Değerlendir:
  • 10 Oy - 2.9 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
Horoskoplar Yaşamın Gerçeğidir 18.Ekim.2008 / 06:08:53
Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
Geçtiğimiz günlerde TV kanallarından birinde 90’lı yıllarda Uhde şarkısıyla zirveye çıkan ancak sonradan evlilikle ve sağlıkla ilgili sorunlar yaşayan şarkıcı Seçil’i gördüm.

Sanıyorum 1992 yılında “Uhde” ve sonrada “Yarab” şarkıları ile çok popüler olmuştu, fizik olarak ta oldukça hoştu. Bir anda şöhretin zirvesine ulaşmıştı. Ancak 2000 yılında çok ciddi bir rahatsızlık geçirip komaya girdiğini ve hafızasını kaybettiğini ve 2.ci eşinin bu dönemde kendisini kendi evlerinde aldattığını magazin sayfalarında görmüştük. Seçil Hanım’ı kibar, sansasyondan uzak duran ve ilişkilerinde evliliği tercih eden bir insan olarak hatırlıyorum. Programı izleyince, eşlerle ilgili sorunların devam ettiğini, Seçil hanımın 3.cü eşinden de ayrıldığını ve 4.cü eşle evlenmek üzere olduğunu gördüm.



Programdaki astrolog hanım 4.cü evliliğin geleceğinin nasıl olacağı konusunda yorum yapmak için doğum bilgilerini aldı. Seçil hanımın evlilik hayatındaki hareketlilik çok ilgimi çekti ve haritasında ki göstergeleri inceleyip astroloji haritalarının kaderi nasıl gösterdiğini sizlerle paylaşmak istedim.


Doğum bilgileri: 6 Mayıs 1973 saat:05 İstanbul






Haritada Güneş ve yükselen Boğa burcunda ve Ay’da Yengeç’te yerleşmiş.



Yükselen Boğa, uyumlu, sakin, duygulu, sabırlı, sanata düşkün, nazik, kibar, evlilik ve evin konforuna bağımlı,evliliğe yaklaşımı oldukça ciddi bir kişilik veriyor.İlişkilerinde istikrar ve sadakat arar ve kendiside bunu karşısındaki kişiye çok güzel bir şekilde verir. Sevgi bu kişi için çok önemlidir. Seçil hanım bu nedenle her ilişkide hemen evliliği düşünüyor.

Yükselenin Boğa olması duygusal ve maddi güvence ihtiyacında olduğunu ve mülk edinme isteğini de gösteriyor. Yükselen yöneticisi Venüs Boğa burcunda 1.ci evde yerleşmiş. Kişinin hayattaki öncelikli amacını kendi çabaları ve hareketleri sonucunda gerçekleştirmeye çalışacaktır. Venüs burç yöneticisi ve üçlü yöneticisi olarak çok güçlü yerleşimde ama yanık.

Boğa yükselen ve Venüs’ün kişilik evindeki yerleşimi Seçil hanımın sesinin güzelliğini, fiziksel görüntüsünün hoşluğunu, çekiciliğini, cana yakınlığını, iyimser, uyumlu ve sosyalliğini açıklıyor. Ancak Venüs’ün yanık olması kişiyi zorluyor.



Güneş Boğa burcunda yükselen derecesiyle partil açıyla birleşmiş ama peregrin. Çok güçlü değil ama yinede kişiliğinde etkili olmuş. Yaşam enerjisi yüksek, sözünü geçirmek isteyen, etrafına ışık saçma ihtiyacında. Gururlu, otoriter, sıcak ve samimi, ben merkezci bir kişilik sergiliyor.

Güneş aynı zamanda eş göstergesi ve Seçil hanımın göstergesi Venüs yanık durumda.

Seçil hanımın evlilik merakı ve eşlerin etkisinde bu kadar kolay kalması ve eşler tarafından bu kadar kolay kandırılmasını bu durum çok güzel gösteriyor.

Haritada Venüs yanık olmasına rağmen güçlü gezegen ama açısız, buda duygusal ilişkilerdeki gelgitlerini, rastgele (çok irdelemeden) ilişki yaşama isteğini çok çabuk kandırıldığını gösteriyor. Etki altında kalma çok fazla. Kendisini sevgisiz ve yalnız hissediyor. Ve evlilikle hem kendisini güvencede hissetme hem de toplum önünde kötü bir tablo çizmek istemiyor. (Nikahsız)



Evlilik noktası 1.ci evde (2.ci eve yakın) İkizlerde yerleşmiş. 10.cu evdeki Jüpiter’le üçgen açıda. Jüpiter evlilik sayısını arttırmış.



Evlilik evinde Akrep burcu var. Ne istediğini bilen, çatışmacı, yaşamına heyecan getirecek çok güçlü bir partner ihtiyacında ama 7.ci evde Yay burcunda Neptün yerleşmiş hem evlilik sayısını arttırmış hemde kişinin kafasını kerıştırmış. Kişi ruh eşinin arayışında ama hayalindeki eş ile gerçek eş kişiliği birbirine uymuyor ve evlilik konusunda idealler, beklentiler, hayaller gerçeklere ters düşüyor. Eşten her an düşmanlık gelebilir. Eş sanatkar, müzikle ve sahne ile ilgili olabilir. Genelde Seçil Hanım evliliklerini menajeri ile yapıyor. Evlilik evi yöneticisi Mars 11.ci evde Kova’da peregrin yerleşimde. Eş eksantrik, geleneklere aldırmayan, isyankar, enerjik ama zaman zaman dengesiz ve istikrarsızdır. Meslekten kazanım evinde yerleşmiş, yani Seçil hanımın kazancında söz sahibi. Bu evlilik çok çatışmalı sürmüş olmalı ve bitmiş.



2.ci eş (Oğlak) ve 3.cü eş (Kova) göstergeleri aynı. Satürn 2.ci evde (para evi) İkizler burcunda bulunuyor. Para evindeki Satürn kişinin kendi kazanımları için iyi olabilir ama başkaları kanalıyla gelen kazanımlarda sorunlar çıkartır. Eşler kazanıma yardımcı olmuş olabilir ama gidenler daha fazla. 2.ci evde ki Yengeç’teki Ay’da güçlü yerleşimde (yönetici ve kendi üçlüsünde) ama yinede kazanımlarda istikrarsızlığı gösteriyor.

Üstelik 2.ci ev (kazanımlar evi) yöneticisi Merkür (aynı zamanda 6.cı ev çalışma evi yöneticisi ) 12.ci evde peregrin olduğu Boğa burcunda anaretik derecede yerleşerek kazanımlardaki zorlukları gösteriyor.



Gelelim son eş adayına, Seçil hanım bu defa hata yapmadığını söylüyor. Böyle hissetmesi çok normal çünkü 4.cü eş göstergesi ile Seçil hanımın göstergeleri aynı. Venüs gezegeni. Kişilikleri birbirlerine uygun, iyi anlaşacaklar hatta bu evliliğin ilk 3 evlilikten çok daha iyi olacağı kesin. Hatta Seçil Hanım 5.ci ve 6.cı evliliğini yaparsa onlarda ilk 3 evlilikten çok daha iyi olacak.



Meslek, kariyer evinde Jüpiter Kova burcunda kendi üçlüsünde yerleşmiş. Ama 3.cü,8.ci ve 12.ci ev yöneticisi olarak sorunları buraya taşımış. Şöhretin devamını sağlayamamış.

Seçil hanımın 1992 yılındaki ilk çıkış yaptığı dönemde transit Satürn 10.cu ev üzerinde, transit Jüpiter 5.ci ev üzerinde hareket ediyor, transit Ay düğümleri de Ocak 1992 de natal Ay düğümleri ile kavuşum yaparak yaşamdaki şans ve şöhreti getirmişler.

Bu sırada Seçil Hanım Satürn-Ay Firdaria periyodunda bulunuyor ve 1993 yılında Jüpiter-Jüpiter Firdaria periyoduna giriyor. (Hatta Vedic’te baktığımda 1990 yılında Jüpiter-Jüpiter Dasaya girmiş) Yani hiçbir şey tesadüfen olmuyor transitlerin tetiklemeleri çok önemli.



Sağlık sorunlarına gelince:



2000 yılında Seçil hanımın yaşadığı hastalık Encephalitis (beyinle ilgili) dolayısıyla Koç burcu ile ilgili. (12.ci ve 6.cı evler aksı)

6 ve 12.ci evlerde Koç ve Terazi intercept burç olarak yerleşerek sağlık, ilişkiler ve evlilikle ilgili zorlukları bu konularda yaşatmış. Sağlık evinde Terazi burcunda Uranüs ve Pluto var.(Pluto modern astrolojide Akrep yöneticisi ve Uranüs’te Akrep’te güçlü yani 7.ci evle ilişkileri var.) 12.ci evde Koç’ta Kiron yerleşmiş ve 6.cı evdeki Uranüs’le karşıt açı yapıyor.

Uranüs değişik ve tuhaf hastalıklar verebiliyor. 6.cı ev yöneticisi Merkür’de 12.ci evde zararlı derecede yerleşmiş. Hastalık, sıkıntılar ve sinirsel gerilim hep var.

1997 yılından itibaren Satürn 12.ci eve girmiş.

2000 yılındaki transitlere bakarsak transit Satürn 12.ci evde ASC’ye yaklaşmış 6 ve 12 ci ev aksı tetiklenmiş ve bu kadar ağır bir tablo ortaya çıkmış. Seçil hanım bu hastalıktan Jüpiter koruması ile kurtulmuş. Transit Jüpiter 12.ci evde hareket ediyor. Jüpiter’in 12.ci evde ve sonra ASC ve 1.ci evdeki transiti bu kurtuluşu sağlamış.



Arap noktaları



Enkarnasyonun sebebi noktası:2.ci evde Yengeç’te Ay’la birleşmiş. Mars’la üçgen, Merkür’le altmışlık açıda. Kendisi, çevresi, ailesi, ev, yuva, duygular, maddi kazançlar, eş çok önemli. Yani maddi sıkıntı yaşamadan aile,eş,çevre,kardeşler ile huzurlu bir yaşam istiyor ama Şans noktası ile sert açısı sorunlar veriyor.



Ruh noktası da aynı yerleşimde.



Genel olarak gelecekle ilgili transitlerine bakarsak:



6 Ocak 2009 da Jüpiter Kova burcuna giriyor. Seçil hanımın kariyer evine ve sonrada sosyal yaşamına ve meslekten kazanımlarına şans ve bereket getirecek. Ancak transit Satürn 2009 Eylül’ünden itibaren 6.cı evde hareket etmeğe başlıyor. 2011 Şubattan itibaren Transit Jüpiter ve transit Uranüs 12.ci eve giriş yapıyor. Uranüs’ün ASC’ye ulaşması 2022 Aralık ayına kadar sürecek ve 2017 Ocak’ta transit ve natal Uranüs 12 ve 6.cı akstan karşıt açı yapacak. Bu dönemlerde çok dikkatli olmasında fayda var.





Herkese sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle.



Sevgi Şentekin



16 Ekim 2008 İzmir

Yazan: Sevgi Şentekin


http://www.astrolojigazetesi.com/?mode=reading&nID=1406

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
10-19-2008 04:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Melike Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 57
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
Yezda tesekkurler. Bu yorumlarda celiskiler var galiba.Pek bir sey anlasilmiyor.
Peregrin ve partil ne demek acaba bilenler aciklayabilir mi?
Venus te yanik alabiliyormus merkur gibi.Bu nasil oluyor?
10-19-2008 05:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
şarkıcı seçil'i çıktığı zamanlar çok beğenmiştim ve tabii uhde şarkısıyla..
hatırladığım kadarıyla ben lise 1'e gidiyordum yani 1992 olamaz 94-95 civarı olması lazım o şarkının çıkış yapması.

10-20-2008 03:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #4
Cvp: RE: Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
Melike Yazılan:Yezda tesekkurler. Bu yorumlarda celiskiler var galiba.Pek bir sey anlasilmiyor.
Peregrin ve partil ne demek acaba bilenler aciklayabilir mi?
Venus te yanik alabiliyormus merkur gibi.Bu nasil oluyor?

Çelişki?

Açıkçası makaleyi pek dikkatli okumadım.Fırsat bulursam bakarım...( aslında yazacağım şeyler bayağı birikti)

Peregrin : Bir gezegenin hiç bir temel asalete(yönetici-yücelme-üçlü-term-dekan) sahip olmaması durumudur.

Partil : Aynı açı derecesinde olan gezegenlerin açı yapma şekli.Atıyorum :
5 derece merkür(boğa) ile 5 derece jüpiter(aslan) arasında partil kare vardır.


Evet yanık olma durumu merküre özgü bir durum değil.Diğer gezegenlerde güneşe 8,5 derece yakınlıktaysa yanmış kabul edilir(cazimi durumu hariç).

NOt: Bazı astrologlar derece olarak tutsa bile aynı burç içinde değilse yanık olmadığını varsayarlar.Yine atıyorum : 29 derece Koç merkür , 1 derece boğa güneşin yanında yanık değildir(aslında aralarında 2 derece var)
10-20-2008 03:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Melike Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 57
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
Jomaja tesekkurler cevabina. Of of daha ogrenecek cok sey varmis. Neyse ben ustteki yorumu bir daha okuyayim.Tesekkur ederim.
10-20-2008 05:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #6
Cvp: Şarkıcı Uhde Seçil’in harita analizi
Alıntı:2.ci eş (Oğlak) ve 3.cü eş (Kova) göstergeleri aynı. Satürn 2.ci evde (para evi) İkizler burcunda bulunuyor.

Bi kedi gördüm sankigülücük).7.evi 3 ev ilerleterek 2. ,3. eşleri hakkında yorum yapmış.Hımm sanırım bunu ilk kez türkçe analizlerden birinde gördüm.
10-20-2008 09:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  GÖKHAN TEPE HOROSKOP ANALİZİ yezda 1 3,959 11-03-2007 01:18 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Emre Altuğ Horoskop Analizi yükselenbaşak 7 10,605 06-25-2007 03:12 AM
Son Mesaj: yükselenbaşak

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir