Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.28 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Benazir Butto´nun Ölümü
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Benazir Butto´nun Ölümü
Benazir Butto´nun Ölümü


Benazir Butto´nun öldürülüşü, 2007´nin çıkmasına ramak kala yaşanan en önemli olaylardan birisi oldu. Altta Butto´ya ilişkin astrolojik bir yorum bulacaksınız. Yaşamındaki olaylardan yola çıkarak bulduğum doğum saati ise 19:56:09´dur.
İlkin, Butto´nun sadece kendisinin değil, aile üyelerinin de yaşamı tam bir trajedidir; kardeşi Murtaza 1996 yılında polis tarafından vurularak ve diğer kardeşi Şehnavaz Butto da Fransa´ da sürgündeyken karısı tarafından zehirlenerek öldürüldü. Babası Zülfikar Ali Butto ise 4 Nisan 1979´da kendisinin de öldürüldüğü Ravalpindi´de asılarak idam edildi. (1)
Haritada kardeşleri gösteren III. evin sahibi Jüpiter´in İkizler burcunda ve Butto´nun VI. evinde olumsuz pozisyonda olması, kardeşlerin yaşamının da aslında nasıl geçeceğine ilişkin önemli deliller sunuyor. Bunun yanında Jüpiter´in bir de XII. evi yönetmesi, onların bir takım olaylara kurban gideceklerine de iyi bir işaret. Öte yandan babası da hemen hemen aynı pozisyonda çünkü babayı simgeleyen IV. evin sahibi Mars, Yengeç´te ve VII. evde kötü konumda bulunuyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus, söz konusu gezegenlerin sadece burç olarak değil, aynı zamanda evlerin doğal sıralanmaları baz alınarak oluşturulan olumlu/olumsuz sınıflamasında da ters pozisyonda olduklarıdır; Jüpiter kendisine ters VI. ikamette ve Mars ta yine kendisiyle uyum içinde olmayan VII. ikamette konumlanmış durumdalar.
Üstelik hem Jüpiter hem de Mars´ın yöneticileri de çok rahat değiller; Mars üzerinde hak sahibi Ay, Satürn´le birleşmiş durumda ve Jüpiter´in yöneticisi Merkür de Satürn´e kare açıyla bakıyor.



Babasının Ölümü
Biraz evvel de ifade edildiği gibi, Butto´nun babasının ölümü 4 Nisan 1979 tarihinde vuku bulmuştur. (2) Babasının ölüm saatine ilişkin bir araştırma yapmadım ancak buna çok gerek kalmıyor; tam bu tarihte, Benazir Butto´nun VIII. evindeki transit Satürn ASC derecesine 0˚ 15´ lık bir toleransla üçgen açı oluşturuyor ve aynı anda Şiron da, yine ASC derecesine 0˚ 36´ lık bir toleransla üçgen görünümde bulunuyor. Satürn „baba“ arketipinin karşılığıdır ve Şiron da hem Butto´nun acısını hem de babanın kaybını göstermesi gibi çift fonksiyonu yüzünden önemlidir.



Evliliği
Benazir Butto, 18 Aralık 1987´de Asıf Ali Zardari´yle evlendi. (3) Almanca Vikipedi´ye dayanılarak konuşulacak olursa, kendisinin çok temiz bir insan olmadığı iddia ediliyor, en azından türlü suçlamalarla karşılaşmış birisi. Kimbilir, belki de astrolojik açıdan VII. evin sahibinin Satürn ve Neptün´le birleşmiş olması bu tür bir pozisyona zemin hazırlamıştır, Neptün bilindiği üzere aynı zamanda sahtekarlıkla da alakalı bir planettir.
Tekrar konuya gelinecek olursa, evlilik anının transitleri oldukça yerinde: Bu tarihte (yeri ve saati bilmiyorum, zaten çok önemli değiller) Satürn, VII. evin sahibi Ay´la, 0˚ 30´ lık bir toleransla altmışlık açı dahilinde bulunuyor ve açı da yaklaşım açısıdır. Üstelik yine VII. evden gelen Merkür´ün de Ay´la aynı açıyla ilişki halinde bulunması söz konusu ve bu planet, IX. evi de yönetmektedir ki bu da evlilik törenlerine karşılık gelmektedir. Diğer yandan ASC derecesine oldukça yakın duran Neptün de, muhtemelen Butto´nun bu evlilikten oldukça umutlu olduğuna işaret etmiş olabilir.


Başbakan Oluşu
Butto, 2 Aralık 1988 yılında başbakanlık görevine başladı ve aynı zamanda bir İslam ülkesinde başbakan olan ilk kadındır. (4) Burada yine transitlerden yola çıkarsak, en önemlisi Pluto´nun MC´nin (=kariyer) sahibi Venüs´le kurduğu karşıt açıdır. Bir İslam ülkesinde başbakan olan ilk kadın ünvanı ise, ilginçliği ve kalıpları yıkması anlamıyla öne çıkan Uranüs karşıt Güneş görünümüdür ki bu da neredeyse ekzakttır.



Dönüş ve İlk SaldırıButto, sürgün yıllarından sonra 18 Ekim 2007´de Pakistan´a geri döndü ve o gece de saldırıya uğradı. (5)
Dönüş anına transit çıkarttığımızda, özgürlük (=XI. ev) ve topraklara geri dönüş (=IV. ev) olarak rahatlıkla yorumlayabileceğimiz Mars´a, VIII. evde gezen Satürn´ün altmışlık görünüm kurduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu haritanın bile suikast, ölüm…vs. gibi tehlikeleri bünyesinde barındırdığı aşikar. GAD´nin Mars´a yaptığı altmışlık açı da, bu tehlikeleri hem destekliyor hem de mevzuda bir takım kadersel açılımların görünebileceğini gösteriyor ki Butto, babasıyla hemen hemen aynı yerde öldürüldü. Ayrıca, burada mevzu bahis olan iki kötücül planettir.
İlk saldırı anı da yine ölümle alakalı konulara işaret ediyor. Öncelikle, yukarıdaki satırlarda ön plana çıkan Satürn-Mars görünümünün burada da altını çizmek gerekiyor. Öte yandan Mars transitinin VII. evde gerçekleşmesi, Butto´nun açık düşmanlarının iştahını kabartmış olmalı.
Butto´nun bu ilk denemeden şans eseri kurtulduğunu biliyoruz. Astrolojik anlamda bu durum V. evin yöneticisine karşılık geliyor. Venüs´ün VIII. Evde ASC´ye üçgen açı yapıyor olması, Butto´nun şansına işaret ediyor. Gerçi Venüs Başak´ta ve VIII. evde oldukça zayıf pozisyonda ancak doğum haritasında yerleşiminin, yani temelinin güçlü olması, bu ilk saldırının onun adına bertaraf edilmesine yol açmış bulunuyor.



İkinci Saldırı ve Ölüm
Butto´nun hayatını kaybetmesine yol açan ikinci saldırı haritasında da Satürn başrol oyuncusu olarak ön plana çıkıyor. Öncelikle bu planetin ASC´ye ne kadar yakın olduğuna dikkat edelim. İkincisi, Satürn, ASC´nin yöneticisi olarak Benazir Butto´nun kendisini temsil ediyor ve onun aynı zamanda II. evin yöneticisi olarak VIII. evde bulunması da yaşam-ölüm aksını harekete geçiriyor.
Ancak tabi ki insan yaşamında önemli olaylar genel itibariyle daha büyük transitlere tabidir. Bu yüzden, asıl olarak VIII. Ev kökenli Pluto´nun, Butto´nun Güneş´ini karşıt açıyla tehdit ettiğini görmek durumundayız. Bu ana etkene, Satürn üçgen ASC, GAD altmışlık Güneş, yine VIII. evin sahibi Güneş karşıt Mars ve son olarak Ay (=düşmanlar) kavuşum Pluto da eklenince ölüm kaçınılmaz hale gelmiş oldu. Ve, neredeyse tüm etkenler VIII. evi işaret ediyor.

Astrokartografik olarak, Benazir Butto´nun tam doğduğu yerden Ay, Neptün ve Satürn MC hatlarının geçtiğini görüyoruz ki bu da, o topraklarda o an ünlü bir kişinin doğacağına da işaret ediyor. Her ne kadar bir olay olduktan sonra konuşmak daha kolay olsa da, her anı takip edemeyeceğimizden mecburen olay sonrası yorumlar yapabiliyoruz, bunu da aklıma gelmişken buraya ekleyeyim.

Bu incelemede göze çarpan bir başka husus, bana göre Satürn sonrası planetlerin etkilerinin ne kadar güçlü olduklarının görülmesidir; yazıda da görüldüğü üzere, Şiron, Uranüs, Neptün ve Pluto yeteri kadar, hatta fazlasıyla söz sahibidir.
Ve son olarak bu yazıyı - ASC derecelerinin ne anlama geldiklerine ilişkin olarak - İbni Ezra´dan bir alıntıyla noktalıyorum: “Hoş bir vücut, geniş bir göğüs kafesi ve dirseğin alt yarısında koyu bir ben; zeki, alçakgönüllü, kültürlü ve geniş kalpli olacak.” (7)
Viyana, 2 Ocak 2008, 20:47

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
10-26-2008 11:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
RE: Benazir Butto´nun Ölümü
http://bp3.blogger.com/_Aa6HNtwWTms/R3vn...+Dogum.jpg

natal harita icin linki tiklayin....

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
10-26-2008 11:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir