Anket: 7.evinizde kaç gezegen var ?
yok
1 tane
2 tane
3 tane
4 ya da daha fazla
[Show Results]
Not: Bu genel bir ankettir, diğer kullanıcılar oyunuzu hangi seçeneğe verdiğinizi görebileceklerdir.
 
Değerlendir:
  • 51 Oy - 3.12 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
bu konu başlığında , tıpkı 12.evi irdelediğimiz gibi hem bilgileri paylaşmayı hemde pek çok üye arkadaşımızın 7.evleriyle ilgili yorumlar yapmayı düşünüyorum.

evlilik evi denilen bu evi incelemek sanırım en çok bayanların ilgisini çekecektir ;)

07-05-2008 05:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
7.ev , bizi tamamlayacak olan diğer yarımıza işaret eder..

* 7.ev özelliklerimizi temsil eden kişileri çekici bulmamız doğaldır çünkü 7.ev bizim diğer yarımızı yani eşimiz olarak algılayabileceğimiz hayat ortaklarımızı ifade eder..

* 1.ev gösterdiğimiz kimliğimizdir ve 7.ev eşlerimiz doğal olarak 1.evin zıt kutbundadır.

1.ev = ben ve 7.ev = sen

şimdi bunlar zıt açıya sahip olduğuna göre aralarında farklar olacaktır. ''ben'' ile ''sen'' farklıdır çünkü haritanın iki ayrı zıt kutbunu ifade ederler. asc çizgisi ile dsc çizgisinin ortak bir çizgiyi ifade ettiklerini söyleyebiliriz.
öyleyse 1.evle , 7.ev arasındaki uzun asc - dsc çizgisinin bir anlamı olmalıdır.
benim gördüğüm anlamını söyleyim ; asc - dsc çizgisi arasında ''ben ile sen'' bilinçleri bütünleşmiştir , tek bir çizgi içinde kaynaşmışlardır..

öyleyse harita okuma çabasında olan bizler için çıkarılacak anlam genel ifadeyle şöyle olacaktır ; 1.evle 7.ev birbirini tamamlayan bir elmanın iki yarısı gibidir. farklıdırlar ama aynı zamanda bütünleşmişlerdir.

dikkat edin , farklıdırlar ama bütünleşmişlerdir diyorum..

işte ilişkilerin sırrı bence buradadır. farklılıklarımıza rağmen bütünleşebilmek..
bunun yolu da galiba karşılıklı saygı ve hoşgörüden geçiyor olsa gerek.

07-06-2008 12:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
7.evde gezegen olduğunda , 7.eve ait burçla birlikte artık o gezegen(ler)de yoruma dahil olacaktır.

venüs 7.evde kuvvetli çalışacaktır , kendi doğal evi olduğundan dolayı.
mars ise 7.evden rahatsız olacaktır çünkü marsın doğal evi 7.evin zıt kutbunda yer alan 1.evdir..

buraya dikkat edelim ; 1.ev ile 7.ev arasında ki zıtlığa rağmen bütünleşme prensibine değinmiştik. şimdi de görüyoruz ki , 1. ve 7.evlerin bütünleşmesi aynı zamanda venüs ile marsın bütünleşmesine işaret ediyor..

öyleyse ilişkiler sözkonusu olduğunda 1. ve 7.ev bağlantısı ile birlikte venüs-mars bağlantısı da öncelikle üzerinde durulması gereken astrolojik göstergeler olacaklardır.

7.evinizde hiç gezegen yoksa ;

hangi burç yada burçlar 7.evinizin içindeyse o burçların yönetici gezegen(ler)i 7.evinizi yönetiyor olacaklar diyebiliriz.

mesela 7.evinizde balık burcu görünüyor ise 7.evinizin yöneticisi Neptün olacaktır ve neptünün konumu incelenmelidir.

ya da 7.evinizin bir kısmında balık , önemi bir kısmındaysa koç burcu görülüyorsa 7.evi hem neptün hemde mars yönetecektir diyebiliriz.

7.evin yöneticisinin bulunduğu ev ve yaptığı önemli açılar ilişkilerimizin detaylarına ilişkin ipuçları verecektir diyebiliriz.

not ; 7.evin bir diğer klasik ismi açık düşmanlar evidir. yani sadece eşimiz olacağını düşündüğümüz kişilerle kurduğumuz ilişkileri değil genel anlamda yakın ilişkileri , ortaklıkları ifade ediyor diyebiliriz 7.ev için.

şimdi müsait oldukça üye arkadaşlarımızın 7.evlerine dâir yorumlar yapmaya çalışalım..

07-06-2008 04:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
Cvp: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
7. ev, "Açık düşmanlar evi" olarak da nitelenir. Eğer biz içimizde gizli olan nitelikleri uzlaşılamaz ve kabul edilemez bularak bastırmışsak, hayatın gelişimi tamlanmaya doğru olduğundan, bu değerler bize başka bir insan tarafından geri yansıtıldığında da onlardan hoşlanmayız. O kişiyi düşman olarak algılarız.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
07-06-2008 10:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz - Lavinya için
sevgili Lavinya'nın 7.evinde akrep burcunu ve yay burcunun önemli bir kısmını görüyoruz. öyleyse 7.evinin yöneticileri plüto ve jüpiter olacaktır çünkü akrep burcunu plüto ve yay bucunu jüpiter yönetir.

öncelikle akrep ve yay burçlarından başlayalım.

akrep burcunun son derecelerinde yani 15 - 21 kasım'da doğanlar ile yay burcunun ilk 20 derecesinde doğanların güneşleri lavinyanın 7.evine düşecektir.
bir kişinin güneşi , diğer kişinin 7.evine düşüyorsa bu oldukça önemli bir etkileşimin göstergesi olacaktır.

güneş = hayattır , canlılık kaynağıdır..

öyleyse yukarıda ki örnekte belirttiğimiz üzere güneşi sevgili Lavinya'nın 7.evine düşen kişiler , (bu bir arkadaşta olabilir , sevgilide olabilir , hatta düşmanda olabilir) ona canlılık verecektir , hayatın daha doyum verici ve anlamlı olması için gerekli ışığı okyanusya'ya sağlayacaktır.
düşman da diyorum ki bazen rekabet halinde olduğumuz kişilerden çok şeyler öğrenebiliyoruz , bu gerçeği unutmayalım.

Ay akrepleri ve Ay yayları arasında da Lavinya'nın 7.evine düşenler olacaktır. (kural aynı yani akrepin sonları ile yay'ın ilk 20 derecesi) bunlar , okyanusya'yı daha derinden etkileyecektir. Lavinya'nın duygularına hitap edecek ve o'nu duyarlılaştıracaktır. Ay'ın olduğu yerde mantıktan ziyade , en saf haliyle duygular konumlanacaktır.

venüs ile mars akrepleri (akrepin son dereceleri) ve tabii yayları (yay burcunun ilk 20 derecesi) , Lavinya'da aşk hislerini daha çabuk bir şekilde uyandırabilecek kişiler olacaklardır. venüs ile marsın olduğu yerde aşk elektriği vardır diyebiliriz.

şimdi de 7.ev yöneticilerine bakalım ;

plüto ve jüpiteri Lavinya'nın 6.evinde görüyoruz. eşini , partnerini ya da genel ifadeyle yakın ilişkilerini çalışma hayatından bulabilirsin yorumunu getirebiliriz.
sağlık sektörünü de seçenekler arasına dahil edebiliriz.
şu yorumu da yapabiliriz ; 7.ev yöneticileri 6.evde pek rahat çalışmazlar çünkü 6.ev zahmetli bir evdir. bu yüzden çok sayıda flörtün olmadığı yorumunu yapabiliriz.

7.evde ki uranüs ;

** 7.evinizde ki güçlü çalışan gezegenler , o eve ait burçlardan daha önemlidir yorumu yapabiliriz ki ben öyle düşünüyorum.

uranüs Lavinya'nın 7.evini kendi potansiyeline göre düzenleyecektir.
uranüs 7.eve nasıl bir düzen getirir ?
kesinlikle farklı ve sıradışı bir düzen sözkonusu olacaktır. uranüs farklıdır ve sıradışıdır , öyleyse Lavinya çevresinde ki farklı ve sıradışı tiplere doğru çekilim hissedecektir. bu tipler zekalarıyla , görünüşleriyle pek gelenekselci olmayan özellikleriyle dikkat çekerler.
bu tiplerin olumsuz görülbilecek en belirgin özelliği olarak vurdumduymazlıkları gelir. mini etek giyen bayanların bile onların dikkatini çekmesi zor olabilir gülücük

toparlayacak olursak ; akrep - yay ve uranüs kombinasyonuna sahip erkekler , astrolojik olarak Lavinya'nın ruh eşi özelliğini taşırlar diyebiliriz.

07-07-2008 03:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sim. Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 67
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
Hııım Umarım yanlış bir başlığa yazmıyorumdur.. Mazur görün yeniyim.
2005 yılında (Tabi o zamanlar bunu bilmiyordum) 7. evimdeki natal gezegenlere teker teker Transit Jüpiter kavuşum yapmıştı.. Bütün iyicil etkilerle gözüm boyandı sanki, evliliğin eşiğine geldim.. Aynı zamanda Tr Satürn de 5. evimde dolanıyordu ve Nt Neptünüm ile Tr Pluto uzun süredir kavuşumdaydı.. Gözümü açıpta gerçekleri görmemi Pluto sağladı heralde..Kendi nikahıma gitmedim.
Bi daha da 7. evime bu kadar iyici etki gelmez heralde. Beni zor transitler beklio Ufukta evlilik yok sanırım teklif de yok zaten..

Şimdilerde Transit Uranüs Ascmde etkilerini biliyor ve birebir yaşıyorum Benim sorum Tr Uranüs'ün 7. evimdeki kavuşumlara zıt açısısının etkileri ne olur?

Satürn Döngüsünü de 7. evimde deneyimlicem. Satürn 7. evdeki gezegenleri eziceek:(
Ne olacak benim halim..?

http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=67&y=14
07-07-2008 05:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
7.ev hakkında bir kaç kelam da ben edeyim malum 3 gezegen doldurmuş durumda iyi kötü yaşıyorum etkilerini vs.
Genelde ortaklık kurmak için çekici kıldığını düşünüyorum insanı,fazla gezegen oldugu zaman 7.ev de.Benim şayet oldukca fazla arkadaşım vardır genelde ortak iş yaptığım uğraştıgım insanlardır bu arkadaşlar duygusallıktan ziyade karlı ortaklıklar yapmış oldugum kimselerdir bir iş için belli bir amaç için irtibat ve ilişki kurmuşumdur ben genelde hep böyle yaptım.

Tecrübelerimi anlattıktan sonra fikrime geleyim,7.ev evlilik,ortaklık ve anlaşmalar evi olarak nitelendırılıyor.Ben erkekler için bu ev de fazla gezegen yerleşmesını iyi olarak düsünüyorum bayanlar için ise tam tersi kötü diye düsünüyorum.Erkeklerin kendının dısında ki kimselerle ortak iş yapıp maddi olarak güç kazanması olayı olusur 7.ev etkısı yogun olunca bıraz daha ilerlersek flörtöz bir karakter de olur kazanova olur cıkar duygusal açıdan da saglam olur rahat hisseder kendıne güvenli bir kimse olur erkekler.Bayanlar da ise durum farklı evlilik yaşamı sıkıntı getirebılır bunuda genelde istemezler zaten böyle bir durum da sıkıntı basar her insanı ister istemez o yüzden bu şekilde düsünüyorum 7.ev konusunu erkek ve kadın için farklı algılamak gerekir.

Terazi burcu yogun olan insanların da 7.ev konuları aktiftir bunu da bir kenara yazman lazım misal asc terazi olsun koç 7.ev ama boş olsun diyelim bu kişi asc terazi oldugu için yogun bir şekilde ortaklıklar kurmaya istekli olacaktır yalnız başına iş yapmak istemez mutlak baskalarının onayını almak ister ona göre adım atmak tartmak amacında olur.İşte 7.ev dolu olan insanlarda böyledir kendi kararlarını verirken bayagı bir düsünürler sonra karar verirler.

7.evi.yogun olan kımselerı arabulucu veya iletişim gibi konularda etkili bir insan olarak da görebılırsınız bu da cok etkili olur yogun 7.ev etkısınde.

Genel de 7.evi flört ve aşk sevgi konularında kullanmakta insanlar ben ise hiç bu yönde kullanmadım sadece iş ortaklıgı maddi gelir kazancı saglamak için kullanmaya çalıstım karlı olan bütün işlerim de hep ortaklık kurmusumdur yalnızken pek iyi kazanc sagladıgım söylenemez bu lafıma binayen demem o dur ki bu evin maddi kazançlar üzerin de etkisi büyüktür dikkatinizi çekerim sanırım o yüzden venüs bu evi yönetiyor saturn ile ciddi bir ortaklık olan evlilik konusunu bünyesinde barındırıyor diye düsünüyorum -ok
07-08-2008 11:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
Cvp: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz
tecrübelerini ve bildiklerini paylaştığın için tşkler neptünz -ok

şunu belirtmeliyim ki ; 7.ev flörtleri yani aşkın cicim aylarını değil de , eksik yönümüzü tamamlayacak hayat ortaklarımızı ifade ediyor diye düşünüyorum.
flört yani aşkın cicim aylarını daha ziyade 5.ev belirleyecektir bence.

07-08-2008 11:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz - redrose için
redroseee Yazılan:gülücük)benımde dc akrep 13.27 7 evde uranus yayda
90 derece ay
90 merkur
kavusum jupıter
45 neptun
120 k ay d
asc 180
bencede ırdelıyelımm -ok
yannız sunu soyleyım dc dıye nıye ya gezegen olarak gorunmuyokıhımm

öncelikle redrose , dc 7.evi ifade eder yani gezegen değildir ok.

7.ev yorumuna bakalım şimdi de ;

Lavinya ile senin haritalarınız birbirine oldukça benziyor. 7.evlerinizle ilgili yorumlarda benziyor olacaktır , bazı farklılıkları açıklamayı çalışayım buradan.

Lavinya'nın 7.ev yöneticilerinden jüpiter tam olarak 6.evine düşüyordu oysa senin jüpiter dc üzerinde görünüyor.
jüpiteryen kişilere doğru çekilmen daha fazla bir olasılıktır diyebiliriz.
akrep etkisi taşıyan Yaylar veya yay etkisi taşıyan Akreplere doğru çekim duyabilirsin.

bir diğer fark olarakta , 7.evindeki uranüsün balık burcundaki güneşine sert kare açıyla bakıyor olması.

hayat ortaklarınla baban arasında sürtüşmeler söz konusu olabilir yada ilişkiler konusunda kısıtlanma yaşıyor olabilirsin diyebiliriz.
ilişkide baskı hissettiğin anda karşı taraftan soğuyabilirsin çünkü hem 7.ev uranüsün hemde Dc üzerindeki jüpiterin rahatlık ister , kısıtlanmaya gelemezler.

07-09-2008 12:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: 7.Evi (Dsc) İrdeliyoruz - simya için
7.evinle ilgili ilginç bir durumdan söz edebiliriz simya.

ay - jüpiter ve satürn üçlüsü 7.evinde ve terazi burcunda kavuşum yapıyorlar. jüpiter ve satürn ikilisi 10.evini yönetiyorlar ve 10.evindeki marsla sert kare açı yapıyorlar.

öncelikle 7.evine sert mars enerjisinin vuruyor olması , ilişkilerde gerilimi ve aksiyonu ifade eder diyebiliriz.

normalde 10.evindeki ve oğlak burcundaki mars seni hırslı , azimli ve hedeflerin doğrultusunda enerjik bir yapı kazandıracaktır.
oysa ev sahibi olan jüpiter-satürn ikilisinin , savaşçı marsa yaptığı sert açı , misafir marsı oldukça rahatsız ediyor , geriyor olmalı..

bayanların haritasında mars ve güneş , hayatlarına girebilecek erkeklere işaret eder diyebiliriz.
sorunlu mars , gerilimli mars ; sorunlu ve gerilimli erkeklere işaret edebilir. oysa dışarıdan bakıldığında (10.ev=toplumsal imaj) oldukça imrenilecek güçlü özellikleri görülen ama içeride sorunlu tiplerle karşılaşabilirsin yorumunu yapabiliriz.

bir başka yorum olarakta (astroloji olasılıkları tespit etme çalışmasıdır bir nevî) ; 7.evinde ki Ay terazisi , seni en mutlu edecek olan şeyin birliktelik kurmak , hayat ortaklığı kurmak içgüdüsü olduğunu ancak sert mars açısıyla , MARS SORUNLARI sebepleriyle ilişkilerinin ters gidebileceğini söyleyebiliriz.
mars sorunları = kıskançlıklar , sürekli tartışmalar ve bir tarafın alınganlık göstermesi , vb.

normal 7.ev yorumun olarak şunu ilave edeyim ; terazi baskın olmak üzere , terazi-başak potansiyeli olanlara karşı çekilim hissedebilirsin.
Ay = hayat ortağında duyarlılık aradığını , şevkat aradığını
Jüpiter ve Satürn = olgun , iyi eğitimli (en azından kendini yetiştirmiş) kişilere çekilebileceğinin göstergesidir diyebiliriz.

07-09-2008 03:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir