Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.33 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Finansal Astroloji ve Soltist Noktaları
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Finansal Astroloji ve Soltist Noktaları
Finansal Astroloji ve Soltist Noktaları


Astrolojide soltist noktaları veya antiscion olarak adlandırılan noktalar Güneşin göksel ekvatorun kuzeyinde ve güneyinde maksimum uzaklığa ulaştığı noktalardır. Bu uzaklık 23 derece28 dakikadır. Güneşin göksel ekvatorun kuzeyinde maksimum uzaklığa ulaştığı nokta Yaz soltistinin başlama noktasıdır. Bu yaz mevsiminin ilk günü olarak da kabul edilen ve 0 derece Yengeç burcunun başlangıcı olan 21 Haziran tarihine denk gelir. Bu tarihte Güneş göksel ekvatorun kuzeyine en uzak noktadan doğar ve batar. Güneş göksel ekvatorun güneyindeki 23 derece 28 dakikalık maksimum uzaklığa ulaştığı zaman da Kış soltisti başlar. Bu zaman kış mevsiminin ve 0 derece Oğlak burcunun başlangıcı olan 21Aralık tarihidir. Soltist noktaları zodyakta Yengeç - Oğlak aksı üzerinde olan ve zıt yönlerde birbirinden eşit uzaklıkta bulunan noktalardır. Bu noktalar üzerinde bulunan herhangi bir gezegen aldığı astrolojik etkiyi diğer noktaya ayna gibi yansıtır.


SOLTİST NOKTALARI

00 DERECE

YAY-----------0 -------OĞLAK
AKREP------0 -------KOVA
TERAZİ------0 -------BALIK
BAŞAK-------0 -------KOÇ
ASLAN-------0 -------BOĞA
YENGEÇ----0------- İKİZLER


Yukarıdaki tabloya bakarak bir burcun soltist noktasının hangi burca denk geleceğini anlayabiliriz. Mesela Aslan burcunun 20. derecesininin soltist noktası 10 derece Boğa burcudur veya Boğa burcunun 20. derecesinin soltist noktası 10 derece Aslan burcudur. Bu iki nokta arasındaki uzaklık Yengeç – Oğlak aksını başlangıç noktası olarak aldığımız zaman her iki tarafa da 40 derece uzaklıktadır. Aynı şekilde 23 derece Koç burcunun antiscionu da 7 derece Başak olacaktır. Bu noktalar Yengeç – Oğlak aksında, 0 derece Yengeç burcuna her iki yönden 67 şer derece uzaklıktadır.

Bir gezegen soltist noktalarından birine açı yaptığı zaman doğal olarak diğer soltist noktası da etkilenecektir. Bunu birkaç örnekle açıklayacak olursak transit Satürn 10 derece Boğa burcunda iken 20 derece Aslanda bulunan soltist noktasını tetkliyecektir. Kişisel haritada veya bir şirket haritasında bir jenerasyon gezegeni olan Pluto Aslan burcuda iken Boğa burcundan geçen bir Satürn transiti Plutosu Aslanda olan bütün jenarasyonu etkileyecektir. Satürn Boğa ya girdiğinde Plutosu Aslanın son derecelerinde olanlar zorlanacaklar ve transit, Boğanın son derecelerine doğru ilerledikçe bu sefer Aslanın ilk derecelerindeki Pluto tetiklenecek ve kendisi ile ilişkilendirilen konuları görünür hale getirecektir.

Aynı şekilde Boğa burcunda bulunan bir Jüpiter transiti de Aslan burcunu aktive edecek ve natal haritada Aslan burcunda bulunan Pluto gezegeni ile bağlantılı değerleri görünür hale getirecektir. Pluto gezegeni iş dünyası söz konusu olduğunda, para, zenginlik ve büyük şirketlerle ilişkilendirilir. Bu gezegen aynı zamanda bir kişiliğin veya bir şirketin karanlık yönlerini de bize işaret eder. Bir şirket haritasında veya kişisel haritanızda kariyerinizle ve işinizle ilgili soltist noktalarını tetikleyen bir Pluto transiti söz konusu ise işle bağlantılı para konularıyla ilgili olduğu kadar, banka , borç alıp verme ve şirket yetkilerini şirketin yararına kullanma veya bunu suiistimal etme gibi konularda zorlu bir sınav sizi bekliyor demektir. Eğer ilişkiler söz konusu ise o zaman başkasını üzerinde güç kullanma, ilişkilerde karşı tarafı etkileyebilme gücü, karanlık ilişkiler veya ilişkide bir değişim, dönüşüm sürecinin başlaması gibi etkiler ön plana çıkacaktır.

Soltist noktaları konusunda başka bir örneğe geçelim. Mesela Neptün transitinin MC ile bağlantılı bir soltist noktasından geçtiğini varsayalım. Bu durumda MC ile ilişkilendirilen konularda bazı belirsizlikler ve çözülmeler yaşanacaktır. Eğer o dönemde bir şirketin büyümesi hedefleniyor ve yeni ortaklıklara adım atılıyorsa hayal kırıklıklarına da hazırlıklı olunmalıdır.

Bir Satürn transitinin sizin kişisel haritanızda natal Merkürünüzün soltist noktasından geçtiğini farzedelim. Etkisi Natal Merkürünüzün transit Satürn ile kavuşum yaptığı zaman meydana gelen etkinin aynısı olacaktır.

Ortaçağ astrologlarından Ptolemy tarafından da kullanılan bu hassas noktalar, modern astrolojide özellikle Uranian astrologlar tarafından çok kullanılmaktadır.


Ümran Ensari

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-01-2008 01:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Finansal Alanda Kariyer Göstergeleri tools 3 5,684 12-24-2014 01:42 AM
Son Mesaj: tools

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir