Değerlendir:
  • 40 Oy - 2.68 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sağlık Astrolojisi
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Sağlık Astrolojisi
Nodal Haritanın Yorumlanması

Artık şu anda her gezegeni, nodal haritada aynen bir doğum haritasında hesaplandığı gibi, burçların yerlerine göre yerleştirebiliriz. Nodal haritada her gezegenin bulunduğu ev yoruma ait ipucu verir. Fakat bunu yaparken bir yandan da gezegenlerin taşıdğı sembolik anlamları aklımızda bulundurmalıyız. Bu yöntemi kendi doğum haritalarınıza uyguladığınız zaman, tekniğin doğruluğu konusunda ,ben ve benim birçok öğrencim gibi, şaşıracaksınız. Şimdi her gezegenin hangi gerçek ve olması muhtemel sağlık sorunlarını gösterdiğini görelim. Güneş: Güneş bireyselliğimizin ifadesidir ve beden dili açısından nodal haritada, Güneş’in bulunduğu alan, bedenin fiziksel olarak en anlamlı kısmıdır. 12. veya 1. evdeki Güneş’te, yüz (sıklıkla gözler) en fazla dikkati çeker. Güneş’in 2. ya da 11. evde bulunduğu durumlarda, eller anlatımda özgürce kullanılır. 6. veya 7. evdeki Güneş’te, ayakların yere vurulması ya da bacakların alt kısmının çapraz hale getirilmesi kişinin kişiliğini oldukça açıklayıcı hareketlerdir. 5. ve 8. evdeki Güneş ise, özellikle kadınlarda davetkar bir mesaj gönderebilir. Güneş’in yerleşimi çoğunlukla, kişinin mesleki aktiviteleri için en çok önem taşıyan vücut bölgesini gösterir. Örneğin 5. ya da 8. evdeki yerleşim bir atlet için (üst bacaklar)önemlidir, 12. ya da 1. evdeki bir yerleşim düşünmeye dayalı bir mesleği, 6. ya da 7. evdeki bir Güneş ise bir dansçıyı gösterebilir. Güneş’in yerleşimi çoğunlukla vücudun en çok kullanılan bölgesini de gösterir. Güneş babayı da temsil eder, ve babası ölmüş birçok kişinin haritasında, Güneş’in yerleşimi babanın ölümüne neden olan vücut bölgesini gösterir.

Ay : Ay duygusal olarak başkalarıyla nasıl ilişki kurduğumuzu gösterir. Ay’ı 2. ya da 11. evde olan kişiler konuştukları kişiye dokunmak eğilimindedirler. Ay aynı zamanda vücudumuzdaki sıvıları da temsil ettiğinden, vücudun sıvıları düzgün dolaştıramadığı durumlarda, Ay’ın bulunduğu yerin vücutta temsil ettiği bölgede toplanmaya meyillidirler. Ay anneyi temsil eder, ve annesi ölmüş birçok kişinin haritasında, Ay’ın yerleşimi annenin ölümüne neden olan vücut bölgesini gösterir. Bazen Ay’ın nodal haritadaki yerleşimi sağlık ya da güzellik açısından en çok ilgi isteyen ya da dikkat çeken vücut bölgesini gösterebilir. Burası genellikle acıya ve uyarılamaya en hassas ve duyarlı bölgedir. Ay’ı 1. ya da 12. evde bulunan pek çok kişinin dişçiye gitmekten ödü patlar. Ay’ları 4. ya da 9. evde olan kişiler cinsel birleşme esnasında çok duyarlıdır. Merkür : Merkür sinir sistemiyle ve bizi en çok neyin endişelendirdiğiyle bağlantılıdır Eğer varsa, sinir sistemiyle ilgili sorunlar, nodal haritada Merkür’ün bulunduğu evin temsil ettiği vücut bölgesinde kendini gösterir..Sağ kolun çok kullanılmasından dolayı titremesi, tipik bir 2. evdeki Merkür göstergesidir. Aynı zamanda kişi en çok nodal haritada Merkür’ün yerleştiği bölgeyle ilgili endişelenmeye eğilimlidir. Bu bölgeye daha bilinçli dikkat edilir. Haritadaki kötü açılar bu olayı daha da görülür hale getirir. Venüs : Nodal haritada Venüs’ün bulunduğu alanın temsil ettiği vücut bölgesi de dokunmaya ve uyarılmaya karşı oldukça hassastır, fakat Ay’ın temsil ettiği alandan farklı olarak bu bölge daha fazla zevk verir. Kötü açılarla etkilenmediği sürece bu bölge genellikle vücudun fiziksel olarak en güzel yeridir. Venüs’ün 12. ya da 1. evdeki yerleşimi güzel bir yüz verir, 2. ya da 11. evdeki yerleşimi ise kadın figürünü iyice ortaya çıkarır.

Bilinçli ya da bilinçsizce, bu bölge sevişme sırasında çok önemlidir. Nodal haritada Venüs’ü 1. ya da 12. evde olan birisi için bir öpücük en önemli ve anlamlı hareket olabilir. Venüs 2. ya da 11. evdeyken kişinin partneri tarafından kucaklanması ya da sıkıca sarılması özellikle anlamlıdır. Satürn’den Venüs’e yapılan kötü bir açı genellikle bu bölgeyle ilgili hem istek, hem de aynı zamanda korku yaratır, örneğin hem öpülmek istemek ama aynı zamanda da yakınlıktan korkmak gibi. Mars : Mars nodal haritada çok önemli bir rol oynar ve evlerdeki yerleşimi ve açıları çok dikkatle incelenmelidir. Marsın bulunduğu evin temsil ettiği bölge bir kazada yaralanması en olası bölgedir. Bu bölgede yara izlerini arayın. Kazaların sıklığı Marsın yaptığı açılara bağlıdır – Mars ne kadar kötü konumdaysa, o kadar fazla kaza olur.

Mars kas sistemini de temsil ettiğinden bu bölge vücudun en kaslı bölgesidir. Fakat daha da önemlisi bu bölgedeki kaslar zihinsel gerginliğin fiziksel yansıması olarak daha fazla gerginleşmeye meyillidir. Mars iyi açılara sahipse, bu gerginlik kolayca boşaltılabilir, ama zor açılar bu gerginliğin daha da artmasına neden olur. Mars iltihapları ve ateşi de temsil ettiğinden, haritada bulunduğu yer vücudun en sıcak yeridir. Eğer Mars Pluto’yla kötü açı yapıyorsa, bu bölge bakteriyel ve viral enfeksiyonların en sık görüldüğü bölge olur. Eğer Mars Ay’la kötü açı yapıyorsa, Ay alerjik reaksiyonlarla ilişkilendirildiği için bu bölgede alerjiler görülebilir. Mars’ı 1. ve 12. evde olan kişilerin, eğer Marsın iyi açıları yoksa, ergenlik dönemlerinde aknelerle sorunları olur. Kişi yaşamının bir döneminde Marsın temsil ettiği bölgeyle ilgili ameliyat geçirir, örneğin Mars’ı 4. evde olanların çoğu acil apandisit ameliyatı geçirirler.

Jüpiter : Sevimli yaşlı Jüpiter şişmanlığı temsil eder, fazla yağlar Jüpiterin nodal haritada bulunduğu bölgede toplanmaya meyillidir. Vücudun bu bölgesi, diğer bölgelere göre daha büyüktür. Jüpiter’in 4. ve 9. evde bulunduğu durumlarda orta yaş göbeği sıkça görülür. 1. veya 12. evdeki Jüpiter genellikle oldukça büyük bir kafayı, 6. ya da 7. evdeki Jüpiter ise büyük ayakları gösterebilir. Jüpiter aynı zamanda vücudun bu bölümünün zarar görmesini de önler ama bu bölge rahatsızlığında da sorunu oldukça büyütür. Jüpiter fazla hareketi de temsil ettiğinden, vücudun bu bölgesi bazen çok fazla kullanılır. Kişi bu bölgeyle ilgili fiziksel limitlerinin çoğu zaman farkına varamadığından, özellikle Jüpiter ve Mars’ın birlikte bulunduğu durumlarda, buraya fazla yüklenebilir. Örneğin 12. ya da 1. evdeki bir Jüpiter kişinin kafasını tükenme noktasına kadar çalıştırdığını, 4. ya da 9. evdeki bir Jüpiter ise, kişinin ağır cisimleri kaldırmaya çalıştığından ya da kaldırırken yanlış kasları kullandığından bel ağrısı çektiğini gösterebilir.Son olarak, Jüpiter bazen nodal bölgenin bulunduğu yerde fazla aktivite olduğunu da gösterebilir. Örneğin Jüpiter’i 12.ya da 1. evde bulunan kişilerin fazla çalışan tiroid bezleri ya da büyümüş bademcikleri olabilir. Jüpiter’in 3. ya da 5. evde olması klasik bir hipoglisemi örneğidir.

Satürn : Satürn’ün nodal yerleşimi pek çok nedenden ötürü çok önemlidir. Fiziksel olarak vücudun bu bölümü az gelişmiş ya da diğer bölgelere oranla daha küçük olabilir. Satürn vücut tüylerini de yönettiğinden, bu bölgede genelde fazlasıyla tüylenme görülür. Nodal olarak Satürn’ü 1. ya da 12. evde olan erkeklerin genelde çok saçı olur ve kelliğe nadiren rastlanır. Satürn’ü 2. ya da 11. evde olan kişilerin genellikle bol tüylü gelişmemiş kolları ve/veya dar göğüsleri olabilir. Eğer Satürn geri hareketliyse, tüyler daha çok sırtın üst kısmındadır. 4. ya da 9. evdeki Satürn’de bel ya da baldırlar normalden daha dardır. 6. ve 7. evdeki Satürn ise ince bilekler ve küçük ayaklar verir. Satürn bulunduğu bölge normalin altında aktiviteyi ya da gelişimi gösterir. Örneğin 1. ya da 12. evdeki Satürn, görmede ya da duymada azalma, yeterince çalışamayan tiroid ya da timus bezi, oldukça kemikli, köşeli ve küçük bir kafa, bazen zihinsel gerilik ya da düşük zeka veya Satürn’ün Hipofiz bezinin üzerinde de etkisi olduğundan kısa boy verebilir. Aynı sebeple ergenliğin başlaması da gecikebilir.

Romatizması olanlar en fazla ağrıyı ve eklem bozulmasını nodal haritada Satürn’ün bulunduğu bölgede hissederler. Satürn’ü 11. ya da 2. evde olanlarda, bazen kongestiv (büyümeyle ilişkili) kalp rahatsızlıklarına ve anfizeme rastlamaktayız. Satürn’ün 5., 6., 7. ve 8. evde olanlarda bacağın bir bölümüne kan akışının engellenmesi olan filebit sorunları görülmektedir. Satürn’ün bulunduğu bölgelerde kemik çıkıntılarına da rastlanmaktadır. Satürn’ün Ay’la kare ya da yüzellilik açı yaptığı bölgelerde, ödem görülmektedir. Uranüs : Uranüs istem dışı sinir sistemiyle ve daha çok sempatik sinir anahatlarıyla ilişkilidir. Neptün parasempatik sinir anahaylarını yönettiğinden, her anahat diğerinin fonksiyonlarını kontrol eder, ve yine karşılıklı olarak birbirlerini kontrol altında tutarlar. Uranüs nodal haritada yönettiği alana büyük bir özgürlük getirir, fakat bu aynı zamanda vücudun diğer bölümleriyle koordinasyonsuzluğa sebep olur ve bu bölgeyi kazalara daha açık hale getirir. Eğer Uranüs zor açılar nedeniyle baskı altındaysa, temsil ettiği bölgede tiklere veya istemsiz seğirmelere sebep olur. Uranüs geleneksel olarak sezgiyle de ilişkilendirir, özelikle 12. ya da 1. evde beyin üzerindeki etkileri de daha önem kazanır. Uranüs’ün 11. ve özellikle 2. evde bulunduğu kişiler şifacı olabilirler ya da şifacı ellere sahip olabilirler.

Neptün : Birçok psikolog ve fiziksel kültür uzmanı insanların bedenlerine uzak yaşadığını söylemektedir. Nodal haritada Neptün’ün pozisyonu fiziksel olarak en yabancı olduğumuz bölgedir. Genellikle bu bölgede acı daha az hissedilir, ya da şu ya da bu sebeple burdaki fiziksel sorunlar görmezden gelinir. Şifacı için bu bölgedeki sorunları teşhis etmek zordur. Nodal haritada Neptün’ü 12. ya da 1. evde olan pek çok kişi, teşhisi ve tamamen tedavi edilmesi çok zor olan özellikle migren gibi baş ağrılarından muzdariptirler. Neptün ve Balık burcu vücudun savunma mekanizmalarını yönetirler ve eğer nodal Neptün zor açılara sahipse, özelikle Mars Neptün karesi varsa, Neptün’ün bulunduğu yer vücutta sık sık enfeksiyon yaşanan bölgeyi gösterir. Neptün’ün bulunduğu yer özellikle lenf sisteminde toksinlerin biriktiği yerdir. Burası aynı zamanda özellikle Uranüs Neptün karesi varsa, ilaçların beklenmeyen ve istenmeyen yan etkilerine de maruz kalabilir.12. ya da 1. evdeki Neptün beyini etkiler, bu kişiler geleceği tahmin etmek gibi duyuüstü özel yeteneklere sahip olabilirler. 2. ya da 11. evdeki Neptün, parmaklara özel bir dokunma hassasiyeti verebilir, bu görünüme pek çok müzisyen ya da sihirbazın haritalarında rastlanır. Neptün bulunduğu bölgede özellikle dokunma duyusunu keskinleştirir, fakat bir yandan da paradoksal olarak o bölgeyi acıya karşı hissizleştirir. Pluto : Pluto hücrelerdeki kalıtımsal maddelerle en yakından ilişkilendirilen gezegendir ve eğer kötü bir açısı varsa, hücre üretiminde çarpıklıklar yaşanabilir. Sonuç basit bir siğil olabileceği gibi, tehlikeli bir tümör de olabilir. Genellikle doğum lekeleri ve benler Pluto’nun bulunduğu bölgededir.Pluto enzimleri yönetir ve bazen kötü açılarda bulunduğu bölgelerde enzim sistemi sorunlarına rastlanır. Burada enfeksiyonlar da sık sık görülür.

Geri Giden Gezegenler : Geri giden bir gezegenin nodal haritada yerleştiği bölümün, vücudun ön kısmından çok arka kısmını etkilediğini belirtmeliyim Örneğin, 11. evde geri giden Pluto, herhangi bir anormal büyümenin sırtın üst kısmının sol tarafında olacağını gösterebilir. Eğer Pluto düzgün harekette olsaydı bu sol göğüsün üst kısmında olabilirdi. Genel bir kural olarak, eğer nodal haritada bir gezegen, o gezegen tarafından yönetilen organın bulunduğu eve düşerse, o organa güç kazandırır, daha iyi çalışmasını sağlar. Örneğin, Güneş kalbi yönetir, ve eğer nodal haritada Güneş 2. ya da 11. evdeyse, kötü açılar aksini göstermediği sürece, kalp daha da güçlü olacaktır, potansiyel sorunlara daha iyi direnç gösterecektir.


Genaps (genetik astroloji)

Bir kişinin doğum haritasıyla, gen haritası arasındaki korelasyonu ilk kez görüp büyülendiğimde, 1987’nin sonlarıydı. O tarihte zaten geleneksel genetik hakkında bilgi sahibiydim, konu üzerinden uzun yıllar çalışmıştım, fakat aynı zamanda, annemin de uzun yaşamının son yıllarında (93. yaş gününden üç gün önce öldü.) yakalandığı Alzheimer da dahil olmak üzere, birçok zihinsel rahatsızlık ve farklı kanser türleri, lösemi ve kalp ve damar rahatsızlıklarına ait doğum haritasına da sahiptim.Özellikle boyun, göğüs, prostat ve akciğer kanseriyle ilgili olarak, keşfedilmiş olan birçok kanserojenin, şu ya da bu şekilde doğru olarak hesaplanmış doğum haritasında görülmesi kaçınılmaz olmalıydı.Burada AIDS salgınının böyle bir araştırmaya büyük yardımı olduğunu da belirtmeliyim. Bu salgın genaps( genetik astroloji)’a giden uzun yolun kesinlikle ilk ve doğru basamağıydı.Tıp ve biyoloji dünyası, ciddi patolojilerin büyük çoğunluğunun sebebinin altında yatan kromozomsal bir neden olduğu iyi bilir ve kabul eder. Bu nedenle eğer bu patolojilerin derinde yatan bir nedeni varsa, doğru olarak hesaplanmış doğum haritasında görünmesi gerekir.

Örneğin, 4. evin/sektörün sembolik anlamının altında derin bir temelin yattığını ve IC’nin coğrafik doğum yerinden bakıldığında ve zodyağa göre karşılaştırıldığında dünya yönünde olduğunu biliyoruz. Dünya bizim fiziksel varlığımızın ve bizim en önemli desteğimizdir. Üstelik, 4.sektör ebeveynin organik ve psikolojik olarak oynadığı role göre, çocukluğumuza açılan kapılardan bir tanesini temsil eder. Bu dört sayısı, geleneklerle, geçmişimizle, fiziksel yapımızla, psikolojik modelimizle, tutumlarımızla ve hepsinden daha önemlisi insanlıktan, atalarımızdan, yaşamımızdan miras kalan hafızayla ilişkilidir.

Dört aynı zamanda psikolojik olarak nelerin gömülü olduğunu da temsil eder. Basit olarak, hepimiz biyolojik olarak birbirimize benzediğimizden, bu aynı zamanda tüm insanlık için ortak olan Jung’un kollektif bilinçdışı nosyonudur. Bu bizim kişisel deneyimlerimizin sonucu değildir, hangi ırka, kültüre ya da bireysel farklılığa sahip olursak olalım, bu kaçınılmaz olarak hepimiz için ortak olan deneyimlerden gelir ve kalıtımsaldır. Bilinçdışının belli bir düzeyine kadar, bizim türümüzde ya da hayvanlar arasında, bireyleri birbirinden ayıran bir sınır yoktur, hepimiz sadece tek varlığızdır. Bu düzeyde hepimiz birbirimizle bağlantı içindeyizdir. Dördüncü ev tarafından sembolize edilen kollektif bilindışı, bizi bilinçli ya da bilinçdışı tüm yaşama, insanlığın köklerine bağlayan bir göbek bağıdır. Böyle bir mantıkla, saati ve dakikasına kadar kesin olarak belirtilen haritaların IC’si ile, gezegen ya da gezegenler tarafından belirtilen herhangi bir ciddi patalojik süreç arasında köşe evlerdeki bağlantıyı incelemeye başladım.

IC’yle herhangi bir gezegen arasındaki tam açı, bunu ve dolayısıyla da tepe noktasını ve ona karşılık gelen yükselen derecesini tam olarak yerleştirmeye yardım eder. Bu nedenle, resmi doğum zamanı, Sidereal doğum zamanını takip eder. Diğer yandan, doğum saatini tam olarak rektifiye etmemi sağlayan Humano (İnsani) Kozmik Zaman tekniğini başarılı şekilde kullandığımdan, sonucu iki şekilde doğrulayabilirim. Birincisi, IC’nin o patolojiden, örneğin kanserden sorumlu olan gezegen, ile arasındaki tam açıya göre yerleştirilmesiyle ve daha sonra da bu konumlamanın H.C.T. tekniğiyle rektifiye edilmesiyle elde edilir.

Her iki yöntemi karşılaştırdığımızda, kanserojenlerin kullanıldığı yöntemin şu ana kadar kullanılan en kusursuz yöntem olduğunu görüyoruz. Niye diye sorguladığımızda, basitçe, bu sürecin içinde hiçbir insan faktörünün bulunmamasından kaynaklandığını görüyoruz. Diğer yandan H.C.T. yöntemi kişinin yaşamıyla ilgili önemli bilgilere sahip olmayı gerektirdiğinden, örneğin her olay için olayın olduğu yere göre H.C.T.yi hesaplamamız, yükselenin ve buna bağlı olarak MC, IC ve Dsc’nin yeni derecelerini rektifiye etmemizi sağlayacak ilerletilmiş yükseleni yerleştirmemiz gerekmektedir. Fakat burada olayın tam meydan geliş zamanı açısından düşündüğümüzde kaçınılmaz olarak insan faktöründen kaynaklanan hata olması ve bunun da yapılan hesapların sonucunu etkilemesi kaçınılmazdır. Şimdi bu haritayı örnek olarak inceleyelim. Bu vaka, 11 Mayıs 1970’de yerel saatle 21.00’de Bordoeux, Fransa’da dünyaya gelmiş ve sağ uyluk kemiğinde (osteosarcoma) kemik kanseri oluşmuş genç bir erkektir. Bu vakayı o tarihte hastanın yirmi yaşında olduğu Nisan 1991’den beri takip etmekteyim. Hastanın Güneş’i Boğa’da, yükseleni Yay’da ve Ayı’da Aslan’da. Şimdi haritaya bakalım.

Doğum tarihi olan 11 Mayıs 1970’de Greenwich zamanıyla 20:00’ye göre 1. sektörün girişi 240 derece 04 dakika 45 saniye Yay burcundadır. Neptün 239 derece 45 dakika 46 saniye ile pratikte tam yükselenin üzerindedir. Neptün’ün bağışıklık sisteminden sorumlu olan gezegenlerden ( gece doğumlarında Balık burcu ve Jüpiter’le) biri olduğunu bildiğimizden, bu vakada, Neptün düzgün harekette, 7. sektörde İkizler’deki, Venüs/Mars birleşimine 165 derecelik açı yapmaktadır ve yine Venüs/Mars’taki bu birleşim sekizinci evin (sekizinci ev ölümün nedenleri) yöneticisi olan Aslan’daki Ay’a 45 derecelik açı içindedir ve 6 derece Boğa’daki Satürn/Merkür birleşimi Neptün’e 165 derecelik açı içindedir ve son olarak da Boğa’daki Güneş yine Neptün’le karşıt açıya sahiptir. Burada çok zayıf bir bağışıklık sistemi vakasıyla karşı karşıyayız. AIDS, kanser, Parkinson, nörolojik bir kas hastalığı olan Duchene Myopathy, vücuttaki tüm salgıların koyulaşması olan mucovicidose, ve yine nörolojik bir rahatsızlık olan Hungtinton chorea vb. tüm ağır patalojilerde, bağışıklık sistemi çok zayıftır. Haritanın bu haliyle baktığımızda bile, bu genç adamın ciddi bir hastalığı olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi, Venüs/Mars birleşimiyle MC’nin orta noktasında olan Pluto’yla 51 derecelik septil açı ve P.N.E’ye 135lik açı içinde bulunan, Aslan’daki Ay’a bakarak bu kişinin kanseri olduğundan emin olabiliriz ve daha sonra da IC’yi ya Ay’ın yaptığı bir açıya ya da Pluto’ya(kanserde her zaman bir Pluto Ay bağlantısı bulunur) yerleştirebiliriz. Ay’dan yapılan 135 derecelik açı, 348 derece 20 dakikaya denk gelir ve bu doğum saatine göre hesaplanan IC’ye çok yakındır. Üstelik Pluto/ Güney Ay Düğümü noktası 345 derece 50 dakikadır, 346 derece 47 dakika da bulunan Merkür’le ve 346 derece 44 dakikadaki P.N.’yle altmışlık açı içerisindedir. Böylece sağ uyluk kemiğinde kansere sebep olabilecek üç kanserojeni gösteren üç gezegen faktörüne sahip oluruz. Peki neden Ay’dan gelen 135 derecelik açıyı seçtim ?

Çünkü Ay haritanın sağ tarafında en yukarda bulunan gezegendir.Sekizinci sektörün yöneticisidir.12. sekötrün yöneticisi olan Pluto’yla, 6. evin yöneticisi olan Venüs’le ve yaşam sonunu gösteren 4. evin yöneticisi olan Mars’la, ve 1. sektörün yöneticisi olan Jüpiter’le (büyüten faktör) bağlantı halindedir. Sonuncu olarak, ama en az diğerleri kadar önemli bir gösterge de, haritadaki Ay’ın sayısallaştırılmış tropik zodyakta sağ uyluğa karşılık gelen Yay derecesiyle tam bir üçgen açı içerisinde bulunmasıdır. Öyleyse, sağlık astrolojisinde Medaps ve Genaps (genetik astroloji)’ın kullanımıyla ilgili daha ne tür bir kanıta gereksinim duyabiliriz ?

Ay’dan yapılan 135 dereceye göre, IC 348 derece 22 dakika, MC 168 derece 22 dakika ve yükselen de 240 derece 6 dakika olur. Buna göre Sidereal doğum zamanı 11:17:11, Greenwich’e göre 20:06:10 ve 1970’deki Fransa yerel zamanıyla da 21:06:10 olur. Bu vaka üzerinden detaylı bir çalışma yaptıktan sonra, IC’nin yerleşiminden emin olabilirim, çünkü 1992 ve 1993’deki yaşgününe göre yapılan yıllık check-up’lar hasta ve hastayı sürekli izleyen doktorun gözlemlediği bulgularla tamamen örtüşmektedir.Düzinelerce vakanın arasından rasgele seçilen bu örnek, IC’nin bizim kromozomsal “bavul”umuz olduğuna dair bu teorinin gerçekliğini onaylamaktadır. Dileyen okuyucular bunu kendi haritalarını inceleyerek doğrulayabilirler.

Bu araştırmaya, özellikle hastalıklardan koruma ve tedavi açısından çok fazla ilgi gösterilegelmektedir. Bu vakada Pluto, Ay ve Merkür’le bağlantısı olan en az 3 tane kanserojene sahibiz. Bu beni bu özel organizmanın desteklendiğini varsaymama izin verecek ve rehberlik edecektir , söylemek gerekirse, Kobalt Pluto’yla, Potasyum, Selenyum, Gümüş Ay’la, Fosfor Merkür’le ilişkilidir. Aynı şekilde, gezegenlerle ilişkisi olan özel vitaminlere de yönlendirilmekteyiz Ve yine bu vaka için yapılan ilk araştırmadan Genaps (genetik astroloji)’ın ne kadar eşsiz bir yardımı olduğunu görebiliriz..

Genaps (Genetik Astroloji) ve DNA Genaps (genetik astroloji)’la sonuçlar elde ederken, daha da derine inmeye, bu yolla doğum haritalarımızı inceleyerek DNA’larımızla ilgili de bilgi elde edilip edilmeyeceğini araştırmaya karar verdim. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Mantıken, DNA’nın temelindeki 4 maddeyi tekrarlayıp duruyordum :Adenin, Timin, Guanin, Sitozin ve Urasil ; ilaveten Urasil. Bir anda A’nın Aries (Koç), T’nin Taurus (Boğa), G’nin Gemini (İkizler), C’nin Cancer (Yengeç) ve U’nunda Uranüs olabileceği aklıma geldi. Peki böyle olursa ne elde ederiz ? Yanıt, Zodyağın solar döngüsünün başlangıcındaki ilk 4 burçtur.

Organizmamızın temelini oluşturan en önemli madde kesinlikle DNA değil midir ? Peki Mars’ın tartışılmaz yöneticisi olan Koç, beynimiz değil midir ? Bu analoji de bana, Aries (Koç) –Adenin, Taurus (Boğa) –Timin, Gemini (İkizler)–Guanin, Cancer (Yengeç) –Sitozin, ve Uranüs — Urasil’in arasındaki bağlantı kadar çarpıcı geldi. .Bu nedenle eğer DNA’mızın iyi ya da kötü çalışıp çalışmadığıyla ilgili bilgi edinmek istersek, sadece Koç ve Mars’ı (gece doğumları için Pluto’yu), Boğa ve Venüs’ü, İkizler ve Merkür’ü, Yengeç ve Ay’ı ve son olarak da Uranüs’ü incelemeliyiz.

Böylece genetik olarak baktığımızda, patalojik vakaların her birinde, bu burçların ya da gezegenlerin nasıl çalıştığını kolaylıkla görebiliriz. Ağır bir patalojinin her bir göstergesinde, yaşamımızın temel taşlarından bir kısmı ya da hepsi ya kırılmıştır ya da arızalıdır. Şimdi tekrar haritaya dönelim.Adenin’i temsil eden Koç (Aries) ve Mars Kiron’la birleşmektedir ve burada baskı altındadır. Mars Neptün’le 103’lük açı yapmaktadır-ki olumsuz -, Ay’a 45 derecelik açısı vardı- ki olumsuz- Jüpiter’e 135 derecelik açı yapmaktadır- ki bu da olumsuzdur-. Dolayısıyla Adenin kötü çalışmaktadır ve zayıftır.

Timin için Boğa (Taurus) ve Venüs’e baktığımızda sadece, Satürn’ün Boğa’da olduğunu ve kötü açılarını ve Venüs’ün birçok kötü açısı olduğunu görmemiz yeterlidir (Ve diğerleri için de aynı şekilde inceleyebiliriz.) Guanin için İkizler (Gemini) ve MerkürSitozin için Yengeç (Cancer) ve AyUrasil içinse Kova (Aquarius) ve Uranüs

Ve meslektaşım Dr. G.Caubarrus tarafından elektronik DNA analiziyle kontrol edildiği gibi bu yöntem çalışmaktadır. Bütüne baktığımızda, örneğimizdeki kişinin DNA’sının çok zayıf olduğunu ve bu nedenle de kanser olduğunu görebiliriz İncelediğim tüm ağır ve farklı patalojilerde, bu yöntemi uygulayarak, DNA’nın bozuk, zayıf ya da yetersiz olduğunu buldum. “Cepare” ise, burada bahsedilmesi uygun olmayan oldukça karmaşık ve tamamen yeni bir gen terapisinden türetilmiştir. Bununla birlikte, homeopatik (sağlıklı bir kişide bir hastalığı yaratacak maddelerden az dozlarda vererek sağlıksız bir kişide hastalığı tedavi etme yöntemi ) ilaçlar da iyi sonuçlar verebilmektedir, ve uygulamada da bu tarz ilaçlar verilen hastalarda iyi sonuçlar elde edildiği görülmüştür.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-11-2008 02:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Sağlık Astrolojisi - Angel - 09-11-2008, 02:34 PM
Sağlık Astrolojisi - Angel - 09-11-2008 02:41 PM
RE: Tıbbi Astroloji - ay_se - 09-13-2008, 01:45 AM
Cvp: RE: Tıbbi Astroloji - Mavi - 12-28-2008, 05:10 PM
RE: Tıbbi Astroloji - ay_se - 09-13-2008, 01:58 AM
RE: Tıbbi Astroloji - Angel - 09-14-2008, 02:27 AM
Koç - Félicé - 10-08-2008, 01:01 AM
Boğa - Félicé - 10-08-2008, 01:03 AM
İkizler - Félicé - 10-08-2008, 01:04 AM
Yengeç - Félicé - 10-08-2008, 01:05 AM
Aslan - Félicé - 10-08-2008, 01:07 AM
Başak - Félicé - 10-08-2008, 01:10 AM
Terazi - Félicé - 10-08-2008, 01:11 AM
Akrep - Félicé - 10-08-2008, 01:13 AM
Yay - Félicé - 10-08-2008, 01:14 AM
Oğlak - Félicé - 10-08-2008, 01:16 AM
Kova - Félicé - 10-08-2008, 01:18 AM
Balık - Félicé - 10-08-2008, 01:20 AM
Cvp: Tıbbi Astroloji - Angel - 12-27-2008, 07:55 PM
Cvp: Tıbbi Astroloji - Angel - 12-27-2008, 07:58 PM
Cvp: Tıbbi Astroloji - Félicé - 11-18-2009, 12:59 AM
RE: Tıbbi Astroloji - Venüs - 08-25-2010, 08:08 PM
RE: Tıbbi Astroloji - Venüs - 08-25-2010, 11:41 PM
RE: Tıbbi Astroloji - Venüs - 08-27-2010, 07:06 PM
RE: Tıbbi Astroloji - astrosohbet - 08-27-2010, 07:54 PM
RE: Tıbbi Astroloji - intrinsic - 08-27-2010, 10:07 PM
RE: Tıbbi Astroloji - Venüs - 08-27-2010, 09:56 PM
RE: Tıbbi Astroloji - Venüs - 08-27-2010, 11:39 PM
Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 11-06-2010, 05:55 PM
Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 11-07-2010, 03:41 PM
Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 11-07-2010, 06:49 PM
Cvp: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 07-13-2017, 09:03 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 11-10-2010, 03:03 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 11-17-2010, 02:09 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 11-17-2010, 02:54 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 11-17-2010, 03:09 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 11-17-2010, 03:36 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 11-18-2010, 08:20 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - ariess - 11-18-2010, 02:51 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 11-26-2010, 04:10 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Mavisahram - 12-02-2010, 01:46 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 12-02-2010, 01:28 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - NinMeSarRa_ - 12-02-2010, 01:31 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - eylülmavi - 12-02-2010, 01:36 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 12-02-2010, 01:58 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - eylülmavi - 12-02-2010, 03:29 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 12-02-2010, 02:03 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 12-02-2010, 02:07 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 12-02-2010, 02:12 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 12-02-2010, 02:14 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 12-02-2010, 03:28 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 12-02-2010, 03:36 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-02-2010, 03:58 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 12-02-2010, 04:04 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-02-2010, 04:35 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 12-02-2010, 11:22 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - nuray esen - 12-02-2010, 04:48 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-02-2010, 05:52 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Daily - 12-02-2010, 05:57 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - eylülmavi - 12-02-2010, 06:40 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-03-2010, 12:11 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-03-2010, 12:05 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 12-03-2010, 05:41 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-04-2010, 01:06 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 12-04-2010, 04:10 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 12-05-2010, 04:36 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - eylülmavi - 12-05-2010, 03:15 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 12-06-2010, 03:12 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 12-06-2010, 03:21 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 12-07-2010, 05:29 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - eylülmavi - 12-07-2010, 05:43 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - gizem kara - 12-10-2010, 01:06 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 12-08-2010, 06:09 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 12-08-2010, 06:19 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-10-2010, 03:04 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 12-12-2010, 07:20 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 12-27-2010, 03:37 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 12-27-2010, 03:53 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - gizem kara - 12-27-2010, 09:12 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 01-12-2011, 08:09 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 01-27-2011, 03:48 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 01-27-2011, 10:37 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Venüs - 01-28-2011, 04:10 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 03-16-2011, 01:53 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 03-16-2011, 02:19 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 03-16-2011, 02:20 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - melis_bk - 03-16-2011, 02:43 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Aisha - 03-25-2011, 06:16 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Félicé - 05-24-2011, 08:19 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 05-24-2011, 11:58 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Derin - 10-17-2011, 04:04 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Derin - 10-17-2011, 04:05 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Derin - 10-17-2011, 04:07 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 11-16-2011, 10:28 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - Lajâ - 11-16-2011, 04:33 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 11-16-2011, 08:58 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Lajâ - 11-16-2011, 09:18 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 11-16-2011, 09:32 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - merkürijüp - 11-16-2011, 10:30 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 11-17-2011, 12:35 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - elo - 11-16-2011, 02:24 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Arkadaş - 11-16-2011, 09:04 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Derin - 11-16-2011, 09:18 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - Lajâ - 11-16-2011, 09:35 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 11-16-2011, 09:57 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - merkürijüp - 11-17-2011, 02:03 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - destrudo - 11-17-2011, 10:42 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 11-18-2011, 12:41 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - destrudo - 11-18-2011, 10:59 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - tiyatral_gitarist - 11-18-2011, 11:02 AM
RE: Sağlık Astrolojisi - nuray esen - 03-01-2012, 02:05 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - keture - 03-01-2012, 01:55 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - nuray esen - 03-01-2012, 02:19 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - astrosohbet - 03-01-2012, 08:24 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - picachu - 03-01-2012, 09:18 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - picachu - 03-29-2012, 05:02 PM
RE: Sağlık Astrolojisi - aylions - 03-29-2012, 05:25 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir