Değerlendir:
  • 17 Oy - 3.12 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
Yazan: Carol Rushman


Çeviren Banu Kuru, Esq

Kosmos’un 10. sayısından (#3) tekrar basımdır. 1980 SWAC Konferansındaki çok uzun iki dersten bir bölümdür.


İnsanların, ilişkilerde aradıkları nelerdir; aradıkları, onları birlikte tutan görülmez bir yapışkan mıdır?

İlk önce, onların birlikte nasıl bir bağlantı içinde olabileceklerini görmek için doğum anındaki (natal) haritalarına bakmalısınız! Kişisel gezegenlerine, 1. ve 7. eve, seksüel evlere ve haritanın tümüne bakın.

İlk önce haritanızda Güneş ve Ayın nasıl bir açı yaptığına bakınız. Uyum içinde açı yapıyorlar ise, bu muhteşem bir şeydir. Bu durum, bütün insanlarla ilişkilerine ilişkindir. Onların anne ve babaları da, kendilerine hamile kalındığında birbirlerine aşıktılar. İçsel ve dışsal yapıları birbiriyle uyum içindedir. Sizin egonuzu harekete geçiren şeyler ile duygusal yapınız çok rahattır. Mars ve Venüs uyumlu bir ilişki içinde olduğunda, arzularınız ve istekleriniz de uyum içindedir ve bu insanlarla ilişki kurarken muhteşemdir. Hepimiz böyle bir duruma, zamanla ilerletimler (progresyonlar) sayesinde sahip olabiliriz. Ben, aynı zamanda içsel gezegenlerin Uranüs, Neptün ve Plüton ile (Satürn’de dahil olmak üzere) nasıl bir ilişki içinde olduklarına bakarım, çünkü bu gezegenler derinden ve içten bir şekilde çalışırlar. Plüton ile bir çok içsel gezegeni açı yapan bir kimse bir sürü rekabete dayalı ilişkiye girecektir. Plüton oyun oynar. Akrep burcu ile oyun oynamayınız. Kaybedersiniz. Muhtemel güç savaşları olacaktır. Siz, kontrol eden veyahut kontrol edilen olacaksınız. Bu durumda, kesinlikle Plüton 7. evdedir. Gücünüzü verebilir ve daha sonra geri alırsınız ve ilişkiyi bozarsınız; kıskançlık ve rekabeti de bozarsınız. Açılardan bahsettiğimde, aslında hem kolay hem de zor açıları kastediyorum. Ay ile üçgen açı yapan Plüton duygusal açıdan manipulatif olabilecektir, ancak tabii ki, kare de olduğu kadar kötü olmayacaktır.


Uranüs, heyecan ve dramatik değişiklik, ek olarak, özgürlüğü, bağımsızlığı ve bireyselliği simgeleyen gezegendir. Dolayısıyla, Uranüs ile açı yapan birçok içsel gezegeniniz olduğu taktirde, herhangi bir kişinin size yön vermesi, yapılandırması için hayatınızda hiç (bir zaman) izin verecek misiniz? Onlar, romantizm ve heyecandan hoşlanırlar ve ilişki siz anlardan bir şey isteyene kadar iyi gidecektir. Bu herhangi bir şey olabilir. Bütün vericiliği siz yaptığınız ve sizin ile ilgilenmesini istemediğiniz sürece her şey iyi olacaktır. Siz onları özgür bırakmalısınız. Eğer, siz bir erkekseniz, Güneş’i, Mars’ı ve Uranüs’ü T kare yapan bir bayan gördüğünüzde içkinizi alıp ve barın diğer ucuna gidebilirsiniz. Eğer, bir erkeğin Güneş’i, Venüs’ü ve Uranüs’ü T kare yapıyorsa, bayanlar bu sefer aynı şeyi yapmalıdır.



Neptün, illüzyon, karışıklık, yanılgı, fantezi ve parıltılardır. Bu insan her zaman ideal olanı arar. Eğer siz güçlü bir Neptünyen kişiliğe sahipseniz veyahut Neptün transiti yaşıyorsanız sizin aşık olduğunuz İsa bilinci olandır. Demek ki, Neptün içsel gezegenler ile açı yaptığında, ışıltıyı ve fanteziyi, mükemmeli ve ideal olanı arar.


Satürn farklıdır. Venüs ile üçgen açı yapsa dahi sevginin doğasını soğutur. Daha fazla korku, ikilem ve çekingenlik vardır. Dışsal gezegenler kadar Satürn süblim değildir.


Diğer önemli olan bir şeyde, o insanın ne kadar benim yaşamıma katkısı olduğu ve aynı şekilde benim de onun yaşamına ne kadar katkıda bulunduğumdur. Örneğin, eğer haritanızda negatif bir açıya sahipseniz, birisi sizin hayatınıza girebilir ve onu zorla uygulamaya geçirtir ve sizde ortaya çıkmasına nende olur; veyahut açılar üçgen yahut sekstil ise negatif yönleri yumuşatabilir.


Benim Mars ve Satürn karem var. Bu durum iş ve başarı için mükemmeldir. Benim hayatıma girip de bu kareyi T kareye dönüştürenler en kötüyü ortaya çıkarmaktadırlar. Çünkü kare açılar çok karizmatik ve manyetikdir, sizler onları çekmektesinizdir. Bunun gibi bir kareye sahipseniz, bu açıyı T kare yapacak kişileri davet etmeyiniz.


Evlerdeki gezegenler aracılığı ile diğer insanları psikolojik olarak etkilemektesiniz. Yükselen burç (ASC) aracılığı ile yapılan temaslar, her zaman iletişimin en dinamik noktalarıdır. Benim Yükselen burcum Oğlak ve Güneşi Oğlak burcunda olan kimselere kapılmaktayım. Oğlak yönümü daha çok ortaya koyabilmekteyim. Dolayısıyla bir oğlak yükselen, güneş oğlak burcunda gibi olmak istemekte ve oğlak burcu olan da benim aşikar bir şekilde ortaya koyduklarıma çekilmektedir. Bu çift yönlü bir çekimdir. Birinci ev etkileşimleri, çok güçlü ve dinamiktir. 12. ev gezegenleri ile irtibata geçmek çok zordur. Eğer gezegenleriniz 12. evde bulunuyorsa, sizin kişiliğinizle açık olarak ilişkilendirilemeyecektir. Eğer bazı alanlarda denge içinde değilsek, bir başkası bize bunu sağlayabilir ve o değeri karakterimizde inşa edebiliriz.


Ayın bağlantıları düzensiz bir şekilde değişmektedir. Eğer haritalarınız arasında kare açıya sahip değilseniz, değerini kaybedecektir... çok sıkıcıdır. Ay, duygusal doğamız, karakterimiz ve iç güdüsel davranış biçimleri ile ilgilidir. Büyüme ve eviniz ile ilgili bakış açınızı anlatmaktadır. Haritanızda T kareniz var ise ve birisi gelip de onu grand cross yapıyor ise bu daha iyidir. Güneşiniz bulunduğu evde parlayacak, hafifçe yakıp kavuracak veyahut ışık saçacaktır.


Kavuşum içinde olanlar çok ilginçtir. Derinden sizi etkileyen ve hareket eden ve çözümlenmesi gereken konular gibidir. Eğer iki insanın güneşleri kavuşum içinde ise birbirlerini özlerler. Bir kare çarpar ve farlılığı çözer, fakat kavuşum olduğu zaman, hiçbir zaman gerçekten o insanın neden ibaret olduğunu bilemezsiniz.


Bir haritaya incelemeye başladığımda, ilk önce Güneşe bakarım, çünkü Güneş sizin gerçek yaşam kaynağınızdır. Sizin egonuzudur. Sizin Güneş’inizin diğer kişinin Güneş’i ile nasıl bir ilişki içinde olduğuna ve enerjilerinizin uyum içinde çalışıp çalışmayacağına bakarım. Sinastiride karşıt açılar iyidir. Her iki haritada yakın ilişki içinde olanlara bakarım.


Venüs’ü Satürn ile açı yapan haritalar insanları birlikte tutar, çünkü Satürn bir yapışkan gibidir. Bir kare, bu birlikteliği çok sıkı tutacaktır. Satürn bağlantısı olmayan ilişkilere çok ümit vermemekteyim çünkü Satürn karşısındakine senden sorumlu olacağım, sana yemek pişireceğim ve çalışacağım ve buna benzer şeyler söylemektedir. Satürn’ün diğer haritada Mars ile kavuşum yaptığı haritalar görebilirsiniz. Bu pek iyi değildir fakat fazlasıyla manyetiktir. Eğer bir kadının Satürn’ü bir adamın Mars’ının üstünde ise ona olan arzusu, umutları ve tutkusu erkeği bir çok kereler psikolojik olarak zayıf, aciz bırakacaktır, çünkü eğer erkek dış dünyada kadının istediği gibi davranmaz ise seksüel bir manipülasyon olacaktır. Bir erkeğin Satürn’ü bir kadının Mars’ı ile birleşirse bu taktirde kadını çekingen yapacaktır. Kendini özgür hissetmeyecektir. Onunda problemleri olacaktır. Mars Plüton açıları şiddeti teşvik etmektedir, özellikle kedi haritanızda da varsa. Plüton’un yükselen burçta (ASC) olması veya köşe evlerde olması, sizin kendi gücünüzdür ve hayatınızı dönüştürmek ister. Bu tür insanların farkına varacaksınızdır. Çok güçlü yanları vardır. Plüton Merkür ile karşıt ise çok sert bir dile sahip olabilir. Haritalar arasında iyi Merkür iletişimler görmekten hoşlanırım. Eğer herhangi bir temas yok ise Ay ile Merkür size konuşmak için kabiliyet verecektir. Kare var ise, birbirlerini yanlış anlayabilirler, fakat bunun üstesinden gelebilirler. Kinkos açı olduğunda, bir tarafın gönderdiğini diğer taraf anlamamaktadır. Derinden sizi etkileyen ve hareket eden ve çözümlenmesi gereken konular gibidir .


Birinci ev girişi, sizin kim olduğunuz, 7 ev ise bir ilişkide ne aradığınızdır. 2.ev, seksüel ilişkiye sizin ne getirdiğiniz, 8. ev ise ne aradığınızdır. Eğer, sizin 8. eviniz Koç ise atak, seksüel açıdan dinamik bir eş istersiniz. 2. eviniz terazi ise, ilişki için güzel bir ortam hazırlarsınız, mum ışıkları ve müzik. 8. evi Boğa olan birisi, güzel bir vücut, iyi bir fiziki yapı arar. 2. evi akrep olan biri muhtemelen karşısındaki kişiyi seksüel deneyimler vasıtasıyla değiştirme kabiliyetine sahiptir. Karşı tarafın farkına vardırıldığı, bir güç ve çekim fazlasıyla vardır. 8. evi ikizler olan birisi, deneyim, komünikasyon ve yeni bilgi arar. Sizin farklı olmanızdan hoşlanır. 8. evi İkizler, Başak veya Merkür’ü 8. evde olan biri, ilk önce iletişim kurmak ister. Sizin kafanızın içine girmek ister. Yay burcu olanlar, ilişkiye derin bir bilgelik, tecrübe, özgürlük ve dürüstlük getirecektir. 8. evi Yengeç olan birisi, güven ve duygusal açıdan beslenmek ister. 2. evi Oğlak olan seks tecrübesine asalet ve kontrol getirecektir. 8. evi aslan olan, dramatik olanı, ve onları bütünüyle dramatik biri haline getirecek kişiyi ister. Eli açıklıktan hoşlanacaktır. 2. evini kova kesenler, ilişkiye yeni teknikler, icatlar ve farklılık getirecektir. Başak çok titiz, akıl yönünden çalışkan, teknik olarak kabiliyetli olanı arayacaktır. 2. evi balık olanlar, muhteşem bir dünya ve seksüel deneyi düşüncesi sağlayacaklardır. Kendilerini, deneyimler içinde kaybedeceklerdir. Teşekkürler

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
07-13-2008 01:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
yezda Yazılan:İlk önce haritanızda Güneş ve Ayın nasıl bir açı yaptığına bakınız. Uyum içinde açı yapıyorlar ise, bu muhteşem bir şeydir. Bu durum, bütün insanlarla ilişkilerine ilişkindir. Onların anne ve babaları da, kendilerine hamile kalındığında birbirlerine aşıktılar. İçsel ve dışsal yapıları birbiriyle uyum içindedir. Sizin egonuzu harekete geçiren şeyler ile duygusal yapınız çok rahattır.

Çok güzel bir yazı Yezdacığım astığın için Teşekkürler

Benim dikkatimi çeken yukarıda alıntıladığım kısım oldu.Biz 4 kardeşiz ve dördümüzde de Güneş 1. yada 2. derecede olumsuz açı yapıyor Ayla.Bende kare, kızkardeşimde 135 derece,erkek kardeşimde kare en küçük kardeşimde 45 derecelik açı mevcut ikisi arasında.Anne ve babam uyumsuz ve kesinlikle boşanması gereken bir çift( Ama hala boşanmadılar)

Nin.Me.Sar.Ra
07-13-2008 10:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sultan Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
Cvp: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
Yezda harikasın!! Çok güzel bir paylaşım.. Teşekkürler...

İlk önce haritanızda Güneş ve Ayın nasıl bir açı yaptığına bakınız. Uyum içinde açı yapıyorlar
ise, bu muhteşem bir şeydir. Onların anne ve babaları da, kendilerine hamile kalındığında birbirlerine aşıktılar. İçsel ve dışsal yapıları birbiriyle uyum içindedir.
Benim Güneş-Ay 120 derece, annemle babamın birbirine aşık olduğunu düşünemiyorum bile!gülücük Ama yazıdaki gibi o dönem birbirlerini iyi anlıyormuş olabilirler.

Bu durum, bütün insanlarla ilişkilerine ilişkindir.
Arkadaşlar, 26 yaşımdayım. Şu yaşıma gelinceye kadar öyle çok acı yaşadım ki..Ailevi anlamda, eğitim-öğretim hayatımda, aşk hayatımda, insanlarla ilişkiler bağlamında vs vs. Haritama bakıyorum, şaşırıyorum! Güneş-ay 120, mars-venüs 60, neptün-pluto 60, satürn-ay 120 vs vs. Galiba bu durumlar satürn ve ötesi gezegenlerin kişisel gezegenlerime etkileriydi ve yavaş yavaş bu durumu sindirebilmeyi ve genişleyebilmeyi becerebiliyorum.. Yani böyle kolay, böyle akıcı bi haritayla nasıl onca acıyı, kederi yaşayabilmişim!?
Bunu çok merak ediyorum. Bilgili arkadaşlara sorsam???
Teşekkür ederim, sevgiler...
07-13-2008 01:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
Cvp: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
Konu çok güzel ve anlatım harika,bende çok beğendim arkadaşlar,sevgiler...

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
07-13-2008 06:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Cvp: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
sultan Yazılan:Yezda harikasın!! Çok güzel bir paylaşım.. Teşekkürler...

İlk önce haritanızda Güneş ve Ayın nasıl bir açı yaptığına bakınız. Uyum içinde açı yapıyorlar
ise, bu muhteşem bir şeydir. Onların anne ve babaları da, kendilerine hamile kalındığında birbirlerine aşıktılar. İçsel ve dışsal yapıları birbiriyle uyum içindedir.
Benim Güneş-Ay 120 derece, annemle babamın birbirine aşık olduğunu düşünemiyorum bile!gülücük Ama yazıdaki gibi o dönem birbirlerini iyi anlıyormuş olabilirler.

Bu durum, bütün insanlarla ilişkilerine ilişkindir.
Arkadaşlar, 26 yaşımdayım. Şu yaşıma gelinceye kadar öyle çok acı yaşadım ki..Ailevi anlamda, eğitim-öğretim hayatımda, aşk hayatımda, insanlarla ilişkiler bağlamında vs vs. Haritama bakıyorum, şaşırıyorum! Güneş-ay 120, mars-venüs 60, neptün-pluto 60, satürn-ay 120 vs vs. Galiba bu durumlar satürn ve ötesi gezegenlerin kişisel gezegenlerime etkileriydi ve yavaş yavaş bu durumu sindirebilmeyi ve genişleyebilmeyi becerebiliyorum.. Yani böyle kolay, böyle akıcı bi haritayla nasıl onca acıyı, kederi yaşayabilmişim!?
Bunu çok merak ediyorum. Bilgili arkadaşlara sorsam???
Teşekkür ederim, sevgiler...

evet sultan haritanda oldukça hoş etkiler var ve niçin çok fazla acı çektiğinin cevabını geçmişe dönüp transitlerini inceleyerek cevap verebiliriz diye düşünüyorum.

yaşamış olduğun transitlerine dair küçük bir tarama yaptım , buradan aktarayım , sende söyleyeceğim tarihlerde yaşamış olduğun önemli şeyler varsa buradan paylaşabilirsin istersen.

1999 mart - nisan döneminin oldukça zorlayıcı olabileceğini düşünüyorum. transit satürn güneşine zıt bakıyor + transit neptün güneşine kare açı yapıyor + transit uranüs jüpiterine kare açı yapıyor..

2004 ilk iki ayında transit uranüs Ay burcun balıka dokunuyor..

2005 ilk aylarında transit uranüs , senin natal uranüsüne kare bakıyor + transit plüto senin mars-neptün kavuşumuna dokonuyor.

eylül-ekim 2007 ile mayıs-haziran 2008 döneminde transit satürn , hem ay balığına zıt açıyla sert bakıyor hemde uranüsüne kare bakıyor..

not ; bu arada bu güzel yazıyı eklediği için yezda'ya tşkler ;)

07-13-2008 11:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sultan Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Cvp: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
Yıldırım Yazılan:
sultan Yazılan:Yezda harikasın!! Çok güzel bir paylaşım.. Teşekkürler...

İlk önce haritanızda Güneş ve Ayın nasıl bir açı yaptığına bakınız. Uyum içinde açı yapıyorlar
ise, bu muhteşem bir şeydir. Onların anne ve babaları da, kendilerine hamile kalındığında birbirlerine aşıktılar. İçsel ve dışsal yapıları birbiriyle uyum içindedir.
Benim Güneş-Ay 120 derece, annemle babamın birbirine aşık olduğunu düşünemiyorum bile!gülücük Ama yazıdaki gibi o dönem birbirlerini iyi anlıyormuş olabilirler.

Bu durum, bütün insanlarla ilişkilerine ilişkindir.
Arkadaşlar, 26 yaşımdayım. Şu yaşıma gelinceye kadar öyle çok acı yaşadım ki..Ailevi anlamda, eğitim-öğretim hayatımda, aşk hayatımda, insanlarla ilişkiler bağlamında vs vs. Haritama bakıyorum, şaşırıyorum! Güneş-ay 120, mars-venüs 60, neptün-pluto 60, satürn-ay 120 vs vs. Galiba bu durumlar satürn ve ötesi gezegenlerin kişisel gezegenlerime etkileriydi ve yavaş yavaş bu durumu sindirebilmeyi ve genişleyebilmeyi becerebiliyorum.. Yani böyle kolay, böyle akıcı bi haritayla nasıl onca acıyı, kederi yaşayabilmişim!?
Bunu çok merak ediyorum. Bilgili arkadaşlara sorsam???
Teşekkür ederim, sevgiler...

evet sultan haritanda oldukça hoş etkiler var ve niçin çok fazla acı çektiğinin cevabını geçmişe dönüp transitlerini inceleyerek cevap verebiliriz diye düşünüyorum.

yaşamış olduğun transitlerine dair küçük bir tarama yaptım , buradan aktarayım , sende söyleyeceğim tarihlerde yaşamış olduğun önemli şeyler varsa buradan paylaşabilirsin istersen.

1999 mart - nisan döneminin oldukça zorlayıcı olabileceğini düşünüyorum. transit satürn güneşine zıt bakıyor + transit neptün güneşine kare açı yapıyor + transit uranüs jüpiterine kare açı yapıyor..

2004 ilk iki ayında transit uranüs Ay burcun balıka dokunuyor..

2005 ilk aylarında transit uranüs , senin natal uranüsüne kare bakıyor + transit plüto senin mars-neptün kavuşumuna dokonuyor.

eylül-ekim 2007 ile mayıs-haziran 2008 döneminde transit satürn , hem ay balığına zıt açıyla sert bakıyor hemde uranüsüne kare bakıyor..

not ; bu arada bu güzel yazıyı eklediği için yezda'ya tşkler ;)


Yıldırım, öncelikle çok teşekkür ederim..sorularımı bizzat cevapladığın için.
Evet kesinlikle doğru, incelediğim kadarıyla bu transitleri sonuna kadar yaşamışım. Hele 99 transitlerini! Lisedeydim, dibine kadar depresyondaydım... :( Bence satürn transitleri cidden çok şey öğretiyo eğer insan bakmayı bilebilirse, sabredebilirse.. Mesela şu son satürn transiti(ay balığıma zıt, uranüse kare) duygularımı daha kontrollemeyi, abartmamayı öğretti bana.
2005 pluto mars-neptüne dokunması da cidden beni de karşımdaki erkeği(mars) de yaktı, yıktı,değiştirdi, dönüştürdü..belirsizlikleri(neptün) ve belki hayalleri de...
Yani bu transitleri yaşadım ben..
Ama Yıldırım asıl merak ettiğim ne biliyor musun; küçüklüğümden beri dünyanın acı ve sıkıntı taraflarını görmüşüm. İntiharı ilk düşündüğümde yaşım 7 8 filandı. Acaba bunun sebebi neydi? Uranüs ay kare ani fikirler(olumlu-olumsuz) veriyor da, onlardan mı çok etkileniyordum acaba?
Bunu son satürn transitinde daha kontrol altına alabildiğimi görüyorum.
Teşekkür ederim..sevgiler
07-14-2008 10:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #7
RE: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
Hayat süresince herkesin yaşadığı düreçlerdir.Aşağı yukarı 7 yaş civarındayken transit Satürn doğum anımızdaki konumuna kare açı yapar. Bu her şeyi bir araya koyup dünyayı algılamaya başladığımız zamandır. Aynı zamanda ilk sinir krizimize de tekamül eder! 14 yaşlarında, Satürn doğumdaki konumuna karşıt açı alır. Şimdi “ergenlik isyanı” vaktidir. Çabalarımız kaçıp kurtulmak ve bağımsız olmak yönündedir. Aşağı yukarı 29 yıl sonra Satürn natal Satürn’e ikinci karşıt açısını yapacaktır. İşte bu insanların işlerini ve evliliklerini değiştirdiği ünlü “orta yaş krizi” dir. Fakat transit Satürn’ün natal Satürn’e karşıt açısı astrolojik olarak 13-15 yaş arasındaki gençlik isyanlarının yeniden patlak vermesidir. Temel neden aynıdır : Kısıtlamalardan ve sorumluluklardan kaçıp kurtulma tutkusu. Satürn’ün 60’lık ve üçgen gibi açıları fazladan işleri bitirmek için uygun zamanları işaret eder. Tabi ki bu arada başka bir önemli transit açısı yoksa. (Örneğin Uranüs transiti gibi). Olağanüstü bir durum söz konusu olmadıkça bu süreçler sakin ve verimli geçer.
Transit Satürn’ün Natal Uranüs’e Açıları : Uranüs içimizdeki bağımsızlık ve yenilik duyguların itici gücüdür. Satürn ise kısıtlamadan yana kurallar koyar. Aniden beliren umutlarınıza yada isteklerinize engel teşkil etmese de bu daha çok zaten her zaman orada olan ama su yüzüne çıkmamış maniaları gösterir. Satürn’den natal Uranüs’ünüze gelen bir sert açı da bunu fark edersiniz. Şimdi iki seçeneğiniz vardır : Vazgeçip, bunalım olmak yada isyan ederek tüm riskleri göze almak. Gayet tabi hangi gezegeni izlerseniz izleyin, diğeri sizi alt edecektir. Ama bunun bir çözümü vardır. Bu iki gezegenin özelliklerini birleştirmelisiniz. Hayatınızda geniş kapsamlı değişiklikler yapın (Uranüs). Ama bunu planlı, düzgün ve biçimli bir şekilde yapın (Satürn). Değişimlerin kolay ve çabuk gerçekleşeceğini umut etmeyin. Uzunca bir süre bu etkilerin süreceği hususunda hazırlıklı olmalısınız. Bir uyarı daha : Bu süreçlerde çok fazla çalışmamaya gayret edin çünkü Satürn transitleri altında günde 25 saat haftada 8 gün çalışmaya meylederiz. Şimdi ve daha sonrası için biraz dinlenmek sizi öldürmez. Satürn’ün uyumlu açılarıyla alışılageldiği üzere baş etmek daha kolay olacaktır. Değişimler bu açılar altında daha ılımlı gerçekleşebilir. Ama bununla beraber uyumlu açılardaki problem sert açılarındaki kadar zorunluluk hissi vermeyişidir. Bu yüzden fazlasıyla rahat davranarak işleri bitiremeyebiliriz. Satürn’ün ve Uranüs’ün haritanızdaki ev konumlarına ve hangi evlerin yöneticisi olduklarını gözden kaçırmayın. Bunlar Oğlak ve Kova ev çizgileridir. Tansiyon ve değişime olan ihtiyaç sizi bu evlerin alanlarında etkileyebilir. Örneğin 5. evinizde bulunan bir Uranüs ile doğduysanız ve Satürn 2. evinizden Uranüs’e kare yapıyorsa belki de çocuklarınız için para biriktirmenin zamanıdır. -kolej eğitimi vs. – (5. ev çocuklarla ilgilidir ve 2. ev para) .
(alıntı) sanırım zorlandığın dönem satürn transiti yaşıyordun sevgili sultan... sevgiler

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
07-15-2008 10:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sultan Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
Teşekkür ederim yezda! Bu satürn çektirmiş bana sanırım..gülücük ama bu sıra iyiyim Allaha şükür. Gezegenlerim yanyana dizildiğinden her transit beni merkürden başlayıp marsdan çıkıncaya kadar sarsıyor ve hayatımın her alanında etkili oluyor.
Şimdi 2-3 yıl içerisinde satürn yine terazi19daki natal merkürden başlayacak.. taa yay 26daki natal marsa kadar... hayırlısı bakalım! Öğreteceği kesin! Ben de güzel tarafından baktım mı, büyük sorunlar olmaz inşallah.gülücük
Bunlar yaşanıp biter, geçer gider. Baki olan ancak O'dur, değil mi...
07-16-2008 02:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #9
Cvp: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde zorluklar yaşıyoruz ama bu zorluklar bizi hayata daha sağlam adımlarla daha güçlü devam etmemize neden oluyor,bence hayatta zorluklar olmalı yoksa hayatın kıymetini bilemeyiz gülücük

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
07-21-2008 07:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vatansever Çevrimdışı
Yasaklanmış

Mesajlar: 382
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Mesaj: #10
RE: Kime nekadar ihtiyaç duyuyorsunuz!!!
valla bişiye ihtiyacım yok bana göre en baba üç yıkıcı gezegen 1.evimde daha ne olsun millet şanslı arkadaş yaaa sıkıntı yok strese devam simdi-kızdım
04-04-2011 07:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir