Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.88 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Solar ve Lunarkartografi
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Solar ve Lunarkartografi
Solar ve Lunarkartografi


Solar ve Lunarkartografiler geçmişi çok eski olmayan melez bir tekniktir ve basitçe, astrokartografi metodunun Solar ve Lunar haritalara uyarlanmasından başka birşey değildir.

Öncelikle kartografiden bahsedecek olursak, orijinal ismiyle Astro*Carto*Graphy, 1970´te Jim Lewis tarafından bulunmuştur.

Bildiğimiz, alışık olduğumuz astroloji, temel olarak zamanın ölçümüne ve açıklanmasına dayanır. Ne var ki astroloji sadece zamanı kullanmaz, yerin de aynı şekilde önemine değinir; kısaca bir natal harita, sadece zamansal değil mekansal açılım da bulmak zorundadır. Dolayısıyla Astrokartografi, coğrafi astrolojinin bir türü olarak karşımıza çıkıyor.

Astrokartografi, astrolojik bir haritanın Dünya haritası olarak açılımıdır ve haritada 4 köşede (=ASC, DSC, MC ve IC) bulunan planetler astrokartografik olarak hatlar halinde gösterilir; bu hatlar Dünya´nın belirli bölgelerinden geçerler. Kısaca, bir astrolojik haritadaki her planet bir köşe evindeymiş gibi düşünülür ve örneğin Chiron ASC, Venüs MC…gibi ifade edilir.

Astrokartografinin astroloji açısından en önemli artısı, bizim fiziki Dünya´ya da sanki onun da bir ruhu varmış gibi bakabileceğimizi gösteriyor olmasıdır. Örneğin Venüs MC hattı, Ankara doğumlu olduğumuzda İskoçya´dan geçiyorsa, aynı hat Viyana´da doğulduğunda Dünya´nın başka bir bölgesinden geçecektir. Bu durumda Venüs´ümüzü en tepedeymiş gibi (MC) yaşayacağımız bölge(ler), buradan hareketle doğum yerine göre değişim gösterir. Bunun dışında, astrokartografi sayesinde Dünya´nın hangi bölgelerinde örneğin bir Güneş´imizin ASC´de, MC´de, DSC´de ve IC´de bulunduğunu belirleyebilmemizdir; astrokartografi, bir yıldız haritasının yerde izdüşümüdür.

Burada, astrolojinin aslında ne kadar global ve özgürlükçü olduğunu da görebiliyoruz; örneğin başarıyı – bu kelimeyi astroloji yoluyla her ne kadar bu kesinlikle determine edemesek te – eğer Portekiz´de yakalayacaksak, bunu astroloji ve daha doğrusu astrokartografi sayesinde görmek mümkün olabilir. Ancak tabi ki genel politika, insan özgürlüğüne günümüzde malesef değer vermemekte ve insan ırkının önünü çeşitli engellerle kapattığından, astroloji sayesinde en azından bir parça olasılık dahilinde olabilecek özgürlüğümüze de ulaşamıyoruz ki tabi konumuz bu değil.

Solar ve Lunar haritalar ise köklerini çok eskilerde bulduğumuz bir astrolojik tekniktir ve kişinin ya da olayın 1 senelik (=Solar; Sol: Güneş) ve 1 aylık (=Lunar; Luna: Ay) yaşamsal konularına ışık tutabilen oldukça güçlü öngörü amaçlı metotlardır; bir Solar harita, Güneş´in, yıl içerisinde doğum anımızda bulunduğu pozisyona tam olarak tekrar geldiği ana göre ve Lunar harita da, Ay´ın, ay içerisinde doğum haritamızda bulunduğu pozisyona tam olarak tekrar ulaştığı ana göre çıkarılan haritalardır. Bu konu altında bahsi geçen harita türlerinin tümünü http://www.astrodienst.com adresinden de çıkarabilirsiniz.

Bu konuda, Solar ve Lunar haritaların astrokartografi tekniğiyle ne ölçüde ve hangi kesinlikte bağdaşabildiğini örnekleyeceğiz. Gerçi örnek olaylarımızın hepsi Lunarkartografi üzerine ancak bu konu, ilişkili olarak tabi ki Solarkartografiye de uygulanabilir.

örnek haritalar için linki tıklayiniz...
http://devrimyilmazer.blogspot.com/2007/...grafi.html

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
10-26-2008 11:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
Cvp: Solar ve Lunarkartografi
detaylı anlatım için linki tıklayabilirsiniz...

http://devrimyilmazer.blogspot.com/2007/...grafi.html

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
10-27-2008 11:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Solar Arc Progresyonlar astrosohbet 55 83,732 08-08-2012 04:02 PM
Son Mesaj: Lajâ

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir