Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.57 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Başkalarının Haritalarını İstemek
Yazar Mesaj
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #15
Cvp: RE: Başkalarının Haritalarını İstemek
uranus Yazılan:Astroloji, Karmanızı kırmaya da yarar...Bunu sakın unutmayınız...
Reankarnasyona inanın ya da inanmayın bu sonucu değiştirmiyor...Muhim olan potansiyellerini doğru ögrenmeniz, ve onları doğru zamanda ve dogru sekilde kullanmanızdır...Ancak o zaman bu hayattan en büyük keyifi alırız..

Astroloji hic bir zaman olmus olayları gökyüzüne havale etmeye yaramaz... Mesela , merkur geri gidiyor diye cok sinirliyim ve kardesimle kavga ettim... gibi laflar, kişinin astrolojiden pek faydalanamadığını gösterir... ya da MC me Saturn 90 yapıyor zaten, o yuzden benim kariyer yapmam terfi almam cok zor... ya da ben de pluton - mars zıt acısı var, ustume gelmeyin, dağıtırım valla....gibi sözler astrolojiyi; vermek istedigi amacından saptırıyor... Bunları da biz insanlar yapıyoruz...
Hayır, aslında böyle degil.... astroloji insanlara anlayamadığı olaylara daha geniş , daha değişik , bir görüş açısından bakmasına sebeb olur...
Herkesin dunyaya bakış açısı vardır, bunu hep söylerim, ve bu nerden gelir, tabi ki göbeğinizin kesildigi andan itibaren, bilinçaltıan yuklenmiş ya da önceden genetik yolla yuklu olan bilgilerden... bir de buna anne ögretileri ve cocuklugumuzda yasadığımız ufak tefek önemli olaylar da eklenir ve cercevemiz cizilmiş olur...ve bu cerceveden bakarız dunyaya...ordaki anlayışımız neyse onu algılarız bu dunyada...egitimler, öğretimler de bu anlayısımızın sınırlarını genisletir ama cekirdek hep baki kalır, nüve değişmez... Ve hayatımız boyunca bir suru olaylar yasarız... ama bizim o meshur "cercevemiz" bazen bu olayları anlamamıza yetmez...işte o zaman astroloji devreye girer... Astroloji anlayamadığınız olaylara öyle bir açıdan baktıtırır ki size, "hıııımmmmm" dersiniz... madalyonun öbür yuzunu gösterir ve anne ögretileri, bilincaltınızdan yuklenmiş bilgiler ve genetik olarak aldığınız her seyle çizili olan o bahceye baktıgınız cerceveniz, astroloji sayesinde büyüyüverir... işte o zaman anlayışınız artar, anlayamadığınız olayları ya da kişileri anlayabilir ve tabii ki daha keyifli yaşamaya başlarsınız...esas amaç da budur zaten ... "keyifli yasamak"
gecmiş yasama önem verenler ya da önem vermeyenler.... bunların önemi yok, muhim olan, sen bu hayattan ne kadar zevk alıyorsun, zevk almak için neler yapıyorsun, ne kadar caba gösteriyorsun... mutlulugunun sınırları baskalarının mutsuzluk çizgisinde bitebiliyor mu?
sevgiyle kalın...gülücük)

gerçekten güzel ve bilinçli bir yaklaşımla açıklamışsınız.. ben ezoterik öğretilerle kendimi bildim bileli ilgiliyim ancak astroloji, bir süredir merceğim altında olan bir konu.. araştırmaya, anlamaya çabalıyorum.. hislerimin ve aklımın bana gösterdiklerine dayanarak, kendi perspektifimden astrolojiden anladığım anafikri paylaşmak istiyorum..

ruh, gelişmek adına bir yol haritası belirler / ya da belirlenir.
bu, onun eksik kalan taraflarını tamamlamaya yarar bir yol haritasıdır. bedeni, tipi, kaşı, gözü, ailesi, yetenekleri ne olacaktır ve nasıl bir yönde gidecektir. eksik taraflarıyla bunlar nasıl harmanlanacaktır ? bütün bu yol haritası üzerine, ruh , kendi yol haritasına en mükemmelen hizmet edecek göksel konumu seçer..
bütün zayıflıklarını, artıları ve eksilerini destekleyecek göksel konumda dünyaya gelir. ona yardım edecek, ya da engelleyerek onu eğitebilecek konumlanmayı seçer. ( aslında gezegenler bizi engellemez, gezegenler ruhun zihnindeki ve aşması gereken engellenmişlik olgusunu sadece yeryüzünde de tasdikler.)

gezegenler senin eğitim haritanı görmen konusunda sana sadece yardımcı olurlar. örneğin engelleri satürn çıkartmaz, satürn sadece ruhunun zihnindeki engellenmişlik hissini dünyada da ete kemiğe büründürür. engelleri aslında SEN çıkartırken, bunların satürn ün işi oldugunu düşünürsün.
iyi açılar, bu engelleri nasıl ve ne şekilde , kimler vasıtasıyla yenebileceğin konusundaki ipuçlarındır.

nasıl ki, bilmediğiniz bir yerde kılavuzsuz kaybolursunuz ve yolunuzu kaybedersiniz. gezegenler de, ruhun bir kez daha düştüğü bu topraklarda '' ruhun potansiyeli ve seçmiş oldugu yol '' doğrultusunda size kılavuzluk eder.
senin gelişmemiş ruh zihnin engellenmişlik hissiyle dolu ise, satürn gezegeni burada senin bunu '' madde alanda '' deneyimlemeni KOLAYLAŞTIRIR.

zihni engellerden arınmamış hiç bir ruh bana kalırsa, muhteşem jüpiter açılarıyla dünyaya gelmez. çünkü jüpiter, onun gelişimine hizmet edemez. burada bir yanlışlık olmuş olur. oysa, evrende her şey mükemmel bir dengededir ve evrenin planında yanlışlık yoktur.

şahsi kanaatimce sadece pozitife odaklanarak Tanrı ile akışta ve bir bütün olabilmek bütün engelleri aşmanın tek yoludur. zihnindeki engeller yıkıldığı andan itibaren, engelleyen bütün gezegensel durumlar da nötrlenir. tıpkı görevi biten makineler gibi...

asıl benlik, öz benlik, içteki Tanrı'ya ulaşmaktadır. aslında, bu yerleşimlerin negatif ya da pozitif her biri, Tanrısal kimliğimize kavuşmamız için oldugunu düşünüyorum.

mesela gezegensel yerleşimlere göre çıkarılan kişilik tahminleri kişinin '' en çekirdek, en primitif '' halidir. misal, benim koç yerleşimlerim ve sabırsızlığım benim en ilkel halimdir. o gerçek ben değilim. o seçmiş olduğum giysimdir. o benim egomdur.
ya da plüton trinine sahip bir güneş balık, ruhumun gelişmiş manevi alanlarına işaret ederek bana Tanrı'ya ulaşma yolunda vizyon ve berraklık sağlayabilir.

ben bütünüyle gezegenlerin bana sunduğu negatif halleri ve inançları yaşamayı seçersem, ve hayat realitemi de bu negatiflere göre kurar isem kocaman bir kayayı yontayım diye elime verilen yontma aletlerini hiç kullanmamış olarak geri gideceğim demektir. kaya gelip, kaya gitmek gibi...

buna şöyle de bakabiliriz ; herkesin eline farklı renklerin oldugu bir boya paleti veriliyor.
ve methodu anlamış, iyi bir ressamsan elinde bulunan en uyumsuz renkleri bile çözümleyip armonik bir hale getirebilir ve muhteşem sanat eserleri meydana getirebilirsin. bence zaten amaç da bu, bu dünyadaki ruhsal armoniyi yakalayarak Tanrısal kimliklerimize geri dönebilmek..


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
09-07-2009 12:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Başkalarının Haritalarını İstemek - Orçun - 01-07-2009, 08:42 PM
Cvp: RE: Başkalarının Haritalarını İstemek - Serena - 09-07-2009 12:46 AM
RE: Başkalarının Haritalarını İstemek - aeon - 09-07-2009, 01:49 AM
RE: Başkalarının Haritalarını İstemek - aeon - 09-07-2009, 02:44 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir