Değerlendir:
  • 36 Oy - 2.67 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
Yazar Mesaj
nurbanu10 Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 76
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
..Birinci ev yükselen olarak adlandırılır.Birinci ev köşeli (açılı )olarak kabul edilir.Bunun anlamı onun dinamik aktif olmasıdır.:Hayatın ilk evidirve kişisel evin,vücudunfiziksel yönlerini temsil eder.Bu ev sizin dış görünümünüzü tanımlar.
BİRİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: 1.ev görüntü,tavırlarve öncelikle kendi ile ilgili olduğundan Yükselen yöneticisi bu evde olanlar kendi kendini motive eden,bazen de bencil olabilirler..görünüşlerine önem verirler.Önce ben tavrı sergilerler.

İKİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: Kendi değer sistemlerini kendileri kurar.Maddi açıdan güçlü bir şekilde motive edilirsiniz.Para bu kişiler için önemlidir.kazanç kabiliyeti güçlüdür.Zor açılar varsa maddi mücadeleler olabilir.

ÜÇÜNCÜ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: Düşünce iletimi ,iletişim önemlidir.Bu kişilerin her şey hakkında kesin düşünceleri vardır.Seyahatlarden hoşlanırlar.Kardeşlerle ortak iş yapılabilir.Yada kendisinden küçük kardeşlerin sorumluluğu alınabilir.Çoğunlukla espri yeteneği olan kişilerdir ve kendileri ile dalga geçebilirler.

DÖRDÜNCÜ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ:Ev ve aile odak noktasıdır.ebeveynlerden birine aşırı bağlılık vardır.:Büyük ihtimalle anneye.Evi bu kişiler içingüvenlik temsilcisidir.

BEŞİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ : maceraperest,sporsever ,cesaretli,hayat ve aşk üzerine oyun oynayan kişilerdir.Çocuklar bu kişilerin hayatında önemli rol oynar.Bu kişiler doğuştan romantiktir.Aşka aşık kişilerdir.Aşk hayatları ya sarsıntısız yada büyük iniş çıkışlarla doludur.

ALTINCI EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: İş bu kişler için eğlencedir.Diyet,sağlık ve hijyen için endişe duyarlar.Ya inanılmaz dercede düzenli yada korkuç şekilde dağınıktırlar.

YEDİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: Bu kişiler kendilerini iyi hissetmek için insanların desteğine ve teşviğine ihtiyaç duyarlar.genellikle sevilen kişilerdir ve kendileri de insanları severler.Bu kişiler devamlı olarak bir eşe ihtiyaç duyarlar ve genellikle erken evlenirler.

SEKİZİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: bu kişiler matematik veya para alanlarında başarılı olurlar.Güçlü bir karizma ve cinsel cazibeye sahiptirler.Sırdaş,dürüst ve zekidirler.

DOKUZUNCU EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: Doğuştan felsefeci romantiktirler.Hayatı mutlu umutlu ve iyimser olarak görürler.Seyahat ve kanuni meseleler hayatlarında önemli rol oynar.

ONUNCU EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: iş başında olmayı ve devamlı çöalışmayı severler.Farkedilmeyi severler.Bir ebeveyn hayatlarında önemli olabilir.

ON BİRİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ : Oldukça maceraperesttirler.Tehlikeli alanlarda olmaktan hoşlanırlar.Diğer insanların düşünceleri onlar için önemlidir.Arkadaşları onlar için belirleyicidir.

ON İKİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: Gençliklerinde utangaç ve içine kapanık olurlar.Olgunluk dönemindekendi iç gücüne dayanmayı öğrenir.
09-30-2008 03:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
Cvp: RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
münzevi Yazılan:mesela yükselen boğayım .yönetici venüse mi bakıyoruz öyle anladımda.

evet münzevi yükselen burcun yöneticisinin hangi evde olduğuna bakıyoruz , bu önemli ok

mesela zembul arkadaşımızın yükselen burcu aslan ve yöneticisi güneş 5.evde yani kendi doğal evinde..
öyleyse zembul arkadaşımız için güçlü bir Leo diyebiliriz ve tabii 5.ev konularının hayatında önemli yer edeceğini söyleyebiliriz.

benzer şekilde yükseleni boğa olan birinin yöneticisi venüs olacaktır ve eğer venüsü kendi doğal evi olan 7.evdeyse bu kişi içinde güçlü bir venüsyen diyebiliriz.

yükseleni oğlak olan birinin satürnü 10.evdeyse ona satürnyen diyebiliriz.

vb...

09-30-2008 10:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Cvp: RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
Zembul Yazılan:foruma bakıyorum da bir çok kişinin isminin altında "merküryen, satürnyen, uranyen.." gibi tanımlamalar var.. bunlar senin dediğin mantıkla mı yapılıyor?

sevgili yıldırım; eski haritama göre beni de tasnif etmişsin ve yükselen aslan'ın yöneticisi olan güneş 5.evde olduğu için "güçlü bir Leo" demişsin.. oysa yeni haritamda yükselen 29 derece ikizler'de ve birinci evimin yöneticisi olan merkür 3. değil 6. evde ve akrep'te.. gerçi yükselen aslan'ın çoğu özelliği hala bana uyuyor ama maalesef yükselenim ikizler.. bu durumda ben merküryan mı oluyorum?

hayır merküryen olmuyorsun , ben yükselen yöneticisi haritada başka güçlü konumda görünüyorsa ( örneğin kendi burcunda yada evinde ) o zaman haritada en güçlü konumda görmekten yanayım.

senin Güneş Yay burcunda + Jüpiter köşe evde + Venüs-mars ile jüpiter arasında hoş açılar görünmekte + Jüpiter-Neptün transitlerini Jüpiterin doğal evi olan 9.evde deneyimlemektesin bu dönemde + Jüpiterin AY burcuna yakın durumda vb. etkilerden dolayı seni Jüpiter Vip olarak değerlendirmeyi uygun buluyorum.

12-12-2009 04:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Zembul Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
evet, evet.. sanırım jüpiter bana daha çok uyuyor; çünkü dünya görüşümü oluşturmam da en temel etki yay/jüpiter etkisidir; hoşgörü, çoğulculuk, iyimserlik, felsefe, vicdan, özeleştiri, bonkörlük, saflık ve evrenin bütünlüğüne olan inanç-güven..

üzerimdeki "su" elementi yoğunluğu akrep'ten de gelse; sonuçta neptünyen balıklarla çoğu konuda uyuşuyorum; empati, başkalarının acılarıyla kardeş olabilmek, kendinden verme, birinci evdeki yengeç'ten ve akrep etkisinden gelen yoğun dugusallık, derin hisler... ayrıca MC noktam balık'ta.. ki tüm bunlar da balık/jüpiter bakış açısına uygun..

mars'ım akrep'te olsa da kavgayı, sinsiliği, başkalarına zarar vermeyi sevmiyorum (mars-venüs kavuşumu, mars-jüpiter 60'lık açısı).. yeni yükselenim ikizler'de de olsa yüzeysellikten, yapmacık hareketlerden, yalandan, kaçamak tavırlardan ve detaylarda boğulmaktan hazzetmiyorum..

o halde ben jüpiteryen olayım yıldırım..
jüpiter tam tersi bir burç olan oğlak'ta konumlanmış olsa da; dünya nimetlerine pek tamah ettiğim söylenemez, hep ruhumun varacağı nihai evrensel bütünleşmeyi arıyorum..

"Aklınız size hakikati göstermemişse, inancınız sizi koruyamaz"
HARİTAM:
http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=76&y=17
12-12-2009 05:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #5
Cvp: RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
(02-11-2010 01:18 AM)virgotaurus Yazılan:  benimde 1. evim yengeç ve yöneticisi ay 4. ev yani kendi evinde.Ama başakta olduğu için çok yararlı değil galiba. Bu arada 7. ev(oğlak) yöneticisi satürn ile 1. ev yöneticisi(ay) 4. evimde kavuşumda. İlginç ay 4. evde güçlüyken satürn 4. evde güçsüz. Satürn güçsüz olduğu bir evdede olsa ayla kavuşumu iyi değil. Galiba sonuçta hepsi birbirini nötr hale getiriyorgülücük

1. ev yengeç ve yönetici ay 4. evde ise, direkt olarak yuva odaklı ve içsel bir yaşam amacı verir kişiye. ailevi ilişkiler çok gündemdedir. ailevi ilişkiler, köklere iniş, yuva ve güvenlik odaklı düşünmek , geçmişi araştırmak, yuvanın önemi ,
hayat amacını köklere, yuvaya, aileye inerek bulmak ve gerçekleştirmek gibi faktörlerden söz edilebilir.

satürnün bulundugu ev ve konumu kısıtlama ve zamanla deneye / yanıla öğrenme alanlarını temsil eder.
4. evde bulunması, hayatında ev ve aile odaklı bir takım kısıtlanma / zorluk ve akabinde gelen ruhsal gelişim sürecine işaret eder.
ay - satürn birleşimi ve 4. ev satürn , ev ve aile konularındaki satürn gölgesine çifte vurgu yapıyor.

ruhsal gelişim yolunda ; ev ve ailevi ilişkilerin konusunda satürnün yoluna koyabileceği sıkıntı süreçlerini sabır ve sağduyulu bir bakış açısıyla çözümleyerek öz amacına ulaşabilirsin.

öz amaç derken, para kazanmak , kariyer yapmak ya da evlenmek gibi dünyevi bir amaçtan bahsetmiyorum. hepimizin öz amacı egolarını eğiterek tanrıya erişmek ise ; sen yuvayı , evi, ailevi arenayı ve bu alanın önüne çıkardığı satürn engellerini çözümlemek vasıtasıyla bu öz amaca erişebilirsin belki de gülücük


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
02-11-2010 02:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #6
Cvp: RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
4. evde satürn evle, aileyle ilgili sorumluluklar ve kısıtlanmalara işaret ediyor bildigim kadıyla. ay ile satürnün karşıt açı alması, aile/ ev konuları ve anne ile ilgili bir takım sınırlandırmalara, sıkıntılara işaret edebilir. zıtlaşma 10 ve 4. evler arasında yaşandıgı için kariyeri ve ailevi konular arasında bir takım sıkışmalara, aile kaynaklı engellemelere işaret ediyor olabilir.
bu görünüme sahip olan bir arkadaşım kazandıgı paranın çoğunu annesine vermek zorunda kalıyordu ve bu nedenle sıkıntı yaşıyorlardı
kardeşin de aileye duydugu sorumluluk (satürn ) ile kendi şahsi ihtiyaçları (ay ) arasında kalabilir.


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
02-11-2010 02:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
(12-08-2010 12:42 AM)eylülmavi Yazılan:  arkadaşlar, 1.evimin yöneticisi satürn, 7.evimin son 5. derecesindeymiş(şimdi farkettim bunu).. bu duurmda hem 7 hem 8. evi etkiler değil mi?

Bir evin son 5 derecesindeki gezegen diğer evi etkiler, bütün kaynaklar böyle yazıyor;)
12-08-2010 01:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #8
RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
(12-08-2010 01:47 AM)Félicé Yazılan:  
(12-08-2010 12:42 AM)eylülmavi Yazılan:  arkadaşlar, 1.evimin yöneticisi satürn, 7.evimin son 5. derecesindeymiş(şimdi farkettim bunu).. bu duurmda hem 7 hem 8. evi etkiler değil mi?

Bir evin son 5 derecesindeki gezegen diğer evi etkiler, bütün kaynaklar böyle yazıyor;)

teşekkürler..çiçek

bu duurmda;SEKİZİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: bu kişiler matematik veya para alanlarında başarılı olurlar.Güçlü bir karizma ve cinsel cazibeye sahiptirler.Sırdaş,dürüst ve zekidirler.

yukardaki tanım birebir uyuyor da; satürn nasıl bi cazibe veriyor, bilemiyorum gülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
12-08-2010 01:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
penelope Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 66
Üyelik Tarihi: Feb 2011

Rep Puanı: 11

Mesaj: #9
RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
Alıntı:ÜÇÜNCÜ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: Düşünce iletimi ,iletişim önemlidir.Bu kişilerin her şey hakkında kesin düşünceleri vardır.Seyahatlarden hoşlanırlar.Kardeşlerle ortak iş yapılabilir.Yada kendisinden küçük kardeşlerin sorumluluğu alınabilir.Çoğunlukla espri yeteneği olan kişilerdir ve kendileri ile dalga geçebilirler.

okuduğum yeni öğrendiğim birşeyi hemen birilerine anlatmak ihtiyacı hissederim yalnız sadece bilgi aktarımından hoşlanırım özellikle gözlemlediğim kadarıyla ikizler burcu insanları hayatlarındaki tüm ayrıntıları anlatmak istiyorlar böyleleri de beni çok geriyor.
kendisinden küçük kardeşlerin sorumluluğu alınabilir cümlesi beni şaşırttı gerçekten de annemin çalışması sebebiyle kendimden 9 ve 11 yaş küçük kardeşlerimn bakımıyla ben ilgilenmiştim yardım tabiki ama halada kendimi yaşantılarından sorumlu hissediyorum

02-27-2011 12:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #10
RE: 1.EV YÖNETİCİSİ EVLERDE
(04-20-2011 11:14 PM)Félicé Yazılan:  Yükselen burç derecen kaç olursa olsun, yükselen yöneticisi o burcun gezegenidir.

Teşekkürler.

Alıntı:ON İKİNCİ EVDEKİ BİRİNCİ YÖNETİCİ: Gençliklerinde utangaç ve içine kapanık olurlar.Olgunluk dönemindekendi iç gücüne dayanmayı öğrenir.

Durumumu doğrulayan bir yerleşim daha.Orta yaşlarda zaten Güneş Satürn karem de açılacak.acaba
04-20-2011 11:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir