Değerlendir:
  • 45 Oy - 2.69 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yeniay & Dolunay
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Yeniay & Dolunay
Tutulmalar kadar popüler olmasada , doğum haritamızın önemli noktalarında gerçekleştiğinde dikkate değer etkileri olması muhtemel potansiyellerdir..

mesela ASC üzerinde yada MC üzerinde yada Venüsünüz üzerinde vs.. gerçekleşebilecek bu potansiyellerin etkilerini bu konu başlığında inceleyebiliriz.

11-22-2008 07:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
Cvp: Yeniay & Dolunay
Ay ve Üzerimizdeki Etkileri


Dünya’mıza en yakın gök cismi hepimizin bildiği gibi Ay’dır. Bu kadar yakın mesafede bulunan Ay’ın Gezegenimiz ve üzerinde yaşayan canlılar üstündeki astrolojik etkileri yadsınamaz. Bazı örnekler vermek gerekirse;

- Doğada gerçekleşen birçok fenomen – Medcezir’ler, doğumlar, meteorolojik faktörler, kadınların siklusu ve daha birçok şey- Ay’ın dünyamız etrafındaki dönüşüyle bağlantılıdır.

- Birçok hayvan davranışlarını Ay’ın durumlarına göre belirler; örneğin kuşlar, yuvalarını yaparken kullandıkları malzemeleri hep belirli zamanlarda toplarlar. Bu sayede yağmurdan sonra yuvaları daha çabuk kurur ve nem tutmaz.

- Günlük ve günlük olmayan işlerin birçoğu başarılı neticesi – odun kesmek, yemek yapmak, yemek yemek, saç kesmek, bahçe işleri, gübreleme, çamaşır yıkama, temizlik, sağlık ürünlerinin kullanımı, ameliyatlar ve bunun gibi birçok şey – doğanın ritmine bağlıdır.

- Örneğin bazı tedavi yöntemlerinin bazı günler çok iyi netice vermesine karşılık, bazı günlerde ise etkisinin zayıflaması hatta etkisiz kalması yine bu doğal ritme bağlıdır.

- Bitkiler ve onların bölgeleri üzerinde günden güne farklı enerjiler etkilidir. Bu etkilerin bilincinde olmak yapılacak bahçe ve tarım işlerinde son derece etkileyici olur. Örn. ekme, bakım, gübreleme, toplama, biçme, şifalı bitkilerin etkilerinin güçlü olduğu dönemleri seçme vs. gibi konularda doğa bize doğru zaman ve yeri gösterir.

Toparlarsak; bir sonucun başarısı, sadece gerekli becerilere ve malzemelere ve doğru yere sahip olmakla değil, aynı zamanda onun doğru zamanda yapılması ile çok alakalıdır. Bu yüzden günlük rutin işlerimizde( cilt bakımı, saç kesimi, sağlık konuları, çiçek bakımı, bahçe işleri ,konserve hazırlamak, ev işleri , çamaşır yıkamak v.b.) Ay Takvmine bağlı kalarak hareket edersek, işlerimizi ne kadar kolaylaştırdığımızı ve ve ne kadar kalıcı neticeler elde ettiğimizi hayretle keşfederiz.

Nesilden nesile aktarılan ve temeli tamamen gözlem ve istatistiğe dayanan bu bilgiler, son birkaç yüzyıldır hızlanan dünyamızda gelişen teknoloji sayesinde önemini yitirmiş olabilir, ancak bu onların etkilerinin de ortadan kalktığı anlamına gelmez. Belki de bugünün şartlarında doğanın etkisini ve gücünü yeniden hissetmek, bizim doğa ile tekrar barışık yamamamıza vesile olacaktır.


Yeni Ay

Dünya’mızın çevresindeki yaklaşık 28 günlük turu sırasında Ay bize sadece bir yüzünü -Dolunay’da tam anlamıyla görebildiğimiz ihtişamlı parlak yüzünü- gösterir.
Astronomlar bu “sabit” döngüye sahip uydu ve gökcismi ilişkisini “bağlı rotasyon” olarak adlandırır.

Eğer Ay – Yerküre’den bakıldığında – Dünya ile Güneş arasında ise, bize dönük yüzü tamamen karanlıkta kalır ve neredeyse görünmezdir. Ay’ın bu evresine “Yeni Ay” ya da Ortaçağ Avrupasında adlandırıldığı gibi “Ölü Ay” denir.
Yerküre’den bakıldığında “Yeni Ay” Evresindeki Ay, Güneş ile aynı hizada konumlandığı için, ikisinin de arka plandaki gökyüzü –yıldızlar- konumu aynıdır, yani Güneş hangi burçta ise “Yeni Ay” da aynı burçtadır.

Bu kuralı hatırlamak son derece yararlıdır, çünkü yaklaşık 2,5 günde bir Burç ilerleyen Ay’ın hangi Burçta olduğunu bu bilgi sayesinde kabaca hesaplayabiliriz. Ancak benim önerim yine de profesyonel olarak hazırlanmış bir Ay takvimi kullanmanızdır.

Takvimlerde yeni Ay genellikle siyah bir daire ile belirlenmiştir. İnsanların, hayvanların ve bitkilerin üzerinde kısa süreli etkisi olan bu evrede yapılabileceklere verilebilecek bazı örnekler şunlardır:

- Bedenin arınmaya, zehirlerinden temizlenmeye açık ve hassas olduğu bu dönemde bir gün boyunca oruç tutmak, oluşabilecek bir çok hastalığın önlenmesine yardımcı olacaktır.
- Kurtulmak istediğiniz kötü alışkanlıklarınız mı var, ya da yeni bir projeye, işe mi başlayacaksınız; bunlar için “Yeni Ay”dan daha doğru bir zaman olamaz.
- Hastalıklı bitkinizin, ağacınızın hasta bölgelerini “Yeni Ay”da budarsanız iyileştğini göreceksiniz.
Bu dönemde Toprak Ana nefes almaya başlar.
“Yeni Ay” etkileri “Dolunay” kadar etkili hissedilmez, ancak fazla hissedilir olmaması etkisinin hafif olduğu anlamına gelmez.


Büyüyen Ay

Ay, “Yeni Ay” evresinden birkaç saat sonra soldan sağa doğru büyüyerek hilal şeklini alır ve “Büyüyen Ay” konumuna geçer . “Büyüyen Ay” fazı kendine has etkilerini de beraberinde getirir. Yaklaşık altı günde ”İlk Dördün”e ve toplam onüç gün gibi bir sürede “Dolunay”a dönüşür.

Bu iki haftalık süre içerisinde bedeni güçlendiren ve ona iyi gelebilecek uygulamalar iki kat olumlu etki eder.

Ay büyüdükçe yaraların ya da ameliyatların iyileşmesi yavaşlar.
Örneğin Çamaşır yıkarken bile aynı deterjanı kullanmanıza rağmen etkisi Küçülen Ay’a kıyasla daha az olur, istediğiniz temizliği elde etmeniz zorlaşır. Büyüyen Ay ve Dolunay evrelerinde doğumlarda artış gözlemlenir.



Dolunay

Sonunda Ay Dünyamız etrafındaki yirmisekiz günlük turunun yarısına gelir ve bize dönük yüzü tam olarak aydınlanır. Bu konumda Yerküre, Ay ile Güneş’in arasındadır. Ay takvimlerinde “Dolunay “beyaz bir daire olarak tanımlanır.

“Dolunay” birkaç saat içinde insanlar, hayvanlar ve bitkiler üzerindeki etkilerini hissettirir. Bu evrede Ay’ın fazlaca etkisinde kalan insanlar uykuda dolaşabilir, yaralar her zamankinden daha fazla kan kaybeder. Suç ve kazalarda artış gözlemlenir.
“Dolunay”da toplanan şifalı bitkiler gücünün doruğundadır ve çok daha etkili olurlar.
Ağaçları “Dolunay”da budamak onların kurumalarına sebep olur.



Burçlarda Ay

Dünyamız Güneş etrafındaki 365 günlük turu süresince, Yerküre’den bakıldığında, Güneş her Burçta bir ay kalır. Dünya’nın etrafında dönen Ay’da Burçlar çemberindeki turunu yirmisekiz günde tamamlar ve her Burçta yaklaşık iki buçuk gün kalır. Yirmisekiz gün boyunca oniki farklı Burcun etkisinde kalan Ay’ın bu birleşik etkileri “Dolunay” kadar hissedilmese de son derece güçlü etkilere sahiptir.

Özellikle canlılarda , beden ve ruh sağlığı, bahçe işleri, çiftçilik (hasat, gübreleme, yabani otların temizlenmesi gibi) alanlarında çok önemli etkileri vardır. Örneğin Başak Burcundaki (toprak elementi) Ay bitkilerin kök saldığı günlerdendir. Bu iki ya da üç gün içinde kök salma diğer günlerden çok daha hızlı ve kuvvetli gerçekleşir.

Eski dönemlerde özellikle şifacılık alanında Ay fazlarına bağlı olarak sağlık ve hastalık süreçleri dikkatlice incelenmiştir. Hipokrat öğrencilerine Ay’ın tüm etkilerini etraflıca öğretir, Yıldızların ve Ay’ın konumunu dikkate almamanın delilik olduğunu söyler ve Ay’ın ameliyat edilecek bölgeyi yöneten burçta olmamasına dikkat edilmesi konusunda özellikle uyarırdı.

Bu birleşik gücün özellikle insanların beden ve organları üzerindeki etkisi çok belirgindir. Özellikle her Burcun yönettiği bölgeler, organlar vardır. Yazımızın sonunda bununla ilgili detaylı bir tablo bulacaksınız.

Ay/Burç birleşik gücünde özellikle unutulmaması gereken başlıca kuralları şunlardır:

- Ay hangi Burçta ise, o burcun yönettiği bölgeler/organlara - ameliyat dışında- iyi gelebilecek uygulamalar, besin takviyesi ve tedaviler uygulanmalıdır.
- Ay hangi Burçta ise, o Burcun yönettiği bölgeler/organlar diğer günlerden daha fazla yorulur, yıpranır ve daha hassas olur.
- Ameliyatların, mümkün olduğu sürece, Ay’ın ameliyat edilen bölgeyi yöneten Burçta olmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Tabii bu bahsettiğimiz acil durumlar için geçerli değildir.
- “Büyüyen Ay”ın içinde bulunduğu Burcun yönettiği organları güçlendiren tedbirler almak, “Küçülen Ay” da alınan tedbirlerden çok daha etkili netice verir.

Görüldüğü gibi ameliyat dışındaki müdahelelerde Ay’ın içinde bulunduğu Burcun yönettiği bölge ve organları iyileştirecek ve güçlendirecek uygulamalar yapmak Ay’ın diğer tüm günlerinden daha etkili olmaktadır.


“Yükselen Ay” ve “Alçalan Ay”

“Yükselen Ay” ve “Alçalan Ay”ın etkilerinin Ay fazları ile bir bağlantısı olmadığını özellikle vurgulamak isterim, yani “Büyüyen Ay” ve “Küçülen Ay” ile alakası yoktur.
Burada kastedilen Ay’ın içinde bulunduğu Burçlardaki konumları ile alakalıdır.

Güneş’in 21 Aralık’tan 21. Haziran’a (Yay’dan İkizler’e) kadar süren süre içinde dolaştığı Burçlar yükselen enerjiye sahiptirler – Kış’ın ve İlkbahar’ın kontrol ettiği çoğalma, büyüme, genişleme ve çiçeklenme dönemi. Bu döneme “Yükselen Etki” dönemi denir.

“Alçalan Etki” ise tam tersi olarak yılın diğer ikinci yarısı olan (İkizler’den Yay’a kadar) Yaz ve Sonbahar’ı kapsar. Doğanın bu dönemi olgunluk, hasat, çöküş ve dinlenmeyi temsil eder. Tam dönüm noktalarında bulundukları için Yay ve İkizler burcu dönemleri daha çok nötr bir etkiye sahiptir ve her iki tarafa da ait olabilirler.

“Yükselen Ay” Dönemi: Yay – Oğlak – Kova – Balık – Koç – Boğa – (İkizler)
“Alçalan Ay” Dönemi: İkizler – Yengeç – Aslan – Başak – Terazi – Akrep – (Yay)

Bu iki önemli etki Ay’ın 28 günlük turunda da kendisi belli eder, neredeyse bir ay içinde İlkbahar – Yaz – Sonbahar – Kış etkilerini hissettirir.

Ay içinde bulunduğu Burcun kendi “rengi”ne bürünür ve Ay’ın fazı ile birlikte özellikle bahçe ve doğa’da, aynı zamanda şifacılıkta da kendini hissettirir.

“Yükselen Ay” günlerinde özellikle bitki ve ağaçların suları yukarıya çıkar meyve ve sebzeler bol sulu ve lezzetli olurlar. Bikkilerin toprak üstünde kalan bölümleri özellikle gelişir.

“Alçalan Ay” günlerinde ise bitki ve ağaçların suları geri çekilir ve bitkilerin özellikle toprak altındaki gelişimi hızlanır; kökleri gelişir.


Kombine Etkiler

Bahsi geçen bu yedi güç bazen birbirine girer, etkiyi arttırabilir/azaltabilir, değişime yol açabilir.

Örneğin “Küçülen Ay”daki bedensel arınma etkisi “Alçalan Ay” ile birleştiğinde, “Yükselen Ay” ile birleşmesinden çak daha etkili olur.

Örneğin Ay Aslan’da yapılacak bir kalp ameliyatını olumsuz etkiler, ancak buna birde “Alçalan Ay” etkisi eklenirse , bu olumsuz etki daha da artar. Ancak ameliyat değil de, kalbi güçlendirecek tedavilere başvurmak, beslenme düzenini kalbin ihtiyacına göre düzene sokmak bu dönemde son derece faydalı olur.

Her ne kadar hız devrinde yaşasak da bu ritmleri dikkate almak bir çok fayda sağlayacaktır.



Yurdahal Topdemir

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-23-2008 02:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Cvp: Yeniay & Dolunay
Plüton’un 26 Kasım’da Oğlak burcuna geçişiyle birlikte, dünyadaki tüm değerler, ilişkiler, düzenler yeniden yapılanma dönemine giriyor. Kurulmuş kalıpların sorgulanacağı, yıkıma uğrayıp, yerine yenilerinin yapılanacağı bir sürece giriyoruz. 27 Kasım'da Yay burcunda gerçekleşecek yeniayla birlikte, iyimser ve coşkulu adımlar atmak için ideal bir sürece giriş yapmış olacağız. Genişlemek, yeni hedefler koymak adına cuma gününden itibaren harekete geçebiliriz
KOÇ

Plüton 10. evinize giriş yapıyor. Hayat hedefleriniz, iş ve kariyerinizle ilgili konularda büyük mücadeleler, önemli değişimler ortaya çıkmaya başlayacak. Kendinizi gerçekleştirme adına, tüm gücünüzü ortaya koymanızın zamanı! 27 Kasım’da 9. evinizde yeniay gerçekleşiyor. İletişim, öğrenme, hareket ve hız. İşte yeniayın size getirdikleri! Eğitimle ilgili faaliyetlerde bulunabilir, işinizle ilgili uzun mesafeli yolculuklardan, çevrenizde hızlı dönen olaylardan başınızı kaşımaya fırsat bulamayabilirsiniz. Yeni fikirlere ve planlara ihtiyacınız var. Olaylara daha geniş ve farklı bir pencereden bakabilmek için, içinde bulunduğunuz monoton durumlardan uzaklaşmalısınız. Yoksa arzu ettiğiniz değişiklikleri gerçekleştiremezsiniz.

BOĞA

Plüton 9. evinize giriş yapıyor. Dünyasal olayları daha derin anlayabilme, ruhsal ve dinsel konular, hayat görüşleri ve fikirlerde değişimler, uzun seyahatlerle ve deneyimlerle gelen önemli değişimler, yüksek eğitimle ilgili konularda mücadele, kendini yeni ve farklı durumlara adapte etme gerekliliği, hukuksal konularda zorlanmalar Plüton transitinin getireceği önemli etkilerden. 27 Kasım’da8. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Ortaklaşa işler ön plana çıkıyor. Başkalarının parasal durumlarındaki değişimler sizin üzerinizde önemli etkiler yaratabilir. Kredi, borç almak veya başkalarını da bağlayan girişimlerde bulunabilirsiniz. Hedefe iyi konsantre olmalı, dağılmamalısınız. Zira karşınıza çok değişik niteliklerde işler çıkabilir.

İKİZLER

Plüton 8. evinize giriş yapıyor. Parasal konularda yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Diğer kişilerden beklentilerinizi elde edebilmeniz için daha fazla mücadele etmeniz gerekecek. Ortaklaşa sahip olunan değerlerde yeniden yapılanma zamanı geldi. 27 Kasım’da7. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Karşılıklı ilişkilerin çok önem taşıyacağı günlerdesiniz. Küçük sorunları fazla büyütmemekte fayda var. Yeni ilişkiler, ortaklıklar, iş konularında anlaşmalar gündeme gelebilir. Başlatmak istediğiniz ortaklaşa projeleriniz varsa, yeniayla birlikte bu konularda girişim yapmanız doğru olacaktır. Yeni fikirlere açık olmak, daha geniş alana yayılabilme imkanı getirecek.

YENGEÇ

Plüton 7. evinize giriş yapıyor. İkili ilişkilerinizde yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. İş hayatında rekabet ve mücadele ön plana çıkmaya başlayacak. 27 Kasım’da6. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Yoğun bir çalışma dönemine giriyorsunuz. Birlikte çalıştığınız veya astınız konumundaki kişilerin yaratıcı fikirlerine daha fazla fırsat tanımanız size fayda getirecektir. Sağlığınıza da özen göstermelisiniz. Başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiği doğru; ama sağlığınıza da dikkat etmeli, dinlenmeye de vakit ayırmalısınız. Günlük egzersizleri ve sağlıklı beslenmeyi de ihmal etmemelisiniz. Yeme içme konusundaki alışkanlıklarınızı gözden geçirmek için ideal günlerdesiniz.

ASLAN

Plüton 6. evinize giriş yapıyor. İş ilişkilerinizde veya günlük uğraşlarınızda yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken durumlar ortaya çıkmaya başlayacak. İş alanınızda rekabet ve mücadele ön plana çıkabilir. Sağlığınızı, diyetinizi ve beslenmenizi de yapılandırmanız, kendinizi ayarlamanız gereken bir sürece giriş yapıyorsunuz. 27 Kasım’da5. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Artistik ve sanatsal konularda yeni girişimlere, gelişmelere çok açık olduğunuz günlerdesiniz. Yaratıcılığınızı en iyi şekilde değerlendirebilirseniz, olumlu sonuçlar elde edeceksiniz. Çocuklarla ilgili konularda önemli gelişmeler ön plana çıkabilir. Duygusal konular ve romantizm hayatınıza heyecan getirecek.

BAŞAK

Plüton 5. evinize giriş yapıyor. Aşk ilişkilerinizde yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Çocuklarla ilgili konularda yeniden yapılandırıcı girişimlerde bulunabilirsiniz. Aşk hayatınıza tutkular yön vermeye başlayacak. 27 Kasım’da4. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Ev değiştirmek veya dekoratif veya tamirat amaçlı değişikliklere girmek için bu tarihten itibaren girişimde bulunmanız uygun olur. Gayrimenkul alım satımı için de uygun bir süreçtesiniz. Diğer taraftan, her zamanki kadar sosyal olamayabilir, daha içe dönük profil izleyebilirsiniz. Geleceğinizi ilgilendiren önemli kararlar almanız gerektiğinde, sevdiklerinizden alacağınız destek rahatlatıcı olacaktır.

TERAZİ

Plüton 4. evinize giriş yapıyor. Ailenizle ilişkilerinizi, yerleşimle ilgili konuları, özel hayatınızı yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Köklü yer değişiklikleri yaşayabilirsiniz. Güvenlik tedbirleri almayı ihmal etmemelisiniz. 27 Kasım’da3. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Yeniay, yakın çevre, kardeşler veya iletişimsel konularda yeniliklere, başlangıçlara işaret etmekte. Bu başlangıçlar eğitimle, yayıncılıkla, yeni öğrenilecek konularla, yazmayla, haberleşme veya zihinsel aktivitelerle ilgili olabilir. Hızlı bir iletişim trafiğine hazır olun. Yeniay size bol hareket ve sosyallik getiriyor. Her zamankinden çok aranabilir, yeni projelere dahil olabilirsiniz.

AKREP

Plüton 3. evinize giriş yapıyor. Yakın çevrenizle ilişkilerinizi yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Eğitim almakta iseniz, mücadeleli, ama yapılandırıcı bir süreçte olacaksınız. Diğer taraftan, iletişim becerileriniz, sözleriniz de güçleniyor. 27 Kasım’da2. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Finansla alakalı tüm girişimleriniz için bu tarihi kerteriz alabilirsiniz. Bu tarihten itibaren yeni kazanç yolları arayabilir, farklı alanlara yönelebilirsiniz. Parasal konuların ağırlık taşıyacağı günlerdesiniz. Ama risk alacağınız ve özellikle uzun vadeli yatırım yapacağınız konuları çok iyi tartmanız gerekiyor. Yanlış girişimler kayıplara sebep olabilir. Bu yüzden güvenceli yatırımların dışına çıkmamakta fayda var.

YAY

Plüton 2. evinize giriş yapıyor. Parasal önceliklerinizi yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Ekmeğinizi taştan çıkarmanız, kazanç elde etmeniz için her zamankinden fazla mücadele etmeniz gerekebilir. 27 Kasım’da1. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Bu yeniay sizin için önemli girişim fırsatları getirebilir. Uzun zamandır beklettiğiniz projeleri ortaya koymak için ideal günlerdesiniz. Yakın çevrenizle bilgi alışverişinde bulunmak, araştırmacı ve yenilikçi niteliklerinizi ortaya koymak başarınızı perçinleyecektir. Cesur kararlar almanın tam zamanı. Koşulları istediğiniz yöne çekebilmek için avantajlarla dolu bu dönemi iyi değerlendirin.

OĞLAK

Plüton 1. evinize giriş yapıyor. Kişisel girişimleriniz, tavırlarınız, kendinizi ortaya koyuş tarzınızda yeniden yapılandırma sürecine giriyorsunuz. Daha fazla mücadele etmeye ve gayret sarf etmeye başlayacaksınız. Fakat, daha etkin ve baskın rol oynayacağınız, gücünüzü daha belirgin bir şekilde ortaya koyacağınız bir döneme giriyorsunuz. 27 Kasım’da12. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Yeniay, kontrolünüz dışında gelişecek şeylere karşı tedbirli olmanız gerektiğine işaret ediyor. Gizli düşmanlıklara muhatap kalabilirsiniz. Hesapta olmayan gelişmeler can sıkabilir. Bugünlerde şartları fazla zorlamadan, her şeyi doğal akışına bırakmak daha isabetli olacak. Riskli girişimler istenmeyen kayıplar getirebilir.

KOVA

Plüton 12. evinize giriş yapıyor. İç dünyanıza daha fazla eğileceğiniz, kendi iç dinamiklerinizi gözden geçireceğiniz ve kendinizi yeniden düzenlemelere hazırlayacağınız bir sürece giriş yapıyorsunuz. Fakat bu durum henüz dışarı yansımayacak. Bu transit daha ziyade bilinçaltınızın güçleneceğini işaret ediyor. 27 Kasım’da11. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Sosyal aktiviteler içerisinde yer almak, kendinizi daha görünür kılmak için çok uygun bir dönem. Geniş çevrelerle ilişkiler adına önemli gelişmeler bekleyebilirsiniz. İleride daha fazla işinize yarayacak dostlukların temelini atmak için ideal bir döneme giriyorsunuz. Şimdi kurulacak dostluklar, zamanla hedeflerinize ulaşmak için faydalı hale gelebilir.

BALIK

Plüton 11. evinize giriş yapıyor. Sosyal ortamınızı yeniden yapılandırmanız, düzenlemeniz, düzeltmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Gruplar, kalabalıklar içerisinde daha fazla mücadeleye ve gayret sarf etmeye başlayacaksınız. Güçlü ve etkin kişilerden destek alabilirsiniz. İş kazanımlarınız veya yatırımlarınız alanı da güçleniyor. Fakat, tüm bu alanlarda başarılı olmak için, daha fazla mücadele etmeyi, risk almayı, rekabet etmeyi göze almanız gerekecek. 27 Kasım’da10. evinizde yeniay gerçekleşiyor. Kariyer evinizde gerçekleşecek olan yeniay, iş hayatınızla veya genel anlamda ulaşmak istediğiniz hedeflerinizle ilgili yeni girişimlere ve başlangıçlara işaret ediyor

YILDIZ HARITAM
11-25-2008 01:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gizem kara Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 328
Üyelik Tarihi: Apr 2008

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
RE: Yeniay & Dolunay
Dün yay burcundaki yeniay 12.evimde ve nt.marsımın tam üstünde(mars yay 12.ev 5 derece) gerçekleşti ve tr.merkürde marsınla kavuşumda buda yetmezmiş gibitr.mars ta natal marsla kavuşumda .aynı zamanda tr.venüs ile tr.jüp. natal merkürümle kavuşumda 2.evde oğlakta . tr.k.a.d. de tam nt güneşimin(2.ev kova) üstünde,ve ben tuhaf şeyler hissediyorum ve çok fazla rüya görmeye başladım. sanki içimde pimi çekilmiş bir bomba var ve patlayacak gibi her an.
11-28-2008 07:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Yeniay & Dolunay
1861 ... 2020 Yılları Arasında ki Ay Evreleri ve Ay Takvimi


http://www.life-cycles-destiny.com/dw/lu...-cycle.htm
12-18-2008 10:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #6
Cvp: Yeniay & Dolunay
Yıldırım Yazılan:Tutulmalar kadar popüler olmasada , doğum haritamızın önemli noktalarında gerçekleştiğinde dikkate değer etkileri olması muhtemel potansiyellerdir..

mesela ASC üzerinde yada MC üzerinde yada Venüsünüz üzerinde vs.. gerçekleşebilecek bu potansiyellerin etkilerini bu konu başlığında inceleyebiliriz.

Sanırım popüler olamamalarını ayda bir gerçekleşmesine bağlı.olağan ve sık olduğu için insanlar alışık.gülücük

Ama bu onların gerçekten işaret edici yönlerini ortadan kaldırmaz .Yıldırımın dediği gibi Özellikle haritamızda noktalrla gerçekleştirdiği sıkı birleşmelerde muhtemelen birşeyler demeye çalışıyordur.

Atıyorum bu ay 6 derece oğlakta bir yeniay var.Şimdi bu yeniaydan 20 derece Oğlakta yerleşimi olan bir kişiyle 6 derece oğlakta yerleşimi olan bir insanın aynı derece etkilenmesi beklenemez.Özellikle ASC-GÜNEŞ-AY ile etkileşimi(bence en kuvvetli birleşme ve zıt açı) bulunan yeniay ve dolunaylar çoğunlukla bazı şeylere işarettir.Ki böyle bir durumda mümkünse o ayki ay dönüşü haritanıza da göz atmanızı tavsiye ederim.Nasıl desem çift taraflı kontrol gibi birşey bu.

Not:Kişisel deneyimlerime dayanarak söylemem gerekirse yeniay etkileşiminin gerçekten insanın hayatına yeni koşul ve durumlar getirdiğini kendim ve çevremdekiler için gözlemledim.Hımm tabi bu durum dönüş haritası ve transit ile birleşirse işte bu gerçekten genellikle büyük bir işarettir(birliğin kuvveti).Yani her yeni ay da dünyanızı değiştirmez.gülücük

Not:Birde Güneş dönüşü haritanızda Eğer Dolunay ve Yeniay durumu varsa o sene içinde daha civcivli durumlar beklenebilir.Yine belirteyim.G.D haritalarındaki özellikle yeniayın kişilerin hayatında(tabi bulunduğu eve de bağlı olarak) yeni durumları gösterdiğini gördüm.
12-20-2008 11:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: Yeniay & Dolunay
Her yıl on iki yeniay ve on iki dolunay meydana gelir ve kimi yıllarda on üç dolunay bile olabilir. Bu fazladan meydana gelen dolunaya Mavi Ay adı verilir ve 2009 yılında aynı zamanda Ay tutulmasının da gerçekleşeceği 31 Aralık'a denk gelmektedir. Yeniaylar aslında yeni projelere başlamamız, yeni hedefler belirlememiz, yeni fırsatların peşine düşmemiz gereken zamanlardır. Yeniay'ın olduğu dönemler başlangıçlar için doğru zamandır.

Her Yeniay'dan iki hafta sonra dolunay zamanı gelir. Bu da hasat, yenilenme ve ektiğimizi biçme zamanıdır.

Yeniayın burcunuza her denk geldiği dönemde dolunayın tekrar burcunuza denk geleceği zamana kadar bu haftalar ve aylar esnasında neler başarmak isteyeceğinizle ilgili beyin fırtınası yapmaya çalışın. Bu hedefler hayatınızın her alanıyla ilgili olabilir. Ya da her yeniay zamanında, sonraki iki hafta içinde dolunay zamanına kadar ya da bir sonraki yeni ay dönemine kadar neler elde etmek ya da yapmak istediğinizle ilgili hedefler ve stratejiler belirleyebilirsiniz.

2009 Yılındaki Tüm Yeniay & Dolunay tarihleri

YeniAylar

* 26 Ocak - Kova
24 Şubat - Balık
26 Mart - Koç
24 Nisan - Boğa
24 Mayıs - İkizler
22 Haziran - Yengeç
* 21 Temmuz - Yengeç
20 Ağustos - Aslan
18 Eylül - Başak
18 Ekim - Terazi
16 Kasım - Akrep
16 Aralık - Yay

Dolunaylar

10 Ocak - Yengeç
* 9 Şubat - Aslan
10 Mart - Başak
9 Nisan - Terazi
9 Mayıs - Akrep
7 Haziran - Yay
* 7 Temmuz - Oğlak
5 Ağustos - Kova
4 Eylül - Balık
4 Ekim - Koç
2 Kasım - Boğa
2 Aralık - İkizler
* 31 Aralık - Yengeç

Yeniay tarihlerinden ikisinin yanındaki yıldız işareti Güneş tutulmalarını, dolunay tarihlerinden ikisinin yanındaki yıldız işaretlerinin olduğu tarihler ise Ay tutulmalarını ifade eder. Her yıl, birbirlerinden iki hafta arayla gerçekleşen iki Ay ve Güneş tutulması meydana gelir. Ancak bu yıl fazladan bir ay tutulması daha gerçekleşecektir. Ay tutulmaları daha çok duygusal konuları, iç dünyamızla ilgili olayları etkiler ve çoğu zaman tutulmanın gerçekleştiği burç ve evle ilgili duygusal bir durumu ortaya çıkarma eğiliminde olurlar. Güneş tutulmaları ise olaylarla ilgilidir ve çoğu zaman bizlerin aklımıza gelmeyen şeyleri görmemizi mümkün kılarlar. Ay ve Güneş tutulmaları aynı zamanda başlangıç ve sonlarıda temsil ederler.


Trish MacGregor

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
12-21-2008 01:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #8
Cvp: Yeniay & Dolunay
Dolunay Evresi

Ay’ın bu evresinde, insanların psikolojik yapılarında değişmeler gözlenmiş, duygusal gerginlikte artışlar saptanmıştır. Bazı psikiyatristler tarafından manik vakalardaki artışa dair grafikler yapılmıştır. Suç işleme eğilimlerinde de genel olarak artışlar gözlemlenmiştir. İnsanların kendilerini iyi hissetmeyip, duygusal krizlere girdikleri saptanmıştır. Şüphesiz Dolunay’ın herkes üzerinde aynı etkiyi gösterdiğini iddia etmek yanlış olur. Ama en azından bazılarımız, bu dönemlerde kendi psikolojimizde farklılıklar gözlemlemişizdir.

Dolunay yeni bir şeylere başlama zamanı değil, bir tamamlama sürecine işaret eder. Yeniay’da başlayan ve gelişen süreç, burada zirvesine ulaşmıştır. Artık yukarı doğru çıkış yönünü, bitirişe doğru çevirmeye başlamıştır. Bu yüzden yeni başlangıçlar yapmak için Dolunay ile Yeniay arasındaki süreç pek tavsiye edilmez. Çünkü bu dönemde enerji azalışa geçecektir.

Dolunay evresinde ilişkiler çok önem kazanır. Kişinin ruhsal kimliğinin farkına varmasına ve kendi gelişimine bilinçli olarak katkıda bulunmasına yol açar. Negatif yönü ise, ilişkilere entegre olamamak ve kopuşlar yaşamaktır.
Öner Döşer

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-23-2008 02:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
Cvp: Yeniay & Dolunay
2009'da AY DÖNEMLERİ ve TUTULUMLAR

http://www.astroset.com/bilgi/astroloji/aydonem.htm
01-08-2009 12:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Nisan Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 18
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Yeniay & Dolunay
Bu akşam saat 9 sularında 17 derecede yay burcunda dolunay fazlı oluşuyor. Dolunayın etkileri 5 gün öncesinden başlar ve 5 gün sonrasına kadar devam eder. Geçen ay yeni ayda ektiklerimizi biçme zamanı veya aldığımız kararları sorgulama dönemi. sevgiler.
06-07-2009 04:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir