Değerlendir:
  • 28 Oy - 2 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

VEDİC astrolojisinde EVLER ve anlamları
Yazar Mesaj
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
VEDİC astrolojisinde EVLER ve anlamları
Hint horoskop sistemi de Yükselen Burç (Lagna) ile başlar. Yükselenin yerleştiği ev 1.ci ev olur.
Sonra saat yönünde 12 ye kadar tüm evler sıralanır.
Hint felsefesi hayatı dört kategoriye ayırır.

1. Dharma : Yaşam amacı veya erdemlik yolu.

2. Artha : Varlık alanları ve konuları

3. Kama : Arzular ve istekler

4. Moksha : Aydınlanma, kendini tanıma, ebedi özgürlük


Yukarıdaki bölüşüme göre evleri ayırırsak ;

¨ 1, 5, ve 9. Evler : Ateş burçlarına bağlıdır ve “Dharma” evleridir.

¨ 2, 6, ve 10. Evler : Toprak burçlarına aittir ve “Artha” evleridir.

¨ 3, 7, ve 11. Evler : Hava burçlarına aittir ve “Kama” evleridir.

¨ 4, 8 ve 12. Evler : Su burçlarına aittir ve “Moksha” evleridir.

BİRİNCİ EV
Birinci ev “Dharma” evidir ve yaşam amaçlarına bağlanmıştır. Yansımaları şunlardır : Kişilik, ego, dış görünüm, yüz, kafa, karakter, mizaç, Eğilimler, davranışlar, ferahlık, uzun ömürlülük, mutluluk, sağlık, saygınlık, dayanırlık, irade gücü, onur, güven, kendini sevme, şöhret, kabiliyet, tanınmak, genel başarı, doğum, ilk çocukluk çağı, yaşam başlangıcı.

İKİNCİ EV
İkinci ev “Artha” evidir ve dünyevi varlığa bağlanmıştır. Yansımaları şunlardır : Para, mal, mülk, finanse, bilgi, eğitim, eğitimci, konuşma kabiliyeti, konuşma kusurları, argo, hatip, şiir, hayal gücü, güvenirlik, yalan meyli, aile hayatı, aile mutluluğu, servet, ağız, lisan, sağ göz, boyun, boğaz, itimat, ürkeklik, gıda seçimi, hayırseverlik, giysiler.

ÜÇÜNCÜ EV
Üçüncü ev “Kama” evidir ve arzu ve isteklerimizle ilişkilidir. Yansımaları şunlardır : Kişisel gayret ve serüvenler, Kardeşler, Arzular, yaşam, enerji, heyecan, şevk, girişim, motivasyon, cesaret, kahramanlık, korku, ses, şarkıcılık, güzel sanatlar, müzik ,dans, oyun, müzisyenler, aktörler,dansözler, şarkıcılar, oyun yöneticileri ve yapımcıları,, yöneticiler, organizatörler, sağ kulak, eller, kollar, omuzlar, mektuplar, yazım, iletişim, haber,ruhsal denge, yolculuk, kısa seyahatler.

DÖRDÜNCÜ EV
Dördüncü ev “Moksha” evidir ve ebedi özgürlük ile bağlantılıdır. Yansımaları şunlardır : Anne, mutluluk ve gönül ferahlığı, kalp, duygular, taşınmaz mallar, arazi, ev, mülk, huzur, lüks ve rahatlık, otomobil, yat, uçak, taşıtlar, tahsil ve akademik derece, yaşam sonu.

BEŞİNCİ EV
Beşinci ev “Dharma” evidir ve yaşam amacına bağlantılıdır. Yansımaları şunlardır : Çocuklar, zihin, idrak, önceki yaşamın ödülleri veya kredisi, alınyazısı duyusu, spekülasyon, kumar, yatırımlar, aşk maceraları, romantizm, karı-koca sevgisi, kibarlık, yönetim, kurallar, politikacılar, ruhsal teknikler, ayinler, moral, hayırlı işler, yardımseverlik, erdem, dürüstlük, yüksek değerler, tevazu, yetenek, dinsel eğilim, eğlence, zevk, spor, resim veya çizim sanatı.

ALTINCI EV
Altıncı ev “Artha” evidir ve varlıklarımızla bağlantılıdır.Yansımaları şunlardır : Sağlık, hastalık, salgınlar, düşmanlar, rakipler, hasımlar, kıskanç insanlar, gündelik işler,hizmetler, ayrıntılı meslekler, hizmet meslekleri, yiyecek hizmetleri, hizmetçiler, kiracılar, işçiler, dayı, tıp meslekleri, kuzenler, davalar, mahkemelere düşme eğilimi.

YEDİNCİ EV
Yedinci ev “Kama” evidir ve arzu ve isteklerimiz ile bağlantılıdır. Yansımaları şunlardır : karı-koca, evlilik hayatı, tüm ortaklıklar, seks tutkuları, yabancı ülkelerde ikamet, Mahkemeler, damarlar ve bel.

SEKİZİNCİ EV
Sekizinci ev “Moksha” evidir ve ebedi özgürlük ile bağıntılıdır. Yansımaları şunlardır : Yaşam ve yaşam uzunluğu, ölüm vasıta siyle servet, ölüm acısı, vasiyet, sigorta gelirleri, müşterek paralar, eşin parası, nafaka, eşin servetini kullanma becerisi, erotizm gücü, üreme organları, zührevi hastalıklar, seksi çekicilik, kronik ve uzun süreli hastalıklar, Gizli meseleler, ökült konular, sezgi, kazalar.

DOKUZUNCU EV
Dokuzuncu ev “Dharma” evidir ve yaşam amacına bağlantılıdır. Yansımaları şunlardır : Baba, talih, kısmet, sorunları çözme yeteneği,, din ve felsefe, İnanç ve ibadet, Kişilik rehberi, ruhsal öğretiler, yaşlılar, uzun yolculuklar, bilgelik, yüksek düzeyde bilgi ve öğretim, kanun, erdem, fazilet, hayır işlerinin geliştirilmesi.

ONUNCU EV
Onuncu ev “Artha” evidir ve dünyevi varlığa bağlanmıştır. Yansımaları şunlardır : Kariyer, meslek, girişimler, karma veya yaşam amacı, şöhret, şeref, statü, dünyevi güç, hayırlı işler, toplumsal kazanç sağlayan aktiviteler, otorite konuları, yüksek mevkide kişiler, devlet memurları.

ON BİRİNCİ EV
On birinci ev “Kama” evidir ve arzularımızla bağlantılıdır. Yansımaları şunlardır : Büyük hedefler, hırslar ve arzular, fırsatlar, yaşlı kardeşler, varlık sağlayan kazançlar, ani parasal dalgalanmalar, Ek kazançlar, ek işlerden veya ani serüvenlerden gelen servet, amca, bacaklar ve ayak bileği.

ON İKİNCİ EV
On ikinci ev “ Moksha” evidir ve ebedi özgürlükle bağlantılıdır. Yansımaları şunlardır : Masraflar ve harcamalar, Kendini tanıma, aydınlanma, ebedi özgürlük, yardım, Ölümden sonrası (cennet veya cehennem), yatak odası ve donanımı, yatak zevkleri (cinsel hazlar), bilinmeyen yerler, yabancı ülkelere seyahat ve oradaki yaşam, hastaneler, hapishaneler, bağlanma (yatağa veya yere), Sol kulak, sol göz, dizler, anüs, borçlar ve talihsizlik, hırsızlık ve çalma deneyimi, gizli düşmanlar.

Yücel Sügen





________________________________________
Köşe, veya Kendras evleri : 1.ci, 4.cü, 7.ci ve 10.cu evlere verilen isimlerdir.

• Üçgen veya Trikona evleri : 1.ci, 5.ci ve 9.cu evlere verilen isimdir. Dikkat edilirse 1.ci ev hem köşe hem de üçgen ev sınıfına girer.

• İkincil veya Panapharas evleri : 2.ci, 5.ci 8.ci ve 11.ci evlere verilen isimdir. Dikkat edilirse 5.ci ev Üçgen evlere ve ikincil evlere girmektedir.

• Üçüncül veya Apoklimas evleri : 3.cü, 6.cı, 9.cu ve 12.ci evlere verilen isimdir. Dikkat edilirse 9.cu ev üçgen ve üçüncül evler içine girmektedir.

Köşe Evler :
Hint sisteminde adı Kendras olan Köşe evleri 1.ci, 4.cü, 7.ci ve 10.cu evlerden meydana gelir. Köşe evlerde yerleşen gezegenlerin m eydana çıkartacağı özel durumlar şunlardır :

¨ Köşe evlerini yöneten faydalı gezegen negatif enerji yüklenerek zarar verme yeteneğini kazanır.

¨ Köşe evlerini yöneten zararlı gezegen pozitif enerji yüklenerek faydalı olma kabiliyeti kazanır.

¨ Köşe evlerinin yöneticileri güçlüdür. Güç sıralamasında 1.ev yöneticisi biraz zayıf, 4. ve 7.evler daha güçlü ve 10.ev yöneticisi en güçlüdür.

¨ Köşe evlerindeki gezegenler de çok güçlüdür ve kişinin yaşamında önemli etkinlikler oluştururlar.

Üçgen Evler :
Hint sisteminde “Trikonas” denen Üçgen evler 5.ci ve 9.cu evlerden oluşur. Bu evler horoskopun en değerli evleri sayılırlar.

¨ Üçgen evleri yöneten gezegenler değerlidir ve beraberinde olumlu enerjiyi taşırlar.

¨ Üçgen evlerin yönetici gezegenleri de kısmetlidir ve yerleştikleri evler zararlı da olsa olumlu etkiler verirler.

¨ Üçgen evlere yerleşen gezegenler de gelişip olgunlaşmaya adaydır.

¨ Sıralamada 9.cu evin yöneticisi 5.evin yöneticisinden daha güçlüdür.

Olgunlaşan Evler :
Hint sisteminde adı “Upachayas” olan ve 3.cü, 6.cı, 10.cu ve de 11.ci evlerden oluşanlar kişinin yaşam sürecinde olgunlaşan ve gelişen gezegenlerin yerleştikleri konumlardır. Evlerin belirttikleri şartlar kişisel gayretle düzeltilerek yoluna sokulabilir.

Burada yer alan 10.cu ev aslında doğası ve davranışları bakımından bir köşe ev olmasına karşın, yönetici amaçları bakımından da olgunluk evi sayılır.

¨ Olgunluk evlerini yöneten gezegenler negatif enerji yüklenmiş olsalar da karakterlerine bağlı olarak değişime uğrarlar.

¨ Zararlı karakterdeki gezegenler bu evlerde mükemmel sonuçlar verirler.

¨ Faydalı gezegenler bu evlerde olumludur fakat büyük sonuçlar üretemezler.

¨ Evler sıralamasında 3.cü en zayıfı olup, 11.ci en güçlüdür.

Yansız Evler :
Hint sisteminde 2.ci, 8.ci ve 12.ci evlerin yöneticileri yansız (nötr) kabul edilmiştir.

¨ Yansız evlerin yöneticileri faydalı bir gezegen ile kavuşum yapıyorsa olumlu sonuçlar üretirler. Hint astrologları uygulamada bu kuralı sadece 2.ci ev yöneticisi için kullanırlar. 8.ci ve 12.ci ev yöneticileri bu ilişkiyi zarara uğratan karakterde kabul edilir.

Muzır Evler :
Hint sisteminde “Dusthanas” adı verilen 6.cı, 8.ci ve 12.ci evler muzır veya kötülük evleridir.

¨ Muzır evleri yöneten gezegen yerleştiği yere zarar verecek negatif enerji taşır.

¨ Muzır evlere yerleşen her hangi bir gezegen ve yöneticisi olduğu ev zarar görür.

¨ Muzır evler içinde en az zararlı olanı 6.cı evdir. Çünkü burası olgunlaşan evlerden bir tanesidir.

Hayat Sonunu Yöneten Gezegenler :
Hint astroloji sisteminde “Maraka” adı verilen ve 2.ci ile 7.ci evlerin yöneticilerine yüklenen özel bir durum vardır. Bunların yaşam sonunu gösteren işaretleri taşıdıklarına inanılır.








:

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
07-05-2008 07:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
Cvp: VEDİC astrolojisinde EVLER ve anlamları
1. ev ( kişilik ): Fiziki görünümümüz, çocukluğumuz, sağlığımız, şöhret, hayat amacımız, kariyer...bedende:kafa, beyin, yüz kemiği
2. ev ( refah-para ): Bereket, aile saadeti...bedende: surat
3. ev ( kardeşler): erkek kardeşler, iletişim, cesaret...bedende: sağ kulak, boyun, dişler, yemek borusu, omuzlar
4. ev (taşınmaz mal): Mutluluk, kapital, anne, ev, vatan, zihinaltı...bedende: kalp, göğüs, gögüs kafesi, akciğer
5. ev ( çocuklar ): bedende: mide, karın, sindirim, karaciğer, bağırsak
6. ev ( düşmanlar): Çaba, zor çalışma, sağlık, hastalık, meslek, zorluklar...bedende: kalın bağırsak, böbrekler, apandist , hastalıklar, borçlar ve düşmanlar için bakılmakta .negatif evdir
7. ev ( evlilik ): Yaşam kalitesi, aşk, şevk, sosyallik, ortaklıklar...bedende: rahim
8. ev ( zayıf yönümüz): Ölüm, uzun yaşama, miras, mistik olaylar, enerji, kronik hastalık, psikoloji, seks enerjisi...bedende: anüs ,depresyon, ciddi yaralanmalar, ölüme yakın, ölüm için bakılmakta ,negatif ev
9 .ev ( şans ): Akıl, din, filozofi, baba...bedende: kalça
10. ev ( meslek ): bedende: diz, kemik yapısı
11. ev ( başarı): Arkadaşlar, kazanç, kızkardeşler, ümit, dilek, hayaller...bedende: sol kulak, sol kol
12. ev (kayıplar): İzahat, yatak keyfi, uyku, zihinsel oyun alanı, bilinçaltı...bedende: ayaklar, ayak kemikleri, sol göz ,yine kayıplarımız için bakılmaktadır ,negatif evdir.










1.BHAVA-(GÜNEŞ)

fiziksel olarak başımızı ,egoları,dışarıya
yansıttığımız karakterimiz,bünye,
vücut tipi,genel başarılar,sağlık durumumuz vb...
anahtar kelimeleridir.(7.bhava ilişkiler-6.bhava sağlık gibi)


2.BHAVA-(JÜPİTER-MERKÜR)

kazançlar,birikimler,geçim kaynakları,
rızk,konuşma yeteneği-ses,hitap,dil,
finansal başarı-kariyer,gençlik dönemi,
iş-emek,beslenme şeklimiz,zevklerimiz,
şiir yazma yeteneği,resim vb...aynı zamanda
hızlı haberleşme ve iletişim...

3.BHAVA-(MARS-MERKÜR)

merak,güç,temel yaşam enerjisi veren
niyet ve istekler,erkek kardeş,arkadaşlar,
motivasyon,iç güdüler,hırs,acelecilik,spor,hobiler,
çok güçlü tutkular,duygular...

4.BHAVA-(AY)

duygu,mutluluklar,mülk,emlak-arsa-eyşa,
akıl,hafıza,çocuklukta aileden aldığı eğitim,
yetiştirilme tarzı,terbiye,popülarite,arınma,
eğitim,işci emekci sınıfından olanlar,
uzun yıllar sonra gelen kazançlar,çok fazla
duyarlı,hassas,alıngan yapıdakiler,
içsel yapısı relaks,sert ve zorlukların üstesinden gelme.

5.BHAVA-(JÜPİTER)

spekülasyon,eğitim,yaratıcı zeka,aşk maceraları,
geçmiş yaşamın getirileri,çocuklar,ruhsal egzersizler,
oyunlar,çocuk sahibi olmadaki yaratıcı fonsiyonlar,

6.BHAVA-(MARS-SATÜRN)

iş ve hizmet,sağlık,hastalık,yabancı
insanlar,düşmanlar,evcil hayvanlar,
zor işleri yapma kapasitesi,bağışıklık sistemi

7.BHAVA-(JÜPİTER-VENÜS)

uzun vadeli ilişkiler,evlilik,iş ortaklığı,toplumla olan ilişkiler,

8.BHAVA-(SATÜRN)

seks,ölüm,büyüler ve büyücülük,medyumluk,
karanlık güçler,ve gizlenen mahremiyet
yaşam alanı,ömür süresi,yıkım ve
yeniden doğum,araştırma ,8.ev yaşam
sonunun ne zaman ve nasıl olacağı hakkında bilgiler içerir.


9.BHAVA-(JÜPİTER)

dindar,felesefi ve az ahlaksal ilkeler,
yüksek idealler,zerafet,yaşam amacı(dharma),
en şanslı ev.

10.BHAVA(MERKÜR-GÜNEŞ,JÜPİTER)

kariyer,maddi kazançlar,başarı,beceri,
genel statü,ün,politika.

11.BHAVA-(JÜPİTER)

parasal ve işe bağlı kazançlar,amaç,arzu ,
istekler,arkadaşlar,bolluk,refah düzeyi,
burada bulunan gezegenler özelliğini genişletirler.



12.BHAVA(SATÜRN-KETU)

kayıplar,tutsaklık,kurtuluş,kurtarılmayı beklemek,arınmak,bilinçaltı,gizlenen kişilik,
yüzelşmekten korkulan,saklanan
acı elem kederler,ruhsal aydınlanma.
enerji azlığı,yabancı ülkelere yapılan seyahatler,



Çeviren:Esmeralda

Orjinal Kaynak:http://vedicastrologycenter.net

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
07-05-2008 07:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  EVLER VE ANLAMLARI El Auria 0 3,763 01-09-2009 12:23 PM
Son Mesaj: El Auria

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir