderimizle ilişkilidir.

Doğum haritasında güçlü bir konuma sahip olan Vertex daha kalıcı sonuçlar gösterebilir.

Vertex'i ne aktive eder?
Üç şey Vertexi tetikler, rastlaştırır ve aktive eder : Transitler, insanlar ve konumlar.

Vertex'in Ev ve Burçlardaki Durumu :

Vertexin ev konumu nerede dönüm noktasıyla karşılacağımız, kaderle buluşmalarımız ve kadersel karşılaşmalarımız hakkında bize ipuçları verir. Öncede belirttiğimiz gibi Vertex genellikle ,haritanın batı kısmında, Anti-Vertexe 180 derecelik açıyla, 5inci ve 8 inci evler arasında konumlanır.

5.-11. ev ekseninde arkadaş ve grup çevresiyle olan ilişkilerden(11.ev) kadersel romantik veya yaratıcı karşılaşmalar(5.ev) isteği olabilir.

6.-12. ev ekseninde, dönüm noktası, veya kontrolden çıkmak, hayatımızı günden güne etkileyebilir, yada hayaller ve yaratıcı fantaziler(12. ev) aracılığıyla veya bizden daha az şanslı olanlara işlerinde yardımcı olmak ruh ve beden(6.ev) arasındaki bağımızı etkileyebilir.

7.-1. ev ekseninde

8.-2. ev ekseninde kader erotik bir rastlantı(8.ev) veya zevk, güvenlik ve huzur(2.ev) arzusuyla yapılan içsel bir sorgulama(8.ev) şeklinde gelebilir.

Koç/Terazi ekseni - kişisel istek ve paylaşımlar
Boğa/Akrep ekseni - riske karşı güvende olma isteği
İkizler/Yay ekseni - bilgi ve vizyon
Yengeç/Oğlak ekseni -
Aslan/Kova ekseni - Grup katılımına karşı olarak kendini ifade etme vurgusu
Başak/Balık ekseni - yapısal sınırları ve sınırsız özlemleri karşılaştırma

(falconastrology.com)

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-27-2008 12:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #3
RE: Vertex : Kader Kapısı
VERTEX EKSENİ



Diğerlerine oranla astrolojide daha az kullanılan bir başka unsur da üçüncü eksen olarak adlandırılan Vertex-Antivertex eksenidir. Bilinen ve en çok kullanılan birinci eksen (Yükselen-Alçalan) ekliptikle rasyonel ufuk çizgisinin kesişmesiyle oluşur. İkinci eksen, yani 4.ev-10.ev ekseni (MC-IC) de doğum yeri meridyeniyle ekliptiğin kesişmesi ile meydana gelir. Üçüncü eksen olan Vertex-Antivertex ise ekliptik ile Prime Vertical'ın (dünya üzerinde herhangi bir noktada doğu noktasını, batı noktasını, zeniti ve nadiri kesen büyük daire) kesişmesiyle bulunur. Bu eksen haritalarda herhangi bir bölgeye düşebilir, ancak Vertex her zaman batıdadır. Çoğu zaman 5.ev’den 8.ev’e kadar olan bölge içindedir. Vertex’i hesaplamak için 90 dereceden doğum yeri enlemi çıkartılır ve bir başka enlem derecesi elde edilir. Haritadaki IC (4.ev çizgisi) MC olarak kabul edilir ve bu MC'nin yeni enlem derecesindeki Yükselen'i Vertex olur. Antivertex her zaman Vertex’in tam 1800 karşısında bulunur. Vertex “V” ile Antivertex ise “XX” ile sembolize edilir.

Vertex ekseninin anlamı biraz Yükselen ekseni, biraz da Ay Düğümleri ekseni gibidir. Yakın ilişkilere Vertex ekseni zıtlıklarını deneyimleyerek girme eğilimindeyizdir. Antivertex Yükselen gibi kişinin kendi hareketlerini ve arzularını vurgular. Vertex ise kişinin hayatında uğraşması gereken diğer kişileri, bir bakıma, kişini kontrolü dışında kalan koşulları simgeler. Aslında haritadaki herşey kişi hakkında bilgi verir, ama çoğu insan 7. ve 8. evde simgelenen özellikleri sergileyen insanlara doğru çekilir. Vertex karşımızdaki insanlara yansıttığımız özellikleri anlamamızı sağlayan bir başka anahtar gibi görülmektedir.

Vertex ekseni Ay Düğümleri gibi kişinin zıtlığı bütünleştirme yollarını araması gereken kutuplaşma alanını gösterir. Ay Düğümleri bir sınav alanının temel anahtarı olarak kabul edilebilirler. Genel olarak Güney Ay Düğümü daha meydan okuyucudur. Güney Ay Düğümü nereye düşüyorsa, orada öğreneceğimiz ve öğrendikten sonra vereceğimiz bir şey vardır. Benzer şekilde, Vertex başkalarıyla ilişkilerimiz kanalıyla öğreneceğimiz bir sınav alanını temsil edebilir.


astrolojidergisi.com
01-18-2009 03:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #4
RE: Vertex : Kader Kapısı
balığımın, ay-güneş ortanoktasıyla, antiverteksim tam kavuşum...

t-venüs, balığımın verteksiyle tam kavuşumken;

t-neptün, antiverteksime 5 orbla kavuşum halinde iken tanışmışız..

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
05-23-2011 04:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Vertex : Kader Kapısı
(05-23-2011 11:02 PM)ayşe kara Yazılan:  
(05-23-2011 10:40 PM)Yıldırım Yazılan:  
(05-23-2011 10:28 PM)ayşe kara Yazılan:  
(05-23-2011 10:23 PM)eylülmavi Yazılan:  ahh ah arkadaşım, sağır sultan duydu aşkımı gülücük))


aşk çok güzel bi duygu eskiden gülücük bende aşık olduğumda ya benim gibi kimse aşık olamaz ya gülücük başka bi boyuta geçerdim ama uzun sürmezdi tabi ama harika bi duygu hele bi keresinde nefesim kesiliyodu oınu görüncegülücük) sanada öylemi oluyo merak ettim

gülücük

ya niye güldünüz,neptündenmi diye.

günlerdir forumda anlatmaya çalıştığım ama siz bayanların kabul etmediği şeyi kendi aranızdaki diyaloglarda itiraf ediyorsunuz ona güldüm.

kadın milletinin duyguları çabuk geçer , uzun sürmez gülücük

05-24-2011 12:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: Vertex : Kader Kapısı
(05-24-2011 12:03 AM)virgotaurus Yazılan:  
(05-23-2011 11:02 PM)ayşe kara Yazılan:  
(05-23-2011 10:40 PM)Yıldırım Yazılan:  
(05-23-2011 10:28 PM)ayşe kara Yazılan:  
(05-23-2011 10:23 PM)eylülmavi Yazılan:  ahh ah arkadaşım, sağır sultan duydu aşkımı gülücük))


aşk çok güzel bi duygu eskiden gülücük bende aşık olduğumda ya benim gibi kimse aşık olamaz ya gülücük başka bi boyuta geçerdim ama uzun sürmezdi tabi ama harika bi duygu hele bi keresinde nefesim kesiliyodu oınu görüncegülücük) sanada öylemi oluyo merak ettim

gülücük

ya niye güldünüz,neptündenmi diye.

O koyu harflerle belirtilen yazdıkların var ya...Aleyhimize delil olarak kullanılabilir gibisoru

zeki şey evill

05-24-2011 12:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: Vertex : Kader Kapısı
(05-24-2011 12:08 AM)virgotaurus Yazılan:  
(05-24-2011 12:05 AM)Yıldırım Yazılan:  
(05-24-2011 12:03 AM)virgotaurus Yazılan:  
(05-23-2011 11:02 PM)ayşe kara Yazılan:  
(05-23-2011 10:40 PM)Yıldırım Yazılan:  gülücük

ya niye güldünüz,neptündenmi diye.

O koyu harflerle belirtilen yazdıkların var ya...Aleyhimize delil olarak kullanılabilir gibisoru

zeki şey evill

Teşekkür ederim, tüm kadınlar adına kabul ediyorum. Erkeklerden zekiyiz beya, onlar bile kabul etmekte bu gerçeğidil çýkarma

zekisin dedim , erkeklerden daha zekisin demedim

ikisi arasında büyük bi fark var ;)

05-24-2011 12:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #8
RE: Vertex : Kader Kapısı
(05-24-2011 12:03 AM)Yıldırım Yazılan:  
(05-23-2011 11:02 PM)ayşe kara Yazılan:  
(05-23-2011 10:40 PM)Yıldırım Yazılan:  
(05-23-2011 10:28 PM)ayşe kara Yazılan:  
(05-23-2011 10:23 PM)eylülmavi Yazılan:  ahh ah arkadaşım, sağır sultan duydu aşkımı gülücük))


aşk çok güzel bi duygu eskiden gülücük bende aşık olduğumda ya benim gibi kimse aşık olamaz ya gülücük başka bi boyuta geçerdim ama uzun sürmezdi tabi ama harika bi duygu hele bi keresinde nefesim kesiliyodu oınu görüncegülücük) sanada öylemi oluyo merak ettim

gülücük

ya niye güldünüz,neptündenmi diye.

günlerdir forumda anlatmaya çalıştığım ama siz bayanların kabul etmediği şeyi kendi aranızdaki diyaloglarda itiraf ediyorsunuz ona güldüm.

kadın milletinin duyguları çabuk geçer , uzun sürmez gülücük

haha uzun sürmemsinin nedeni hayal kırıklığı erken uyanma, sizin daha uzun süre uyumanız dahamı olumlu bu anlamda.:D

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
05-24-2011 12:31 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: Vertex : Kader Kapısı
(05-24-2011 12:25 AM)virgotaurus Yazılan:  
(05-24-2011 12:21 AM)Yıldırım Yazılan:  
(05-24-2011 12:08 AM)virgotaurus Yazılan:  
(05-24-2011 12:05 AM)Yıldırım Yazılan:  
(05-24-2011 12:03 AM)virgotaurus Yazılan:  O koyu harflerle belirtilen yazdıkların var ya...Aleyhimize delil olarak kullanılabilir gibisoru

zeki şey evill

Teşekkür ederim, tüm kadınlar adına kabul ediyorum. Erkeklerden zekiyiz beya, onlar bile kabul etmekte bu gerçeğidil çýkarma

zekisin dedim , erkeklerden daha zekisin demedim

ikisi arasında büyük bi fark var ;)

Niye konu erkek kız zekaları ve güçleri olunca konuya atlıyorum acaba?? Beni feminizme sürükleyen haritamdaki hangi planet?? Böyle bişey var mıdır haritada. Aslında yükselen yengeç olarak gayet kuzu gibi ev hanımı olmam gerekirdi??

doğum haritanı imzanda göremedim.

merkür koçtun öyle hatırlıyorum , fikir tartışmalarına genelde böyle dalıyor olabilirmisin ?

05-24-2011 12:31 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
RE: Vertex : Kader Kapısı
lilihte bakmak lazım feminizm için.ben yıllardır feminist olmadığımı savundum durdum meğer (kad liliht kavuşum:D ) öyle bi feministmişimki zaten üstünlüğümüzü tartışmaya gerek görmemişim koptum.w

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
05-24-2011 12:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir