Değerlendir:
  • 20 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İLGİNÇ BİR KONU DAHA :)
Yazar Mesaj
SoL@RÎ$ Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 197
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 2

Mesaj: #2
Cvp: İLGİNÇ BİR KONU DAHA :)
yezda Yazılan:Minik bir Türkiye turu yapacak olursak, haritayı tam olarak Ankara’nın ortasına yerleştirdiğimizde, Pluto ve Ay’ın yaklaşık olarak Artvin, Ardahan, Kars, Rize, Erzurum ve Ermenistan civarlarından geçtiği görülüyor. Ülkenin kaybedilmiş halkları (Ay XII. evde) ve karanlık yüzünün (Pluto ASC’de) genel olarak bu bölgelerde ortaya çıktığı görülmekte. Daha da ötesinde, Pluto’nun politik astrolojideki anlamları arındırma, temizleme…vs. olarak tanımla’abilir.

Ankara´nın kuzeydoğusundan geçen Neptün hattının içerdiği Samsun ili ve ilçesi de (Bafra) sigarasıyla ve dolayısıyla astrolojik anlamda uyuşturucuyla ilgili bir bölge olarak öne çıkıyor. Bunun da dışında Samsun, kurtuluş ülküsünün idealize edildiği (Samsun´a çıkış, Türk İstiklal Savaşının başlaması) yerdir (Neptün Aslan´da). Samsun ayrıca en kirli havaya sahip illerden birisidir (hatta 2000 yılı ölçümlerine göre en kirlisi) ve çevre kirliliği de Neptün´le ilişkilendirilir.

Haritada Güneş hattı neredeyse tam olarak İstanbul üzerinden geçiyor ve bu da “etkili insanların yaşadığı ya da çalıştığı semtler, sanat ve eğlence“ gibi anlamları bünyesinde barındırıyor. Onun da dışında İstanbul Türkiye´nin kalbinin (Güneş) attığı yerdir.

Venüs ve Jüpiter´in ülkenin batısından geçtiği görülüyor ve özellikle Jüpiter, direkt olarak batıda bulunmasıyla dikkat çekiyor. Bölgeye düşen hatlar da yaklaşık olarak Çanakkale, Bursa, Yalova, Bilecik gibi bölgeleri kapsıyor.

Venüs, sanat, tarihi doku, güzellik ve Jüpiter de rahatlık, ferahlık, genişlik gibi özelliklerle sembolize edilebilir. Bu hattan geçen Çanakkale´yi seçip te ekşi sözlüğe girdiğimde, aslen şarap, balık, genişlik, eğlence, bar, pavyon…gibi kelimelere sıkça rastladım. Bunun dışında insanlarının güzelliği ve sanatsal anlamda da seramik ve çanak çömlek gibi kollarıyla da ünlü bir kent Çanakkale. Bu anlamda kentin özelliklerinin Venüs ve Jüpiter´le sembolize edilmesi çok garip görünmüyor. Ama bunlardan daha da önemlisi, Çanakkale´nin Dünya´nın en kanlı savunma savaşlarından birisine tanıklık etmiş olmasıdır; Çanakkale savunması, bir kendini gerçekleştirme savaşıydı ve Venüs ile Jüpiter de Türkiye doğum haritasının V. evinde bulunmaktadır. “Çanakkale geçilmez“ sözü, Türkiye´nin kendini gerçekleştirme, benliğini koruma uğruna ne denli bir direnç gösterdiğinin (Venüs ve Jüpiter Akrep´te) sembolü olmuştur.

Öte yandan batı Avrupa´yı içine alan Mars hattı da, Türkiye´nin hedefinin (Mars) Avrupa´ya girmek olduğunu, ancak bunun oldukça zor (Mars) ve keskin (Mars) bir tabanda vuku bulacağını gösteriyor.
en çok burası hoşuma gitti çok ta dogru bir yorum gibi...ben Amasya da dogup Eskişehir de yasayan ve İstanbul da calışmaya başlıycak biri olarak merak ettim nasıl uygularım diye.. am evde ki esyalarla ilğili pek bişey anlamadım onu nasıl çıkarıcaz ki ilğinç bir paylaşımdı yezda emegine saglık öptüm

<3<3<3<3 Değişmeyen Tek Şey "" Degişimin"" Kendisidir <3<3<3<3


ємѕαℓѕiz ∂üşℓєя ask
11-27-2008 02:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
İLGİNÇ BİR KONU DAHA :) - yezda - 11-27-2008, 01:58 AM
Cvp: İLGİNÇ BİR KONU DAHA :) - SoL@RÎ$ - 11-27-2008 02:48 AM
RE: İLGİNÇ BİR KONU DAHA :) - yezda - 11-27-2008, 02:56 PM
Cvp: İLGİNÇ BİR KONU DAHA :) - Félicé - 11-27-2008, 04:38 PM
RE: İLGİNÇ BİR KONU DAHA :) - Şirine - 08-14-2014, 05:59 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir