Değerlendir:
  • 25 Oy - 2.68 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astroloji'de Yaptığımız Hatalar
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar
Alıntı:Astroloji uygulamalarında yaşadığımız en sık hatalardan birisi burçlarla evleri birbirine eş değer kabul etmek biçiminde oluyor.

katılıyorum..

daha dünyada ev sistemlerinin netleşmemiş olduğunu düşünürsek , ben önceliği burçlara ve gezegenlere vermeyi tercih ediyorum , evleri aynı kefeye koymuyorum şimdilik , bu benim tercihimdir.

Alıntı:Karşılaştığımız hatalardan en trajik olanı ise daha önce size başka bir yazıda (Nerede o eski yöneticiler ? ) anlatmaya çalıştığım gibi Satürn ötesi gezegenlerin (Uranüs, Neptün ve Pluto) kıyasıya kullanılması ile ilgilidir. Günümüzde neredeyse herkes Uranüs, Pluto ya da Neptün gibi jenerasyon gezegenlerinin etkilerini kişisel yorumlarda kontrolsüz ve sanki bu enerjilere doğrudan sahiplermişçesine kullanmaktalar. Halbuki adı üstünde bu gezegenler “Jenerasyon” gezegenleridir. Etkileri bir kuşağı oluşturan sosyal, ekonomik, teknolojik ve ideolojik gelişmeleri anlatmaktadır. Eğer bu gezegenleri hepimiz kullanabilseydik hepimiz Bill Gates, Leonardo da Vinci ya da Einstein gibi çağlara damgasını vuran kişiler oluverirdik.

Fakat insanoğlu çoğunlukla doyumsuz ve hep kendini yukarılara layık gören bir varlık olduğu için, biraz zoraki biraz fantezi, bilinçsiz bir biçimde bu gezegenlerin özelliklerini son derece “kişiselleştirmiş” durumdayız. Satürn’e kadar olan gezegenler ne güne duruyor ?

katılmıyorum..

Uranüs , Neptün ve Plütonun Jenerasyonları etkilediği doğrudur ancak bu üçlünün kişisel gezegenlerimize + ASC , DSC , MC gibi özel noktalara yaptığı açıların her birimize kişisel Uranüs , Neptün ve Plüto özellikleri kattığını düşünüyorum.
bir kişi Ay - Neptün sert açılarına sahipse dünyanın en disiplinli ordusunda subay bile olsa , kırılgan - alıngan - duyarlı yönünü bir şekilde gösterecektir diye düşünüyorum.
ya da bir kişi Uranüsten güçlü bir transit aldığında , jüpiterin ve satürnün hatta marsın bile açıklayamayacağı hızda ve büyüklükte çarpıcı değişiklikler sözkonusu olabilecektir o kişinin hayatında..
yani kısaca bu üçlünün az yada çok bir şekilde bizlerle doğrudan bağlantılı büyük potansiyeller olduğunu düşünüyorum.

Alıntı:Halbuki Uranüs, Neptün ve Pluto tekrar tekrar vurgulamak ihtiyacındayım kişisel değillerdir, bu gezegenler çağları şekillendiren enerjilerdir. Bu yüzden hiçbir burçla tek başlarına doğrudan ilgili değillerdir. Yükselen burcu Akrep birisi için Mars kişisel anlamda açıklayıcıdır. Balık için bu Jüpiter, Kova için ise Satürn’dür.

katılmıyorum..

Mars gibi sabırsız bir enerjiyle , Akrep gibi 12 burcun en iyi stratejistini özdeşleştiremem..
Satürn gibi sınırları belirleyen bir enerjiyle , Kova gibi sınırları aşmaya (sert açılarda delmeye) kendini adamış bir burcu özdeşleştiremem..
Balık gibi duygusal bir enerjiyi , Neptünle değilde , Jüpiterle özdeşleştirmek fikrine katılmıyorum..

Alıntı:Neredeyse öyle bir noktaya ulaşacağız ki Astroloji'yi kaybedeceğiz.
Temel bilgileri ve Astroloji’nin gramerini eğer sadece günümüzde yazılan kitaplardan okursak bu tür trajik hatalara bol bol düşebiliriz. Burç yöneticilerinden, evlere kadar pek çok alanda bilgilerimizi gözden geçirmemiz ve körü körüne kafamıza göre bir yorum yapmamamız gerekiyor.

Uranüsün keşfedildiği dönemle birlikte , bilimsel düşünce gelişti ve teknoloji müthiş bir hızla ilerledi. reformlar gerçekleşti , bağımsızlıklar gerçekleşti yani Satürnün koymuş olduğu eskiye ait olup işe yaramayanlar daha doğrusu akla - bilime uymayanlar aşıldı , terkedildi..

ve biliyormusunuz terk edilen alanlardan biride neydi ?

Astroloji..

21.yüzyılı gören bizlerin bunu irdelemesi gerekiyor bence ; bir kaç yüzyıl öncesinin insanları Astrolojiyi niçin arka plana attı ?
yoksa astroloji üzerine yanlış giden bişeyler mi vardı ?

peki şimdi , birkaç yüzyıl önce ''terkedilen astrolojiyi'' , öylece alıp kabullenmek , yeni bir bakışaçısıyla irdelememek ve eski kurallara bağlı kalmak olması gerekenmidir ?

bence değil...

12-22-2008 03:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Astroloji'de Yaptığımız Hatalar - Luli - 12-21-2008, 09:52 PM
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar - astrosohbet - 12-22-2008 03:04 AM
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar - Félicé - 12-22-2008, 05:51 PM
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar - Aquar - 12-23-2008, 08:11 PM
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar - Aquar - 12-23-2008, 11:25 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir