Değerlendir:
  • 84 Oy - 2.99 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transitler
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Transitler
Kimisi yavaş , kimisi hızlı yol alan gezegenlerin seyrine ''transit hareketleri'' denir. Şu anda gökyüzünde hareket halinde olan gezegenler , bizim doğum anımızdaki natal haritamız üzerinde yükselen , MC , şans noktası gibi önemli noktalara ve yine natal haritamızdaki gezegenlerimize dokunurlar. öyleyse dokunulan nokta yada gezegen , transit yapan yani dokunan gezegenin yapısına göre etkilenecektir. transit mars dokunduğu noktaya hareket getirecektir , enerji ve cesaret getirecektir. tabii transit açısı sert ise bu enerjinin kazalara , tartışmalara vb. sebep olabileceğini düşünebiliriz.
astroloji ile yeni yeni ilgilenenleri de düşünerek transitleri ve doğum haritamıza etkilerini adım adım - örneklerle açıklamak istiyorum ;
öncelikle transitleri anlamamız için gerekli olan araçları vereyim.
AÇILAR ; seyir halinde olan bir gezegen doğum haritamızda ki bir noktaya 5 temel transit açısı yapabilir. kavuşum , sekstil(60 derece) , kare(90 derece) , üçgen (120 derece) , zıt (180 derece )
peki seyir halinde ki bi gezegenin -şu anda şu dönemde- bizim herhangi bir gezegenimize yada özel noktamıza açı yapıp yapmadığını nasıl anlarız ?
önce şu bilgilerimizi tazeleyelim ;
elementler 4 tanedir ; ATEŞ(koç-aslan-yay) , HAVA(ikizler-terazi-kova) , SU(yengeç-akrep-balık) , TOPRAK(boğa-başak-oğlak)
gruplar 3 tanedir ; ÖNCÜ(koç-yengeç-terazi-oğlak) , SABİT(boğa-aslan-akrep-kova) , DEĞİŞKEN(ikizler-başak-yay-balık)
şimdi sırayla transit bir gezegenin natal bir noktaya hangi açıları nasıl yapacağını açıklayayım ;
KAVUŞUM ; transit gezegenin natal noktamızın tam olarak üzerinden geçmesidir. örneğin ; transit mars 17 derece kovaya geldiğinde yezda'nın 17 derece kovadaki ay-merkür kavuşumunun üzerinden geçecektir.

SEKSTİL-60 DERECE ; transit gezegenin bulunduğu burcun bulunduğu derecesinin iki önceki burçta -derecede yada iki sonraki burçta-derecede gezegenimiz bulunuyorsa 60 derecelik olumlu transit sözkonusudur.
örneğin ; şu anda boğanın ilk derecelerinde olan transit venüs , Vivi'nin yengeçin ilk derecelerindeki mars'ına 60 derece olumlu bakıyor.

ÜÇGEN YADA TRİN-120 DERECE ; aynı elementteki burçlarda bulunan gezegenler birbirine 120 derece olumlu bakarlar. transit jüpiter yay burcunda ilerlerken koç ve aslan burçlu kişilere 120 derece güzel açıyla bakar. örneğin ; şu dönemde jüpiter Kurby'nin aslan burcundaki venüsüne 120 derece güzel bakıyor. ve kova burcunda ilerleyen mars Yükselenbaşak'ın ikizlerdeki merkürüne 120 derece güzel bakıyor.

ZIT 180 DERECE & KARE 90 DERECE ; sert açılara bakarken aynı gruptaki burçlara odaklanıyoruz. mesela SABİT burçlardan birini aldığımızda , kalan 2 burçla sert kare açı yaptığını son kalan 1 burçla zıt olduğunu görüyoruz.
satürn aslan burcunda ilerliyor , bu örneği ele alalım. aslan sabit burçlardandır. kaldı 3 tane. aslanın zıttı kovadır ve kovada sabittir. kaldı 2 tane. akrep ve boğayla kare açı yapar aslandaki bir gezegen. yani diyoruz ki ; satürn aslanda ilerlerken kare yaptığı akrep ve boğaları , zıt baktığı kovaları oldukça olumsuz şekilde etkileyecek. tabii satürn sözkonusu olduğunda olumsuz görünen şartlardan -uzun vadede-doğru dersler çıkarıp iyi sonuçlara ulaşabiliriz.

Pekii ; satürn aslanda ilerlediği sürece -yaklaşık 2,5 yıl- hep mi aslan-kova ve boğaları sert etkileyecek ???
hayır ; önemli olan satürnün aslanda ilerlerken , bizim natal haritamızdaki gezegenin bulunduğu burcun ''derecesine'' yaklaşıyor-dokunuyor-uzaklaşıyor olmasıdır. örneğin şu dönemde 19 derece aslanda geri giden satürn , Kurby'nin 19 derece aslandaki venüsünün tam üzerindedir. satürn ileri harekete başlayıp 22-23 dereceye geldiğinde Kurby'i rahat bırakacaktır
bir önemli ilave yapayım ; transit gezegen natal gezegenimize 3-4 derece yaklaştığında etkisini hissettirmeye başlar. tam dereceler aynı olduğunda etki maksimumdur. 2-3 derece uzaklaştığında etkisi hafifler.
*** o etki hafifler ancak o transitten öğrendiğimiz dersler , verdiğimiz kararlar vs... hayatımız boyunca üzerimizde izler bırakabilir. bu yüzden ben ; bundan 3-5 sene önce yaşadığımız transitleride hesaba katmamızın faydalı olduğunu düşünüyorum...

04-05-2007 05:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #2
Cvp: TRANSİTLER
Yıldırm'a ilaveler... (cok guzel yazmışsın dostum..)
ağır ilerleyen gezegenlerin transitleri cok önemlidir, cunkü süreleri ikiyıl gibi uzun sürer... Neptun, Uranus ve Pluton... bazen bir transit ustumuzden bu süre içinde 2 hatta 3 kere de gecer... yani geri dönüşleri olur...Bunların anlamı esasında cok fazladır...

Transitler değişim zamanlarımızı gösterirler, neden değişiriz çünkü hangi zamanda ve sistemde yaşarsak yaşayalım herşey değişir zaten ve kişi de buna ayak uydurmak zorundadır...
Değişimler, genelde o transit gezegenin özelliklerinde olan birisiyle tanışarak oluşur ve o kişiyle tanışıp onunla beraber olaylar yaşarsınız ve değişim oluşur ...Değişimin konusunu evler , nasılı nı ise etkilenen gezegenin o burctaki hali belirler....tabii aynı zamanda haritanın butunu ve kişinin içsel ihtiyacı da coook önemlidir... çünkü kişi beğenmese de olaylar esasında ihtiyacı doğrultusunda oluşur hep.....

Biz etkileşmeyi 9 orbdan itibaren alıyoruz, özellikle nept. Uran ve pluton transitlerinde... ve ben su konuda Yıldırım a katılamıyacagım....
tr. gezegen özelliklle agır gezegenler yaklasırken ve uzaklasırken en fazla etkisini gösteriyorlar. Tam ustundeyken o kadar etkisi yoktur cunku kişi alışmıstır... bir örnek vermem lazım...... mesela evdesiniz... ve dısarda cok soguk hava var, kar yagıyor... ve dısarı cıkıyorsun ...(= yaklasıyor gezegen) naparsın uyum saglamaya calısırsın, hemen paltonu giyersin filan... ve sonra alısırsın o soguk havaya... tam tepende tr. gezegen ...sonra uzaklasmaya baslar, seni tekrar eve cagırırlar ve iceri girince tekrar bir bocalama devresi yasarsın, cıkartırsın ustundekileri (=değişim) ve sonra yine iceriye alısırsın, geri gelip de tam ustune geldiginde yani....
tekrar senden uzaklasırken tekrar problem yasarsın.... gibi de dusunebilirsiniz.... esasında gelisi ve gidisi problemdir, cunku enerjisi önce frekanslar seklinde seni yakalar... ne oluyor yahu bana, dersin... içinde bir seyler kıpır kıır olmaya baslar, neptun transitinde mesela ruyalar gormeye baslarsın....yani alışmak zordur...cunku ne oldugunun adını koyman lazım, ifade edebilmen lazım...zordur, cunku bazı insanlara zor gelir alışmak , korkarlar değişmekten... özellikle saturnyen kişiler, çünkü onlar kendi koydugu kuralların kölesi olmus insanlardır, bir yere kıpırdayamazlar..... ama pluton, uranus, neptun onları öyle bir kıpırdatır ki, kendisi de şaşar.... isterse değişmesin, bu sefer yerden pek kalkamaz.......)))) öcüüüüü.))) ..korkmayın canim....))))

sonra devam ederim, simdi ögle tatilindeyim o yuzden.....

ayrıca unutmadan bir sey daha...sayet transit gezegen natal chartınızda aynı gezegene 0 - 90 ve 180 yaparsa o zaman ona döngü deriz ki bunun anlamı daha da önemli ve büyüktür.... ilerde ona da deginmek isterim... vaktim oldukca....
herkese iyi, yani neseli haftalar.....))

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-06-2007 02:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Cvp: Nisan ayı transitleri
ağır giden gezegenlerde marttan bu yana pek değişme olmadığı için jüpiteri , satürnü ve kişisel gezegenlerimizin transitlerini yorumlamaya çalışayım.

JÜPİTER ; nisanın ilk haftasından itibaren geri gitmeye başlayan jüpiter Yay burçlarının , bu sene ulaştıkları yüksek hızlarını azaltabilir. dinlenme ve nefes alma zamanı gelmiş olabilir yaylar için. sert etkilenen başak , balık ve ikizler burçlular daha rahatlayacaktır bu dönemde. 5.evi ve 7.evi yay olanlar bir süredir aşk-evlilik konularında telaşta ve yoğundular. şimdi biraz içe dönüp ilişkiyi daha mâkul değerlendirebilirler. 1. ve 10. evi yay olanlar çevrelerinde bir genişleme hissetmişlerdi. daha içe dönük kişileri bi taraftan huzursuz eden bu genişleme durulacak gibi görünüyor.

SATÜRN ; 19 Nisan civarında satürn ileri hareketine başlayacak. haritasında yaklaşık 20-25 derecede aslan , kova , akrep ve boğa burçlarında gezegen olanlar Satürn derslerine kaldığı yerden devam edecekler.

MARS ; nisan boyunca balık burcunda ilerleyen mars balık potansiyel olanlara cesaret ve girişimciliği öğretiyor. ikizler , yay ve balıklar bu dersleri daha agresif yollarla öğrenebilirler. sakin kalmaları gereken bir zaman dilimindeler.

ikizler burcuna geçmiş olan venüs ; ikizler , kova ve terazilere hoş duygular yaşatacak olayları hazırlayabilir.
koç burcunda ilerleyen merkür ateş grubu burçlarının zihinsel aktivitesini arttırıbalir.
şimdilik bu kadar

04-13-2007 08:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
Cvp: Romantica 2007 transit analizi devamı..
PLÜTO :

Plüto dokunduğu gezegenle ilgili alanda , transformasyon – dönüşüm getirecektir.
Yani bir şeyleri bitirecek – öldürecek , yerine yenisini getirecektir.
Bu bir şeyler sadece dış dünyada çevremizde olan kavramları ifade etmiyor aynı zamanda zihnimizde de küçük devrimsel dönüşümleri işaret ediyor olabilir.
Mesela yıllardır yay burcunda ilerleyen plüto , dünyada ki milyonlarca yay burçlu insana köklü değişimler , ölümler ve meydan okumalar getirmemiştir. Mutlaka bazı yaylar bunlardan nasibini almıştır ancak plütonun teması daha geniş çaptadır. Ve tüm yaylara verdiği ortak potansiyel ‘derinleşmek’ olmuştur. Bu kısa bilgiden sonra ; romantica’nın analizine kaldığım yerden devam edeyim.

Yaklaşık 28 derecede yay burcunda geri gitmekte olan plüto sene sonuna kadar 26 – 29 derece arasında yay burcunda yavaş hareketini sürdürecektir. Romantica bu etki seni ilgilendirmektemidir ? hem de nasıl J
Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım ; senin aşk gezegenin venüs 29 derece ikizler burcundadır. Yani şu anda plüto senin venüsünün tam karşısında zıt açı yapıyor. Ya da şöyle söyliyeyim , doğum anında venüs sana ne özellik verdiyse plüto gökyüzünde tam zıttı etkilerle ‘içinde bişeyleri’ rahatsız ediyor olabilir. Venüs konuları kabaca aşk , sosyal yönümüz , beğenilerimiz gibi kavramları temsil eder. Öyleyse bu kavramlarla ilgili transformasyon – dönüşüm yaşayabileceğin bir sene seni bekliyor. Bu seneyi nasıl değerlendireceğin önemli çünkü plüto bir daha ömrün boyunca venüsünle ciddi açılar yapmayabilir. Hayatta bir kez olabilecek deneyimlerdir , uranüs – neptün ve plüto etkileri...
Peki bu seneyi iyi değerlendirmen için ne önerilerimiz olabilir ?

Plüto transitlerinin güzel tarafı uğraştığı gezegene ‘güç’ katması ‘derinlik’ katmasıdır.
Hoş olmayan tarafı ise ‘gücün’ bir bedeli olduğu ‘gerçeğidir’
Plüto , etkilediği gezegenin fonksiyonuyla ilgili ‘doğruları’ acımasızca verir. Gerçeklerle baş başasındır. Venüs gerçekleriyle.. güzelliğinden emin olsan bile yaşın ilerliyordur ve genç delikanlılar laf atmayı yavaş yavaş bırakmıştır. Sosyal çevrende sevilen biri olsan bile , içini ısıtacak gerçek arkadaşlar bulmak zordur. Yada bu arkadaşların kendi ailelerinin derdine düşmüştür. Eskiden beğendiğin şeyler artık sana cazip gelmiyordur , hayatla ilgili renksizlik duygusu hakimdir. Vs... gibi örnekler verebiliriz plütonun gösterdiği venüs gerçekleriyle ilgili...

Ne yapabilirsin ?

Bu benim kişisel görüşümdür , bilimsel olmasa da kullanmaktan hoşlandığım bir benzetmedir. Eğer plüto sana keskin bakışlarını dikmişse sen de ona aynı düzeyde güçlü bak. Gözlerini kırpma. Tereddüt etme. Ona güçlü olduğunu hissettir ki seninle fazla uğraşmasın. Güçlü olduğunu hissettirmek için , önce bunu kendin hissetmelisin. Yukarıda verdiğim venüs gerçekleri –hatta daha beteri- söz konusu olsa bile içinden sürekli tekrarla ‘tüm gerçekleri olduğu gibi kabul ediyorum ve onların üstesinden gelebilecek güce sahibim’
Son birkaç yılımı plütoyla geçirmiş J biri olarak , inan bana yukarıda ki cümleye bir inanç haline gelinceye kadar sıkıca sarıldığında başkalarını ezebilecek şeyler yaşasan bile küllerinden yeniden doğacak kadar güçlü ve anlamlı hissedeceksin kendini.

Şimdi plüto temasını işlerken , hayatını o alanda tetikleyebilecek gezegen transitlerinin tarihlerini vereyim...



(30 nisan) - (8-15 mayıs) - (19-22 haziran) – (7-10 temmuz) - (18-22 temmuz) – (22-29 eylül) – (21-22 ekim) – (9-10 kasım) – (19-22 aralık)

bu tarihlerde kendini yoğun , gergin , tutkulu yada bıkkın hissedebilirsin. Olumsuz durumlarla karşılaşırsan bu tarihlerde serinkanlı olmayı denemeni önerebilirim.

· 11 eylül’de yaşanacak güneş tutulması seni olumlu – olumsuz bir şekilde etkileyebilir. her iki sonuca da şimdiden hazırlıklı olabilirsin..

şimdilik yapabildiğim yorumlar bu kadar romantica ; her zaman hatırlatıyorum ben profesyonel değilim bu yüzden yanılma payımı şimdiden kabul ediyorum. Lütfen sizde yorumları muhakkak olacak birer kehanet şeklinde algılamayın.

Umarım , yüzüne yansıyan kalbinin güzelliği önünde seni bekleyen yıllarına da yansır ;)

04-25-2007 04:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: TRANSİTLER
Elbette, bu transitin hani evden, hangi gezegenlerle açı yaparak geçtiği çok önemli.Her venüsü jüpiter transiti altında olan aynı olmaz.Bak benim venüs, jüpiterden 120lik açı yapıyor.Ancak satürn ve neptün de orada.Olaylar beklendiği gibi değil.Neptün ve jüpiter biri olmalı hayatında derken, satürn "hooop! daha sıra ona gelmedi" diyor.Ben de bunu gelgitlerle yaşıyorum.Ama şu var ki,ne istediğimi analiz edebiliyorum.Birçok yeni arkadaş edindim.Bir kısmı gitti, kalanlar ise gerçekten iyileri oldu.(11.evde etki)Eskiler ya tamamen bitti ya da yenilendi.Hayatıma bir kaç kişi girdi.Hepsinden de çok şey öğrendim.En önemlisi ise ne istediğimi öğrendim.Karşı taraftan beklentilerimi ve ne verebileceğimi.

Jüpiter en yakın zamanda neptünümün üzerinden geçmiş, 3.evden.İletişimimi hızlandırdı.Eve pc aldım mesela.:D İletişim isteği hat safhadaydı çünkü.O aralar msn de aynı anda 5 kişiyle konuşuyordum.Çenem pek düşmüştü de. :D

Seneye jüpiter kuzey ay düğümümün üzerinden geçecek.ASC ve plutoma 90lık bakacak.Sanıyorum ki bazı şeyleri daha rahat değiştirebileceğim kendimle ilgili.Çünkü aynı zamanda t-pluto da 90 bakacak.Aydınlanıp dağa çıkabilirim, kafamda bir hall ile!:D ya da kendimden daha emin olarak adım atabirim.Çünkü değişim gücü(pluto), yayılma(jüpiter) etkisiyle gelecek. :D


Topunuzu değiştiririm uleynn!hahahahahahahahahah!
04-25-2007 04:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #6
RE: TRANSİTLER
27 Nisan : bu tarih ve civarında senin 17 derece balık burcunda ki jüpiterin gökyüzünden muazzam etkiler alıyor. tr Mars ve tr uranus balık burcundalar ve jüpiterine dokunuyorlar. Tr venüs ikizlerde , tr jüpiter yay burcunda ve 27 nisan’da ay başakta senin doğum haritana ait olan natal jüpiterini adeta sarsıyorlar. Birkaç gün içinde jüpiter ve bulunduğu ev konularında silkelenmeye hazır ol ;)

Bu yorumlara ilaveler:
Yıldırımgercekten harika görmüşsün olayı... gokyuzunde tam bir kare olusuyor ve gercekten cok etkileyici bir zaman 27-29 Nisan arası...özellikleRomantika için...
Etkilenen gezegen Jupiter 11. evde, ne anlama gelir?
Büyük,çok büyük, uluslararası,evrensel amaçlı yardım gruplarında,derneklerde çok iyi bir konumda yer alabilirsin ama kendini fazla göstermeyen bir konumda çalışmak istersin.
Ufuk çizgisinin üstü ; kişinin karşılaşacağı insanların karakterini de sembolize eder.
Popüler,asil,saygın,sosyetik,felsefi ve bilen kişilerin çevresinde olursun.Onları tanırsın fakat kendini pek göstermezsin...
Gençken bu kişilerden yardım da alırsın. Kendinden daha yaşlı ve bilge kişilerle görüşmeyi seversin.
Yardımsever olursun. Yaşlılığında da yardım etmeyi sürdürürsün. Aynı zamanda bir işi, bir problemi bitirmek için felsefik yaklaşımlar yaparsın.... ve nasıl bitireceğini bilirsin...

Şimdi bunlar senin henuz farkında olmadıgın şeylerdir, yani bilincine henüz yukselmemiş bu konudaki duygulardır. (Çünkü Jupiter Retro konumda!)Uranus transti ile bunların farkına varırsın yani değişiklik yaşarsın hem de sürpriz bir şekilde .... Tanışacağın Uranusyen birisi ile yaşayacağın olaylar sayesinde bu jupiterin bilgisini değiştirmen gerekir... Hele bir de Transit Mars da onu tetikliyorsa o zaman da bu konularda değişimini gercekleştirmen için fiziksel enerji harcayacaksın demektir, yani mucadele gucunu de deneyimleyeceksin. Tanışacağın kişi Uranusyen biriside olabilir Marsiyen birisi de ...Bu mucadele gucun ise sinyali 8. evden , yani partnerinin ya da ortağının sahip oldukları dediğimiz 8. evden alacaktır. Belki onun sahip oldukları ile ilgili senin için kaderi bir olay olacaktır ve bu finansal açıdan duygularını da tetikleyecek 2 . evdeki venus ve jupiterin bilmediğin taraflarını ögrenmeye baslayacaksın... Belki de bu sıralarda düşündüğün iş değişikliği senin için tr. jupiterin hazırladığı bir fırsattır... (zaten ben sana demiştim daha önceden, iş değiştirme fikrin için kötü bir şey yok gökyüzünde...diye..) Böylece 2. evdeki tr. venusun de işini görmüşolacaktır, çünkü yaşayacağın iş değişikliği aslında senin duygularınla da cok baglantılı , ve venus, kadınları, kız kardesleride simgeliyor, haberin olsun.... kızkardesin sana bir fırsat veriyor, bakar mısın olaya... venusun sana jupiteri (=fırsatlar) takdim ediyor....ve ustelik teklif edilen iş de evrensel amaclı insanlara hizmet ile alakalı bir iş ise... orda da 11. evdeki Jupiterin Uranus ile transiti işlemiş oluyor...daha ne istersin... Ayrıca bir konu daha var... Basak burcundaki progres Marsın da 16-17 derecelerde bulunuyor... ve senin Jupiterini11 den tetikliyor... Bu uzun bir surectir... kendimutlulugun adına bu değişimi yaşarken bayagı bir mucadele edeceksin ve mücadeleetmek ne anlama geliyor onu idrak etmiş olacaksın guzelim... belki akrabaları nasıl idare edersin, işini de bir yandan nasıl yaparsın, nasıl yukselirsin ve kendini nasıl mutlu hissedersin... butun bunların farkına varacaksın ama mücadele gücünü , bedenini de sınamış olacaksın bunlarla beraber.... Benim bu 27 nisan konusuna ekleyecegim bu kadar....gülücük))

sonra devam edecegim...gülücük) sevgiyle kalın....gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-26-2007 12:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #7
RE: TRANSİTLER
Yıldırımyazmış :
29 Ekim : 27 nisan’da yaşayacağın jüpiter sarsıntısına benzerini 29 ekimde de yaşayabilirsin. Bu sefer mars yok yani daha az hasarlı , artçı bir sarsıntı olabilir J
tekrar romantika için :
Ekim sonunda tr. Jupiter nataldeki Jupitere kare açısını devam ettiriyor... ve aynı zamanda tr.Mars ise 3. evdeki Saturn ü tetiklemiş oluyor... Bu durum hem 11. evine uyumlu açı yaparken ama aynı zamanda da senin yakın cevrenle ilgili, yani kardesler, yegenler, kuzenlerinle filan ilgili fiziksel enerjinin açıga cıkacagı zaman olarak da gözükecektir. Yani sen Ekim ayının sonunda muhakkak yakın cevrenle ilgili bazı kişilere kızacak, tepkini göstermek zorunda hissedecek olaylar yaşarsın...ama bu olaylar yıldırımın da değindiği gibi kısa bir zaman aralıgında olur, yani 2 hafta filan max.sürer... Saturn tetiklendigiiçin sen kendiniyakın cevrene karsı alışkanlıklarından dolayı sorumlu hissedersin, onlara cevap veremezsin ama biran gelirpatlarsın ve öfkeni gösterirsin... yani saturn senihep frenler, temkinliolmana sebeb olur ama mars transitinde bu enerji açığa cıkar ve reaksiyon gösterirsin....Buna Saturn den dolayı içine attığın enerjiden dolayı oluyor diye bir benzetme yapabilirsin ama aynı zamanda tr.Jupiterin de senin haritandaki Jupiterini tetikledigini, yani fazla derin düşüncelere dalarak olayları gereksiz buyutmene yol açtığını da göz ardı etmemek lazımdır.TransitJupiter fazla detaylara inmene ve pireyi deve yapmana yol açabilir, böyle bir potansiyelde veriyor, bunu unutmamak lazım.... Cunku yay da transit bulunuyor...
Ve butun bu olaylar senin kuzey ay dugumunu de tetikledigiiçin, aslında kesinlikle birşeyler ögrenecegin ve ders alman gereken olaylardır... yani her ne olay yasayacaksan, her kime her ne tepki göstereceksen , neticede o olaylara tesekkur etmen lazım...gülücük))

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-26-2007 12:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #8
RE: TRANSİTLER
Yıldırımyazmış : Romantika yorumları...
Kasım Ayı Boyunca ve Aralığın İlk Haftası :
Tr jüpiter , sırayla ay-venüs ve marsına güzel bakacak. Uranüsün bağlantısı olan tüm kişisel gezegenlerinin de etkileneceği kasım ve aralık aylarında yeni başlangıçlar , yeni fırsatlar sözkonusu olabilir.

Kasımın özellikle 3. haftasında ve devamında tr. Jupiter nataldeki Uranusune ve 5. evdeki Marsına uyumlu acı yapacak...Bu cok guzel. Yıldırımın dediklerine tamamen katılıyorum. yeni fırsatlar, yeni baslangıclar...biraz detaylandırmak isterim...
Marsın 5. evde üstelik aslan da , sana eglenmek ve mutlu olmak için içgudusel bir enerji verir. bu enerji herkesi sasırtan bir enerjidir. sen yorgun olsan bile , biri seni arasa , "ya hadi gel aksam dişariya cıkalım, eglenmeye gidiyoz "derse sen hic uykusuzluk filan kafaya takmadan , tamam geliyorum dersin....cıkarsın bir guzel eglenirsin ve 3 saat uykuyla ertesi sabah uyanır işe gidersin... fiziksel enerjini kendi mutlulugun için harcamayı seversin... kendini göstermek için...üstelik ışıklı, eglenceli yerlerde... Şimdi Jupiter bunu tetikliyor... Benim kanımca o zaman içinde senin karşına bu konuda bir sürü fırsat çıkacaktır. Bu zaman içinde sürpriz (uranus de tetikleniyor) davetleri kacırmamanı tavsiye ederim, cunku aşık olma potansiyelide ortaya cıkacaktır...Özellikle iş yerinden olabilir bu davetler (Uranus 6. evde iş, sistem evi...) Bu arada tanışacağın kişi birpsikolog, sosyolog, ya da felsefik tarzda birisi de olabilir...ya da riskli sporları seven, doğadan hoşlanan, maceraperest birisi... (Yani Jupiter yay da özellkleri olan birisi...)
Aynı günlerde aklın da yani düşüncelerin yogunlugu da partner ilişkisinde olacaktır. Transit merkur dsc yi tetikleyecek çünkü... Zaten bu yüzden aşık olma, bir partner arayışı içinde olma potansiyelin yukseliyor....!!!
gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-26-2007 01:19 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #9
RE: TRANSİTLER
Yıldırımın Romantikaya yazdığı transit yorumuna 4. yorumum gülücük)
yaa arkadaslar ters anlamayın, yıldırımın ricası uzerine yazıyom bunları...gülücük))

Transit Saturn nün nataldaki Ay ı tetiklemesi ve aynı zamanda Neptun transiti ...
Bir kere saturn ve neptün transit yorumlarının, yani yalın hali ile ne anlama geldiklerini coook güzel yazmışsın...
Burada önemli olan Saturn transitinin 4. evdeki AY I tetikledigi ama neptunun de buna zıt açı yaptıgıdır... Zaten arkadaslar , kim hangi haritada bu gunlerde saturn transiti bilmem kacıncı evde ve bilmene gezegende yasıyorsa bu durum normal saturn transitinden cok daha farklı bir konumdadır, çünkü karşısında Neptun transitini de beraber yasıyor....
Saturn transiti adamı resmen kasar..kişiye bulundugu evle ilgili sorumluluklar verir, alışkanlıkları yüzünden tedbirli olmasını saglar ve kişi resmen kıprdayamaz... ama bir hareket ederse de yepyeni şeyler gercekleştirme potansiyeli verir... tetikledigi gezegenin özelliklerinde ve burcun niteliklerinde ve evin konusunda.... burada neptun de kişiye imajinasyon potansiyeli verdigi için hayallerini gercekleştirebilir o konuda... ama Yıldırımında değindiği gibi yanılma payı da vardır, şayet jupiterle ya da neptunle natal da biraçısı varsa...Neptun transiti 19 derecelerde ,kişinin nataldaki neptunu ise 7 derecelerde, demek ki pek yanılgı payı olmaz, ama balıktaki jupiterle yaptığı 30 luk minör acıyı da göz ardı etmemek lazım....
Saturn Romantikamızın 4. evindeki aslandaki Ayını tetiklemiş ... ilkönce 4 deki ve aslandaki Ay ı tarif etmek lazım...ki Saturnün neyi degistirdigini iyi anlayalım....gülücük)
Gösterişli bir evi olmasını ister. Evine, yuvasına en kaliteli eşyaları almak ister.
Bilinçaltını gösterişli bir biçimde ortaya koyar.Aristokrat ve soylu,asil bir ailesi,kökleri vardır.Onlarla övünür.Bilinçaltı bunları bildiği için ,eğer bunları ortaya koyamazsa sıkıntı yaşar....
Neptun transiti bunların hayalini kurdurtur kişiye... Şayet evinden memnun değilse, o zaman bu hayalleri yüzünden şikayetler başlar kişide ve bunlarda değişiklik yapmasını da Saturn transiti sağlayabilir. Yani kişi içten içe der ki, benim şöyle bir evim olmalı, kaliteli eşyalarla donatmalıyım evimi cunku kendimi öyle guvende ve korunmuş hissederim ben (yukselen boga ve yengec burcu arkadasımız...) ve ben kendimi o evde özgür hissetmeliyim (cunku neptun kova burcunda, yani temelinde özgürlük olan hayaller verir kişiye...)
İşte Saturn transiti bilinçaltında (=ay) bunları gercekleştirmek için seni zorlar .Cunkü senin gercek ihtiyacın bunlardır... bence hic bekleme ve ilk adımını at...gülücük)) sanki cok kolay ???
ama aslında cok kolaydır, akıl oyunlarına dusmediğin muddetce tabii...

Sevgili arkadaslar burada aklıma gelen bir hikayeyi anlatmak isterim...
Bir gun karınca evden pılısını pırtısını toplamıs ve ayrılmış, konu komşu merak içinde.."yaaa karınca kardes nereye gidiyorsun böyle hayrola...? diye sormuşlar... karınca : "ben Mekkeye gidiyorum" ,
- yaa olurmu sen kim Mekke nere..ölürsün be yolda, delimisin nesin otur oturdugun yerde, kaybolursun yolda sen...
- yok hayır ben gitmeye karar verdim bir kere... ve yola koyulur... ilerleyen gunlerde bir bakar ki yolda bir kervan gidiyor... hemen o kervana katılmak ister... aklı hemen yorumlar.
- ya kardesim manyakmısın, sen mekkeye gideceksin, o kervanın nereye gittigini bile bilmiyorsun, hem belki dost degildir onlar dusmandır...olmaz, sakın katılma onlara...
bizimki dinlemez aklını ve katılır kervana... zaten yorulmuştur.. ekmek elden su gölden misali hem dolaşır kervanla beraber yorulmadan hem de yeni arkadaslıklar edinir eglenir, güler...sonra sıkılır ve iner tekrar yurumeye baslar, sonra baska birgun baska bir kervan görur ama akli yine oyunlar oynamaya baslar ona...
- sakın binme onlara, nereye gittiklerini bilmiyorsun ki, sen mekke ye gideceksin, delimisin sakın katılayım deme onlara.... ama bizim karınca tekrar dinlemez, takmaz aklına fazla , düşmez oyunlara ve katılır o kervana da ve yine gunlerce yol alır keyifle, gule oynaya... sonra iner ve bu durum bir kec kere daha tekrar eder ve bi iner kervandan gunler sonra...aaaa bi bakmış ki mekkeye gelivermiiişşş......gülücük)
muhim olan ilk adımı atmaktır degişim için, akıl yürütmeden ilk adımı atmak... ama saturn transiti bizleri maalesef hep tedbirli olmaya yöneltir ve bu yüzden de karar vermekte zorlanırız hep...
sevgiyle kalın....gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-26-2007 02:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
Cvp: TRANSİTLER
teşekkürler üstad ;) yine döktürmüşünüz ellerinize , emeğinize sağlık.
pek çok noktada sizden olumlu not almak iyi moral oldu. etkileri tarif ederken hikayeleştirmeniz çok hoş oluyor söyliyeyim..
saygılar..

04-26-2007 05:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İnsanı ot gibi hissettiren transitler Marie 27 36,856 11-21-2019 03:19 PM
Son Mesaj: Karmen
  Kişisel bakımlar ve dış görünüşde değişiklikler için uygun transitler ? Alejandro 18 28,028 09-13-2017 11:12 AM
Son Mesaj: Laremme
  Transitler ve Sorular Arkadaş 2 9,003 03-01-2012 08:59 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Transitler Bize Neler Yaptı ? :) :( ariess 89 110,245 10-17-2010 02:00 AM
Son Mesaj: Félicé

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir