Değerlendir:
  • 31 Oy - 3.45 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
Yazar Mesaj
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #1
7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
İkinci evlilik , belki üçüncü hatta belki fazlası....Başlığı ne yapsam diye bayağı bir düşündüm.Şimdilik bu olsungülücük

Evet evlilik ve ortaklıkların evi 7. evdir.Peki bir insan bir defadan daha fazla evlendiyse.Atıyorum bir kadının birinci eşi alkolik dayakçı bir herif olsun bunu 7. evden inceledik (tabi başka göstergeler de ele alınır ama şimdilik evlere odaklanalım) ,daha sonra başka bir adamla evlensin birinci eşinden kat kat üstün melek gibi bir adamla evlensin.Acaba bunuda sadece 7. evden mi inceleyeceğiz.Aynı ev bu iki çok farklı evlilik hakkında bu kadar ince bilgi verebilir mi?Belki sizin de daha önce kafanıza takılmıştır.

Şimdi bu başlığı açma sebebim bikaçyerde okuduğum bir bilgi.Ama kullanılabilirliğinden pek emin değilim.Bu bilgiye göre 1. evlilik 7. evden , 2. evlilik 9. evden , 3. evlilik 11. evden.... analiz edilir.Yani mantık 3 ev ilerletme.Evleri türetmeyi daha önce görmüştük(özellikle horary de)Ama açıkçası 7. evin neden 3 ev ilerletildiğinin mantığını (şimdilik) biyerde okumadığım için , içime sinen bir bilgi değil.Yani neden özellikle 3 ev(60 lık yada sextil olma durumu) ?---Bilgiyi hem vedik sitelerinde hem de batı astroloji sitelerinde gördüm...emin olmamakla birlikte sanki türkçe bir yerde de okudum diye hatırlıyorum.Mesela vedikte ikinci evlilik için yanlış hatırlamıyorsam navamsada 2. eve de bakılıyordu.

Bu tabi oldukça kişisel deneyimleri kapsayacağından birden fazla evlilik yapmış kişiler bizimle paylaşmasa bile kendi içinde ve aklında bu bilgiyi kullanarak analiz yapabilir.

Bilgisi olan kişler de paylaşırlarsa güzel olur.

Yine de bana kalırsa genel olarak bir insanın hayatındaki evliliklerinin-ilişkilerinin genel olarak kalitesi ve analizi hakkında temel bilgi kaynağı 7. evdir.İlerletme varsa bile bu daha çok ayrıntılar hakkında bilgi verir gibi geliyor bana.
09-14-2008 12:31 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sim. Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 67
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
Benim bildiğim 9. ev eşin ailesi konusunda bilgi verir, 11 ev ise olacaksa 2. eşin önceki evliliğinden olan çocuklar hakkında bilgi verir.
Çok genel anlamda birden fazla evliliğe işaret eden konum ve açılar forumda daha önce de tartışıldı. İlaveten ilerletilmiş harita bu konuda son noktayı koyar die düşünüyorum.

http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=67&y=14
09-14-2008 01:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
güzel bir konu başlığı , tşkler jomaja

evlerin ilerletim teknikleri hakkında pek bilgi sahibi değilim. ve astrolojiye bilimsel yaklaşımla bakmak istenildiğinde bu ev ilerletim konusu pek mantıklı gelmiyor , en azından bana gülücük

nacizane konuyla ilgili fikrimi paylayım müsadenizle

7.evin boş olsa bile pek çok ifadesi olabileceğini (tüm potansiyellerin birden fazla olasılığa işaret edebileceğini söyleyebiliriz) düşündüğümüzde ben olsam şu yaklaşımı tercih ederdim ;

mesela 7.evinde oğlak burcu ve gezegenlerden Neptünü olan bir bir kişiyi ele alalım.

bu kişi için ilişkilerde taktik kullanmak , ilişkiyi yöneten olmak için çaba göstermek vb. şeyler olmayacaktır , en azından gençlik yıllarında..
bu kişi ister ki karşı taraf güvenilir (oğlak) olsun , duyarlı (neptün) olsun yeterlidir.
özellikle Neptün hangi eve yada gezegene etki ederse etsin , o konularda kanaatkâr oluruz , daha azıyla yetinmeyi biliriz , isteklerimiz mütevâzidir çünkü Neptünün içsel dünyası çok zengindir.. dış zenginlik ikinci planda kalabilir Neptünyenler için..

şimdi bu kanaatkâr arkadaşın gençliğinin ilk dönemlerinde kendisine romantik biçimde (neptün) yaklaşan birine ilgi duyup bir süre sonra onunla evlendiğini varsayalım.
gençliğin verdiği heyecanla , bu arkadaş oğlak potansiyelinin 7.evinde ona verdiği ''eşin sana saygı duymalı , güvenilir olmalı , ayakların yere bassın'' mesajını pek dinlemeyip , Neptün potansiyelinin 7.evinde ona vereceği ''seni seven gerçek bir romantik bul'' mesajını dinlediğini düşünelim ki bu kurduğumuz senaryo -bana göre- çok sıkça karşılanabilecek bir olasılık..

evliliğin cicim aylarından sonra bu arkadaş görüyor ki , eşinin alkol , sigara gibi ciddi bağımlılıkları var (neptün)
neptün mesajı diyorki , olsun en azından beni seviyor , idare edebilirim (fedakarlık = neptün)

daha ileriki zamanlarda (bir iki yıl sonra) , neptünyen eşin romantik duyguları bitmiş ve ilgisini dışarıya (başka ilişkilere) yönlendirmiştir diyelim.
oysa eşinden çok fazla şey beklemeyen (neptün) , pek çok konuda eşine karşı sabır (oğlak) gösteren bu arkadaşımız , aldatılmayla (neptün) karşılaşmış ve tam anlamıyla yıkılımıştır.. (depresyon = neptün)

ve ipler kopup boşanma gerçekleşir..

bir-iki yıl aradan sonra ilişkilere daha olgun bir bakış açısıyla (oğlak) bakmayı öğrenen bu arkadaşımız yeni biriyle tanıştı diyelim.
bu kez daha temkinli (oğlak) yaklaşıyor yeni eş adayına..
ilişki sürecinde sürekli bir takip içinde değerlendirmeler yapıyor (oğlak) ve bu kez aslında neptünün avantajlarından biri olan sezgilerini dinliyor..
2.evlilik gerçekleşiyor ve karşı taraf gerçekten hem duyarlı (neptün) hemde oldukça saygılı ve çalışkan (oğlak) biri..
onu tanıdığı için minnet duyuyor yani melek gibi bir insanla yapıyor 2.evliliğini.

bakın bu söylediğim hikayeleştirilmiş yorum ve olasılıklar hiçte istisna değil bence.
dahası asıl anlatmak istediğim , örnek arkadaşımızın 7.evindeki neptün-oğlak kombinasyonu ilk evliliğinde ''zararlı'' kulanılmış , ikinci evliliğinde ise ''ideali'' gerçekleşmiştir..

yani sahip olduğumuz potansiyeller birazda bizim onları nasıl değerlendirdiğimize bağlı arkadaşlar..
ve bu potansiyellerin tek bir açıkaması olmamalı diye düşünüyorum , alternatif yorumları göz ardı etmemeliyiz..


ukalalık gibi olacak ama çok güzel bir açıklama yaptım sanırım gülücük

temamdirr.

09-14-2008 03:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sim. Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 67
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
Tmm Yıldırım Hikaye süpper de -ok Biz bu hanımefendinin haritasına bakınca Ok Neptün Oğlak kombinasyonlu biriyle evlilik potansiyelinin güçlü olduğunu biliriz ancak boşanma söz konusu olacak mı sorusuna cvp açılar, ilerletilmiş harita ve bunu tetikleyecek transitlerde saklıdır. Hanımefendi çok güçlü boşanma etkileri almıştır ancak bir Satürn etkisi bunu disipline edebilir ve boşanma gerçekleşmeyebilir ya da o Neptün erkeğinden boşandığı anda Güçlü bir Tr Uranüs etkisiyle Oğlak ile değilde Uranüsyen biriyyle imzayı atıverir valla..

http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=67&y=14
09-14-2008 03:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
simya Yazılan:Tmm Yıldırım Hikaye süpper de -ok  Biz bu hanımefendinin haritasına bakınca Ok Neptün Oğlak kombinasyonlu biriyle evlilik potansiyelinin güçlü olduğunu biliriz ancak boşanma söz konusu olacak mı sorusuna cvp açılar, ilerletilmiş harita ve bunu tetikleyecek transitlerde saklıdır. Hanımefendi çok güçlü boşanma etkileri almıştır ancak bir Satürn etkisi bunu disipline edebilir ve boşanma gerçekleşmeyebilir ya da o Neptün erkeğinden boşandığı anda Güçlü bir Tr Uranüs etkisiyle Oğlak ile değilde Uranüsyen biriyyle imzayı atıverir valla..

tabiiki simya , zaten anlatmaya çalıştığım 7.eve ait bilgilere dair çeşitli seçeneklerin mümkün olabileceği ve bu seçenekleri (mesela transitler doğrultusunda) hayatının ayrı ayrı çeşitli dönemlerinde yaşayabileceği.
senin söylediğin olasılıklarda mümkün yani 2.veya 3.evlilik gibi olasılıklar söz konusu olsa bile 7.ev yorumları bu durumları açıklamak için yetecektir diye düşünüyorum.

09-14-2008 03:37 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #6
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
simya Yazılan:Benim bildiğim 9. ev eşin ailesi konusunda bilgi verir, 11 ev ise olacaksa 2. eşin önceki evliliğinden olan çocuklar hakkında bilgi verir.
Çok genel anlamda birden fazla evliliğe işaret eden konum ve açılar forumda daha önce de tartışıldı. İlaveten ilerletilmiş harita bu konuda son noktayı koyar die düşünüyorum.

Benim bahsettiğim kişinin birden fazla evlilik yapıp yapmayacağını belirlemek değil aslında.Ki böyle bir durumda başlangıçta ana kriterin  7. ev olacağını düşünürüm her zaman.

Bahsettiğim (aslında kimse acaba daha önce duymuşmudur diye merak ettiğim) 7. evi 3 ev ilerleterek evlilik hakkında(sırasına göre 1. 2. gülücük) bilgi alınıp alınmayacağı idi.

Ev ilerletmeyi(aslında genel olarak kullnılan terim türetilmiş-türev harita) natal haritalarda  kullandığımı söyleyemem.Daha etkin olarak horaryde kullanılır.Atıyorum kızkardeşinin çocuğu için bir kişi soru sormuş olsun o zaman soru anı haritasının 3. evi(kızkardeş) nin 5. evi(çocuk) ne gidilir=7 eve.
Bilgiyle ilgili başlık açmamın sebebide bu üç ev ilerletme ne alaka?

Bu arada sanırım yanlış saydın simya eşin ailesi türetilerek bulunmak isterse 10. ev olur sanırım 7. evin 4. evi=10 ev.Ama direkt kişinin kendisiyle alakası olmayan bir şeyi natal haritada türeterek ararmıyım emin değilim.(denemek lazım)

İlerletilmiş harita mevzusuna gelirsek(sanırım ikincil ilerletim haritalarından bahsediyorsun 1 gün=1yıl) bunun tek başına gösterge olması pek beklenemez.Ki ilerletilmiş haritanın daha çok kişinin  içsel yöenlimine etkide bulunduğnun düşünüyorum.Ama tabi içten dışada yansır bişeylergülücük)


Yıldırım Yazılan:güzel bir konu başlığı , tşkler jomaja

evlerin ilerletim teknikleri hakkında pek bilgi sahibi değilim. ve astrolojiye bilimsel yaklaşımla bakmak istenildiğinde bu ev ilerletim konusu pek mantıklı gelmiyor , en azından bana gülücük

nacizane konuyla ilgili fikrimi paylayım müsadenizle

7.evin boş olsa bile pek çok ifadesi olabileceğini (tüm potansiyellerin birden fazla olasılığa işaret edebileceğini söyleyebiliriz) düşündüğümüzde ben olsam şu yaklaşımı tercih ederdim ;

mesela 7.evinde oğlak burcu ve gezegenlerden Neptünü olan bir bir kişiyi ele alalım.

bu kişi için ilişkilerde taktik kullanmak , ilişkiyi yöneten olmak için çaba göstermek vb. şeyler olmayacaktır , en azından gençlik yıllarında..
bu kişi ister ki karşı taraf güvenilir (oğlak) olsun , duyarlı (neptün) olsun yeterlidir.
özellikle Neptün hangi eve yada gezegene etki ederse etsin , o konularda kanaatkâr oluruz , daha azıyla yetinmeyi biliriz , isteklerimiz mütevâzidir çünkü Neptünün içsel dünyası çok zengindir.. dış zenginlik ikinci planda kalabilir Neptünyenler için..

şimdi bu kanaatkâr arkadaşın gençliğinin ilk dönemlerinde kendisine romantik biçimde (neptün) yaklaşan birine ilgi duyup bir süre sonra onunla evlendiğini varsayalım.
gençliğin verdiği heyecanla , bu arkadaş oğlak potansiyelinin 7.evinde ona verdiği ''eşin sana saygı duymalı , güvenilir olmalı , ayakların yere bassın'' mesajını pek dinlemeyip , Neptün potansiyelinin 7.evinde ona vereceği ''seni seven gerçek bir romantik bul'' mesajını dinlediğini düşünelim ki bu kurduğumuz senaryo -bana göre- çok sıkça karşılanabilecek bir olasılık..

evliliğin cicim aylarından sonra bu arkadaş görüyor ki , eşinin alkol , sigara gibi ciddi bağımlılıkları var (neptün)
neptün mesajı diyorki , olsun en azından beni seviyor , idare edebilirim (fedakarlık = neptün)

daha ileriki zamanlarda (bir iki yıl sonra) , neptünyen eşin romantik duyguları bitmiş ve ilgisini dışarıya (başka ilişkilere) yönlendirmiştir diyelim.
oysa eşinden çok fazla şey beklemeyen (neptün) , pek çok konuda eşine karşı sabır (oğlak) gösteren bu arkadaşımız , aldatılmayla (neptün) karşılaşmış ve tam anlamıyla yıkılımıştır.. (depresyon = neptün)

ve ipler kopup boşanma gerçekleşir..

bir-iki yıl aradan sonra ilişkilere daha olgun bir bakış açısıyla (oğlak) bakmayı öğrenen bu arkadaşımız yeni biriyle tanıştı diyelim.
bu kez daha temkinli (oğlak) yaklaşıyor yeni eş adayına..
ilişki sürecinde sürekli bir takip içinde değerlendirmeler yapıyor (oğlak) ve bu kez aslında neptünün avantajlarından biri olan sezgilerini dinliyor..
2.evlilik gerçekleşiyor ve karşı taraf gerçekten hem duyarlı (neptün) hemde oldukça saygılı ve çalışkan (oğlak) biri..
onu tanıdığı için minnet duyuyor yani melek gibi bir insanla yapıyor 2.evliliğini.

bakın bu söylediğim hikayeleştirilmiş yorum ve olasılıklar hiçte istisna değil bence.
dahası asıl anlatmak istediğim , örnek arkadaşımızın 7.evindeki neptün-oğlak kombinasyonu ilk evliliğinde ''zararlı'' kulanılmış , ikinci evliliğinde ise ''ideali'' gerçekleşmiştir..

yani sahip olduğumuz potansiyeller birazda bizim onları nasıl değerlendirdiğimize bağlı arkadaşlar..
ve bu potansiyellerin tek bir açıkaması olmamalı diye düşünüyorum , alternatif yorumları göz ardı etmemeliyiz..

ukalalık gibi olacak ama çok güzel bir açıklama yaptım sanırım gülücük

Gerçekten güzel açıklama yaptın Yıldırım::)Sen daha seçim-psikoloji-olgunluk ağırlıklı bir yorum yaptın.Bende şöyle genişleteyim kişinin bulunduğu gezegen periyodu , üçlülerinin kalitesi , transitleri , ilerletilmiş haritası(ikincil ve diğerleri) vs.. kişinin seçimlerini(özgür irade) ve karşısına çıkacakları(daha kadersel) yönlendirecek ve değiştirecektir.


De benim aslında kurcaladığım-aradığım başka şeydi.utandımAma fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

İleride bu konuyla ilgili daha belirgin bir bilgi(doğruluğu-kullanılabilirliği) edindiğimde yazarım.

Ama tekrar edeyim

Alıntı:Yine de bana kalırsa genel olarak bir insanın hayatındaki evliliklerinin-ilişkilerinin genel olarak kalitesi ve analizi hakkında temel bilgi kaynağı 7. evdir.İlerletme varsa bile bu daha çok ayrıntılar hakkında bilgi verir gibi geliyor bana.
09-14-2008 03:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
JoMaJa Yazılan:Şimdi bu başlığı açma sebebim bikaçyerde okuduğum bir bilgi.Ama kullanılabilirliğinden pek emin değilim.Bu bilgiye göre 1. evlilik 7. evden , 2. evlilik 9. evden , 3. evlilik 11. evden.... analiz edilir.Yani mantık 3 ev ilerletme.Evleri türetmeyi daha önce görmüştük(özellikle horary de)Ama açıkçası 7. evin neden 3 ev ilerletildiğinin mantığını (şimdilik) biyerde okumadığım için , içime sinen bir bilgi değil.Yani neden özellikle 3 ev(60 lık yada sextil olma durumu)

Sevgili Jamoja,
Benim bildiğim kadarıyla bu sadece evlilikle ilgili olarak kullanılan bir yöntem değil.Mesela doğacak çocuklarınla ilgili yorum yaparken de 5. ev 1. ,7. ev ikinci ,9. ev 3. çocuk diye alınarak gidilir.Tabi bu durum 5. evindeki gezegenlerin sayısına bağlı olarak biraz değişebilir.Yani 5. evindeki 3 gezegen varsa bunlar ilk üç çocuğunu anlatırlar,daha sonraki çocuklar için 7. evden devam edersin yorumlamaya.

Ben bu yöntemi Gülten Suveren'in dergilerinden biliyorum.Kendisi tecrübeli bir Astrolog olduğu ve epey harita incelediği için verdiği bu bilgiye güvenebilirmişim gibi geliyor.

Bu yöntemin kardeşlerin incelenmesinde de kullanıldığını astro.com'da okudum.Yani burda da yine 3. ev ilk kardeş,5. ev ikinci,7. ev üçüncü kadeşi anlatır şeklinde gitmek gerekiyormuş.

Nin.Me.Sar.Ra
10-09-2008 03:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #8
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
Cok enteresan bir konuya girmissiniz...
Ben de kendimce bildiklerimi yazmak istedim...

Şayet 2., 3. evlilikler diye incelemeye alırsanız, o zaman 2. , 3. işleriniz, 2. 3. 4. korkularınız, 2., 3. ... para konularındaki değişimleriniz...filan i da gundeme getirmek gerekir ve her değişimde evleri atlatma diye bir sey yaparak yorum yapmak... hic bilmiyorum ben, yani henuz ögrenmedim....
2. 3. evlilikler ya da cocuklar ...insanın hayatında cok buyuk değişikliklerdir... ama mesela iş değişiklikleri, başlarına korkuları yuzunden gelen olaylar, finans olaylari batmalar, cikmalar....
butun bu değişimleri yorumlamak için transitlere bakmak yeterlidir bence...
bir haritayı ele aldığınızda Yıldırımın verdigi örnekte mesela, neptunyen kadın boşanacaksa sayet muhakkak bir transit tetiklemiştir onu, ya da kocasının aldatması da gozukur haritalarda, cunku neticesinde transitler bizim karsilasacagimiz tipleri de tasvir ederler...
Sayet bir de progres harita da bir progres ve bir transit tarafindan tetiklenen bir gezegen varsa o zaman dogruluk payı yuksek tam bir senaryo yazabilirsiniz...
Neticede ben horary ya da vedic astroloji bilmiyorum ama bir kişinin 2., 3. evliliginin ya da cocugunun potansiyelini görmek icin evleri kaydırmaya gerek var mı? bence hic yok... Batı astrolojisi gayet iyi açıklıyor bunu....
Hele 5. evdeki 3 gezegenin 3 cocugu sembolize etmesi filan...bana cok komik geliyor arkadaslar, kusuruma bakmayın....gülücük) nerde hangi kitapta yaziyor bunlar, sayet bulursaniz kaynagı lutfen buraya koyun, ben de bilmedigim bir seyi ögrenmis olurum....gercekten....
Bence mantıksal açıklamalar cok önemlidir... biri bir sey yazdıgı zaman kitabında, bunu kabulden cok mantıklı açıklamalara dayandırmalıdır. 2 ev ya da 3 ev kaydırmanın mantıgını da yazmıstır herhalde....
sevgiyle kalın...gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
10-13-2008 02:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #9
Cvp: RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
veysi Yazılan:Jomaja sordugun soruya zaten cevap vermişsin...

Genel kalite olarak evlilik hep 7.evden bakilir..
Tek tek bakildiginda ise ilk es 7.ev, ikinci es 7+7:1.ev, ucuncu es 1+7:7.ev
Hic boyle bir harita incelemedim ama genel kaideler ilerletimleride boyle diyor..

Aslında yapmaya çalıştığım şey kontrol ve detaydı.aradığım şeyi tekrar yazmaya üşeniyorum onun için

Alıntı:Benim bahsettiğim kişinin birden fazla evlilik yapıp yapmayacağını belirlemek değil aslında.Ki böyle bir durumda başlangıçta ana kriterin 7. ev olacağını düşünürüm her zaman.

Bahsettiğim (aslında kimse acaba daha önce duymuşmudur diye merak ettiğim) 7. evi 3 ev ilerleterek evlilik hakkında(sırasına göre 1. 2. makara bilgi alınıp alınmayacağı idi.

Alıntı:Şimdi bu başlığı açma sebebim bikaçyerde okuduğum bir bilgi.Ama kullanılabilirliğinden pek emin değilim.Bu bilgiye göre 1. evlilik 7. evden , 2. evlilik 9. evden , 3. evlilik 11. evden.... analiz edilir.Yani mantık 3 ev ilerletme.Evleri türetmeyi daha önce görmüştük(özellikle horary de)Ama açıkçası 7. evin neden 3 ev ilerletildiğinin mantığını (şimdilik) biyerde okumadığım için , içime sinen bir bilgi değil.Yani neden özellikle 3 ev(60 lık yada sextil olma durumu) ?

Ve sabırlı olabilirsen yazımın hepsigülücük)

Not:Ki şu durumda sende yeni bir yaklaşımla geliyorsun.7.evi 7 ev ilerletmegülücük
10-13-2008 03:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #10
Cvp: RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
uranus Yazılan:butun bu değişimleri yorumlamak için transitlere bakmak yeterlidir bence...
bir haritayı ele aldığınızda Yıldırımın verdigi örnekte mesela, neptunyen kadın boşanacaksa sayet muhakkak bir transit tetiklemiştir onu, ya da kocasının aldatması da gozukur haritalarda, cunku neticesinde transitler bizim karsilasacagimiz tipleri de tasvir ederler...

Kişinin yaşam olaylarını gözlemlemede birincil basamak olarak transitlerin kullanılmasında hemfikirim(ki bende incelemelerimde öyle yaparım)Ama yine de yaşam aşamalarını transitlerle kısıtlı tutmanın yeterli olmayacağını da rahatlıkla söyleyebilirim.
Ki sadece ev ilerletme(atlatma ilginç olmuş ama ilerletmek ifadesini tercih ederimgülücük) den bahsetmiyorum.Sanırım yaşamında önemli bir olay yaşyıp transitte yansımasını göremediğiniz durumlarla siz de karşılaşmışsınızdır.Tek teknik astrolojiyide , kişiyi de kısıtlar bence.

Alıntı:Neticede ben horary ya da vedic astroloji bilmiyorum ama bir kişinin 2., 3. evliliginin ya da cocugunun potansiyelini görmek icin evleri kaydırmaya gerek var mı? bence hic yok... Batı astrolojisi gayet iyi açıklıyor bunu....

Aslında horary de batı astrolojisinin temel dayanaklarını bünyesinde barındırır(vedik çok ilgi alanıma girmiyor bilgilerim çok genel).Tabi ki kullanılış amacı farklıdır(Sanırım sizin bahsettiğiniz(batı astrolojisi derken) natal haritayı günümüz batı bilgileri ışığında incelemek.)Ama bir bilginin doğruluğu ve kullanışlılığını da kesin bilmeden gerek var mı diye kenara koymak astrolojiye biraz haksızlık olur sanki.Yine de kişinin bilgi ve deneyimlerini en iyi kendisinin kotarıp haritayı ele almada uygun yolu seçeceğine de inanırım.

Alıntı:Hele 5. evdeki 3 gezegenin 3 cocugu sembolize etmesi filan...bana cok komik geliyor arkadaslar, kusuruma bakmayın....makara nerde hangi kitapta yaziyor bunlar, sayet bulursaniz kaynagı lutfen buraya koyun, ben de bilmedigim bir seyi ögrenmis olurum....gercekten....

Hımm sanırım genel olarak bu tarz kalıplardan hiçbirimiz hoşlanmayız .Bu tarz kalıplar astrolojinin derinliğine ve haritanın ruhuna hakaret gibi gelmiştir hep bana.:)Ama konun da açıkçası bununla hiç alakası yok zatengülücük).

Alıntı:Bence mantıksal açıklamalar cok önemlidir... biri bir sey yazdıgı zaman kitabında, bunu kabulden cok mantıklı açıklamalara dayandırmalıdır. 2 ev ya da 3 ev kaydırmanın mantıgını da yazmıstır herhalde....

Hımm bende benzer biçimde düşünüyorum.Sanırım günümüz astrolojisi birçok bakımdan çok yol aldıysada işin felsefesini , mantığını ve nedenlerini sunma da biraz(bazı alanlarda ; genelleme yapmak istemiyorum) yaya kaldı.Ki bende birşey okuduğumda sizin yukarda belirttiğiniz şeylerin peşine düşüyorum doğal olarak.Ve bu başlığı bunun için açtım zaten.(of of hakikaten her mesajda bunu açıklamak zorunda kaldım ne başlık açtım yahugülücük) )

Nin.Me.Sar.Ra belirttiği kaynak(hiç değilse türkçe bir kaynak) göz önüne alınabilir bence.(ama 7. ev için söylediklerim hala geçerligülücük )

Zaman zaman astrologların yazılarında genel okuyucu kitlesinin anlayabileceği bir dil tutturabilmek için genel ve sebebi açıklanmamış yazılar yazdıklarıda oluyor.
10-13-2008 03:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Evlilik Potansiyeli ve Eşlerle İlgili Göstergeler Derin 14 26,685 01-06-2018 10:33 PM
Son Mesaj: Laamimha

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir