Değerlendir:
  • 31 Oy - 3.16 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pluto Merkür Karesi
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Pluto Merkür Karesi
arkadaşlar pluto merkür karesini tartışalım.bilenler bilmeyenlere anlatsıngülücük
06-18-2008 04:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
Cvp: pluto merkür karesi
tek plüto merkür karesini ele alarak yazarsak,

plüto merkür karesi bence ilginçtir,kötü etkiler verdiği kadar,ilginç bir anlama derin düşünce yeteneğide verir,tabi tek plüto merkür karesi olarak düşünürsek bu kişide düşüncelerde ,konuşmada,yazılarında insanı yerden yere vuracak bir sivri dile,kötü düşünceye,karanlık,ölüm,yeniden doğum bu konularda hep negatif etkiler görülür... Fazla konuşmaz ama konuştuğundada adamı doğduğuna pişman edebilecek şekilde olaya noktayı koyar... O konuştuktan sonra daha yaşamak istemeyebilirsin,kişide tehlikeli düşüncelere yol açabilir, propagandacı,saplantılı takıntılı,iğneleyici,ketum,kurnaz hep mücadele eden bir karakter olabilir... Güçlü bir zihin yapısı,oldukça etkileyici fikirleri olan,derin anlama gücüne sahip,gizli olan olayları ortaya çıkarmak gücüne sahiptir...

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
06-18-2008 05:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Cvp: pluto merkür karesi
gizem kara Yazılan:peki plüto merkür 45 liğide aynı etkilerimi verir.burda plüto 2.evde başakta merkürde12.evde aslanda

ikincil açılara ilgi duymaya başladığımı söyliyeyim. 45 derecelik açı bunlardan biri. 90 derecenin yarısı olan 45 derecenin etkisi HAFİF-SERT şeklinde olacaktır.. eğer ki merkürün ve plütonun başka gezegenlerle çok sayıda açısı yoksa yani bağlantıları az ise 45 derecelik açının önemi artacaktır hatta merkür-plüto karesi yorumunun biraz hafifletilmiş versiyonunu rahatlıkla yapabiliriz.

mesela merkür - plüto karesinde fikirlerin inatla savunulması ve karşı fikirleri keskin zekadan fışkıran keskin cümlelerle ezme durumları vardır.
merkür - plüto 45'liği ise fikirlerinde sabittir ama çok çok katı ve dayatmacı değildir şeklinde yorumlayabiliriz arkadaşlar.

06-19-2008 02:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Cvp: pluto merkür karesi
gizem kara Yazılan:teşekkürler yıldırım
malesef merküründe plütonun da açıları var başka gezegenlere fazlaca özellikle merkürün
birde merkür -mars kavuşumda 12.evde üstelik ikiside aslanda
buda 90 derecelik kare açı yapması kadar sertleştiriyor olayı tahminimce, fikirlerin inatla savunulması vekarşı fikirleri ezme durumu ezmeden çok üstüne birde beton dökme gibi...
şaka bir yana mars merkür mars kavuşumu bu etkiyi artırır mı?

sanırım eşinin haritasından bahsediyoruz gizem kara.

eşinin haritasına bakarsak MARSIN YÜKSELDİĞİNİ görürüz. tam yükselen burcunun çizgisi üzerinde. hemde kabadayı burçlardan olan aslanda. (sert açılarda , aslan burcu potansiyeli cesareti kabadayılık biçiminde sergilemeye sebep olabilir)

12.evde saklanan AY - GÜNEŞ ve YENGEÇ potansiyelleri , eşinin duyarlılık konularında bişeyleri hep bastırdığını , sakladığını ifade ediyor.
eşinin anne ve babasıyla ilgili ciddi problemleri olmuş olabilir yada anne ve baba eksikliği duygusuyla büyümüş olabilir.
aile sevgisiyle ilgili içine attığı pek çok bilinçaltı hayaletler olabilir.
mesela sevgisini göstermeyi bir zayıflık ya da saçmalık olarak görebilir.
eşinin zor bir haritası olduğunu söyleyebiliriz , tabii her zorlukta bir kolaylık vardır prensibi gereği , eşin başka pek çok kimsenin yapamayacağı şeyleri yapabilme meziyetlerine de sahip olabilir.

06-19-2008 04:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Cvp: pluto merkür karesi
münzevi Yazılan:peki bunların bulunduğu burçlar ve evler önemli mi mesela pluto akrepte 6.evde

merkür 10.evde kovada ?

evet açılarda başrolü oynayan gezegenlerin bulunuğu burç ve evler önemlidir.
verdiğin örnekte merkür kova burcunda güçlü çalışırır , plüto da akrepte güçlü çalışır. öyleyse yapacakları açılarda güçlü bir sinerji oluşturacaktır.
merkür kovası meraklıdır , araştırmacıdır.
plüto ile sert açılı bir sinerji oluşturduklarında , merkür kovası araştırmalarını derinleştirme potansiyeli kazanır. yüzeysellikle yetinmez.
ancak şu var ki merkür kovası bilgiye karşı susamış bir tarzla yaklaşırken , plütonun sert açısıyla gerilen merkür bir taraftan araştırma yaparken bir taraftan da o konuya şüpeyle yaklaşır.
yani araştırıyordur ama şüphesi devam ediyordur , derinlere inmek ve emin olmak istiyordur.
bu sebeple merkür kova entellektüel anlamda mesela 10.000 adet bilgiye sahipse , plütolaşan merkür kovaları derinlemesine bildikleri 1000 yada 2000 bilgiye sahip olacaklardır. bu sayıları örnek olsun diye devam verdim.
tabii yukarıdaki örneğin bir sonucu olarak ; merkür kovaları her ne kadar sabit fikirli görünselerde , plütolaşan (hemde sert açıyla) merkür kovaları çok daha inatçı bir bakış açısına sahip olacaktır.
çünkü yukarıda da değindiğimiz gibi plütolaşan merkür kovası o konuyu derinlemesine araştırmış ve ondan sonra bir yargıya varmıştır.
artık o yargısını kolayca değiştirmesini beklemek yanlış olur..

evlere gelince ; evleride HARMANLAMAK bu tür yorumlarda çok faydalıdır.
mesela verdiğimiz örnekte olduğu gibi merkür- - plüto karemiz 6. ve 10. evlerde bulunuyor ise TOPRAK ELEMENTİ EVLERİNDE bulunuyorlar ve genel anlamda ÇALIŞMA HAYATLARIMIZ VE KARİYERLERİMİZ alanlarında kendini gösteriyorlar yorumunu yapabiliriz.

mesela örneğmizde ki bir insan çalışma hayatında , toplumsal ilişkilerinde ve çalışma ortamındaki ilişkilerinde , kariyerini ilgilendiren konularda oldukça derin düşünceli , sezgilerinden ve araştırmacı potansiyelinden faydalanan , sır saklayabilen , olumsuz olarakta fikirlerinde inatçı bir katılığa sahip olan biridir diyebiliriz.

açıklamaları bazen uzunca ve teorisini de açıklayarak yapmaya çalışıyorum , umarım faydalı oluyordur..

06-19-2008 03:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #6
Cvp: RE: pluto merkür karesi
(02-04-2010 08:20 PM)miyase Yazılan:  Peki Merkur 150 pluto nasil olur? Cok merak ediyorum.
(buarada, Merkur (0 derecede) yengecte 5. evde. Pluto akrepte 9. evde.)

plüto merküre dokunduğu anda alınan bilgiyi derinleştirme ihtiyacı doğuruyor. o bilginin son noktasına ulaşana ve çözümleyene kadar da rahat vermiyor. 150 lik açı, çok rahat bir açı kalıbı değil ancak bir kare açı kalıbı kadar güçlü oldugundan da söz edemeyiz. kaynaklarda bu açı kalıbının ilave bir sıkıntı ve stres yaratabileceğinden söz ediliyor.
bu açı, bilginin en derin noktasına ulaşana kadar hummalı bir araştırma güdüsüyle hareket etmene, ve belki de sonuca kesin olarak ulaşamayıp zihinsel olarak tatmin olmadıgında huzursuzlanmana neden oluyor olabilir..


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
02-04-2010 11:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: pluto merkür karesi
Merkür oğlak burcundan, başaktaki plütoya kare açı yapıyor ise bu açılara sahip kişi inceden inceye en derinlere inerek iğnelemelerini inanılmaz derecede yapabiliyor, kolay kolay konuşturamadığınız bu kişi, konuştuğu zaman sadece eleştirir, iğneler, aşağılamaya çalışır, karşısındakinin en hassas noktalarını zaten keşfettiğinden alabildiğine vurucu hitaplarla inanılmaz derecede demoralize edebilir.. simdi-kızdım
08-13-2010 05:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
sessizgidiş Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 337
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
RE: pluto merkür karesi
(08-13-2010 10:04 PM)nuray esen Yazılan:  bu acı eşimdede var cok az konuşur konuşuncada sadece eleştırır ve ığneleycı konusur.

Normaldir =) abimde de var bu açı.çok laf sokar cümle aralarında :D anlayamazsın da pek :D

08-16-2010 04:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
boduc Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 16
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: pluto merkür karesi
buna benzer bir açı bende de var galiba.

Merkür oğlak burcundan, başaktaki plütoya kare açı yapıyor ise bu açılara sahip kişi inceden inceye en derinlere inerek iğnelemelerini inanılmaz derecede yapabiliyor, kolay kolay konuşturamadığınız bu kişi, konuştuğu zaman sadece eleştirir, iğneler, aşağılamaya çalışır, karşısındakinin en hassas noktalarını zaten keşfettiğinden alabildiğine vurucu hitaplarla inanılmaz derecede demoralize edebilir..

ama ben böyle değilim ki. en azından hakedilmediği sürece eleştirilerimi kendime saklarım. hassas noktaların algılanması demek illede bunlar söylenicek demek değildir. birisine hatasını söyleyebilecek kadar iyi kim olabilir?
08-16-2010 08:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Moda Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 213
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 2

Mesaj: #10
RE: pluto merkür karesi
Benimde 4.ev akrepteki plutom 10.ev boğadaki merkur ve guneşime zıt bakıyor.

Sivri dilliyim malesef üstüne 11.evdeki marsıma 5.evden zıt bakan uranus ve saturn ekleniyor çekilmez olabiliyorumgülücük)

bunlardan sonra ne kadar ateş burcundaki venus ay üçgenim tatlı dilliliğim olsada bu açılar herşeyi maffedebilyorgülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=z...&rs=0&ast=
08-17-2010 11:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Merkür - Neptün Açıları astrosohbet 30 76,538 12-26-2020 03:41 PM
Son Mesaj: Rosa
  Merkür - Satürn Açıları astrosohbet 36 54,634 05-05-2020 02:00 PM
Son Mesaj: Artemisis
  Merkür - Uranüs Açıları astrosohbet 48 63,313 04-22-2020 03:25 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Merkür & Venüs Kavuşumu ( Güzel Ses ) astrosohbet 63 80,740 12-13-2018 06:47 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Merkür - Mars Açıları astrosohbet 58 69,543 12-16-2017 12:17 AM
Son Mesaj: Merau
  Merkür - Jüpiter Açıları astrosohbet 19 32,102 12-14-2017 03:59 AM
Son Mesaj: Merau
  Merkür - Plüto Açıları astrosohbet 82 101,228 11-27-2017 08:40 PM
Son Mesaj: Merau
  Merkür Açıları Angel 104 178,800 09-27-2012 04:00 PM
Son Mesaj: Büşra

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir