Değerlendir:
  • 16 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ruhun Yolculuğu
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Ruhun Yolculuğu
Adına karma ya da başka bir şey diyelim, astrolojik haritamız, açık bir şekilde olmasa da, bu hayata boş gelmediğimizi, tam tersine belirli güçleri, deneyimleri kullanmak ve mücadeleler yapmak üzere burada olduğumuzun işaretlerini verir. Ezoterik semboller içinde kendi kuyruğunu yiyerek bir daire çizen yılan figürü vardır. Uroboros olarak adlandırılan bu figür simyada dikkat çeken bir görünümdür ve ruhun ölümsüzlüğünü simgeler. İlüstrasyonlarda birbirini yutan iki yılan görülürken, bu yılanlardan birisinin kanatları olduğu dikkat çeker. Kanatlar sürekli tekrar eden harekete, devinime işaret ederler. Yılan figürü aynı zamanda eczacılıkla ilgili simgelere zehirinden şifa bulunan bir canlı olarak geçmiştir.

Astrolojik figürler içinde de yılan benzeri, ejderha figürüne rastlarız ve haritalarda kullandığımız ay düğümleri ejderhanın ağzı ve anüsü olarak betimlenir. Ay Astrolojik olarak sürekli devinimi, şekilden şekle girmeyi, geçmişten getirdiklerimizi anlatan güçtür. Ay düğümleri ise, doğrudan tutulmalarla ilgilidir. Her yıl gerçekleşen en az iki güneş tutulması ve bunlara eşlik eden Ay tutulmaları, Ay düğümlerinin çevresindeki yeniay (Güneş tutulması) ve dolunay (Ay tutulması) zamanlarında olur.

Doğumumuzdan önce gerçekleşmiş olan Güneş tutulmasının burcu ruhun yolculuğundaki temaları göstermesi bakımından çok önemlidir. Bu tutulma ay düğümlerinin herhangi bir ucunda olmuş olabilir. İlk aşamada önemli olan bu güneş tutulmasının burcu, elementi, bu burcun yönetici gezegeninin astrolojik haritamızdaki konumudur. Örneğin M. Kemal Atatürk’ün doğumun bir önce gerçekleşen Güneş Tutulması 10 derece Oğlak burcunda gerçekleşmiştir. Oğlak burcunun yöneticisi Satürn ise askerlik, savaş ve mücadele ile yakından ilişkili Koç burcundadır. Oğlak burcu disiplin, kurallar ve sistem yaratmakla doğrudan ilgilidir. Bu burç devleti, hiyerarşiyi ve düzeni temsil eder. Bu gözle bakıldığında aslında Atatürk’ün ruhsal yolculuğunda sözünü ettiğimiz Oğlak ve Koç temalarının dikkat çekici biçimde vurgulandığını görürüz.

Başka bir örnek vermek gerekirse, Sezen Aksu’nun haritasında, doğumdan bir önce gerçekleşen Güneş tutulması Yengeç burcundadır ve bu burcun yöneticisi Ay, haritasında Yay burcunda, 5. Evde yer almaktadır. Yengeç koruyan, annelik eden, sezgileri, duyarlılığı aşırı olan, duygusal cömertliği anlatan temaları içine alırken, 5. Evdeki Yay burcunda Ay, sahneyi, yaratıcı alanı, yeni deneyimlere açık, özgür kalmak isteyen hayat tecrübelerini anlatmaktadır. Örneğin Prenses Diana’nın doğumundan önceki tutulma Kova burcunda gerçekleşmiştir ve haritasında Satürn Oğlak burcunda yer almaktadır. Kova reform isteğinin, geleceğe yönelik, demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü, insancıl temaların burcudur. Oğlak burcundaki Satürn ise onun kurulu düzen ve kraliyet, gelenekler içindeki durumunu anlatmaktadır.

Astrolojik haritamız sadece psikolojimizi değil, hayatımızın bütününü, bilincinde bile olmadığımız, ruhumuzun geçmişine yönelik simgeleri de içinde barındırır.


R. Hakan Kırkoğlu.

12-15-2008 06:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ruhun yolculuğu ve Karma Félicé 27 40,548 12-03-2010 04:50 PM
Son Mesaj: dove7guntesti

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir